2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

selam kızlarr uzun uzun geçmişi okuyamadım mutlaka konuşmuşsunuzdur ama
bebeklerinize gece yatarken ne yediriyosunuz kaç satte bir uyanıyo benim artık emzirmekten göğüslerim ağrıdı
sabaha kadar emiyo acaba gündüz işe gidiyorum onun acısımı açlıkmı bir türlü anlayamıyorum.

Kızlar size bir tarif vericem kaç gündür çiko izin vermedi bir türlü...geçenlerde yaptım bayıla bayıla yedi bizimkisi
KABAK SANDAL
bir tane kabağı boylamasına ikiye böldüm.içini tatlı kaşığı yardımıyla oyup sandal şekline getirdim daha sonra yemesi kolay olsun kabukları rahatsız etmesin diye soydum. Bir tencerede çok yumuşamayacak şekilde haşladım.başka bir yerde kıymayı kavurdum daha sonra bir havuç ve biraz patates rendeleyip pişmeye bıraktım.piştikten sonra sandalların içine kıymalı sebzeli harcı koydum.ben üstü kurumayacak şekilde biraz da fırında pişirdim... Sonra çikocanım afiyetle yedi

Çikonun annesi 😍

nice 8 aylara yaşlaraaa mutluluklaa inş... tarifin de çok güzelmişş canmm derinimnn de iştahı açılınca yaparımm artıkkınnnn.. şimdii salatalıkk kemiriyor hanımefndiii... :)

GÜNEBAKANcmmm geçmişolsun canmm..

portakal yiyen kuzu yarasın sana.
nice 8. aylara canım çikoma koca bir mşllh izmire yaz geldi butlar çıktı ortaya😃

Merhaba canlarım Asu bronşit olmuş antibiyotik yetersiz gelmiş şimdi bir daha kullanıcaz haftaya yine kontrol var.
geçmiş olsun aşu kuşuma Mertde çok terliyor doğduğundan beri böyle

nefis bir tarif hemen not ettim kabağımda var😃

miniğinin saçları 😃😀 mşllh

bende bir tarif vereyim
mert uyandı yazacağım😃

Selamlarrrr
Çikocan,ilker,barış çok tatlısınız sizler ya ne çabuk büyüdünüz böyle

Kızlar sonunda bizim alt dişler geliyor zaten sanırım reoc yazmıştı iki üç hafta önceden çocuğun huyu değişti çok sinirli aşırı huysuz ve kucak isteme modundaydı bide inanılmazmsalyası akıyodu dün baktım altta beyaz beyaz ama dişetinin içinde henüz patlamadı şimdi dişleri çıkan bebişlerin anaları bu pirinçler kaç güne patlar bür aydınlatın beni merakla beklıyorum çok sabırsızım yani

Günebakan asuma çok geçmiş olsun inşallah antibiyotıkle düzelir ve bir dahada kullanmaz allah acil şifalar versin kuzuya

Canım ben farkettiğimde de daha elemgelen bişey yoktu ama bardağa çarptığında çıt çıt ses geliyordu. 3-4 güne kadar da elle farkedilir oldu....geliyor pirinç taneleri teker teker

Çikonun annesi 😍

Ya ayşecim evet elle farkedilmiyo ama ben gördüm ordalarçıksın artık ya diş buğdayı yapıcım zaten geç kaldı diye pek kafama takmıştım şu diş olayını neyse kara göründü en azınsdan

Gunebakan cok gecmis olsun Canim çabucak iyileşecek ins asu kuşumuz

Tondora , ayse , poli ben o yumurcaklari yerim masallah Allah özene bezene yaratmış bu agustos şekerlerini

Tondora sorulara gel :)) benim kendi fikrimdi inci de seve seve kabul etti Dr eminim bu fikri haberi olsa onaylardı

Anne yoğurduna su eklenerek açılır . Bır Tatli kasığı kadar un , ince bulgur ve pirinc eklenerek kaynayana kadar karıştırılır . Ayri Bır kapta zeytinyağında onceden hazırlanmış minik bebek köftelerimiz söyle Bır çevrilir çorbaya eklenir . Birazcık da tel Şehriye söyle Bır yağda çevirilip eklenir onbes dk kadar birlikte pişirilir üstüne nane serpilip afiyetle servis edilir

Parme pekmezi sade mi veriosun sadece pekmez ve ceviz mi yani
Ve ne kadar?
Ben bazen meyvesine koyuom ama bi çay kaşığı
Neye yarar ki dimi çok az sanki ...

Ve ne kadar?

Canım bizim doktorumuz geçen ay kontrolde bir tatlı kaşığı demişti hatta ben biraz daha fazla veriyorum

Çikonun annesi 😍

Ve ne kadar?

Canim ben kahvaltı yaparken Bır Tatli kasığı pekmez ile Bır Tatli kasığı cevizi karistirip her gun veriyorum . Küçük küçük bir dilim tam buğday ekmegini banip banip yediriyorum bu karışıma
.

Yazmisken tam kahvaltımı yazayım bari

Bır kasık labne ( pınarın ) Bır haslanmis yumurta sarısı iki tuzsuz zeytin Bır de pekmek ceviz ve ekmek Bır cay kasık tereyağı da verebilirsin demişti Dr ama ben kilodan sebep vermiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…