2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Cok yorgun ve uykusuzum.Kuzum uyudu bir bakayim sonra bende uyuyayim dedim.

Kurabiyecim merte masallah bu halleri,hergun yeni bir sey ogrenmelerine bayiliyorum.

Barista hertarafa tirmaniyor,tutunarak ayaga kalkmak istiyor,artik yurutece binmek istemiyor.Bugun bir derdi vardi sanirim butun gun kucaktaydi belimi hissetmiyorum agridan.

Parmis sagol tatlim.
Evet guzel telaslar bunlar.Allah icimize sinerek yapmamizi nasip etsin ins.
Eylusun atesi yukselmisti canim tipki barista oldugu gibi 6.hastalik suphesi vardi.
Cok sukur hemen dustu atesi,dokuntude olmadi belki baska bir enf.du ve gecti.
Allah saglik versin butun bebislere.

Ben uykuya geceyim sizede iyi geceler canlar.
(Kendi kendime konustum cikiyorum )

Kızlar yardımıznıza ihtiyacım var,dün gece hiç uyumadım desem yeri var,oğlum 2 saatte bir sürekli ağlayarak uyandı ama ne ağlamak feryat figan sakinleşmiyo,dün akşam yine iftar vakti durmayınca babası biraz sesini yükseltmişti korkup dahada ağlamıştı tabi ne anlasın çocuk,ilk önce dedim o aklına geldikçe ağlıyo heralde korkuttun çocuğu diye eşime kızdım sonra ikinciye bidaha aynı şekilde resmen çığlık atıyo baktım ateşi yükseldi bebekken bu kadar ağladığını bilmem artık bende ağlıcak duruma geldim,normal bi ağlama olsa kucağa alınca veya meme verince susardı memede almadı baktım zor yutkunuyo dedim diş boğaza vurdu heralde yine yorgun düştü uyuyup kaldı 1 saat uyumadan tekrar sabahı zor ettik ateş birden yükseliyo birden düşüyo sabah doktora götürdük kulaklarıda kaşınıyordu baktı kulaklarında bişey yok dedi,boğazlarına bakarken herpes virüs dedi yani ağzı yara olmuş vücudu pul pul dökülürse panik yapma bulaşıcı değil bu yaştaki çocuklarda olur dedi ağrılı olurmuş ağlaması ondanmış antibiyotiğe gerek yok başlangıcında getirmişsin dedi şurup ve ilaç hazırlanacakmış bunları verin dedi,eğer çok ilerlerse ağızdan beslenemez duruma gelir damardan serumla beslenir dedi gözlerim yerinden çıkıyordu ki sizinki çok yeni ilerlemez tükürüğüne dikkat edin sizede bulaşabilir dedi,varmı bunu geçiren arkadaşlar anlamadığım burun akıntısıda var ne zormuş yaaa

geçmiş olsun
sakin olun atlatacaktır bıdık
biz yaşamadık topikte yaşayan arkadaşlar oldu bi dönem ateş ağlamalı geçiyo
sonrası döküntü ile bitiyor
6.hastalık demişti arkadaşlar
tekrar geçmiş olsun

Merhaba kızlar nasılsınız ben uzun zamandır giremedim geçen hafta oğlum biraz rahatsızdı sanırım midesini üşütmüştü , gece vakti bir uyandı ateşliydi 37.9 emdi sonra kustu kusmalar 1 gün boyunca sürdü emiyor kusuyordu üşüttüğünü anladım ateşi en fazla 37.9 çıktı ve kustuğu da kokuyordu sonra akşam artık sanırım karnında gaz da oldu çok ağladı dr götürdük idrar tahlili istedi 2 saat çiş yapmadı oğlum ben de aldım eve geldim geceyi biraz daha rahat geçirdi ateş olmadı ertesi gün de 1 kere kustu ve iyileşti çok şükür. Dr kusmaları için emedur fitil verdi 2 gün günde 1 tane kullandım geçti bitti nihayet... Allahım korusun yavrularımızı dertlerini anlatamıyorlar insanın zoruna gidiyor ...
Geçmiş olsun tatlım inşallah çabucak geçer de iyileşir kuzum ...

Özel tarifff; toplanın kızlarrrrrrr ....
Anne ölçü birimi kullanıyorum ... 1 avuç kadar tereyağı oda ısısında , yaklaşık onun kadar da sıvı yağ tercihe bağlı ben ayçiçek yağı kullandım, üstüne yarım çay kaşığı kadar mahlep , yarım paket damla sakızı , dilediğiniz kadar tarçın (ki oğlum bayılır tarçına ben biraz bol koydum) yarım çay kaşığı kadar da vanilya , bulabilirseniz yarım vanilya tohumu da olur daha sağlıklı , bunları elimizle karıştırıyoruz üstüne aldığı kadar un (tam buğday unu da olabilir), kulak memesi kıvamına gelince üzerine iki avuç dolusu çekirdekleri ayıklanmış iyice yıkanmış ve rondoda iyice öğütülmüş hurma ve yine iki avuç kadar ceviz ekliyoruz yoğuruyoruz sonra istediğimiz şekli verip fırına atıyoruz 180 derecede yaklaşık yarım saat pişiyor. Ve dehşetttt oluyor biz de severek yedik. Bu ölçülerle bir fırın tepsisi kadar kurabiyeniz oluyor cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz

Eylüşu merak ettignz icin saolun kzlar..atesi 5 gun surdu snra snra oksurun bsladi arada kusmasida vardi usuttu yavrum.bugun daha iyiyz sukur.keyifler yerindedr ins opuyrm herkesi

Aklınızda kalması beni ayrı bir mutlu etti öncelikle cok tşk ederim :)
Daha fazla anne karnında kalmak istememiş minik :)
Bizde fazla tembeliz cnm banada sıralıomu emekliomu dediklerinde yooo dersem aaa cok gec kalmıs demıyorlarmı bogasım geliyor .. Bayadır dr. Götürmüyorum cnm oyuzden hiç danışmadım. Biraz tembelliklerine geliyor sanırım birden yürücekler.. Çünkü bizimki kucaktan kendini aşagı kaydırıp gel diyor tutturuyor kollarından istediği yere gidiyor çakal :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Slm kızlar nasılsınız?? Kurbiş canım artık çok hareketlendiler rahat rahat giremiyoruz uykuya hasret kaldım valla , annemlere geldim biraz dinlenirim diye ama yok yine en geç 9.30da ayaktayım bu sefer de 2:00de uyumaya başladım...yani dinlenmek bana haram olmuş 😔 umarım herkes iyidir, herkeste bir d.günü telaşı başlamıştır yavaştan 😄😄

Çikonun annesi 😍

Merhaba kızlar 3 agustos doğumlu ikiz kızlarım var benimde böyle bşr topic oldugunu bilmiyordumok sevindim 😃☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Gene uzun zamandır takip edemiyorum buraya ama aklimda burada bu sicaklar iyice maç etti bizi oğlum asiri yaramaz ve huysuz kucak kucak diye deliriyor bütün gün kucakta olunca da hm bni hem de kendini terletiyo bir ay önce kadar bizde de oldu bu ateslenmeler 39a kadar cikti hatta o gün düğün vardi halamin sünneti kaynananam bakti çocuğa kuaföre gittim ben gündüz biraktigimda iyiydi sacimi yaptirdim elbisesi giydim babam akdi bizi kuaforden evdende esimle oğlumu aldik baktim ateşi yuksek direk hastaneye gittik o yapili kafayla herkes bana bakiyodu ya hastanede iste canin olunca kimseyi onemsemiyosun bu 6.hastaliktanmis iste o ara takip edemedim edebilseydim sizi bilicektim ne olduğunu çok korktum ya neyse ki Dr ateşi düştü düğüne gittik ama saat 10dan sonra simdi iyiyiz yaramazliklar ve her bulduğunu agzina atmasi dişinda memeyede bu ara daha düşkün olmaya başladı bu duruma çok seviniyorum çok sukur

Son düzenleme:

O kimde yokki her gören aza zayiflamis bir çocuk kvde de her gittiğimizde zayiflamis diyor sinirin bozuluyor basliyor sonra bütün gün çocuğa ne bulduysa yedirmeye sonra haliyle emmiyo bana donup senin sütun yok kizin senin sütun yok diyo bizim cevrede de çok yani yalniz değilsiniz ben çok kafana takiyorum ama maalesef rahat olamiyorum

O zaman hoşgeldin diyelim allah sabir versin valla ben tekiyle kafayi yiyorum sen ikisiyle nabiyorsun kim bilir

Teşekkür ederim canm bi görsen halimi delirmeme az var 😃 ama ikiz annelik çoğul annelik insana sabrı kafana vura vura öğretiyor yoksa olmuo cnm

Buğlem ve Eslem

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Tahmin edebiliyorum allah kolaylık versin maşallah su güzel kizcelere Rabbim mutluluklar ini göstersin hep soldaki sanki biraz daha yaramaz duruyor

Tahmin edebiliyorum allah kolaylık versin maşallah su güzel kizcelere Rabbim mutluluklar ini göstersin hep soldaki sanki biraz daha yaramaz duruyor

Doğru tahmin ettin cnm çok fena cok tutunup kalkıyor heryere üstüne çıkmaya çalışıyor strateji geliştirmesi hoşuma gidiyor özgür bırakıyorum keşfetsin diye zaten ne desemde anlamıyo kendine zarar vermesin die hep gözüm üstünde digeri daha yeni sürünüyo oturuyo bi ayaklansa ortalığı yıkıcak 😄😄😄 seninki neler yapıyor ?

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Benimkide çok hareketli siraliyo koltuklrin tepesine sokmaya calisyo ayagini kwldirip ama yürümeye gelince otlek iki elimden tut yürüt diyor oturunca veriyor bir gargara üstüme tirmaniyor simdi olduğu gibi HR istediğim olsun istiyor geçenlerde almış pisik kremini acmis yanindayim bide ndusun iki sn gözünü ayirmaya gelmiyor her yerinde sürmüş yüzüne nkollarina ayaklar bacaklar halilar koltuklar bide meret cikmiyor kolay kolay tabi aras bembeyaz olmuş

Hahahaha yawrum ya çok tatlı maşallah maşallah aras da benim buğlem gbi gözünü ayırmaya gelmiyor ödleklik bizdede var aman düşücem die saatlerce asıldığı yerde kalır kıpırdamadan bakmıom bende masus ama öle tatlı bakıo dayanamıom gidiom alıom gene gidio 😃😃😃 alem şu bebekler 😃😃

Buğlem'im 👣 Eslem'im

gencannecik geçmiş olsun.Allah hep sağlıklı günler göstersin.sezer60 ikiz bebek sahibi olmak ayrı bir mutluluktur; ama çoooook zormuş.Yeğenlerim de ikiz. Allah gerçekten de sabır veriyor.Biraz gamsız olmak gerekiyor.İnşallah yardım eden birileri vardır.
Kızlar biz emeklemeye devam ediyoruz.Bu kadar hareketli bir çocuğun hala yürümemesi beni şaşırtıyor.Sanırım cesareti yok.3.5 aydır emekliyor.Ben 10.5 aylık emekler herhalde diyordum; ama tık yok.Şu an 11 aylık. Çok heveslenmiş ve çok istemiştim.Neyse...Sağlık olsun. Birkaç seferdir kendi kendine uyuyor.Artık bel ağrısı çekmiyorum.Sinirlerim de yıpranmıyor. İnşallah hep böyle sürer.Arada bir uğrayın

Yok canm nerde yardım eden insanlar kaçıo işin düşünce ailem ayrı benim babam evlenince hepten unuttu beni annem desem garip kişilik ben iyim evlatlarımla dediğinde çok haklısın gamsız olmak gerekiyor yoksa çok zor cnm bu zamana getirmek için çok ıgrastım bizde sallanmadan uyuoz bir aydır ana dizi biri bacakta biri maf oluodum ilk 5 ay kendileri uyudular çok mazlumlardı maşallah inşaat başladı hilti sesi inşaatçıların bağırması çığlık çığlığa salladım mecbur inşaat bitti düzene soktum yine.
Direk yürücek galba annesi maşallah hiç ummadığın anda şaşırtır seni pamuğun üzülme sen olırmu ☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

reoc tesekur ederm gectı cok sukur bzde cok hareketlıyiz ama yurumeye gelnce popo malesef ka£myo erken dogmakta etklyomuş zurumeyı 36 haftalık dogduk 6 yuzdn artk bırazdaha rahatm sende rahat ol annesı bı bkcn bı gun pıtırcık yuruy6r

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…