2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

merhaba kızlar bızı hatırladınızmıııı gırıp bakmak ıstedım aklıma duştunuz bazılarınızı gorudm ara ara yazmışsınız çocuklardan sonra gıremıyoruz pek anlaşılan hepinizi cok opuyoruz sızlerden cok sey ogrendımmmm

puffy huzursuzluk ve ağlamalarının boy uzamasıyla ilgili olabileceğini hiç sanmıyorum. Yani bu zamana kadar hiç duymadım. Öyle bir şey olsa muhakkak araştırılır ve yazılırdı :)

Bu sıkıntıları bir 6/8 ay daha yaşayıp gittikçe rahatlayacağımızı düşünüyorum. İstedikleri herşeyi anlatabildiklerinde rahatlayacaklar. ve o zaman bez değiştirme vs derdimizde olmayacak. Hayat daha kolaylaşacak gibime geliyor.

slm guzel anneler ve ogludumun tatli arkadaslari ben de ara ara sizleri takip ediyorum ama biciriklar buyudukce isimiz artiyor sanirim . sizlerden hamileligim boyunca cok sey ogrendim hepinizi taniyor hibiyim artik bu sayfa boyle sessiz hic guzel degil ben de artik daha cok paylasimda bulunmaya calisicam sadece okuyup gecmeyelim hayati ve hayatimizin anlami evlatlarimizi paylasalim lutfen.gunebakan dogum yapti mi acaba canlar? hem ne mutlu ona hem de allah yardimcisi oldun iki bidikla :) opun yaramaz oglumun arkadaslarini benim icin

bu arada huysuzluk demisken benim ardosumda dun 2-3 kez uyanip agladi gece sebepsiz yere aslinda vardir sebebi tabi ama anlatamiyor garibim napalim anne olmak zormus biraz daha sikalim disleri saglikli olsunlarda yeter

Selam,nasilsiniz canlar?
Havalar çok soğuk gidiyor eve kapanip kaldik yine.
Neyse ki az kaldi nisan ayi gelince hergun disariya cikmaya baslariz.
Ben oglusuma bakinca hep şükür ediyorum.Çok zorlandik,uykusuz kaldik,yiprandik ama değer bu dünya tatlilarina.Hem artik daha rahat eskiye göre,çok daha iyi olacak inş.Bütün sikintilar bir gün mutlaka bitiyor.

Yemek isleri nasil gidiyor varmi yeni tarifleriniz?
Biz kahvaltıda haftaici bulamaç yiyoruz.Herşeyden katiyorum.Haftasonu tek tek yiyoruz babasiyla oynaya oynaya yiyorlar ben hic karismiyorum.
Öğlenleri mutlaka çorba az yogurt.
Aksamlarida ona uygun ev yemeklerinden.

Biraz önce kiymali karnabahar yemeği yedi kuzucuk bende mutlu oldum.

gunaydinlar herkese guzel bir gun gecirirsiniz insallah guzel anneler. bol yemeli az yaramaz cok uykulu hic hastaliksiz bir gun olsun hepimize

BENDE BU AY SONUNU BEKLİYORUM SAATLER İLERİ ALININCA eve gittiğimde aydınlık olacak. kapının onunde zaman geçirebiliriz.

suba bencede büyüdükçe kolaylaşıyor. en azından herşeyi anlıyorlar artık. birde en güzeli artık elinden tutup dışarı çıkabiliyoruz. kucaklamak zorunda değiliz. bıdı bıdı yürüyerek evden çıkıyor olmak cok hoşuma gidiyor.

benim oğlum haftada 2/3 gün bakıcı kahvaltıda bulamaç peşine 1 saat sonra yumurta yediriyormuş. diğer günler evde sadece 1 yumurta 3/4 adet zeytin yiyor. hiç ekmek yada başka bişey yok.

öğlen genelde sebze çorbaları 1 kepçe kadar.yani yarım kaseden biraz fazla.(çorbalar; brokoli,karnıbahar,pırasa, yayla,sebzeli kıymalı mercimek.. en sonda internette ıspanaklı patates corbası tarifiyle çorba yaptım. çok sevmiş)

aksamda yemeklerden uygun olan ne varsa yaklaşık 2/3 yemek kaşığı yiyor.... köfte, pirinç, bulgur pilavı, makarna, ıspanak, kabak. yoğurdu bazan yemeklerle bazanda aksam 5 gibi tek yediriyoruz.

umarım detaylı yazmam birilerinin işine yarar :)) hani ne yedirsem diye düşünenlere fikir olur belki.

Merhaba kızlar. Son yazdığımdan bunyana gece uyanmalarımız sinirlerimi sütlaç kıvamına getirdi! Artık Allah sanırım cezamı verdi diye düşünüyorum (( yemek olayına hiç girmiyorum! Önceden en azından ağzını açmıyordu şimdi önce açıp sevindiriyor sonra ağzındakileri her yere atıp ağzını üstüne her yere siliyor iyice fenayız yani. Kendini yerden yere atma olayı çığlıkları hırçınlığı ısırması..ya sizinde çocuklarınız böyle mi? Kafayı yiyecem nerdeyse!

Puffy çok fena kolaylıklar diliyorum sana ins.geçici bir dönemdir canim sıkma kendini.Sen sakin olmaya calis ki oda olsun.Biliyorsun bizim ruh hallerimizden çok etkileniyorlar.
Bizim gece bir gün kötü ise diğer gün iyi şükür.
Yemek işinde şuan sorun yok.Yani yoğurt dişinda birde meyve çok az yiyor.
Kendini yere atma daha doğrusu temkinli şekilde birakma huyu basladi 1,5 haftadir.İstediği olmasin veya biraz kizayim hemen kendini yere birakip mizmizlaniyor.Görmezden geliyorum olur baris yatabilirsin diyorum kalkiyor.
Cimcikleme huyu var onun ardından da acidi,aglicam diyorum hemen sarilip,öpüyor.
Sorularına yanit verdim canim.Sevgiler...

İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor diip fukara temennisi yapmak istiyorum. Iyice bunaldım.. bu sırada tv olayını tamamen kaldırdık! Zaten kumandayı bozdu!! Sadece oyun ve pepe dergileri. Bilmeyen Arkadaşlara önerebilirim, çocukların dikkatini çekiyor. Yinede arada niyaya (niloya) krizlerimiz olmuyor değil iştah olayı yine aynı. Hala kendini yerden yere atıyor,her şeye ağlayıp zırlıyor (tabi bunlar anne ve babaya Yapılıyor sadece ) her şeyi attıııımmm yapıyor! Tüm gücüyle sabrımı deniyor..yapacak bir şey yok gülü seven dikenine katlanır

Selam kızlar Çoktandır giremedim malum taşınmak zor is hala da tam yerlesemedik çünkü inciye yeni oda hazırlıyoruz henüz eşyaları gelmedi falan filan cok yoruldum anlayacağınız bir de yalnız Yaptım hep herseyi neyse

Inci de inanılmaz hareketli bir cocuk oldu çıktı onsekiz aylık oldu Kızın huyu suyu Değişti surekli pesinden koşuyorum . Bir de bir suredir diyetisyene gidiyorum kızlar yedi kilo verdim bile inanılmaz kilo almistim dogum sonrası hedef buyuk yirmi kilo daha fazlam var vereceğim ins onları da

Bu arada mucize mmlkk gsygsy sizleri tekrar görmek ne guzel hic unuturmuyuz Hoşgeldiniz

Kızlar selam umarım herkes iyidir
Puffy canım kendini yere atma bizdede çok var kucağıma alıyım dıyorum birde kuvvetliler bir kıvrılıyor zor zaptediyorum düşmesin diye bir sinir bir hırçınlık hakim elindeki bi şeyi almak mümkün değil bide en çok mızmızlıktan çekiyorum ben mutluysa bile mızırdıyo yani yemek olayıda hep kötü hevesle başlıyor yemeğe ıkı kaşıktan sonrası yok tam öğün şeklinde yemıyor hiç bir yemeği sabır canım geçcek bu günler
Parmecim yerleşte bir gün kuzuları alıp görüşelim canım bu ara da kilo vermenede çok sevindim gerçi sen her halinle çok güzelsin ama istediğin kiloya kavuştuğunda kendini çok daha iyi hissedeceksin
Ha birde bizimde tablet hep onun kntrolünde ya ali baba ya pepe tv izlemıyor hiç ama telefonlar tablet hep elinde ve bide dışarıdaykende hiç memnun değil anlamadım gitti uykusu olur uyumaz aç olur yemez bide elini göğsüme sokma alışkanlığı varki beni benden aldı ne yapsam vazgeçmiyo eli hep memede ucunu çekiştirmekle meşgul birileri varken hele hepten kötü oluyo nasıl geçicek bu bilemıyorum

Kolay gelsin. İnşallah sağlıklı bir şekilde biran önce istediğin kiloya düşüp havalı havalı göğsünü gere gere anlatırsın Bu çocukların enerjisi hiç bitmiyor! Annler babalar pert
Aahhh ah! Gel yanıma kardeşim beni çok iyi anlarsın geçen gün dudağımı patlattı,şükür kafasına bir şey olmadı şükür dikişlik bir yarık oluşmadı. Daha dün kahvaltıda sinirlendi annemin bardağına bi vurdu kadın resmen yandı naapacam bilmiyorum. Sakin davranıyorum, her şeyi anlatıyorum ama.. Zamanla düzelecek diye umut ediyorum. Dedeside böyleymiş. Kayınvalidem anlatıyor sinirlenince evin camlarını kırarmış geldi de beni buldu! Ne demişler 'katranı ezsen olur mu şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker!'

Güzeller guzeli nasyam ne guzel de iltifat edip moral vermişsin . Evet canım estetik kaygıların yani sıra saglik icin de vermem şarttı . Isleri yoluna koyayım kesinlikle sen de benim aklimdasin görüşelim . Hatta ben seni bizim evde ağırlamak isterim elosumla hem daha rahat ederiz

slmlar güzeller güzeli yorgunlar yorgunu ağustos anneleri :) inşallah bebeişler iyidir canlar.çok şükür benim ardoşum iyi şimdi ama 2 haftadır griple mücadele içindeydik. aman dikkat edelim domuz gribi var falan derken olduk atlattık çok şükür. parme yeni evin hayırlı olsun tatlım.ev taşımak çok yorucu bir süreç 5 ay önce ben taşınmıştım hemde bir şehirden diğerine.yani seni iyi anlarım canım.bu arada ne güzel 7 kilo vermişsin süper valla. bendede var 10 kilo fazla ama nasıl vercem bilmiyorum.ardoşu emzirdiğim için diyet yapamam gibi geliyor sen inciyi emziriyor musun acaba.bende verebilsem zil takıp oynuycam valla.
nasya senin bıdığın huyunun bir benzeride benimkinde var.karnımı açıp oynuyor sık sık.özellikle emerken karnım illa açılıcak oynanacak yani.tabi başkalarının yanında zor oluyor ama bırakırlar her halde canım napalım.her çocuk farklı bir arkadaşımın oğlu 4 yaşında ve gece muza sarılıp yatıyor gündüzde beline takıp geziyor :) şimdilik benden bu kadar öptüm hepinizi canlar

Puffycim tesekkur ederim anlatırım anlatmam mi hic . Ama metobolizmam yavaşlamış cok da hızlı gitmiyor kilolar maalesef ama yılmak yok aynen devam

Gsygsy evet canım hala emziriyorum . Diyetisyen kontrolünde saglikli bir şekilde zayifladigim icin sorun yok emzirmeyle ilgili negatif anlamda bir etkisi olmadı yani . Zaten artık sutumuz ne kadar faydalı o da tartışılır ya . Müptelası inci kus zaten iki dk da bir emmek istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…