2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

dişimiz çıkıyor mızmızlık hatsafhada
hemen üstünkörü yazıp çıkıcam
barışa koca bir mşllh delikanlı oldu ya çok hoş görünüyorsunuz

mertinde pek bi farkı yok aşırı anneci aşırı memeci hayatta kimse uyutamaz yemek yediremez. çok zor oluyor ne bırakabiliyorum ne ayrılabiliyorum yanından

çok çok kurcalayıcı banyo dolabını kurdela ile bağladım
mutfak dolaplarına ince oklava gibi sopa taktık uzunca hepsi kilitlendi işim olunca çıkarıp geri takıyorum
karıştırmak istediğinde eline tahta kaşık plastik veriyorum davul darbuka yapıyor çalıyor çok eğleniyor

yatak odası vs çekmecelere bişi yapmaya gerek yok elbiseleri döküyo dopluım zararlı olmasında

günebakancım testin güzel çıkar inş sağlıkla büyüt o minik kalbi

herakşam parka gidiyoruz panda bisikletimiz var
çok mutlu çok severek biniyor kayıyor sallanıyor
kendi tırmanıyo kaykaya
park biras diş ağrısını unutturuyor

hayatımsın hayırlısı cnm sağlıkla kucağınıza alın
reoc herşeyin yolunda olmasına sevindim
parmecim geçmiş olsun gribiniz en kısa sürede gitsin bıraksın sizi

angel yürüyünce daha zor ama
bi o kdr da güzel etrafta tehlikeli bişey yoksa kendi kendine dolanıyor her odadan bişi topluo götürüyo daha bi sevimli oldular pıttırı pıttırı

nasyam nolcak böle bu uykusuZluğun
ağlayarak herşeyi yaptırıyorlar
sende biras dayanıp almasan kucağına belki unutacaktr
ben de deniyorum ama dayanamıyorum ki
kişilik meselesi bnm bıdık aşırı anneci baba naparsa yapsın illla ben ben...

mert inek sütü içiyor sadece gece yatarken gece uyandığında emiyor sadece

muhallebi hiç sevmiyo
kendi yemeklerimizden yiyor
ama bin oyunla
reklamlara çok dikkatini sardı bu sıra sadece akşamları tv açık
gündüz kapalı
akşam da reklam sesi mutfaktan bile duysa koşuyor anlamadık
şimdilik bu kdr canlarım öpüyoruz sizleri

günebakan e-bebekte dolap kapak kilidi diye bir şey gördüm.İstersen bir göz at. Bahsettiğin şey için bence tamamen değişiklik yapılmalı. Ellerinin boş gezmeme sebebi de denge kurmak için olabilir. Bazı şeylere biz anlam veremiyoruz; ama her şey amaçlı olarak yapılıyor. Dikkatini yürümekten uzaklaştırıp korkmasını, düşmekten endişe duymasını önlemek için ellerinin dolu olmasından hoşlanırlardır.

Kurabiye tesek.ederiz canim.
Yine herkesi düsünüp tek tek yazmissin cok tatlisin.

Mert'in hareketlerine bayiliyorum zaten sanki büyümüste kücülmüs afacan.

Biz hic inek sütü icmiyoruz.Aksam bizimle yemek yiyor sonra yatana kadar ve gecede sürekli emiyor.
Acaba yetiyormudur?
Bazen 2-3 defa uyaniyor emip,yatiyor.Bazen 5-6 kez ama gece ağlamalari uzun zamandr yok çok sükür.

Abur-cubur olarak bisey veriyor musunuz?
Baris çubuk kraker,bazende bisküvi tarzi seyleri az yiyor.
Ben vermek istemiyorum ama kuzenlerinin elinde görünce agliyor,istiyor.Birde pipet kullanmayi öğrendi cok tatli

Son düzenleme:
Hayatimsin sana yazip yazmadiğimi hatirlayamadim canim
Cok tebrik ederim.Allah sağlikla kucagina almayi nasip etsin.
Neyi düsündüm biliyor musun bu bebeğini ins.kaynananin engellemelerine kulak asmayarak ( artik daha tecrubeli oldugundan) doya doya emzirecegini düsünüyorum.İns.sütünde bol olur 1.yasadiğin özlemi giderirsin cünkü cok icinde kalmisti hatirliyorum.

Pipet kullanmayı öğrenmesini ben de istiyorum.Daha bir girişimde bulunmadım; ama istiyorum işte Pipet alıp deneyeyim. Abur cubur meselesine gelince... 6. aydan sonra çok az bebe bisküvisi verdim. Bir ara yoğurt yemeyince bisküviyi içine koydum.O zaman sık sık yemişti. Şimdi yine yoğurt da peynir de yemiyor. Onun dışında 1 yaşından sonra yani 1 aydır ara ara çubuk kraker veriyorum.Başka bir şey vermiyorum.Bizimki de istiyor; ama isteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki... Ağlamayı silah olarak kullanıyor bu akıl küpleri.Mümkün oldukça direniyorum, gardımı düşürmüyorum

Teşekkür ederim canım hala test sonucum çıkmadı :) Yakışıklı ve yaramaz Mert bütün gün enerjileri bitmiyor dimi pire gibiler ordan oraya dolanıyorlar sürekli merak var

Bakayım canım teşekkür ederim kurabiyenin sopa fikri de fena değilmiş yapılabilir tehlikeli dolaplar için. Benim sorunum çekmece işte çok hızlı kapanıyor eli kısacak diye korkuyorum Dediğin gibi denge için taşıyor olabilirler :)

Canım gece çok uyanıyormuş ya bizim artık bu kadar uyanmamız yok çok şükür 1 kere uyanıp sütünü içiyor sadece. Ben devam sütü veriyorum kızlar. Hipp inkini sevdi sadece. Kilo aldırıcı olanlardan veriyolar bize ama onları hiç sevemedi. Bir de balık krakeri seviyoruz abur cubur olarak sadece onu verdim şimdiye kadar. Bir kaç kere de jelibon yedi evde yiyen çok olunca görüp istedi tabi çocuk

Bende kızıma gece uyuduktan sonra devam sütü, yada günlük süt içiriyorum, uyanıkken hayatta içmez, zaten iştah sorunumuz var, abur cubur konusuna gelince , doktorumuz abur cuburu tamaman kesmemizi 3 saat arayla normal öğünlerini yedirmemizi söyledi ama, ben yine de ara ara balık kraker, peynirli kraker falan veriyorum çok seviyor, iştahsızlığı da eskisi kadar değil en azından aç kalmayacak kadar yiyor işte, parmak sıkıştırma olayına gelince benim kızımda tam bir çekmece dolap tuttunu çekiştiriyor elini sıkıştırıyor, ağlıyor ama yine yapacaklarından vazgeçmiyor, Allah hepimize kolaylıklar versin işallah:)

selam kızlar. ara ara baksamda her zaman yazamıyorum. Malum artık evlerimizde küçük birer canavar besliyoruz Artık çamaşırları katlamaktan,dağınıklık toplamaktan ve olan düzeni muhafaza etmeye çalışmaktan pert oldum. Şükürler olsun her şey yolunda.. Bu aralar biraz sinirlerim gergin.. Aklıma burası geldi,biraz derdimi anlatayım küçük görümcem hamile ilk çocuğu ve uzun zamandır bu bebeği bekliyorlardı.. Malum nazlı ve bunda da haklı. Sıkıntı burda değil tabi.. İnsanoğlu bazen karşı tarafa yaptıklarını unutuyor işte. Ama hepimiz iyi biliyoruz ki hamileliğimizde yaşadığımız iyi-kötü şeyleri kolay unutmayız. Aynı ortamda bulunduğumuz zamanlarda beni kırıcı ve incitici bir sürü şey söylemiş ve yapmışlığı olan bu hanım şimdi benden onu sürekli nazlamamı bekliyor. Gebeliğimin ilk ayları çok kötü geçmişti onunda öyle..ve bana sürekli 'sen hiç kötü olmadın..ı ıh!benim gibi kimse olmadı..ben çok kötüyüm' deyip durdu.Ben gene teselli ettim.7 aylık hamileyken beni koştura koştura eve sokmuştu neymiş etraf çok kalabalıkmış herkes bize bakıyormuş.Nefes nefese kalmıştım az kalsın bayılıyordum Kendi 4 aylık hamileyken bana 'bu karınla 3. kata nasıl çıkiiim' dedi ben şok! Karnın nerdee yahu? Alacağı her şeyde fikrimi sorar saolsun..ama dediğim hiç bir şeyi almaz Paradan vazgeçemiyor..var yemez olayı en canımı sıkan da.. Sürekli 'e senin ne işin var rahatın yerinde yaparsın işte' demesi yokmu!!! ona göre ben rahattan sıkılıyorum. Benim evimi kim temizliyo yemeğimi kim yapıyo çocuğumu kim bakıyo? Delirecem yaa!!!! Ben 'abla senin eteğinden çekiştirenin yok topladığını dağıtanın yokki istediğinde yaparsın' dediğimde 'aaaa halim yok sen daha rahatsın' diyo ya.. Neyseeeee.. Çocuğu haırlısıyla doğsun da rahatlığı bi de o tatsın

Kızlar çoğunuz tatile gidip gelmiştir biz bakalım daha yeni gidicez maalesef,bebişleri havuza denize nasıl soktunuz huggisin bezini gördüm ondan mı alsam ki? üstündede bady le durur diye düşünüyorum size fikir sorayım dedim..

Canim kesinlikle Alman'ı tavsiye ederim cok ise yaradı bizde . Onsuz deniz havuza sokulmuyor zaten . Hem onun genital saglıgı hem dis cevre icin gerekli . Deniz zaten serbest Dr bize havuzu önermedi ama ben temiz oldugundan emindim bebek havuzuna da soktum . İyi tatiller

Kesinlikle al derim. Havuza bezsiz izin vermiyorlar. Suyu seven bir bebekse bayılacaktır..ama tavsiyem yavaş yavaş alıştırmanız.Kucağıma aliim beraber girelim yapmanı önermem.

Teşekkür ederim kızlar çok sağolun valla çok merak ediyorum beni neler bekliyo artık resmen koşuyoruz,tek korkum yemeklerde, oturmak istemiyo çünkü suya bayılıyo banyoda küvete koyduğum zaman yer gök su oluyo :) bebek arabısınıda götürüp götürmemekde kararsızım hiç onda oturmak istemiyo yürüyecekmiş paşam kocaman şeyi boşuna yük etmiyim demi..

kızlaarrrr oyy baya olmuş girmeyeli.. günlerim koşturmaca içinde geçiyor malumunuz :) özlemişim ama burayı da sizleri de..
şöyle son bir kaç sayfaya bakabildim.. Hayatımsın tebrik ederim canım benim Allah hayırlısını versin her konuda
Subacım çok çok tatlısınız yine ana oğul maşallah ikinize de canım..
Günebakan cinsiyeti ben de merakla bekleyenlerdenim vala benim de içimden kız geçiyor söyleyim

Arda nin da maşallahı var kızlar. henüz yürümüyor ama aşırı hareketli her zamanki gibi yemesi,uykusu yerinde maşallah diyeyim. bir derdim var ki hala dişimiz çıkmadı yoğurdunu,peynirini,sütünü.yumurtasını gayet güzel yiyor içiyor..ben mi bişeyi eksik yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum ama sanırım genetik faktörler devrede bu konuda napimmm..

doğum günümüzü yaptık çok da güzel geçti.. Parmecim İnci kuzum da onur konuklarımızdı tabii :))
Arda uyanmadan bikaç foto yükleyip öyle çıkayım.. fırsat buldukça yine gelmeye calışırım. öpüyorum hepinizi

Hamileyken ne eşime ne de başkasına naz yaptım.Naz yapıp duranlar bana hep itici gelmiştir.Tamam insan biraz daha ilgi bekler de abartmaya da gerek yok.Benim eltim de hamile.Zat-ı alileriyle konuşmuyoruz; ama kayınpederime ve kaynıma nazın alasını yaptığına eminim.Kaynanam rahmetli.Kayınpederimle aramız o kadar iyiydi ki, kadın bir geldi bütün aileyi parçaladı.Eşimle kardeşi bayramdan bayrama telefonlaşırlar, kp eskisi gibi değildir.Zaten ben de eskisi gibi değilim.Şimdi de paşa veya sultan doğuracakmış gibi havalarda.33 yaşında kadın bebek gibi konuşup dudak bükerek şımarılıklar yapar. Bazı insanlar normalde elde edemediği ilgiyi özel zamanlara saklar. Ben onlar için üzülürüm. Sen de boşver. Demek ki normalde ilgi göremiyor.Bazıları da hep ben acı çekiyorum, hep ben üzülüyorum;ama yıkılmadım, ayaktayım modundadır. "Sen daha rahatsın" cümlesinden görümcenin de öyle biri old. düşündüm.Dediğin gibi 6-7 ay sonra o da rahat edecek

Funda diş çıkarma genetikmiş. Bunda senin ne kabahatin olabilir ki? Yemeyle, içmeyle ilgisi yok ki. Kendini üzme lütfen.

Fundacim güzel yorumun icin tesek.ederim canim.
Bende size bayildim cok güzelsiniz masallah.
Tabi parmis ve fistiğimada kocaman masalah.

Puffy görümcene bisey deme canim doğumdan sonra izle ve gör hos böyleleri sansli olur bebek te uslu olur,yardim edende cok olur.

Hamisliğin ilk zamanlari bulantidan gözümü acamazdim isyerinde ruh gibiydim.Ayrilacagimi söyleyince bayan müsavirim abartiyormusum tavri takinmisti ve eee herseyin bir bedeli vardir mecbur cekicen demisti. O zaman cok zoruma gitmisti ins.sende benim gibi olursun diye icimden gecirdim.Kiz benden 2 ay sonra hamile kaldi ve cok kötü oldugu icin isten ayrildi. Hala arar beni bebegi ile ilgili bisey olunca fikir alir.

cok güzelsiniz maşallah size :) dişler genetiktir ama d vitamini vermeyi ihmal etme. kardeşimin kızıda cok zor çıkartmıştı dr d vit i düzenli kullanması söylemişti.

Kız çok dolmuşsun Böyle ben çok kötüyüm diyene ayy çok kötüsün berbat görünüyorsun ben bu kadar kötü değildim yine elime yüzüme bakmaya halim vardı diyceksin Nasılsa çok yakında görecek rahatlığı

Bebek arabası artık akşam dışarıda falan olursanız içinde uyumaya yarıyor. Sen yine de al yanına belki öyle bir durum olur yatırırsın :)

Yakışıklı Arduşum ve güzeller güzeli annesi mi gelmişşş tatlılarım benim daha sık bekliyorum sizi buraya Dişler bizim de henüz 2 tanecik. Epeydir üst dişleri sancılı bir şekilde bekliyoruz. Ne kadar geç o kadar sancılı oluyormuş İnşallah sizinki öyle olmaz...

İlahi adalet mi desem ne desem bilemedim

Kizlar gunaydin nasilsiniz?

Biz iyiz cok sükür ama ustten dis geliyor yine huysuzluk yapiyor baris.Gece uyumadan once jel sürdüm ve calpol verdim agrisini alsin diye güzel uyudu.
Ne zaman bitecek bu dis sikintilari yaa.

Birde cok maymun istahli oldu
Birinin elinde yiyecek bisey görsün istiyor illaki onu alacak sonra bir isirsin birakip digerine geciyor.

Buarada havalar soğumaya basladi ozelliklede geceleri.
Gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…