2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Seyyah aynen öyle, o öğrendikçe ben mutlu oluyorum.Diş bakımını hatırlattığın için teşekkürler.
Ayşe Çikoyu benim için tebrik et lütfen.Sıralamada ustalaştıkça işin daha kolay olur.Bana göre emeklemesi ve sıralaması daha kolay bazı dönemlere göre; çünkü ben iş yaparken o da bir yerlere tutunup vee veee veee diye şarkı söyleyerek vakit geçiriyor.
Kızlar bakıcı arayışındaydım. Annem bakamam dedi.10-15 gün idare etmeyen, Eylülden sonra hiç idare etmezdi. Yani anlayacağınız başımın çaresine bakacağım.Çok üzgünüm çoooooook
Kızım benden bir an bile ayrılmak istemezken ben tanımadığım birine onu bırakacağım.Çok iyi biri olabilir; ama insan tanıdığı gibi güvenemiyor.Neyse...Belki de içim ısınacak ve daha iyi old. göreceğim. Psikolojim alt üst oldu.Her şey üst üste geliyor.Sağlık sorunlarım, annemin bakmaktan vazgeçip beni zorda bırakması, bakıcı arayışları, diş çıkarma dönemlerindeki mızmızlıklar, aylardır kendi halimde kalamayışım (İnsan bir nebze de olsa yalnız kalmak istiyor.9.5 aydır tek başıma veya eşimle vakit geçiremedim.Bebeğim benim canım; ama rahatlamaya da iht. var.)... Oynatmaya az kaldı doktorum nerde?

Canım inşallah karşına içine sinen birisi çıkar ve kızına çok severek bakar. İsteksiz bakılması da iyi değil önemli olan çocuğun mutlu olması

Tebrik ederim gözün aydın
Eşim de beni sıkıştırıo illa doktoraya başla die ama ı ıhh çok zor yapamam

Aa hiç aklıma gelmemişti çok saol hatırlattığın için biz de dişleri 3 ledik 4.beklioz biz de akşam yatmadan temizleyelim

Cnmm hiiic canını sıkma benim sahsi düşüncem baska yerden gelip sürekli bizde kalmalarindansa bakici baksın cokk daha ii benim sahsen kv cok hevesli ama ben bakici tutacam allah nasip ederse. Çünkü isten gelcem bide kv kp cekemem yani ozelin kalmio evde büyükler olunca ise baslamadan on gün önce alcam bakici bende kizimda alisiriz sonrada birakcam rabbim iilerle karsilastirsin inşallah ii biri olur.keza annemde gelse belki esim rahat etmicek belki annem rahat etmicek vs vs.burda cook arkadasim var ve bakici bakio çocuklarına gayeet mutlular sende kendini alistir ki cnm rahat olasin.ben yemegimide yaptıracam cuma gunleri de temizlikci tutcam burda baya uygun fiyatlar yoksa gücüm yetmezdi tabii ve eminim kizimla daha kaliteli vakit gecircem. Zor olacak ama hersey onlar icib deilmi allah saglik versin gerisi bos cnm seninde yüreğine ferahlik versin rabbim benimde.

Sumuhallebisi cnmm coook tebrik ediyorum seni superrr annee

Bu arada kizlar kusum bugün iice ilerltti yürümeyi artik sürekli yurumek istio koltuktan koltuga gidio cok mutlu oluo tabi bende surekli pesinde dusmesin die cook mutlu oluorum darisi sizlerin basina tesvik ediorum herseyi yuruyerek almasi icin.masallah kuzuma)))

Sağ ol canım.Aslında daha önce annemle sorunlar yaşamıştık.Ben hamileyken ve lohusayken bizde kalmıştı.Üç gün sonra sorunlar başlıyordu. Bunlara rağmen acaba güvendiğim biriyle daha mı iyi olur dedim; ama yapacak bir şey yok. Bugün tel.de biriyle konuştum, yarım gün için 30 TL istiyor.Tam günü düşün artık. Şu 15 gün için mecburen farklı birini bulacağım.Eylül için yarın başkasıyla konuşacağım.Arada ev süpürüp silme, 1 çeşit yemek vs. yaparım dedi.O da tam gün için 30-35 ister. Burada bu işler için en az 700-800 vermek gerekiyor.Eşim de aynen senin gibi düşünüyor.Haftalık temizliğe biri gelse diyor; ama o da günlük en az 75-80 isteyecek.Ayda 1000-1100 TL bu işlere ayırmak gerekiyor.Ben de haftada değil de on beş gün veya ayda bir gelsin diyorum. Bir de şu konu kafamı kurcaladı. Bakıcı hem temizlik hem yemek yaparsa çocuğa nasıl vakit ayırır.Gerçi temizliği ben çocukla oynarken yapacak.Offf kafam allak bullak oldu. Senin de hakkında hayırlısı olsun.Ne güzel durumu kabullenmişsin. Darısı başıma. Belki böylesi hayırlıdır.

Yürümesini ben de dört gözle bekliyorum.Bugün alkışlamayı öğrendi. Çok hoşuma gitti. İkra kaç ay sıralayıp yürüdü? Yürüme isteğini nasıl belli etti?Maşallah ona.Nazar değmesin.

Son düzenleme:
Bugün miniğime kum kovası ve küreği aldık.Geçen gün parka gittiğimizde kumda oynatmıştık.Önce korktu.Kum ilk kez gördüğü ve dokunduğu bir şey.Daha önce de çimenlerde yürüttüğümüzde korkmuştu. Havalar düzelince hemen parka koşacağız.Ben ondan daha meraklıyım.Diğer çocukları izlemek ve onlarla oynamak hoşuna gidecektir.Sabah kahvaltı için sahanda yumurta, peynir, pekmez, ceviz, domates, ekmek düşünüyorum. Öğle ve akşam için de yeşil mercimek.Dün karpuz vermeye başladım.Sevdi.

cnm bende 500 falan vereceğim bakıcıya ama iş istemiyorum çünkü benimki akşam 6ya kadar bakacak ve ikra çok yaramaz hareketli bi bebek. ama akşama kadar aç duramaz hemde bize yapacak yemek ben akşamdan malzemeleri ve menüyü ayarlıcam inşallah o da bi yemek koyacak yani ikra mutfakta oyalanırken yapabilir birazda ortalığı derleyip toplar oyuncakları falan olur biter. temizlikçiyide şöyle düşünüyorum günlük 80 ya ayda 1 tüm gün gelir dip köşe siler yapar haftada gelir ütü vs siler süpürür mutfak dolabını falan siler 80 günlüğü 40 yarım günlüğü 200 lira yapar ayda die hesap ettim onuda.diğer türlü çookk yorulurum ve hafta sonuda bu işlere harcarsam kızıma hiç vakit ayıramam die korkuyorum işim yoğun zaten.ev işyerine yakın öğlenleride 1 saat gelir emzirir kontrol ederim die düşündüm umarım planladığım gibi olur Allahın izniyle. ikra 7 aylıkken tutunujp kalkmaya 7.5 8 aylıkken sıralamaya başladı cnm 9 aylıkken falan 1-2 adım attı sonra çocuğum 15 gündür baya durakladı ayağı ağrıdı yazmıştım yaa üstelemedik iç yürüsün die ama 3 gündür uzunnn uzzuunn day duruyordu ayakta ölece kalıyordu bugünde kahvaltı yaparken mutfakla salon bir benim, birden yanıma geldi 6-7 adım attı şimdi sürekli düş kalk yürümeye çalışıo ve acaip mutlu oluo 10 ay 4 günlük:)) bende tam 10 aylıkken yürümüşüm anasının kızı kuzum benim

Gunaydinlar

Sumuhalesi cok sevindim senin adina,tebrik ederim.

Seyyahcim dis temizligi konusunda haklisin ilk dis ile birlikte yapilmali diye biliyorum bende.Hatta dis fircasi gibi bir aparat var parmagina gecirip onunla bebegin dislerini hem kasiyor hem temizliyorsun.Tv de bir dis dr.gormustum.Ondan bulursam alicam.

Buara yine heryeri isiriyor.Hele gogsumu koparacak diye korkuyorum vallahi acidan agliyorum,emzirmekten sogudum resmen ins unutur.

Durucum masallah ikrosa yerin onun totosunu.Yururkenki hali gozumun onune geldi benim icin poposuna bir cimdik at bezine tabiki

Reoc ne zor isler degilmi canim? Hem maddi,hem manevi.Allah yardimcin olsun.
Demet akalinin bakicisi 14 bin tl istemisti duydunmu?

Son düzenleme:
Günaydın kızlarrrrrrrrrr uyanınnnnnnnnnn herkes nasıl ?? Ben uykusuz ama iyiyim :))
Reoc bazen bakıcı daha iyi olabiliyor , misal annene ya da kv çok fazla sözünü geçiremiyorsun ama bakıcıya istemediğin bir şeyi söylediğinde onun ısrarcı olabileceğini sanmıyorum ve evine özel hayatına bulaşmadan akşam olunca çeker gider, şöyle yap böyle yap diye fikir de vermez çünkü kv bir konuda fikir verince insan biraz geriliyor kendimden bilirim
Suba Aren de bir ara fena ısırıyordu göğsümü hem ısırıp çekiştiriyordu koparacak gibi , öyle yapınca bir kaç kez burnunu sıktım kızdım emzirmeyi bıraktım (kısa süreliğine tabi ki ) şimdi anlıyor yine ısırmak istiyor tipinden anlıyorum gülümseyerek hafifçe dişliyor sonra kendi kendine kafasını sallıyor hayır der gibi şebek

Gunaydin cnm saol teyzesi darisi size inşallah isirma olayinda tepki verme verdikce sipalar oyun yapio işimiz zor acaip isiriolar

Selam canlar Durusel ve Reoc canlarım bence de bakıcıdan ekstra bişey talep etmeyin çünkü çok zora girer bebişi ihmal edebilir. Annemden biliyorum yazık bir yemek yapabiliyor onu da çoğu zaman ben eve geldiğimde yapıyor :) en hareketli zamanları az önce telefonla konuşurken annem 2 sn bakmadı arkadan bir şangırtı koptu fiskos masasını aşağı indirmiş Asu İkroşa maşallah başladı demek artık pıtı pıtı yürümeye

Kızlar ben bu ara bir türlü yoğurt tutturamıyorum ya Çok üzülüyorum günlerdir yoğurt veremedim. Her zaman tutan yoğurda ne oldu bilmiyorum. Şu yoğurt makinelerinden almayı düşünüyorum kullanan tavsiyesi olan var mı?

Ne güzel planlamışsın. İnşallah her şey gönlünce olur. Ben hala arayıştayım.Az önce biriyle görüştüm.2-3 gündür tel.de konuşuyorduk.Kadın bana tel.de bakamayacağını söylemedi. Yüz yüze söylemek istemiş.Tamam, ince düşünmüş de bu benim için zaman kaybı demek.Neyse... burada temizlikçi bulmak da bir mesele.Aylar önce tel.de biri "Şunu yapmam,bunu yapmam, işine gelirse." deyip durdu.E ne iş yapacaksın? Durum böyle.Allah yardımcımız olsun.İkra kuzucuğa aferin.
Amin canım.Gerçekten de zor.İnsan canını herkese emanet edemiyor.Demet'e de Allah güç kuvvet versin.Zenginlik zor iş

Doğru diyorsun canım.Ben insanlara bir şey söylemeye çekinen tiplerdendim; ama baktım işin suyunu çıkarıyorlar.Bir yerden başladım.
Eşime söz geçiremiyorum canım.Çocukla ilgilenmez diyorum.E sen okuldan erken çıkınca yapacak diyor.Bakalım ne olacak. Yoğurt sıcaktandır canım.Ben mayayı değiştirdim.Her zaman kullandığın örtüyle örtme; çünkü artık havalar ısındı.Daha ince bir örtü örtüp dene bakalım.Maya eskimiş olabilir.Hemen pes etme ayooool!Yoğurt mak. bence hiç alma.Yer kaplamaktan başka bir işe pek yaramıyormuş.Ben katı meyve sıkacağı aldığıma pişman oldum.5-6 kez kullanıp kaldırdık.Gerçi ben hakkını verirdim; ama malum şeker hastasıyım.

Ayy cnm inşallah bulursun bende iki kişi var aklimda birinin isi bu hafta belli olcak digerininki ay sonuna hayirlisi olsun.bakamazsa bakamiom desin ne seni oyalio insanlarda cins valla ogretmendin demi cnm okuldan arkadaslarina sor mutlaka vardır bildikleri benim ogrtmb arkadasim cok saolsun yardimci oluolar.cevre geniş oluo onlarin.benim izne ayrilmadan once vardi temuzlikcimonu cagririm yine.

Saol teyzesi darisi asu kuşuma. Cnm bende sadece yemek istiorum malum ikra öle cok uyuyan bi cocuk deil kadin is faln yapamaz.yogurtta sicaklardabdir cnm firinin yogurt modu varsa onu dene bakalim

Tel.de konuşurken "Fabrikada sigortalı çalışmak istiyordum; ama..." dedi.Ben öyle bir isteği varsa beni işe başladıktan sonra yarı yolda bırakmamasını söyledim. Kadın hala benimle olumlu konuştu.Bugün ayrıntılı sormasam bana hala çalışmak istemediğini söylemeyecekti.Anaokullarına da başvurmuş. Bunları hiç anlatmamıştı.Anladığım kadarıyla beni el altında tutmak istiyordu.Fabrika veya okulda iş bulamazsa benimle çalışacaktı.Neyse..Ucuz atlattım sanırım.Evet canım, öğretmenim. Bu yıl izindeydim ve hiç çalışmadığım için arkadaşlarla irtibata geçemedim. Sitedeki arkadaşlara sordum.Bu görüştüklerim de onların tanıdıklarıydı. Bir bakıcı günlerinin çok old., sosyal hayatını aksatmak istemediğini söylemiş.Diğeri de bana "Doktora gideceğim bazen.Sorumluluk almak istemiyorum." dedi.Yumurtaya can veren Allah'ım sebeplere bak! Çalışmak zorunda değiller tabii ki; ama "güne gitmek" mazereti bana biraz trajikomik geldi.Arayışa devam.Sen hangi sektördesin durusel?Şef old. söylemiştin sanırım.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Havuç, yeşil ve kırmızıbiber, soğan, sarımsak, bulgur, tuz, kekik, domates malzemeleriyle yaptım.Soğan ve sarımsağıı soteleyip sebzeleri de biraz kavurdum.En son domatesi ekledim.Bulguru da koyup suyunu döktüm.Suyunu çekmesine yakın kekik ekledim.Afiyet olsun.Benim bıldırcınım sevdi. Yanında da biraz yoğurt verdim.

ISIRMA
Kızım da fazlasıyla ısırıyor.Bazen kucağımda uyuturken kollarımı ısırıyor.Sanki arı sokmuş gibi ince bir sızı Babasını da omuzdan yakalamış. Göğsüm 3 gündür acıyor zaten.Daha iyileşmedi.Oyun yapıyor gerçekten de. Emip memeyi cıp diye çekip bırakıyor.Sonra bir daha. Çok sevimli oluyor; ama oyun haline getirmemesi lazım.Geçen gün kendini aştı.Suyu ağızdan püskürtürüz ya, bu emdi emdi, sütü püskürttü.Önce gargara yapar gibi...Hey Allah'ım!

Valla cnm insanlar bi acaip bende cok temizlikci degistirdigim icin biliyorum yumuşak yüzüm oldugu icin kirmayim insanlari die cok kullanildim valla.insallah bakicida öle olmaz bankaciyim cnm evet kizcem iki bucuk aylikken yetkili oldum sinavi kazandim.sen istanbuldamiydin.ben ilcede oldugumdan biraz sansliyim evim.yuruyerek tam 7dk isyerime bi de burda cevre dar oldgndan herkes birbirini tanio.tayinler olcak öğretmenlere ildisi bu ayin sonunda onuda bekliorum bikac arkadaş istedi ve bakicilari cok ii.hakkimizda hayirlisi kuzum yaa.

Hepinize çok teşekkürler kizlar umarim bigün hepimizin bulusma şansı olur

Sumuhallebisi ; çok çok tebrik ediyorum seni.. gerçekten büyük bir iş başardın kendinle ne kadar övünsen az

Seyyahhcm iyi oldu hatirlattigin diş temizliği olayını. Ama ben şimdilik temizleyecek bir diş bulamadığımdan hic degilse diş etlerini bir temizleyim bari

Reoc ve Durusel hakkinizda hayırlısı olsun. Umarim hersey gönlünuze göre olur ve ayrica İkrosa da maşallah yürümeye başlamış kuzucuk yine fark atti bizmkilere

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…