2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Asu'yu doktora götürdün mü? Dr. ne dedi? Önemli bir şey değildir inşallah. Biliyorsun hamileliğin ilk üç dört ayında zayıflasan dahi bebek etkilenmiyor. Yiyebiliyor musun bilmiyorum;ama protein almaya çalış.Benim doktorum bebeğe en gerekli şeyin, kilo aldıran şeyin protein old. söylerdi. Ben de bol bol protein aldım.Cimcime 3750 gr doğdu; ama boşuna uğraşmışım, bak şimdiki kiloya Vitamin ve kalsiyum da önemli tabii ki.Mümkün oldukça yemeye çalışıyorsundur zaten.İçini rahat tutman için hatırlatayım dedim.

Bugün birisiyle anlaştık.P.tesi başlayacak.Sadece 5 gün ben ve bakıcı aynı anda ilgilenebileceğiz. Keşke bulabilseydim de çok öncesinde alışsaydı. Maddi olarak birkaç ay zorlanacağız. Sadece çocuk+yemek için 900 TL istedi.Elimiz mahkum, kabul ettik. Sen de sadece yemek istemiştin değil mi? İçim çok daralıyor. Bırakıp gitmek o kadar zor ki... Sen kendine nasıl telkinde bulundun? Bizim bıdıklar bakıcılara alışır da biz onlarsız zamana alışamayız

Ah canım kıyamam ya ilk ayrılık çok zor Uyanmadan çıkmak en güzeli uyanırsa Asu hala yaygarayı basıyor. Her şeyin farkındalar artık bırakmak zorlaşıyor. Size Allah kolaylık versin...

Götürdüm canım cumartesi yine doktordaydık kilo meselesi iyice çığrından çıktığı için tamamen buna odaklandık artık Doktor gluten alerjisinden şüpheleniyor... Kilo aldıran mamalardan veriyor doktor bize ama hiç birini içmedi şimdiye kadar. Zaten süt alerjisi vardı 11 aylıkken geçti. Daha yeni benim sütüm azalınca hipp devam sütünü içti birtek. Aptamili de sevmiyor hepsini denedik. Yemesi çok güzel iştahsız değil. Çok tuvaletini yapıyor yalnız ve çok hareketli... Bu hafta makarna ekmek yediğinde kakasında artış oluyor mu onu gözlemliycez. Tahlilleri yapılacakmış ona göre. Bakalım artık ya çok moralim bozuldu cumartesiden beri iyice midem berbat oldu.
Hamileliğime gelince canım yumurta kesinlikle yasak listemizde o yüzden yiyemiyorum. Et de yiyemiyorum. Hem midem almıyor bunları hem de karaciğeri yorduğu için yasak. İlerleyen aylarda nasıl olacak bilmiyorum. Bu arada Asu da düşük kilolu doğmadı 3,300 dü. Süt alerjisi olduğu anlaşılana kadar çok kilo kaybetti

Kızlar günaydın bişey sorucam sizlere,eylül ayında tatile gidicez inşallah,öyle içen birisi değilim ama ttaillerde bir iki kadeh bişey içerdim,oğlum sadece uyuyacağı zaman emiyo beni,acaba maknemi götürsemde sütü sağıp döksemmi?internette 3 saat sonra etkisi geçer falan yazıyo,sizlerden yapan varmı diye merak ettim açıkçası??

3 aylıkken bıraktım oğlanı raporum bitti 1 haftada yıllık izin kullandım ilk gün ağlaya ağlaya geldim öğlen eve koşa koşa emzirmeye gittim oğlum kafasını çevirip ağlamaya başladı resmen küstü,ikinci gün biraz daha alıştı ben bile şaşıyorum kendime nasıl bıraktım diye benim tek avantajım iş yerim evime yakındı öğlenleri çıkıp gittim akşamda 1 buçuk saat erken çıktım öyle böyle derken 1 yaşına az kaldı bu arada böyle koşturmanın bir faydasınıı daha gördüm hamileyken aldığım 20 kiloyu üzerine hatta +2 yani 22 kilo verdim hamile kadığım kilodan dahada düştüm,görenler hayretler içinde :)

ilk gün kendin yap o getir götürüne bakıp çocukla oynasın sevsin. ikinci gün artık ona yaptır o yedirip içirsin sen yanında dur. ama cok fenalar anormal bir durum oldugunu anlıyorlar. yani niye sen yedirmiyorsun der gibi bakıyor insana :)

bakıcı ücretleri gerçekten yüksek. benimki kendi evinde bakıyor. herşeyini yemeğini meyvesini kendim götürüyorum. haftanın 2 günü tam gün bakıyor. diğer günler yarım gün. 750 tl veriyorum. verdiğim kapları sadece çalkalayıp geri veriyor yıkamıyor bile. ama dediğin gibi insan mecbur kalıyor. çocuğuma iyi baksında surda 2 yıl ancak bakacak.

ah bu hayat şartları... şartlar ne elverirse insan onu yaşıyor. gün içinde cocugu görebilmek büyük avantaj tabii. hem koşuşturma hem düşünme kiloları eritir tabii :)

merhaba arkadaşalar
doğumgünleri kutlu olsun bebişlerin
arasta sistit için çok grçmiş olsun birdaha tekrarlamaz inş
günebakan asu kuşum inş guluten alerjisi çıkmaz ve kilo alımı başlar
bebeğin içinse bol beslen ve yürüyüş yap dikkat et cnm
çok geçmiş olsun
bakıcı bulamayan bulan arkadaşlara Allah kolaylık versin sizin için çok zor ama çalışmakta güzel ben bakıcı bulamayıp annelerde uzak olunca işi bıraktım hepiniz için hayırlısı

mert son gaz yürüyor koşuyor artık mşllh koltuk tepelerinde çok yoruluyoruz
kilomuz 11,5 81 cm. fazla kg almıyor artık halen 4 dişimiz var

kedim öldü çok kötüyüz iki gündür. 10 yıllık dostumuz karaciğer çökmesi yüksek şeker nedeni ile öldü kilolu bir hayvandı
canım küllüğümüz bıraktı bizi Mert koşturamadan oeşinde

Gluten alerjisi değildir inşallah. Et yiyemiyorsan yeşil mercimek, kuru fasulye gibi bitkisel proteinlere yönel canım. Zor old. biliyorum; ama minnoşların için dayanmaya, moralini yüksek tutmaya devam et.Senin gibi neşeli ve cana yakın birinin (Sanal ortamdan bile öyle biri old. anlaşılıyor. Yüz yüze nasılsın kim bilir :) ) bu özellikleri hep sürmeli.Bir şey olursa biz buradayız.
Allah kolaylık versin. İstanbul daha da uçuk fiyatlar istiyor.Sanki parayı sokaktan topluyoruz. Bugün bakıcı teyze geldi. Kızım bütün gün ağladı. Kucağa zor gelen, sürekli yürümek isteyen çocuk bugün tek adım atmadı (Sadece sokakta biraz eğlendi). Hep bana sığındı, üzerime tırmandı. Daha önce yüz yüze görüştüğümüz bakıcı adaylarına 10-15 dk sonra alışıyordu. Acaba bu teyzeyi mi sevmedi diyorum.O ağladıkça ben içten içe ağladım.1 kez bez değiştirme ve 1 kez uyutma işlerini bakıcı yaptı.Kalan her şeyiyle ben ilgilendim. Kadın yanımızdayken meyve bile yemek istemedi.Of çok zor.İnşallah alışır.Yarın biraz evden uzaklaşacağım.Ben evdeyim diye mi bu kadar tepkili bakalım.

Benimkide o altını değiştirip yemek verince anlamıştı birşeylerin döndüğünü ve kadına vurmuştu. belli bir süre kadına uzattıkça vurma hareketleri yaptı. alışıyorlar ama belli bir zaman geçmesi lazım. senin içinde ilk 1/2 gün zor olacak. sonra alışıyorsun görmemeye. dediğin gibi bu bir iki gün birkaç saatliğine uzaklaş. ben bir hafta yarımşar gün uzaklaştım ama ne uzaklaşma. evlerinin alt tarafında biryerde bekledim :))) uzaklaşamadım. kadınıda iyice tembihliyordum. ağlar durmazsa beni hemen ara gelirim diye :)

ya tabiki zor ama tek çalışan anneler bizler değiliz diye kendimi telkin ediyorum. yani her cocugu olan işinden ayrılsa o zaman piyasada çalışan kadın kalmazdı. hem onların geleceği için çalışıyoruz. işten ayrılsak zaten 3 yıl sonra 4 yaşlarında olacak ve ana okuluna gidip onlar bizi bırakacak. evde bos bos napacaz. Daha iyi şartlarda yetiştirebilmek okutabilmek için çalışmak zorundayız. çocukla zaman geçirmekse zaten iş dışında evde olduğun sürece bütün zamanını onunla ilgilenip oyun oynayarak opup koklayarak tüm günün acısını çıkartmak istiyorsun.haliyle cocuguda ilgiye doyuruyorsun :)

Sağol canım inşallah değildir. Ben öyle olduğunu düşünmüyorum kusması da olması gerekmez miydi öyle olsa? Kafam çok karışık. Kedin olduğunu bilmiyordum canım ya üzüldüm melek olmuş başın sağolsun...

İnşallah öyle değildir canım. Asuyla oynarken moralim hemen yükseliyor zaten canım çok şebek neşe kaynağım benim :) Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için sen de çok samimi çok içten bir insansın Bana her zaman destek oldunuz burayı ve sizleri seviyorum Bugün inşallah bakıcıyla işler yolunda gider. Gözün arkada kalmadan işe başlamak çok önemli canım sana sabırlar diliyorum.

slm kızlar..
1 yaş kutlamaları bitti sanırım. Allah hepsine sağlıklı, uzun ömürler versin.
bayram dönüşü oğlum biraz hastalandı. ilk defa böyle ateşlenip hastalanınca epey acemilik çektim, çok üzüldüm. gece başında hep nöbet tuttum. ateş çok zormuş. neyseki şimdi iyiyiz. antibiyotikle de tanışmış olduk.
artık 2-3 adım atmaya başladık. akşam parkta otururken bi ara sıkıldı ve biraz elinden tutup gezdirmek istedim. daha önce nedense dışarıda pek yürütmemiştim. o kadar hoşuna gitti ki arabasına zor bindirdik. eve kadar yürüyerek gelmek istedi :) bundan sonra işimiz daha zor, anladım.

bakıcı olayına gelince, biz de bi ara bulamadık ve zamanımız daraldığı için panikledik. tekrar sağa sola haber saldık ve biriyle anlaştık. şimdilik iyi duruyor inşallah güvenimizi boşa çıkarmaz. sadece çocuk bakıcak ve çocuğun yemeği olmazsa ona çorba filan yapıcak. bizim sorunumuz eşim yazın 2 ay evde olduğundan bakıcı istemedi. o tatile girince ben işe döndüm. eşim eylül 1'de işe başlıyor. ben babasına bırakmaya alıştım (4-5 saat okulda durup eve dönüyorum), zaten evdeyken de eşime bırakıp tez yazmak için çalışma odasına kapandığımdan eşim de çocuk bakmaya alışık. fakat eylülde bakıcıyla vakit geçiremeyeceğim. annem gelicek hafta sonu. ama onu da bayramda görmüştü belki unutmuştur. anne-baba birlikte ortadan kaybolup iki yabancıyla kalmış gibi olacak. gerçi baba öğlene kadar çalışıcak 15'ine kadar. ama bilmiyorum umarım kolay adapte olur. bir de şu an çok iştahsız antibiyotik dün bitti belki ondan bilmiyorum. kahvaltı hiç yapmıyor ne ayrı, ne de karışım şeklinde yemiyor. gece bol bol süt içiyor, gündüz aç dolaşıyor. 20 gün kadar memlekette kalınca acayip düzenimiz bozuldu, şu an bakıcıya dikte edebileceğim bir düzenimiz yok ikisi yeniden bir düzen kurmak zorunda kalacaklar. sanırım zor bir süreç bizi bekliyor. hepinizi öpüyorum.

günebakancım, özellikle sen kendine iyi bak. inşallah alerjiniz filan da çıkmaz. çıkarsa da üzülme, diyetine dikkat gösterip bu sorunun da üstesinden gelirsin.

Merhaba,

Kizim 13 aylik oldu bizimde yeme sorunumuz var. Yemegi gordugu anda igrenir gibi oguruyor ilk kasik hep izdirap ve birakin isirarak bisey yemeyi puturlu yerken bile zorlaniyor yemek istemiyor. Oguruyor kipkirmiz oluyor hatta bazen kusuyor bende hep korkumdan bugune kadar uzerine gitmedim ama artik cok uzuluyorum. Kendi yedigim bisiden yada eline verdigim biseyi yemiyor bile nasil asicam bu durumu bilmiyorum sizin bebislerde durum ne?

Bizimde bu arada bir bakici deneyimimiz oldu fiyasko ile sonuclandi kayinvalidem biraz bakti ve pes etti bende isi birakmak zorunda kaldim sartlar elvermesede maddi olarak biz cozumu anca bole bulduk.

anladığım kadarı ile bu dönemlerde cogu çocuk yeme konusunda problem yaşıyor.

benim oğlumda son 10 gündür kahvaltı yapmıyor. ne bulamaç nede tek tek.... öğleye kadar 3/4 kez deniyoruz ama fiyasko.. 1 gibi pes edip ya çorbasını ya meyvesini veriyorum.

ya bakıcı olmayınca yapacak bişey yok mecbur işten ayrılınıyor. cocugu için maddi yöndeki sıkıntılarıda göze alıyor insan.

ya çocuk sadece öğleye kadar yalnız kalacak. yarım gün nedirki? o saate kadarda iki kadın bir şekilde oynatır oyalar. bence hiç sıkıntı yapma. ayrıca çocukların kalıplaşmış bir düzenleri olmuyorki zaten. zamanla oturur inşallah.

Teşekkürler canım dikkat ediyorum kendime, 2 çocuğum için yıkılmadım ayaktayım :) Ben ısrarla gluten alerjisi olduğunu düşünmüyorum Ege Üniversitesinde Prof bir doktor varmış çocuk gastroenteroloji bağırsak karaciğer vs uzmanı epey uzmanlık alanı var sindirim sistemiyle ilgili ona götürmeyi düşünüyorum randevu bulabilirsem.

İştah durumu hastalıktan dolayı azalmıştır canım meyve de mi sevmiyor? Geçicidir yememe durumunuz yine başlar yemeye sevdiği şeyleri teklif et bakalım bugünlerde. Anneannesini unutmamıştır canım ya artık sandığımızdan daha akıllılar. Hem öğlende babası gelicekmiş alışır bu 15 günlük dönemde merak etme sen.

Hep mi böyleydi canım ya yoksa bu ara mı iştahsızlaştı? Gerçekten çok zor anlattıkların keşke yardım edebilsem.

Ben ikinci doğunca mecburiyetten komple terk edicem işi gücü :) 1,5 yaş arayla 2 çocuğa kimse bakamaz herhalde...

Selam kizlar ,

Kurabiye kedin olduğunu bilmiyordum cok üzüldüm basınız sagolsun

Reoc yeni bakıcının HAyirli olsun umarım memnun kalırsın cok zor bu bakıcı İsi cok haklısınız kizlar

Gunebakan Canim ins randevu bulursun ucunuz de cok kıymetlisiniz ve asu kuşun dogumgunu kutlu olsun

Sumuhallebisi senin durumun yine daha kolay adapte olunabilir gibi geldi eminim düzeniz guzel Bır sekilde oluşur uzulme

Srm geçici Bır durum olabilir inci de iştahsızlık çekti Bır ara simdi yine Masalllahi var

Biz de de cok fena dokuntu var kizlar Once isilikti sonra birinci yas gunu gecesi inci yataktan düştü dudağı falan yaralandı dolven kullandık alerji yaptı ilaci kestim buna rağmen alerji devam ediyor bacaklarına falan da sıçradı Dr a gideceğiz

Bu arada gecen hafta funda nin yakisiklisi ardanin Doğumgunune gittik cok Tatli Bır arı oldu Ardus :) inci de cok mutlu oldu tüm gun bahçede oynayıp durdular

Kizlar hamileyimmmmmm okadar dikkat ederken nasil olur ya az once test yaptim ve cokkk kalin 2 cizgi yuzume vurdu naparim ben ya kizim kucagmdan inmiyor insede hep bacaklarima yapisiyor. Hem lobusa depresyonu tekrardan yasamam bunlari soktayimmm .. cok emin konusuyordum hamile kalmam diee (( masalim ezilicek napicam cok karisik duygulara girdim

Canim sendemi hamilesinnnn bende az 9nce ogrendm hic bisey dusunemiorum suan tek masalimi dusunuorum kafayi yicemm

Şuan çok kötü hissetmen normal canım ben artık alıştım bu fikre. İlk başta gerçekten çok kötü günler geçirdim kabullenmekte zorlandım. Ciddi bir şekilde aldırmayı düşündüm çünkü ikinci gelince Asuya haksızlık olacakmış gibi geldi. 1 ayımı ağlayarak geçirdim sanırım :) Şimdi her şeye iyi tarafından bakmaya çalışıyorum böylesi bizim için daha iyi olacak... İkisi de benim evladım ayrı gayrı olmaz bundan sonra. Sana da sabır diliyorum kabullenme aşaması çok zor ama hepsi geçecek

Bende kabullenemiyorum bu aksam misafirim vardi kayinval8dem dayanamadi soyledi gelenlere bagrindim ben daha kabullenemedm ne soyluosun die.. sanki karnimdaki evlat benim degil nekadar garip bi his icerisindeyimtarifi imkansiz.. hic sevinemedim oysa masalda hamile oldugumu duyunca dunyalar benmdi.. bunda ogrendim yikildim masala buyuk haksizlik oldu gibi umarim bende bu dusunceden kurtulurum testten beri aglamaktayim. Konuyu kapattiriyorum masala daha cok dustum opup kokluorum yanimdan ayiramiorum valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…