2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Herkese merhaba.
İnci'ye geçmiş olsun. Parme Allah yardımcın olsun. Kızımın da üç gün boyunca ateşi inip çıkmıştı. İnsan çaresizlikten ne yapacağını şaşırıyor. Annelik böyle zamanlarda daha da zor.Biraz burnu aksa ben ağlamaya başlıyorum.Ne olacak benim halim?
Bizim bıdık da yerinde hiç durmuyor, zayıf, diş nedeniyle uykusuz, memeye aşırı düşkün, ağlama rolü yapıyor. Canı yanınca ummah (öpücük sesi) deyip elini öptürmek için uzatıyor. Canım yandı dediğimizde bile kendi elini öptürüyor Bazen pilates yapıyorum. O da minik topunu alıp hooopppaaa diye diye topunun üstüne çıkıp pilates yapıyor. Peluş oyuncaklarına yemek yediriyor, onları uyutup onlara su içiriyor.Koltuklara çıkıp iniyor. 13 aylık kontrolden sonra dr.a gitmedik. Bu aralar 10 kg. 15.5 aylık ve 10 kg. Bazen ben de çok üzülüyorum.Bir de kendini bilmez insanlar bazılarının sütü bebeğe yaramazmış diyor. Dr. böyle bir şey olmadığını söylemişti; ama bazen bebeğimi besleyemedim mi diye ağladığım bile oluyor. Yemek azar azar yiyor. Balık yağını dr. vermişti; ama son zamanlarda pek düzenli kullanmıyorum.İlk zamanlar iştahı açmıştı;ancak sonra nedense pek etkisi olmadı. Hava iyice soğuduğundan parklara gidemiyoruz.Kızım yaşıtlarıyla artık görüşemiyor. Gelişiminin olumsuz etkilendiğini düşünüyorum.Sanki daha geç konuşacakmış, bazı şeyleri öğrenemeyecekmiş gibi geliyor.Dil gelişimi ben işe başlayınca daha yavaş ilerlemeye başladı.Annem bazı kelimeleri epey yanlış kullanıyor.Kızım da ondan yanlış bir şekilde öğreniyor. Düzeltmek için çaba sarf etmem gerekiyor. Ben düzeltsem de annem öyle söylemeye devam ediyor. Çok uzun yazdım.Kusura bakmayın.

Ang masallah ne kadar büyümüs,nasil tatli olmuş.
Agzinin,burnunun güzelliğine bak bayildim vallahi.
Öpüyoruz sizi kocaman.

Reoc hoşgeldin canim demek sizde de var ayni sorun.
Kilo,istahsizlik vs.
Simdi benimde aklima taklidi acaba gelisimini etkilermi ki disariya cikamayip çocuklarla kaynastiramayisimiz.
Biz baris gece yatmadan önce masallar acip izletiyoruz tabletten.Bende anlatıyorum ama izlemek daha hoşuna gidiyor ve orada gördügü hayvanalara tepkiler veriyor.
Seslerini cikarip bazende konusmalarina gülüyor.
Acaba yanlis birşey yapiyor olabilir miyiz diye takiliyor aklima.
Gecen gün bir Dr.dinledim çocukların 6 yasindan once bilgisayar,tv,telefon ile tanismamasi gerekiyormus.
Bunu nasil saglayacagiz ki?

Hoş buldum subacığım. Dişleri çıkmaya devam ettikçe sanırım iştahsızlık olacak. Bu aralar köpek dişleri çıkıyor.Yavrum acıdan geceleri ağlayıp duruyor. Jel biraz rahatlatıyor; ama memenin yeri başka TV, bilgisayar vs ben hiç izletmedim.Gündüzleri annem bakıyor.Onun da izletmediğini ümit ediyorum. İzletseydi akşam da önüne gidip izlemek isterdi diye düşünüyorum. AVMde veya bir lokantada açıksa ve önleyemiyorsam mecburen izliyor. Farklı etkinliklerle oyalayarak belki bu alışkanlıktan vazgeçirebilirsin.Kukla veya peluş oyuncak alıp onları konuşturarak onlarla bağ kurmasını sağladığında belki vazgeçer.Bizim minnoş kaplanı ve bebeği olmadan neredeyse uyumuyor.Naaaneee (Bebeğinin adı) diye diye onlara eeee diye ninni söyleye söyleye uyuyor. Masalı pek sevmiyor; ama kitaplarına bakıyoruz.Hareketli old. için oyuncakları pek sevmiyor. Kız; ama arabalarla oynamayı seviyor Ben de cinsiyet ayrımı yapmıyorum. Öyle ya da böyle büyüyorlar. Aylardır uykusuzum.Bir gece deliksiz uyusam diye hayaller kuruyorum.Galiba daha en az 1 yıl var.

subacım saol canım..bzde sızı opuyoruz ve bı foto bekliyoruz :)

Slmm kizlar. Umarim herkes iyidir. Hadta bebislre gecmis olsun. Kizlar gecen yil aeasta ve fundanin aldigi uyku tulumu markasini hatirlayn var mii.. Nasil bulabilirim onu. Yardimm edersenz cok sevncemm

Slmm kizlar. Umarim herkes iyidir. Hadta bebislre gecmis olsun. Kizlar gecen yil aeasta ve fundanin aldigi uyku tulumu markasini hatirlayn var mii.. Nasil bulabilirim onu. Yardimm edersenz cok sevncemm
Merhaba markasi baby boum ama sanirim artik yok sitesinde filan satis vardi gecen yil suan hic bisi yok.

onu bilmiyorum ama ben lcw den 1 tane aldım (şu anda 35 tl ye düşmüş). e bebekte indirime girmişti.45 ten 34 tl ye. gecen gün mağazasına gidip baktım ama lcw dekinden daha ince o yüzden almadım. bu hafta sonu kaldıysa lcw den ikincisini almak istiyorum. birini yıkayınca diğerini giydirmek için. yaklaşık bir aydır giyiyor yıkayınca petek üstünde bile 2 gün kurumadı. oğlum hiç üstünü örttürmüyor o yüzden ikincisini almak şart oldu.

mrb arkadaşlar bende 2013 agustos annesiyim bir kızım var .Aynı sorunlar bizde de var burda dertleşiriz.Bizim kız poposunun üstünde emekliyor, dikte duruyor ama yürümüyor var mı daha yürümeyen

mrb arkadaşlar bende 2013 agustos annesiyim bir kızım var .Aynı sorunlar bizde de var burda dertleşiriz.Bizim kız poposunun üstünde emekliyor, dikte duruyor ama yürümüyor var mı daha yürümeyen

merhaba,
bildiğim kadarı ile burda herkesinki yürüyor. benim oğlumda geç yürüdü. yani tam 14 aylık olunca yürüdü. 1.5 aydır yürüyor. konuşma ve yürüme konusunda çocuklar farklılıklar gösteriyor. her ikisindede 2. yasına kadar yolu var. zaten ayakta duruyorsa yakında korkusunu yenip adım atmaya başlayacaktır.

evet ayakta duruyor da tutunarak ama konuşma iyi gibi sanki benim söylediklerimi tekrar etmek ister gibi sesler çıkartıyor.

Selam

Seher benim oğlunda geç yürüdü.
11 aylik emekleri,14 aylik yürüdü.Konuşma olarak anne çok anlasilir söylüyor.Kendince anlamsiz şeyler söylüyor,harfleri yuvarliyor.Sesini kalinlastirip birşeyler söylemeye calisiyor sonra gülüyor
Her çocuk farklidir canim.

Ang tatlim sizin için bu foto
Sicak bir günden anne-ogul sahil turunda

Eklentiler

• image.webp
    87,2 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
Merhaba canlar... Her çocuğun gelişimi farklı bir tutmamak lazım. Benim kızım hiç emeklemeden yürüdü ama emeklemeyi öğrenememişti dizlerinin üstünde nasıl gideceğini bilmiyordu. Geçen hafta mee mee taklidi yaparken çöktü önce bir diz bir ayak gitmeye başladı sonra iki dizini de kullanarak gitti. Tam 15 aylık emeklemeyi öğrendi çocukum
Çok dilli düdük bi kızım var her şeyi söylemeye çalışıyor ama sanki burnundan konuşuyor biraz. Bununla ilgili doktora mı götürsem sizce? Yoksa erken mi tamamen konuşmasını mı beklemeliyim?

Tekrar denedim canim oldu sanirim.
Bence biraz daha bekle gunebakancim asu kuşum bir konussun bakalim yine ayni ise götürürsün.
Oğlusun nasip?

Tekrar denedim canim oldu sanirim.
Bence biraz daha bekle gunebakancim asu kuşum bir konussun bakalim yine ayni ise götürürsün.
Oğlusun nasip?

maşallah oğlun cok sevimli, yesinler o dişlerini :)

her cocugun gelişimi farklı oluyor. bizimkide toplamda 5 kelimeyi ancak söyleyebiliyor. baba abi geldi dede teyze nehir gibi.

bence konuşması için dr a götğrmen erken. iyice açılsın. benim oğlumda dışa basıyor. yani geniş açı :) dr 2 yaşına kadar normal dedi. düzelirmiş. bizde bekliyoruz.

Tesekkurlrr canimm. Fotosu var mi acaba atabilir misin. Birde kac yas aldin.. Biraz buyk olmasinda fayda var gibi. Benim kixim da hic uzerini ortturmuyor. Ustu acik uyuyor ama gene de terliyor.. Ustu acik bile terlerken yulumun icinde ne olur bilemiyorumm.. Ama icim hic rahat degil ruyalarima bile giriyor... Cok usuyorum diyorr..

Subacım maşallah Barış kocaman olmuş çok da yakışıklı ya ne çabuk büyüdü ufaklıklarımız Bütün bebişleri öpüyorum kocaman. Bize bugün yine doktor yolları göründü Asu hastalandı. Şimdi yine doktor zayıf diyecek ardından gelen bir sürü sinir bozukluğu yaşıycam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…