2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

benden de bir günaydınnnn, gerçi mesaiyi yarıladık ama güneşli güzel bir gün içimiz açıldı, kızımın iştahsızlıkları, huysuzluklarından sonra bol güneşli günler gelsin artık iyi gelicek :))

Puffy sen çok yasa emi guldurdun beni.
Cinsine ceker lafin

Selam canlar nasilsiniz?
Biz iyiz çok sukur aman dilimi isirayim şuan gece uykulari dişinda şikayetim yok.

Bugün parktaydik çok eğlendi kucuk bey.Tabi yine yakaladigi çocuğa sarilip öpme modundaydi neyse ki hiçbiri geri çevirmedi.

Parmis tek basina tasinmak zor olmuştur canim ama üstesinden gelirsin sen eminim.Kilo benimde derdim hala hamile kaldigim kilodayim fakat bu en kilolu olduğum dönemdi benim daha vermem gereken çok kilom var.
Eğer sizin için sakincasi olmazsa,tarih bana da uyarsa bende görüşmek isterim sizlerle.Hic olmazsa artik ayni bolgedeyiz.

Nasyacim senide çok opuyorum kendine iyi bak canim.

Slm canlar....gitgide huy degistiriyolar sanirim.eylul bu ara elinden ne alsan bagir cagir agliyo..heryeri karistiriyo...butun ojelerimi pert etmis..eger sesi ckmiyosa muhakkak bseyler karistiriyodr..bende ne gorse aynisini ypmaya calisiyo.ben makyaj yparken nasi izlediyse tukenmez kalemle gozunu boyamaya calisiyodu en son ☺parmecm kilolar gdiyomus oh ne guzel.bnde 52 kilo oldm hyatmda ilk kez bu kdr kilo aldim.suba barism nasil...burayi hepinizi cok ozluyorum ..

Angy tatlım meleğim cok tesekkur ederim . Ben de seni cok ozledim hoş sohbetin ne güzeldi hamile olduğumuz Zaman'ları ozlememek mumkun mu zaten

Subacim ask olsun eger siz de isterseniz ne demek seni de barışımı da görmek cok isterim . Bana birazcık daha zaman verin su işlerim bitsin hemen görüşelim bence durduğumuz kabahat

Subacim bu arada hamile kaldığım kiloda olsam Öpüp basıma koyardım . Ben doguma gittiğim kilodan 9 kilo daha fazlaydim rejime başladığımda

ne sohbet ederdik parmecm cok guzeldi bn bazen hamileligide ozluyrm ama ikinci icn henuz erken ...eskisi kdr sık giremesemde kalbm szinle...

günaydın kızlar herkes iyidir inşallah.hamilelik iyiydi valla şimdi canımıza okuyor ufaklıklar ama ikinci için çooook erken diye düşünüyorum.bu ay korktum zaten hamilelik var diye ama yokmuş allahtan.bu arada babalara göre hava hos oyun oynuyorlar iki hoppala yapıyorlar tamam.benim kociş pek heveslenmişti hamileyim diye ama iyi ki yokmuş.daha ben kendimi toplayamadım doğum öncesi hayatıma dönemedim ki ikinciyi düşüneyim.bu ay kontrolde dr oğluşun kilosu fazla dedi.öyle tombiş bir bebekte değil ama eti sıkı galiba.15 kilo oğlum ve 19 aylık.devam sütünü kes dedi dr ama oğlum uyumadan onu içmezse sürekli uyanıp ağlıyor.inek sütü içmiyor pek.bazen kutu çocuk sütlerinden alıyorum arada onu içiyor.kaşık maması muhallebi sütlaç gibi şeyler yemiyor ki gece tok tutsun.bence kilosu çok yemekten değil sütüm yarıyor ama bencede artık devam sütünü bırakmalı ama nasıll...

Bnde suan ikinci icin erken diyorum canim.yeterince zorlaniyorum zaten simdiye kadar bi suphem olmadi bundan snrada olmaz ins. benm esimde erken suan diyo cok sukur:-D devam sutu bzde devam ama hala citi piti minyonuz.bnce senn sutun yariyodr dedigin gbi cnm

Bende sabahları uyandığında devam sütü veriyorum kızıma, akşamları da ballı süt içirmeye çalışıyorum, en azından 2 yaşına kadar devam sütü vereyim diye düşünüyorum, kızım zaten çok iştahsız öle her şeyi yiyip içen bir çocuk değil, 10.300 civarlarında kilosu zayıf , çevremden devam sütü verdiğin için iştahsızdır diyorlar ama sadece sabah kalktığında 120 cc mama içiyor, bu yüzden iştahsız olduğunu düşünmüyorum , doktorumuz kilosunun kötü olmadığını normal olduğunu söylüyor, çok da hareketli kızım yerinde hiç durmaz oturayım biraz oyuncaklarımı oynayim yok yani, bir şekilde büyüyorlar işte :)

Biz geldikkk Nasıl özlemişim sohbetinizi baya bir okudum ocak ayından itibaren
hepimizi öpüyorum
bir süreç arkadaşlarım 2yaştan snra biras daha rahat ederiz belki dişler tamamlansın. havalarda düzeliyor park kalabalık temiz hava iyi gelecek evde çok sıkılıyorlar. Bizimde sizden bir farkımız yok birgün iyiyse iştahı birgün limoni kansızlığımız vardı düzelmiştir inş bir ay sonra kontrol ilaç kullanıyoruz eskiye göre daha iyi iştahı aklı hep oyunda muzurlukta yemek aklına gelmiyor kendi başına yemesine ixin veriyorum yiyor sulu yemekleri ben yediriyorum favorimiz kereviz köftesi
tarif vereyim
küçük kereviz
havuç
soğan-sarımsak
1yumurta
patates
ekmek içi ( köfteler için kurutup rondo yaptıklarımızdan)
isteğe göre baharat biz çok severiz baharatı
maydonoz dereotuda çok yakışıyor
kıvam vermek için azar azar unn
hepsi rendelencek mücver gibi kızartılcak
tost makinasında yağlı kağıtta da oluyor 9-10 dk da

mert de cümle kurmaya başladı anne abi oturuo
anne meme aç gibi bu sıra daha çok dillendi
gelişimine gelince
doktorumuz çok iyi diyor aşırı kıpırdak et tutmuyo geçen ay 13.400 87 cm di
ama iri kemikli kilosunu göstermiyor sağlıklı olsun alması gereken gıdaları alsın kilo kof
abır cubur çubuk kraker dışında vermiyorum çizi vs tuzlu
tatlı yedirmemeye çalışıyorum çerez çok seviyor

nasyam eloşum akıllı bıdık geçecek bu günler sabır mert araba hastası arabanın anahtarını eline alınca hüpletiyor bütün yemeği
eloşun can alıcı noktasını bul bakalım işe yarayacakmı

bütün bebişlere maşallah diyim

günebakanım senide merak ettim doğumun sağlıkla gerçekleşmiştir inş

mucize gny sizide hatırladım tekrar aramızda görmek çok güzel

sağlıkla kalın arkdşlarım görüşürüz

günaydın kızlar hepimize güzel bir gün olsun inşallah.yine pazartesi yine iş başladı yine kuzumu koklaya koklaya ayrıldım sabahın köründe evden.anne olmak ne zor offffffffffff of valla.en zoruda oğlumdan ayrılmak sabahları.angy senin adına sevindim canım kocan istemiyormuş ya benimki istiyor ama baskı yapmıyor illede olsun diye allahtan.oğluşa gelince bence bu devam sütü işini bırakmak zor olcak.ama ben hala aşırı kilolu olduğunu düşünmüyorum bebeğimin.iri bir çocuk ve tombul durmuyor.e anne uzun baba uzun normal bence.zaten günde 3 kez 120 ml içiyor sadece.bakalım napcaz bu meseleyi.sağlıklı olsunlarda kilolu ya da yazıf olmaları sorun değil bence bıdıkların.çenem düştü yine hade byee

iyi akşamlar kızlar... kimseler uğramıyor artık buralara galiba.terkedilmiş kasabalara dönmüş topic.ben ancak takılabildim buralara ama epey geç oldu . gelin toplaşak yeniden gızlar

iyi akşamlar kızlar... kimseler uğramıyor artık buralara galiba.terkedilmiş kasabalara dönmüş topic.ben ancak takılabildim buralara ama epey geç oldu . gelin toplaşak yeniden gızlar
milletde derman kalmıyor bu bıdıklar yüzünden. kimse nete girecek vakit bulamıyordur. Büyüdükçe herşeyden anlar oldular, artık hıst pıştlarla kandıramıyoruz. e haliyle daha cok yoruluyoruz :)

Selamlar kızlar. Bayadır hiç bakamadım buralara.. Grip üstüne ishal üstüne erken gelen 2.azılar yetmezmiş gibi 2 yaş sendromu yemiyor yatmıyor oturmuyor sürekli ağlıyor kendini yerden yere atması daha bi şiddetlendi fenalardayız diye Dr götürdüm..dr 2 yaş sendromuna Hoşgeldiniz dedi
Konuşma işinde biraz yavaşız..derdini anlatamayınca da daha bi celalleniyor yemek yemediği için zayıfladı 12,5kg boyumuz son surat uzamakta 89cm olduk. 2. Bebe konusuna gelince...hayırlı ne zaman tutarsa düşünüyoruz da bakalım... Annem çok kızıyor,senin neyine 2. Bu zaten çok hareketli falan fistan.. Neyse işte durumlar böyle.

2 yas sendromunu bzde bazen dibine kdr yasiyoruz..allah hepimizinn yardmcisi olsun.vla cnm iyi cesaret seninki allah hayirlisini versin.eylul bnm zamanimi yeterince aliyo bide cis olayini hlletmk istiyorum ikincinin planlarini ypmadan en azindan kendine birazda olsa yetmeli diye dusunuyrm.ikinci icin erken diyen esim bkacgundr kardesi olsa eylul kiskanmz flan diyo bunum arkasi gelicek bakalm hyirlisi.....

benim oğlum da ağustos 2013 doğumlu. 3.150 gr doğdu. bir türlü kilo almıyo, boy uzamıyo. ilk 6 ay kilo alımı çok güzeldi. ek gıdaya geçerken çok sorun yaşadık. yoğurt, mama, meyve, sebze çorbaları hiçbiri yediremedim. 19 aylıkken sütten kestim, doktorum söyledi kesmemi. sütten kesince inek sütüne başladık. öncesinde içiremiyordum. 20 aylık olduk 77 cm 10 kilo. geçen ay balık yağına başladık. zinco mega kullanıyorum. ayrıca kaşık demir şurubu veriyorum. geçen ay 9.5 kiloydu bir ayda yarım kilo çok şükür aldı. ama yemek yedirmekte hala çok zorlanıyorum. sadece ön dişleri var. azıları bile daha çıkmadı. ama yaşıtlara göre daha hareketli. Allaha çok şükür sağlıklı ama bu kadar küçük olunca üzülüyorum. ne yapıcam bilmiyorum.

canım hepimizin sorunu iştahsızlık benim kızımda 5 ağustos doğumlu 20 aylık , 10,500 kilo boyumuz iyi ama çok zor yemek yiyen bir çocuk, doktorumuz kilosunun çok kötü olmadığını söylüyor bizde balık yağı omnivit kullanıyoruz yalnız balık şurubunu baharda kesin demişti doktor , yazın kullanılmıyor sanırım ama iştah açıyor, her çocuğun gelişimi farklı , sağlıkları yerinde olsun da kilo çok önemli değil diye düşünüyorum artık sende kendini çok üzme:))

çok teşekkürler. doktorum boyunun çok kısa olduğunu söyledi. endokrine yönlendirdi. fakat eşim kabul etmedi. gereksiz bir sürü tahlil yapıp çocuğu yıpratırlar dedi. ben de biraz daha bekleyeyim dedim. bazı doktorlar 3 yaşına kadar gelişimine müdahale etmeyin diyorlar. her şeyden önce sağlığı iyi olsun da. Rabbim acılarını göstermesin.

Neredeyse hepimiz aynı sorunları yaşadık. Ben doğru düzgün emziremedim bile..hep mama verdim 10 aylık da sütten kesildi genel olarak iştahsızlık hiç peşimizi bırakmadı! Ek gıdaya geçiş tam anlamıyla kabustu! Yaptığım o püre gibi şeyleri hiç yemedi desem yeridir. Bizim yediğimiz yemeklerden yedirdim genelde o da 1-2 kaşık. Şükürler olsun kör topal geldik bu günlere. Boy kilo olayına ilk önceleri bayaa takılıyordum..şimdi çok da umursamıyorum. İştah şurubu baya işe yaramıştı bizde. Zincobest adı. Şimdi yine kullanmaya başladık, lanet 2 yaş zımbırtısı çok değişik bir şey! Canım Dr sağlığı yerinde diyorsa hiç moralini bozma. Arkadaşımın kızı 25 aylık köpek dişleri çıkmadı 9kg ve 80cm. 4,5kg doğmuştu. Genetik Faktörler çok çook etkili gerçekten. Ayrıca çok hareketli çocuklar zor kilo alıyor malesef.
Kıssadan hisse üzme kendini. Şükürler olsun sağlıklı evlatlarımız var. Bu günümüz için Sonsuz şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…