2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

seramik bıçağa n11 den bak istersen canım... orda emsanın 3lü seti var küçük gibi duruyor bıçağın biri...

Teşekkür ederim hemen bakıyorum :)

Evet Canim yogurt mayalamak icin olan bir parça yogurt :)

Baskasının yapmış olduğu yoğurttan bir parça mayalik yogurt bulsan daha iyi olur tabi ama yoksa mecbur marketten alınan yoğurttan olacak .

Marketten alınan yogurt ile yaptıktan ev yogurdu elde ediyoruz ya sonra bu yogurttan ayirarak uç Dört kez yogurt yapınca ancak tam ev yoğurdu kıvamına geliyormuş

Evet benim doktorum da 5. ay itibariyle tattırmaya başlayalım dedi. 6. ay zorluk yaşanmaması açısından böyle uygun gördü. 6. aya kadar sadece çay kaşığıyla tattırıcaz bakalım :)

Ah keşke keçi sütü bulsak da yapsak. Keçi sütü anne sütüne çok yakın olduğu için daha besleyici. Ama işte ha dediğinde bulunmuyor.
Evet CNm bizim dr Ayni Seyi soyledi tatli meyveden baslamamak lazim sonra reddediyor bakalim heyecani dorukta idosum sen 5 aylikmi Oldun yerim seni mAsallah kuzuma
Keci sutuAnkara orman ciftliginin var CNm birds gunluk yar litre Alicam p tesi baslamayi dusunuyorum yarin alip mayalicam :)
Ayy CNm Bugun ara ara sen Dedin ya kirmizi turuncu istah aciyo yok bulamadim simdilik Aldim mama kasigi pembe ve mor ptesi badlicam diye Aldim neyse tabagini kirmizi bulurum ins

Aaa bende bakiyim parmiskom yarin cikabilirsem can rende
Almaya onada bakarim :)
Doyuyor musunuz makarneksle ya ben bir paketini yeyince daha cok acikiyorum :)
Bende doymuyom dünüş ya lezzetli ama küçük porsiyon koçiş hatta bugün avmde al dedi öğlen falan yersin yok dedim ben doymuyom onunla

Sağol canım senim benim yok hepimizin topik :)) Hoşgeldin :))

Heracım seni de görmek çok güzel hoşgeldin tatlım. Topicte senin gibi deneyimli annelere ihtiyaç var canım. Bilgilerinden faydalanmak isteriz.Anne sütü konusunu iyice araştırıcam ama buraya alıntıladığımı da bir doktorun sitesinden aldım. Demek ki bu konuda 2 ye ayrılıyolar.

Yoğurt mayasına gelince parmenin dediği gibi yapıcaz.

Canım ben de kaşığı yeşil aldım. Bulabilirsem tabağını kırmızı alayım diyorum. Araştırıyorum.

Kızlar İdaya çipetpetpetpet diyorum kahkahayla gülüyo

Ay tatlım sesler hosuna gidiyor demekki tekerleme gibi geliyordur.

Ben de ellerimi hareket ettiriyorum nasil anlatayım birşey sarar gibi yukarı dogru aşağı dogru parmaklarımı hareket ettiriyorum cok ilgincine gidiyor pür dikkat izleyip sonra gülüyor

Son düzenleme:
Ek gıdaya başladığında bebekler ek gıdayı neden reddeder?.Bebekler yeni gıdaları önceleri kusar, etrafa saçarlar hatta bazen inatlaşırlar. Besleme saatleri kabusa dönüşebilir.
Sizin bebeğiniz de böyleyse şunları deneyiniz:
Kaşıkla yemeyi istemiyorsa, kaşık yerine parmak ucunuzu kullanın, tabii iyice yıkayarak. Besini parmak ucunuza alıp parmağınızdan yediriniz. Bebek parmak ucunuzu memeye benzettiğinden daha rahat emer. Meme emiyormuş gibi besini alır.
Yemeyi öğrendikten sonra, bir miktar yiyeceği dilinin ucuna yerleştirin giderek dil ucundaki besini geriye atarak yutmayı öğrenir. Sonra da tam dil ortasına yiyeceği yerleştiriniz. Buradan daha kolay yutabilir.
Bebekler soğuğu pek sevmez. Metal kaşıkları bazen soğuk bulurlar. Metal kaşık yerine tahta kaşık deneyin.
Bebeğinizle İnatlaşmayın
Verdiğiniz gıdayı almak istemiyorsa zorlamayın. Bebeğinizle inatlaşmayın. İnatlaşmanın sonunda mutlaka bebekler galip gelir. Siz ona yeni tatlar tattırmak, besleyici besinler vermek istiyorsunuz. Sabredin, sabır her zaman kazanır.
Bebek beslenmesinde tek yönlü ileri gitme yoktur. Mutlaka zikzaklar olacaktır. Arada bebeğinizin katı yiyecekleri reddetmesi beklenen bir durumdur. Böyle zamanlarda geri çekilin, başka bir gün yeniden denersiniz. Sonra bebeğiniz mutlaka yiyecektir.
Siz hiç sadece sulu gıdalarla beslenen ve hiç pütürlü besin yemeyen erişkin bir insan gördünüz mü!
Sizin bebeğiniz de eninde sonunda pütürlü gıdalara alışacak. Merdivenleri üçer beşer atlamayın. Sabredin. Doktorunuzdan yardım alın.
Veli Karabuğa
Çocuk Doktoru

Kız kime deşifre oldun kv ne mi
yokk canımm ya daha kötüü görümceme deşifre oldumm. :)))

yenisini alıncaa ben deşifre olan derimmm siz anlayınn canımm :)

ayyyyyyyyyyyyy. bende yapıyorumm onuuu.. çipetpetpetpet diyorummm derin de söylemey çalışıyr sankii salya sümükk dil dışardaa.. gülmektenn katılıyrr..

Bir önceki mesajımda Dr tahta kasık demiş ancak pek cok yerde silikon kasık öneriyorlar ben bir tane edindim ilaçları bile onla veriyorum .

canım anne sutunden yogurt oluyoo..sutlerımı stoklarken bı cok makale okumustumm..bunların ıcınde dr larda vardı,beslenme uzmanlarıda..bebıslere onerıyolar..bıldıgımız yogurttan daha cıvık oluyormus ama olsunn...sonucta yabancı bı madde gırmıyor vucudunaa..sadece stoklanan sutten olmuyormuss...taze sut olması gerekıyooo...dolbda en az 30 paket 100 ml sut var..onları bıberona koyup ogunluk acmam lazımm..bıde bısey sorucam hangı bıberonu kullanıyorsunuz..dr browns kını kullanıyordukk..kucuk hanım dun almadı..kasıkla ıcırdımm sutuuu..

ahaha yeni bişeyi anında farkediyolar di mi. Sürekli bizi takip ediyolar canlarım yaaa :))

Kız nasıl deşifre oldun ahahah ayy bu görümcekler çok fena

Demek siz de yapıyosunuz cibili cibili şak şak şak

Hahaha ilahi cok güldüm :)

Parola :deşifre olan dersin konu başlığına

Hahaha :)

Evet ben de gördüm canım ama işte bazen doktrorlar 2 ye ayrılıyolar, kimi 4. ayda ek besin diyo kimi 6. ayda gibi. Biraz annelik insiyatifimizi kullanıcaz bu konularda demek ki:))

Ben ilk Dr brown almıştım en son avent doğal akis aldım

Delimavicim şuan bende biberon yok daha anaa su vericek miyim diye sormayı unuttum doktora. Tattırmaya başlayınca veriliyo mu acaba ? Eğer veriliyosa biberon ben de bakayım:26:

Arkadaslar bilmiyorum siz daha once karşılaştınız mı ama ben dün ilk kez gördüğüm icin paylaşmak istedim.

Dün zorlu avm ye gittim ilk kez( bu arada cok beğendiğimi söylemeden geçemiycem ) orda joker baby vardı . Dişlik araştırıyordum çünkü bizde sadece oyun halısında olan dişlik vardı .ve bana gore fazla kalındı . Satıcıya sorduğumda fisher price gösterdi pek beğenmedim sert geldi daha yumuşak yok mü dediğimde organik dişlik gösterdi . Yumusacik ağza kolayca alınıyor hem de ses çıkarıyor ve organik :) belki edinmek isteyen olursa bilginiz olsun

Delimavicim şuan bende biberon yok daha anaa su vericek miyim diye sormayı unuttum doktora. Tattırmaya başlayınca veriliyo mu acaba ? Eğer veriliyosa biberon ben de bakayım:26:

Canim verilmeye başlanır herhalde en basta ne konuşmuştuk sadece anne sütü aldığı icin suya ihtiyac yok simdi ek gıdaya geçtiğimize gore vermek gerekir diye düşünüyorum

Canim bi once ki kontrolde Ben sordum mama veriyorum su vermelimiyim diye az verebilirsin demisti AMA esas ek gidaya baslayinca baslicaz demisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…