2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Seyyah sen bakma canim kimsenin ne dedigine.
Ben sagsam belki 40 bile cikmaz bilmiyorum.
Buyuduler artik doymadiklarini belli ediyorlar o zamanda ek gidasini arttirirsin.
Yasindan sonra biberona alistirip inek sutu vericem tabiki doktorunda yonlendirmeleriyle hareket ederim.

Kocislerin ilk babalar gunu
Baba-ogul uyuyorlar suan.Bende kalkip guzel bir kahvalti hazirlayacagim.
Sonrada disari cikar gezeriz.Ozel bisey yapamadim vallahi.

Babacıkların günü kutlu olsun.Allah onları başımızdan ve gönlümüzden eksik etmesin. Yavrularımızla beraber heeeeeep mutlu olalım.Gökten üç, beş, on ne kadar isterseniz o kadar elma düşsün; aklımız hep başımızda olsun Seyyahh ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum.Tekrara düşmüş olacağım; ama bu konu kimseyi ilgilendirmez.Anne sütünün değerini maalesef insanların tamamı anlayamıyor. Hele ki eskiler.Gerçi eski olmasa da bunu anlamayanlardan biri de ablam.Dr. yeğenim kilolu old. için 1 yaşında sütü kesmelerini söylemişti.Ne hakla söylüyorlarsa.Ablam da emzirmekten bıktığı için ha 11, ha 12 deyip 11. ayda kesmişti.Nasıl bir gaflet.Varsa emzirilir, yoksa da mama takviyesi yapılır. Sonuçta kimse aç kalmaz.Senin o 40 cc için nasıl mücadele ettiğini görüp seni takdir etmeleri gerekir.Tebrik ederim arkadaşım. Aren'e yarasın. Bir damlası bile şifadır.
Subacığım diğer göğsünden de süt gelmesine çok sevindim.Allah ne mucizeler yaratıyor değil mi? Zaten göğüsten süt gelmesi başlı başına bir mucize.Emzirirken sık sık bunu düşünür ve şükrederim. Sık sık emzirdikçe süt de artar bence.Bıdığın emmek istemediği anlarda sağabilirsin.
Yemek ve uyku sorunları bizde de sürüyor.Yalnız değilsiniz 6. diş de geliyor sanırım.Damağı beyazlamaya başlamış.Peş peşe geliyorlar.Erkekseniz tek tek gelin, diyorum;ama yoooo Nefes aldırmıyorlar.Yarın seminerlere başlıyoruz.Bakıcı bulamadığımız için ben gelene dek eşim bakacak.

Babalarimizn ilk babalar gnu kutlu olsun..biz yalniziz ne yazikki yaz sezonu acildi babamiz cekimde ve aksam kacta gelicek belli degil... hepinizi opuyorum

Biz de yalnızız Angy babamız çalışıo bugün tüm gün Allah bol kazançlar versin hepsine napalım ...

Reoc ben de hazır çıkıoken ardarda bikaç tane çıkıverse de bi iki ay rahat etsek diom

Bu arada bugün 4. Diş de elime geldi ☺️ dolunaya fln bağlıodum artık uyku problemlerini fln ama sanırım diştenmiş:)

Son düzenleme:
SEYYAH canım yazamadım sana bir türlü cevap... Alptuğu yanına yatırmak ne mümkün canım ya çok kıpır valla. Ayakta sallasam olmuyo dönüveriyor hemen, yatağına yatırsam ya oturuyor ya tutunup kalkıyor. Yanımıza yatırıp uyutnayı da denedik ama olmuyor sabit durmuyo üstümüzden atlayıp kaçmaya çalışıyor...işim çok zor anlayacağın 😔 dün resmen 2 saat sürdü uyutmak...
DURUSEL canım oto koltuğu bu h.içi alıcaz kısmetse... kidy bakacağız canım siz de bir bakın isterseniz...arasta almıştı memnunlar da canım....

Çikonun annesi 😍

babıslern babalar gunu ktlu olsun oncelıkle su 9.ay asısı bursada da varmı aırf bebısler gunde 2 bardak a6e sutu ıcmeliymıs 2 yasna fk eksgnfde devam sutu verlmelymıs aldm bende sutum az oldugundan ama ıcm rağat fgl bebegme mama vermek ıstemyorum napmalym szce

Dun disari ciktik gezdik ama bin pisman oldum desem yeri var keske evde olsaydik dedim.
Hem kalabalik,nereye gitsen insan kayniyor hemde barisss.
Baris degil savas olmaliymis adi
Arabada durmaz,kucakta durmaz,uykusu var uyumaz resmen cildirtti bizi.
Bir yandan sikayet edip sonra ne yapalim bu cocukta boyle Allah saglik versun gececek bugunler diyip kendimizi teselli ettik.

Cnm bu ara eylulde ataklarda..dise bagliyorum bakalim miz muz surekli hicbiyerde durmuyo

Var canım biz yaptırmıştık, sağlık ocağındanda aradılar sordular hatta yaptırın diye. artık yaşlarına geliyorlar doktoruyla görüşüp normal sütte verebilirsin bence.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de senin gibi hep ilerisini düşünüyorum , hep geççek geççek sağlık olsun önemli olan o diye geçiyor günlerimiz😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İlk kez bu kadar uzun süre buraya gelemedim
Bizim yedinci dışımiz çıktı . Hersey yolunda gidiyor biraz gecmisi okudum ayakkabı olayı yürümeye başlasın hemen Alicam sindi cok detaylı bakmadım

Günaydın kızlar sizden acil oto koltugu tavsiyesi istiyorum malum tatile giderken anakucagiyla gidemez kuzu sıkılıyor.

Biz Cybex isofixli onden dubali bir model aldık Canim

Güzeller merhaba hepinize... sabahtan uğrayacaktım işlerim çoktu üff başım ağrıdı. Pazartesileri hiç sevmiyorum kızıma alışıyorum hafta sonu full oyun oynuyoruz pazartesi ikimiz de afallıyoruz Ahh bu afacanlar büyüdükçe tatlılaşıyorlar mı ne :) Yapmadığı şebeklik yok ya bu ara inanılmaz akıllandı yaptıklarına şaşırıyorum... Cumartesi günü kucağıma gelmek için tutturdu me diyo sürekli. Allah allah dedim yeni mama yedi neden istesin anlamadım açtım meme verdim yok sinirlendi yine tutturdu mee mee diye :) sonra o minik parmişiyle kapı süsünü işaret ettiğini farkettim süste inekle kuzu var onları gösterip bu mee demiş bu möö demiş diye oyun oynuyorduk kuzum da onu anlatmaya çalışıyormuş dün de dışarıda gezdik gezdik kedileri sevdik anneanneye geldik annem kaplanlı çarşaf sermiş Asu bunu gördü ayy tedi ayy diyo nasıl resimle gerçek kedi arasındaki benzerliği fark etti şaşıp kaldım bir de eline ne geçirirse cee oynuyor ayakkabı kutusu saklama kabı herşeye kafasını sokup çıkarıyor Ayy çocuğunu öven komşu teyze gibi oldum dimi ama napayım ya her hareketi bana mikemmel geliyor

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var: Yeni bir bakıcı adayıyla görüştük.Eşi ve 4 yaşındaki kızıyla beraber geldi. Bizim evimizde bakacak; ama kızıyla birlikte.Çocuğunu Eylül ayında büyük ihtimalle anaokuluna gönderecek. Diğer zamanlarda bizde olacak.Eşi apartman görevlisi.İyi birine benziyor. Bakıcı adayında bir eksiklik var; ama ne olduğunu çözemedim.Belki de çocuğumu birine teslim etmek istemediğim için duyduğum huzursuzluktur. Komşumuzun oğluna 2 yıl bakmış. Beni düşündüren husus, çocuğunun da bizde olacak olması.Kadın kendi açısından sonuna dek haklı; çünkü bırakacak kimsesi yok ve işe iht. var.Benim çekincem kızıma zarar verme ihtimali ve bakıcı adayının kızıyla uğraşırken bizimkiyle yeterince ilgilenmemesi.Eşim çocukla oynaması belki daha iyi olur deyip olumlu baktığını belirtiyor. Çok kararsızım.Yüz yüze görüştüğüm bir kişi ve tel.de görüştüklerimden yola çıkarak içime tam sinecek birini zaten bulamayacak olmam. Bugün eşim baktı ve içim çok rahattı.Köftehor hiç mızmızlanmamış.Bütün nazı banaymış.Offf çok kararsızım.Siz ne düşünüyorsunuz?

merhaba arkadaşlar.ben 2013 eylül annesiyim ve kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum.facebookta tarzbebek diye bir grubum var bebek kıyafetleri ve oyuncaklar getirtiyorum yurt dışından uygun fiyatlara.grubumu takip etmek isterseniz facebook linki:

https://www.facebook.com/groups/tarzbebek/

zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

canım benim 5 yaşında kızım var kardeşini okadar kıskanıyoki seviyo gibi görünse de gizli gizli zarar vermek istiyo oyuncaklarını vermek istemiyo en kötüsü kucağına alıyo ne zaman boş kalsa onları yanlız bırakıp mutfağa bile gidemiyorum.bakıcı adayının kızı da 4 yaşındaymış annesini kıskanacak doğal olarak ve kadın tam anlamıyla senin cocuğunla ilgilenemez. bence araştır çocuğu olmayan birine baktır çocuğunu.

kızlar benim gibi bebeği sabaha kadar emen var mı boynum tutulmuş sabah ayyy bi onu bi onu yatıyo yanıma sabaha kadar napacam ben ya işyerinde uykulu uykulu geziyorummm gecelerden korkak oldum artık

geçen gün yine yazmıştımm ayyy sabaha kadar emilir mi yaaaa ne yapcam bennn

Günaydın kızlar nasılsınız .. Ben bugünlerde biraz rahatsızım kasıklarımda çok fena bir ağrı var bastırınca dayanılmaz oluyor bugün doktora gidicem , sizde de böyle bir ağrı oldu mu hiç ??

İşte herkese bir şeyler anlatmak zor her kafadan ayrı ses çıkıyor en iyisi onaylayıp susmak konu uzadıkça can sıkıyor çünkü ...

Laf olsun diye bomboş konuşuyorlar Benim oğlum koltuğunda oturur ses çıkarmaz toksa sorun yoktur açsa kıyamet kopar ay bir kere eve yarım saat yol kalmıştı ağlaya ağlaya kıyameti kopardı ben de bir benzin istasyonuna girdim şansıma bir tane simit kalmıştı aldım hemen verdim kuzuma yiye yiye yetiştik eve ama bütün koltuk üstü başı hatta bezi bile susam dolmuştu Altını açınca ne gülmüştüm ...

Ben de 1 yaşını bekliyorum en azından sağıp bırakmak zorunda kalmam inek sütü içer gelince de benden emer daha iyi olur. Geçenlerde süt sağamadım hiç yoktu, ertesi gün babaannesinde kuzeni (5 yaşında) biberonla süt içiyormuş oğlum da onu görmüş biberona asılmış istemiş çok zoruma gitti üzüldüm bundan sonra ne olursa olsun sütsüz bırakmam kv'ye ... Zaten kahvaltısını da çok aksatıyor ... Sinir oluyorum !!

Canım haklısın ne büyük bir nimet süt, ablan da hata yapmış senin elinden bir şey gelmez sen uyarmışsın belli ki herkes kendinden sorumlu .. Bakıcı konusunda da ben de derim ki çocuk kimin olursa olsun kıskanır. Daha 4 yaşında onun da bakıma ihtiyacı olacak uykusu yemeği oyun isteği, ha bir çocukla birlikte büyümesi gerçekten avantaj ama dezavantajı da var iyice düşün bence ... Ben kv bırakınca vallahi gözüm arkada kalıyor diğer torun yüzünden , Aren neye elini atsa kendisi alıyor durmadan sapma sapan sebeplerden ağlıyor. Beni sevmiyorsunuz diye bağırıyor . Geçenlerde de ayağından ısırdı zaten çaktırmadan yapıyor ne yapacaksa ...

Babalarimizn ilk babalar gnu kutlu olsun..biz yalniziz ne yazikki yaz sezonu acildi babamiz cekimde ve aksam kacta gelicek belli degil... hepinizi opuyorum

Ay canım ya biz de seni ve Eylüşü öptük ...

Ay alemsin canım Neyse sadece uyku problemi olmuş umarım iştahsızlık falan olmaz :18:

Ne yapacaksın sen bu kıpırcanla yahu Aren ilk yatağa geçtiğimizde oyun oynar yatağın her tarafını gezeriz üstüme çıkar karnımda müzik çalar ama sonra mayışır ve ben galip gelirim ... Ama benim oğlum yatmaya ve uzanmaya bayılıyor sabah uyanınca emzirmek için yanıma alırım, hemen gözünü bile açmaz yavaş yavaş gözünü açar sonra etrafa bakınır döner bana sokulur babası yanındaysa ona sarılır , süt emer keyif yapar yuvarlanır off fena özledim böceğimi ...

Canım bebeğin iştah sorunu yoksa bence mamaya geçme bu saatten sonra , çorbaları meyvesi muhallebisi falan daha faydalı .. Yine de sen bilirsin tabi ...

Hiiii Asuuuuu o hallerini görmeyi o kadar çok isterdim hele ki sesini duymayıııı bıcırıkkkk , Günebakancım çocuklar marifetlerini gösterdikçe hepimiz "komşu teyzeyiz" Ben salı günleri işe başlıyorum pazartesi evde oğlumla kuduruyoruz . Dün cidden kudurduk akşama benim bile pilim bitmişti Ben evi temizlerken o da yürüteçle peşimdeydi saklambaç yakalamaç kucağa alıp koşmaca ne oyun varsa oynadık ...

geçen gün yine yazmıştımm ayyy sabaha kadar emilir mi yaaaa ne yapcam bennn
Emzik almıyor mu canım emdikten sonra memeyi çıkarıp hemen emzik verebilirsin bizde işe yarıyor ...

Parmee ve diğer kızlar aramıza dönün

Canım başka alternatif var mı şuan? Kızı uyumlu bir çocuksa neden olmasın elbette iyi yönleri olacaktır. Asu böyle küçük ablalara bayılıyor mesela ama bütün iş diğer çocukta bitiyor İçin rahat etmediyse yine alternatifleri değerlendirmen en iyisi

Ben bu süt meselesini kaçırmışım canım herkes karışıyor ya 10 kere sütümü sağıp veriyorum dediğim insanlar bile sorup duruyor yetiyor mu yiyor mu pifff malum benimki sıska böcük olduğundan herkes tavsiyelere başlıyor. Devam sütü vs de içiremediğimiz için işin yoksa bir de açıkla millete... Boynuna asıcam kızımın artık DİKKAT SÜT ALERJİSİ VAR bunların bir de eline süt ürününden yapılmış bisküvi kek tutuşturanı var evlere şenlik
Tatil günleri evde kudurmak gibisi yok dimi Arenimo ayaklanınca işte o zaman sen onu yakalıycaksın daha neler neler bekliyor bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…