suba85; diş sıkıntıları aylardır devam ediyor. İnan canımdan bezdim. Uyku namına bir şey kalmadı.Gece 2 kez uyandı diyebileceğim zaman, 1 ay içinde sadece 4-5 gündür.Onun dışında 4-5 kez uyanıyor. Uykusuzluktan delirmek üzereyim.Delirmiş olabilirim de. Aylardır tek bir gece bile kesintisiz uyumadım, uyuyamayacağım da. Ne annem ne eşim bu konuda yardımcı oluyor.Eşim yardımcı olsa bile yaptığı iyiliği yüzlerce kez söylüyor.Her şey o kadar kötü ki, ot gibi yaşayıp gidiyorum.Sabah 6.45te yola çıkıyor, akşam 17.45te eve dönüyorum.Her gün 3.5-4 saat yolculuk yapıyor, saatlerce ayakta ders anlatıyorum.Eve gelince çocukla ilgileniyorum.Çocuk 9-9.5ta ancak uyuyor. Eşim de yard. ediyor; ama ikide bir "Çok yoruluyorum, dinlenemiyorum, uyuyamıyorum." diye şikayet ediyor.Ben de artık iyice bunaldım.Bir yandan da ben söyleniyorum.Eşimle aramız iyice kötüleşti.Sürekli çocuğa karşı hatalarımı söylüyor.Hatta çocuğa "Annen şöyle, annen böyle..." deyip duruyor. O beni eleştirdikçe ben asabileşiyorum, tartışıyoruz.Çocuktan önce her şey o kadar güzeldi ki...Bir sürü sorunla uğraşmamıza rağmen ne saygımız ne de sevgimiz azalmıştı.Artık konuşmak bile içimden gelmiyor.Konuşunca tartışacağımızı biliyorum.Sinirlerim iyice yıprandı.Hiçbir şeyi kaldıramıyor, hiçbir şeye tahammül edemiyorum.İşin kötüsü bir şeylerin düzeleceğine de inanmıyorum.Daha aylarca uykusuz kalacağım. Bu sıkıntılar ve hastalığım yüzünden 2. çocuğu istemiyorum bile. Eşim hiçbir zaman inatçılığından vazgeçmeyecek.Ona göre kendisi mükemmel ben her şeyi kötü yapan anne. Kızım için yaptıklarımı hiçe sayması çok ağır geliyor. Bir kez hata yapsam onu aylardır yapıyormuşum gibi anlatıyor.Kızım bana naz yapıyor, mızmızlanıyor.Eşime göre mızmızlanmasının, hemen uyumamasının sebebi benim ona bağırmammış.Ben sürekli bağırıyormuşum.Gün içinde kızıyorum bu doğru; ama onun söylediği gibi bağırmıyorum.Artık dayanacak gücüm ve sabrım kalmadı. Aman annem bırakıp gitmesin, onu memnun edeyim; aman eşim yorulmasın, onun yükünü sırtlanayım derken kendimi unuttum.
suba85; diş sıkıntıları aylardır devam ediyor. İnan canımdan bezdim. Uyku namına bir şey kalmadı.Gece 2 kez uyandı diyebileceğim zaman, 1 ay içinde sadece 4-5 gündür.Onun dışında 4-5 kez uyanıyor. Uykusuzluktan delirmek üzereyim.Delirmiş olabilirim de. Aylardır tek bir gece bile kesintisiz uyumadım, uyuyamayacağım da. Ne annem ne eşim bu konuda yardımcı oluyor.Eşim yardımcı olsa bile yaptığı iyiliği yüzlerce kez söylüyor.Her şey o kadar kötü ki, ot gibi yaşayıp gidiyorum.Sabah 6.45te yola çıkıyor, akşam 17.45te eve dönüyorum.Her gün 3.5-4 saat yolculuk yapıyor, saatlerce ayakta ders anlatıyorum.Eve gelince çocukla ilgileniyorum.Çocuk 9-9.5ta ancak uyuyor. Eşim de yard. ediyor; ama ikide bir "Çok yoruluyorum, dinlenemiyorum, uyuyamıyorum." diye şikayet ediyor.Ben de artık iyice bunaldım.Bir yandan da ben söyleniyorum.Eşimle aramız iyice kötüleşti.Sürekli çocuğa karşı hatalarımı söylüyor.Hatta çocuğa "Annen şöyle, annen böyle..." deyip duruyor. O beni eleştirdikçe ben asabileşiyorum, tartışıyoruz.Çocuktan önce her şey o kadar güzeldi ki...Bir sürü sorunla uğraşmamıza rağmen ne saygımız ne de sevgimiz azalmıştı.Artık konuşmak bile içimden gelmiyor.Konuşunca tartışacağımızı biliyorum.Sinirlerim iyice yıprandı.Hiçbir şeyi kaldıramıyor, hiçbir şeye tahammül edemiyorum.İşin kötüsü bir şeylerin düzeleceğine de inanmıyorum.Daha aylarca uykusuz kalacağım. Bu sıkıntılar ve hastalığım yüzünden 2. çocuğu istemiyorum bile. Eşim hiçbir zaman inatçılığından vazgeçmeyecek.Ona göre kendisi mükemmel ben her şeyi kötü yapan anne. Kızım için yaptıklarımı hiçe sayması çok ağır geliyor. Bir kez hata yapsam onu aylardır yapıyormuşum gibi anlatıyor.Kızım bana naz yapıyor, mızmızlanıyor.Eşime göre mızmızlanmasının, hemen uyumamasının sebebi benim ona bağırmammış.Ben sürekli bağırıyormuşum.Gün içinde kızıyorum bu doğru; ama onun söylediği gibi bağırmıyorum.Artık dayanacak gücüm ve sabrım kalmadı. Aman annem bırakıp gitmesin, onu memnun edeyim; aman eşim yorulmasın, onun yükünü sırtlanayım derken kendimi unuttum.
Reoc uzun uzun yazdim sana kendimden örnekler vererek fakat sonra hepsini sildim.
Cogumuz ayni seyleri yasiyoruz canim.Sen yinede kendini motive edecek birseylerle ugrasmaya calis.
Calistigin zaman diliminde cevrendeki anlastigin,sevdigin insanlarla sohpet et,sana iyi gelecek seyleri yap.Sen iyi olacaksin ki bebegine de yansiyacak.
Ben uzun zamandir dizi seyretmiyordum.Gecen aksam baris uyuyunca bakayim dedim.Sacma sapan bir genclik dizisiydi ama beni cok motive etti.Sanki izledigim surede evden koptum kendimi hayallar aleminde buldum
Komik gelebilir belki ama inan motive oldum.
Kocise gelince dun dogum gunuydu.Uzun zamandir süren tartismalarin gölgesinden siyrilmak adina ona süpriz yaptim.Barisi kv biraktim evin bir kac kosesine ask mesajlari yazip yapistirdim,hazirlandim gelince cok iyi karsiladim.
Disari yemege ciktik 14 aydan sonra ilk kez basbasa aksam yemegineSonrasinda annesinin evinde organize ettigim d.g. gittik.Herkesi orada görünce cok sasirdi,pasta kestik vs.
Yani bir günü farkli ve moralli gecirdik darisi diger günlerin basina
Reoc canım yazını görünce dayanamadım hepimiz aynı durumdayız maalesef bebeklerle birlikte hayatımız bambaşka bir hal aldı biliyosun eşlerimizle ilişkilerimizede yansıdı tabiki ama inan senin bi hatan yoksa bende yeri geliyo bağırıyorum elimde olmayarak çünkü uykusuzluk insanı bildiğin canavarlaştırıyor ki bilirsin benimki sanırım topikteki en ama en uykusuz bebek zaman zaman eşimin eleştirilerine bende maruz kalıyorum ve çok içerliyorum ama sinirlerimiz bozuk olduğu için zaman zaman kontrolümüzü kaybediyoruz ki bu çok doğal insanız neticede gereken miktarda dinlenip kendimize bakamadığımız için oluyo hepsi ama inan geçecek çocuklar büyüyecek ben en fazla şu bir yılımızın zor olacağını sonra hayatın biraz olsun normale döneceğini umut ediyorum sende canını sıkma lütfen ve gerçekten çocuklar artık herşeyin farkında eşinin seninle ilgili şikayetlerini bebeğe yansıtmaması lazım onu bu konuda uyar ve tavsiyem bir saat olsun bırak ve sadece kendin için bişeyler yap annenide takma ne kadar kötü olursa olsun bizi en iyi onlar anlar yine de
Bu arada hepinizi çok özlesim yaw ben SUBACIIIMM barış ve sen harikasınız canım benım çok ama çok güzelsiniz
GÜNEBAKANIM bebişkomuzun keyfi yerindemi cinsiyeti neymiş merakla beklıyorum
Ela da yürümeye başladı hiç oturmadan akşamı ediyo hergün bahçedeyiz uzun uzun dışarda vakit geçiriyorum onunla yaz keşke hiç bitmese diş sıkıntımız cardı bi redir neredeyse çıktılar biraz nefes aldık o büyüdükçe herşey daha keyifli oldu benım için küçük arkadaşım gibi bana heryerde eşlik ediyo bayılıyorum iyiki varlar ya hepinizin kuzucuklarını öpüyorum sizleride
Yakın otursaydık ne iyi olurdu. Dediğin gibi artık her şeyin farkında bu bıdıklar. Şu aralar eşimle iyiyiz. Annem kızıma bakmak için bizimle yaşıyor, biliyorsun. Bir de onun yanında sorunlarımız old. göstermeme çabası da çok yordu. Annem hemen sorunlarımız old. anlatır veya yüzüme vurur. Dün kızım düştü, hafifçe burnu soyuldu.Eşim gelir gelmez "Bir şey fark ettin mi?" diye sorup durdu. Eşimin bana kızmasını ister gibiydi. Eşim de "Düşe kalka büyüyecekler." cevabını verince bozuldu. İşte böyle garipliklerle dolu bir hayatım var :) Allah sana da kolaylık versin. Hem uykusuzluk, yorgunluk hem de hamilelik zordur. İkinci bebekte hareketleri daha erken fark edilir denir ya, hareketlerini hissediyor musun?Canım çok bunalmışsın belli her şeyin kötü taraflarını görüyorsun. Keşke yakın olsak da oturup dertleşsek... Bebişlerin bu ara genel özelliği galiba uykuya dalamıyor diş ağrısı da var oyun oynadığı sürece iyi uyku zamanı diyince yatırmaya çalışınca işler çığrından çıkıyor. Biz 1lere kadar uzattık bu hafta uyku saatlerini... Geceleri halim kalmıyor bitiyorum sabah 6.15 kalkıyorum sürünerek :) Eşini bırak şikayet etsin yorum yapsın duyma onu. Sen kendini biliyorsun herkes çektiğini biliyor... Yalnız eşinin kızına karşı seni kötülemesi hiç doğru değil bundan vazgeçmesini sağla her şeyi anlıyorlar artık
Erkenden işe gidip bütün gün bebeğini görememek insanı çok üzüyor değil mi? Onun kokusunu, konuşmasını, sarılışını, gülüşünü çok özlüyorum. Eşinle orta yolu bulmanız çok güzel.Bu ara biz de iyiyiz.İnşallah uzun süre böyle gider. Sanırım bir koltukta iki karpuz taşıyamıyorum. Bakıcı bulamadığım için annem kızıma bakıyor. O da beni memnun etmezsen bırakır giderim demişti. Gitmesin diye ona alttan alıyor, resmen bir çocuk daha büyütüyorum. Bir yandan da eşimi idare etmem lazım.Şimdilik durum böyle.benim durumumu anlatmışsın :) ama ben senden daha önce evden çıkıyorum ve senden daha gec eve geliyorum. 6 da cocugu bakıcıya bırakıp 6:15 te servise biniyorum. buda en gec 5.45 te uyanmak ve apar topar çıkmak anlamına geliyor :) aksamda yine 18:30 dan önce evde olamıyorum.
esimle 2 hafta ön
benim durumumu anlatmışsın :) ama ben senden daha önce evden çıkıyorum ve senden daha gec eve geliyorum. haftada 1/2 kez 6 da cocugu bakıcıya bırakıp 6:15 te servise biniyorum. buda en gec 5.45 te uyanmak ve apar topar çıkmak anlamına geliyor :) diğer günler eşim götürüyor. aksamda yine 18:30 dan önce evde olamıyorum.
esimle 2 hafta öncesine kadar 1 ay sürekli tartışma halindeydik.yorgunluk uykusuzluk vs. baktım sonu yok daha ılımlı olmaya çalıştım. oda ben kadar yoruluyor. ben ılımlı oldukça oda daha verici olmaya başladı. tartışma halindeyken sürekli yap dediğim seyleri (yapmadığı şeyleri) şimdi ben söylemeden yapmaya başladı. o yaptıkça ben ya sende çok yoruldun ellerine sağlık vs diyorum. öyle dedikçede daha bir yapıyor :) sende olabildiğince politik olmaya çalış :) onun söylediği olumsuz şeyleri derin nefes alarak geçiştir . çünkü tartıştıkça daha çok yıpranıyoruz. bugünlerin geçici olduğunu düşün. böyle 1 yıl geride kaldı, 1 yıl sonra iyice rahatlarız. böyle düşünüp rahatla.
Canım yapabildiğim tek şey b,sayarda vakit geçirmek. Dışarıya yalnız çıkmak, biriyle sohbet etmek ne mümkün! Eve gelir gelmez çocuk bende. Geçen akşam eve 150 m mesafedeki bir yerde kahve içelim dedik.Ben nasıl heyecanlandım.Çocuktan sonra eşimle yalnız çıkacağımız 2. veya 3. yer.Kahveleri sipariş ettik, diğer siparişleri bekliyoruz.Telefooon!Annem "Çabbbuk gelin." diye inliyor.Çocuk durmamış, sürekli ardımızdan ağlamış.Sinirden delirdim; ama annemebelli etmemem lazım.Ne bir komşuya gidebiliyorum ne de başka yere; ama artık takmayıp gideceğim. Yoksa sinirlerim daha da yıpranacak. Eşine ne güzel sürpriz yapmışsın.İnşallah her gününüz böyle geçer.Reoc uzun uzun yazdim sana kendimden örnekler vererek fakat sonra hepsini sildim.
Cogumuz ayni seyleri yasiyoruz canim.Sen yinede kendini motive edecek birseylerle ugrasmaya calis.
Calistigin zaman diliminde cevrendeki anlastigin,sevdigin insanlarla sohpet et,sana iyi gelecek seyleri yap.Sen iyi olacaksin ki bebegine de yansiyacak.
Ben uzun zamandir dizi seyretmiyordum.Gecen aksam baris uyuyunca bakayim dedim.Sacma sapan bir genclik dizisiydi ama beni cok motive etti.Sanki izledigim surede evden koptum kendimi hayallar aleminde buldum
Komik gelebilir belki ama inan motive oldum.
Kocise gelince dun dogum gunuydu.Uzun zamandir süren tartismalarin gölgesinden siyrilmak adina ona süpriz yaptim.Barisi kv biraktim evin bir kac kosesine ask mesajlari yazip yapistirdim,hazirlandim gelince cok iyi karsiladim.
Disari yemege ciktik 14 aydan sonra ilk kez basbasa aksam yemegineSonrasinda annesinin evinde organize ettigim d.g. gittik.Herkesi orada görünce cok sasirdi,pasta kestik vs.
Yani bir günü farkli ve moralli gecirdik darisi diger günlerin basina
Sağ olasın canım. Allah sana da kolaylık versin.Uykusuzluk gerçekten zor.Annem konusunda haklı old. keşke söyleyebilsem. Beni anlamaktan çok uzak. Yürümeleri çok güzel değil mi? Popoyu kıvıra kıvıra, bağıra çağıra dolanıyorlar. Çok şirinler. Gerçekten de iyiki varlar.Can onlar can.Reoc canım yazını görünce dayanamadım hepimiz aynı durumdayız maalesef bebeklerle birlikte hayatımız bambaşka bir hal aldı biliyosun eşlerimizle ilişkilerimizede yansıdı tabiki ama inan senin bi hatan yoksa bende yeri geliyo bağırıyorum elimde olmayarak çünkü uykusuzluk insanı bildiğin canavarlaştırıyor ki bilirsin benimki sanırım topikteki en ama en uykusuz bebek zaman zaman eşimin eleştirilerine bende maruz kalıyorum ve çok içerliyorum ama sinirlerimiz bozuk olduğu için zaman zaman kontrolümüzü kaybediyoruz ki bu çok doğal insanız neticede gereken miktarda dinlenip kendimize bakamadığımız için oluyo hepsi ama inan geçecek çocuklar büyüyecek ben en fazla şu bir yılımızın zor olacağını sonra hayatın biraz olsun normale döneceğini umut ediyorum sende canını sıkma lütfen ve gerçekten çocuklar artık herşeyin farkında eşinin seninle ilgili şikayetlerini bebeğe yansıtmaması lazım onu bu konuda uyar ve tavsiyem bir saat olsun bırak ve sadece kendin için bişeyler yap annenide takma ne kadar kötü olursa olsun bizi en iyi onlar anlar yine de
Bu arada hepinizi çok özlesim yaw ben SUBACIIIMM barış ve sen harikasınız canım benım çok ama çok güzelsiniz
GÜNEBAKANIM bebişkomuzun keyfi yerindemi cinsiyeti neymiş merakla beklıyorum
Ela da yürümeye başladı hiç oturmadan akşamı ediyo hergün bahçedeyiz uzun uzun dışarda vakit geçiriyorum onunla yaz keşke hiç bitmese diş sıkıntımız cardı bi redir neredeyse çıktılar biraz nefes aldık o büyüdükçe herşey daha keyifli oldu benım için küçük arkadaşım gibi bana heryerde eşlik ediyo bayılıyorum iyiki varlar ya hepinizin kuzucuklarını öpüyorum sizleride
Kızımı çok istedik.Onsuz hayat artık düşünemiyorum.Dediğin gibi bazen yorgunluktan veya sorunlardan acaba diyorum; ama gönlümden böyle bir şey kesinlikle geçmiyor.Senin de geçmiyordur. İnşallah 1 yıl sonra rahatlarız. 1 yıl sonra da 2 yaş sendromu başlıyormuşReoc canim kizlar herseyi anlatmis zaten hepimizde durum ayni.bzde yeri geliyo esimle cok geriliyorz .hayatmz eylulden snra cok degsti bazen eski gunleri ozluyrm snra hemen kndme geliyrm allahm iyiki bu guzrlligi bana vermis diye.kizlarin soyledgi gbi en fzla 1 yil daha sknti cekicz snra kucuk arkadslarmz olucak onlar..gunebakan cnsiyeti sabirszlikla bkliyrz.nasya seni gormek cok guzel burda..subacm gecikme yasamak cdden stres gcms olsun bu arada..hepinizi opuyrmmm
Aynen yazdığın gibi: Bir şirinlikle her şey bitiyor.Geçen akşam babası "artist" dei, o da minik ağzıyla "aatit" diyor. Mıncık mıncık etmek lazım bu şirincikleri.evet hepimizde durum aynı ev, iş , çocuk derken çok yoruluyoruz , yıpranıyoruz, eşlerimizden de ilgi ve yardım bekliyoruz, malasef çoğu zaman bu ilgiyi ve desteği göremiyoruz, bazen bende çıldırma noktasına geliyorum, ağlamaklı oluyorum , ama yavrumun bir gülüşü, yaptığı bir şirinlik dünyalara bedel, Allahıma her gün şükür ediyorum, yavrumu bana verdiği için , 1 yılımız geçti bile seneye biraz daha rahatlarız umarım, moral bozmak yok, biraz büyüdüklerinde küçük arkadaşlarımız olacaklar onlar bizim:)
Ben gram veremiyorum. Şeker hastalığı ve haşimato var.Haşimato old. için tiroit bezim yavaş çalışıyor ve kilo vermekte zorlanıyorum.Buna canım sıkılıyor. Ben de en az 5 kg vermek istiyorum. 8-9 kg versem daha iyi de... Şöyle adam akıllı bir yeme düzeni belirlemeli ve spor yapmalıyım. Okuldaki yemekler bana her zaman uymuyor. Patates, makarna, tatlı aynı anda çıkınca yemiyorum.Onun yerine yoğurt, elma ve etimek yiyorum.Okul eve yaklaşık 2 sa mesafede olunca evden de götüremiyorum. H.sonu gezmeniz çok güzel. Havalar iyiyken biz de mutlaka 3ü 1 arada modunda gezerdik. Bakıcı İkra'yı "annem" diye seviyor mu? Benim görüştüğüm bir bakıcı adayı o şekilde seviyordu. Ben en başta bunun yanlış old. belirttim. Üzüntünü bakıcıya belli etmeden onu uyarabilirsin.Tabii böyle bir durum varsa. Bir de bu dönemde çocuklar genelleme yapıyor. Tüylü köpeği öğrenen bir çocuğun gördüğü tüm tüylü hayvanlara köpek demesi veya annesi uzun saçlı olan bir çocuğun saçı uzun olan tüm kadınlara "anne" demesi gibi.Bu öğrenmenin bir aşaması. Belki de böyle bir durum söz konusudur.Slm kızlar iş ev cocuk derken burayi takip cok zor oluo sabah 8bucuk ta cikiorum oglen geliyorum evim yakın old icin sansliyim yemekti ikrayi emzirmekti geri 6bucukta geliyorum eve yatana kadar oturmak ne mümkün55kiloya düştüm. Cok yoruluorum isimde problemler var baya stresli geçiyor ama eve gelipte şebek kuzumun sarılmasiyla herşey gecio bi de haftasonları artik is vs hicbiseyi takmio gezioruz.o da bosa giderse yasamiyor gibi hissediyorum kendimi.4gundur annem kuzenim burdalar daha iiyim.bi de kızım bakiciya nenne dio banada nenne dio ona üzülüyorum ama ben olunca ona asla gitmiyor tek tesellim
Slm kızlar iş ev cocuk derken burayi takip cok zor oluo sabah 8bucuk ta cikiorum oglen geliyorum evim yakın old icin sansliyim yemekti ikrayi emzirmekti geri 6bucukta geliyorum eve yatana kadar oturmak ne mümkün55kiloya düştüm. Cok yoruluorum isimde problemler var baya stresli geçiyor ama eve gelipte şebek kuzumun sarılmasiyla herşey gecio bi de haftasonları artik is vs hicbiseyi takmio gezioruz.o da bosa giderse yasamiyor gibi hissediyorum kendimi.4gundur annem kuzenim burdalar daha iiyim.bi de kızım bakiciya nenne dio banada nenne dio ona üzülüyorum ama ben olunca ona asla gitmiyor tek tesellim
Merhaba milletBuralara birilerinin yazdığını görmek iyi geliyor. Reoccum gerçekten daha erken hissettim tecrübeden kaynaklı sanırım ilk olsaydı emin olamazdım. Sadece sabah saatlerinde hissediyorum şimdilik :) Zaten hamile olduğumu unutuyorum çoğu zaman. Bu arada erkeklerin de zaman zaman regl dönemi gibi dönemleri oluyor Gelip geçiciymiş demek sizinki de sevindim canım. Durusel işe başladın boşladın iyice bizi :) Bakıcıyla iyi misiniz nenne demesinin dışında? Zamanla kimin kim olduğunu daha iyi kavrar canım merak etme. Uyku tulumu almayı düşünüyorum çünkü hiç örtünmüyor. Annemin evinde kullanmaya ince penye bişey alırım sıcak oluyor. Kendi evim için daha kalın bişey bakıcam Lcw de görmüştüm oradan alabilirim fiyatları da uygun oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?