2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

ne yazıkki foto yok. bilgisayara bağlantı kablosu yok. resim yükleyemiyorum. tulumu bende biraz büyük aldım. hafta sonu lc ye gittik hiç uyku tulumu kalmamış. evde daha ince tulumumuz var. altta uzun kol badi corap giydirip üstüne tulumu giydiriyorum. evin sıcaklığıda 23 derece oluyor. yinede kendi üstümü açıp yattığımda ben üşüyorum. üstünü örtmeye kalktığım anda tekmeliyor, uyanıyor ağlıyor. bende napacagımı şaşırdım. odanın sıcaklığını yüksek tutmaya çalışıyorum.

birde uyku sırasında üstü açıkken terliyorsa üşümüyor demektir.tuluma gerek yok. o halde birde tuluma girerse daha cok terler. ustu ıslak olursa hastalanma ihtimali daha yüksek olur.

Günebakan geçmiş olsun.Asu'nun nesi var?
suba, Barış çok; ama çok yakışıklı ve tatlı olmuş. Binlerce maşallah.Minik erkek.
jeway bence de tuluma hiç gerek yok. Ben de daha sonbahara yeni girmişken bir heves tulum aldım (Markası Babyjem.).Sadece bir kez giydirebildim.Çok terledi.İçine kısa kollu giydirmiştim, o bile terletmiş. Odası 24-26 derece zaten. Üstü hep açık diye iyi olur demiştim. Odasının ısısını düşürmeye kalksam annem hemen kaloriferi açıyor. Bir türlü oda ısısının yüksek olduğunu anlamıyor. Havalar biraz daha soğursa belki giydiririm.Yoksa yazık olacak. Ara tatilde memlekete gidersek gerçi giydirebilirim; çünkü annemlerin ve k.pederin evi soğuk oluyor.Sırf giydirebilmek için bile giderim Kızlar benim emme basma tulumba hala emme sevdalısı. Haddinden fazla bağımlı. Eve geldiğimde zaten ilk iş emzirmek. Sonra da 1 saat sonra yine istiyor.Bazen 20 dk sonra. Hele bir de büyümüş de küçülmüş hali yok mu? "Geh geh (gel)" deyip elimden tutarak odasına götürüyor.Orada emiyor.Beni sotelerde sıkıştırıyor Birkaç ay daha emsin diyorum.Eşim de "İstersen bıraktır." diyor. Ben de kıyamıyorum.Şu kış bir bitsin de... Emmeyi bıraktıran oldu mu?

Selam güzel bir haftasonu geçirmek dileğiyle...

Reoc tesek.ederim canim.Hepimizin yavrularini Rabbim korusun inş.
Emme konusunda ayniyiz.Kisa aralıklarla yapisiyor bana.Hele bir misafirlikteysem çok zor oluyor.Üstten elini içeri koyup meme meme diyor
Bizim Dr.18.ay kont.karar veririz demişti kesmek için ama bende kisin biraktirmam.
2 yasina kadar devam edicem.Zor ama olsun bir daha gelmeyecek bu günler.Emzirmeyi çok seviyorum ben çok guclu bir bağ aramizda.

Sağol canım ciddi bişey değil grip oldu çok tıkandı. Ayrıca doktor 15 aylık 9 kg halimize tek bir yorum bile getirmedi sarılıp öpesim geldi Ben de uyku tulumu almıştım kızlar ama Asu giymedi bile... Çığlık çığlığa çıkarttırdı boşu boşuna almış oldum küçüğe giydiririm inşallah :)

Uyku tulumu bizdede sıkıntı , benim kuzum da isteyerek giymiyor, giydiği zamanlarda da çok terletiyor, ama giydirmezsemde üzerini çok açıyor, hiç örtlü durmuyor nerdeyse, doğal olarak ben rahat edemiyorum üşüyor diye bende bilemedim giydirsem mi giydirmesem mi benim kızımda 15 aylık ken 9,5 kiloydu , 16 aylık şu an 10 kilo anca sanırım evde tartıyorum da :) ne yapalım sağlıklı olsunlar da , başka ne isteriz ...

fndecm tulumu bence hiç giydirme. Terleyince daha çok hasta oluyorlar. Benim minnoşum da 10 kg. 16 aylık. Dişler bitse de rahatlasa kuzucuğum.Diş sıkıntısı olmadığında iyi yiyor ve uyuyor. Artık uykusuzluğa da alıştım.Zaten gece eşim de yardım ediyor. E işin ucunda kızı olunca...

evet tulum giydirmemek en mantıklısı bencede giydirmiyim bende , evin sıcaklığı 23 derecenin altına düşmüyor zaten, diş sıkıntısı bizde var bir bitse şu dişler yavrularımız rahatlasa, gece çok uyanmıyor kızım ama, uykuya çok zor dalıyor sorun orda bizim de , çamaşır selesinin içine yastık koyduk onun içinde gezdirerek müzik eşliğinde uyuyor hanfendi ..

Kaç gündür kimselerden ses seda çıkmıyor. Herkes benim gibi yorgun ve girmeye zaman bulamıyor sanıyorum.
Yaklaşık 1 haftadır bizde dişlerden ve öksürük burun akıntısıyla cok sıkıntıdayız. 3 azı birden cıktı ve iki gün öncede iki köpek dişi göründü. üstüne öksürük balgam huysuzluk,uykusuz 3 gece. neyseki dün gece rahat uyudu. dr un söylediğine göre salgın varmış.zaten ordaki bütün çocuklar öksürüp duruyordu. ilaçların yanında taze zencefilli bal veriyorum. boğazına ve oksürügüne iyi gelsin diye. onun dışında doğru dürüst bişey yemiyor. en sevdiği şeyleri veriyorum ama nafile yemiyor... tüm gün 4 yeşil zeytin ve 4/5 kaşık yoğurt yedi o kadar. neyseki mama içiyor .

Geçmiş olsun sonaycım biz de atlattık salgın çok fena. Taze zencefili nasıl koyuyorsun bala? Ben gerçi hala balı yedirmeye cesaret edemiyorum alerjik olduğu için. Birkaç kere kahvaltıda azar azar yedi.

Geçmiş olsun sonaycım biz de atlattık salgın çok fena. Taze zencefili nasıl koyuyorsun bala? Ben gerçi hala balı yedirmeye cesaret edemiyorum alerjik olduğu için. Birkaç kere kahvaltıda azar azar yedi.

cok tşk ederim. sizede geçmiş olsun. taze zencefili soyup en ince rendeyle rendeliyorum. biber gibi acı bir sey. cay kasıgının ucuyla alıp bir tatlı kaşığı balla iyice karıştırıyorum. acılıgını alıyor. o sekilde yediriyorum. acı diye korkuyordum ama gayet güzel yedi rahatsızlık duymadı.

cay kasıgı ucuyla dediğim erkek gömlek düğmesi kadar bişey. aklıma başka bişey gelmedi :)

Merhaba kızlar. Uzun zamandır yazmadım. Hasta olanlara geçmişler olsun, çabucak iileşip tam gaz yaramazlığa devam inşallah kızlar ben ne diicem.. benim oğlan 16.5 alık oldu. Yavaştan tuvalet eğitimine başlasam mı diyorum.. bi dünya araştırma yaptım ve doğru bir zaman olduğu sonucuna vardım. Hem oğlanda belirtiler de var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kızlar selamlar görüyorumki bi çok bebek maalesef hasta hepsine çok geçmiş olsun benımkide bu kışı hep hasta geçiriyo bir başlıyo en az iki hafta sürüyo öksürük burun ve geniz akıntısı arada bir hafta iyi sonra yeniden başlıyo artık bitmiş durumdayım hem üzüntüden hemde yorgunluktan e tahmin edersiniz ki iştah hiç yok yani bütün günü nerdeyse hiç bişey yemeden kapatıyo çoğu zaman denemediğim yemek kalmıyo bütün gün tabak elimde ama yok nafile çok çok bunaldım hiç kilo almıyo artık zar zor 10 kilo olduk öylede kalırız bu gidişlebide çok çok çok mızmız bi çocuk nasıl diyim zaman zaman onun mızmızlanmalarını duymamak için kulaklarımı kapatıyorumbana karşıda çok bencil yerimden kalkmama bile tahammülü yok telefonumu bile elime alamıyorum alıp atıyo sadece ona bakacakmışım uf biraz içinizi kararttım ama napalım annelik herzaman toz pembe değilhepinize selamlar

merhabalar yeni gördüm bu başlığı,ben de ağustos annesiyim bir prensesim var çok şükür,malesef
iştah sorunumuzu bir türlü çözemedik,aynı sizin gibi tabak elimde dolaşıyorum bazen bir kaşık alsın diye genelde oyun yapmak istiyor karıştırıyor,etrafa döküyor ama yeme isteği sıfırlarda..

Bebeklerin 2 yaşından önce kas yapısı olarak uygun hale gelmediğini duydum. Psikolojik olarak baskı hissedip zorla kendini sıkarsa ilerde bağırsak problemleri yaşayabilirmiş. Bu yüzden zamana bıraktım.

Size de çok geçmiş olsun canım Ela gerçekten zor bi bebek seni epey yordu kıyamam ya

Çok çok çok geçmiş olsun. Yemek yedirmek deyince benim de sinirlerim boşalıyor. Günü gününe uymuyor benimkinin. Şimdilerde her şeyi kendim yaparım havasında ki kendimi sıkmaktan içim şişti! Artık dağıttıklarını toplamak ve temizlemekten fenalık geldi. Canım bencillik benim oğlanda da var,hemde fena! Aynı anlattığın gibi. Her şeyi atıyor,vuruyor kırıyor. Benim hiç bir sözümü dinlemiyor yapmıyor İstediği olmayınca da kendini yerden yere atıp ağlıyor. Evde neyse de dışarda hiç çekilmiyor

Selam
Hasta bebislerimize şifalar dilerim.
Nasyacim canim benim yaa çok zorladi elos seni biara düzelmişti diye hatirliyorum ama yapacak bisey yok inan sagliktan gerisi hic önemli değil.Bazen öyle hastalıklar duyuyorum ki iyi olsun da huysuz olsun geçecek diyorum.
Barista çok zor bir bebekti,gazdan,disten,uykusundan çok cektik.Şuan bile tam anlamiyla iyi diyemiyorum.
Bir gün çok saakin,istahli ve güzel geçiyorsa sonraki gün canima okuyor.
Şimdiki çocuklar böyle yapacak bisey yok.
Opuyorum seni kocaman iyi ol tamammi daha zor günler gecirdin guclusun sen.

Canım teşekkür ederim zor bebek maalesef baş etmeye çalışıyorum ama zaman zaman dipe vuruyorum işte biraz büyüseler belki herşey daha kolay olucak sabır hepimize öpüyorum seni ve Asucuğumu

Aynen dediğin gibi canım hele dışarıdayken herkesin eleştiren bakışları altında dahiada bi zorlaşıyor bu iş çığlıklar kendini yerden yere atmalar falan aman allahım zor şeyler tek dileğim sabır hepimize

Canım benım moral verip destek olduğun için çok çok teşekkür ederim ve evet en önemli şey sağlıklı olmaları neleri var allah korusun hepsiniya ben yaramazlıklara razıyım da mızmızlık benim dayanamadığım hep bir memnuniyetsizlik mutsuzluk bu yaşta ne bu mutsuzluk kardeşim dışarda herkese gülen bebeklere o kadar özenıyorum ki maalesef benımki çok istememe rağmen öyle olamadı senide Barış kuzumuda öpüyorum canım

Gececek illaki nasyacim bende seni ve presensimi öperim.
Buara hep hastalik duyuyoruz bebislerde.Baris'da grip oldu burnu akiyor dünden beri inş hemen geçer.
Sogukalginligi şurubu veriyorum.
İyi haftasonlari dilerim herkese sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…