2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Merhaba :) Canocum çok geçmiş olsun , sana tavsiyem bebeğini doktora götürüp onun uygun gördüğü tedaviyi uygulamandır canım. Gidip gelidğinde lütfen haberdar et bizi de:)

Hoşgeldin Günebakancım topiğiniz deme lütfen topiğimiz :) Hep beraber bu zorlu ek besin sürecini atlatıcaz umarım. Dişiniz de erkenden çıkmış maşallah Asuyu öp benim için

Bebeğiniz kasığı elinizden almaya kalkarsa engellememeli kasikla oynamasına izin vermeliymisiz. Bu ileride kendi kendine yemesi icin bir alışkanlık kazanmasına yardımcı olurmuş . Kasığı elinden bırakmayacağı icin bir kasık ile onu beslerken digeri elinde olur . Tek kasık alanlara duyurulur .

bende otri bebenin okyanus suyunu kullanıp temizledim ama genzinden gelen hırıltı geçmedi balgamdan demekki, ilaç kullanmakda istemiyorum ama eğer geçmezse yarın götüreyim doktora teşekkür ederim[/QUOTE]

Canocancım:) temmuz annesiyim benim oğlumda da aynı şekilde hırıltı vardı.hamileyken hergün 1 paket sigara içtim dolayısıyla çok korkuyorum oğluma şuan bişey olcak diye iş işten geçti aslnda ama ( geç deildir umarm.neyse konumuza gelirsek.bence nasal aspiratrleri kullanma.çözümü kolay aslnda.sorun geçene kadar hergün 4 5 defa serum fizyolojik uygulcksn.odasna bi soğuk buhar makinası ve nem ölçer koyup odanın nemini 50/55 arasnda tutucaksn.ayrıca nurse harvey in nasal mıx diye inhalat damlası var yastkla yatırıyosan yastıgina ,yastksız yatırıyosan bebişin suratının yakın bi yerlerine 1 2 damla damlatıyosun.2 3 güne hiç bişeyu kalmıyor birde ben tıkanıp uyandığı için bebek yastığı deilde kendi yastığımı beşiğine koyup yastığı arkadan destekleyip oğlumu beline kadar yastga gelecek şekilde yatrmıştm.istersen dene ttlm sende..

Hoşgeldinn. Bende Temmuz annesiyim Ağustos annesi olacakken Temmuz annesi oldum Temmuz annesi olduğuna göre ek gıdaya başlamışsındır değil mi sen ?

Selam kizlar nasilsiniz?

Bizim zilli huysuz bugunlerde diş mi cikaracak bilmem. Surekli yaninda onunla oyun oynuyorum uyurken bile yaninda durmazsam uyaniyor. Bir haftadir donuyor eli altta kaliyor agliyor kurtariyorum elini donderiyorum yine donuyor el altta yine agliyor. Surekli yanindayim...

Teşekkür ederim tarif için. Sizin bebişler kaç aylık?
Evet işim 2 kere Zor :) tek yetişemiyorum malesef anneler sağolsun :)

Merhaba Mylovel'cım, ne güzel anlatmışsın. Tamam o zaman ek gıdaya geçince bir iki kaşıktan sonra yılmak yok :)) Oğlun uyurken uyuman çok iyi bence de. Keşke ben de yapabilsem ama iki çocuk olunca çoğu zaman olmuyor. Bir de ben gündüzleri uyumaya alışık biri değilim. Bir saat bile uyusam gece bu sefer 2-3 e kadar hiç uykum gelmiyor. Günlük sütten yoğurt yaptım ve kıvamı ve tadı güzel oldu demişsin ya, maya olarak ev yoğurdu mu kullandın merak ettim? Benim oğlun da aynı anlattığın gibi, sürekli onunla oynamamı, konuşmamı istiyor. Hele mama sandalyesinde iyice deliriyor, ben de yakında tırlatıcam sanırım:))

Son düzenleme:

Âmin canım hepimiZinkini bağışlasın inşallah. Ben istanbuldayım eşim ç.kaleli.
Ne güzel bir site bu böyle teşekkürler.

Eki Görüntüle 920654

biz de oğluşumla mussmutlu bir hafta diliyoruz sizee :)

Masallah kuzucuga ne guzel dolu dolu gulmus. Allahim hep guldursun yüzünü. .
Mama sandalyesi ,

Arasta yakından gorme sansin oldugunda da yorumlarını paylaşım lütfen zira cok guZelmis. Karşıma çıktığında ben de inceliycem .

Bizede mama sandalyesi lazim. Arastanin paylastigi guzel gibi yakindan gormek lazim. Burda imkansiz netten alacagiz. Mama sandalyesi kullanip memnun olan varsa ne marka model yazarlarsa sevinirim. Bende cok pahali birsey almayi dusunmuyorum.
benim eve gelecek olursanız 1 ay önceden haber verin anca toplarım

Cok gecmis olsun canim. Hasta da olacaklar tabi bagisiklik kazanacaklar. Masallah kuzucuk zorluk cekmemis ek gidaya geciste, yarasin kuzucuga

Bende kipaya gidince bakayim.

Masallah idaya tam bir fistik olmus. Bandanalarida bir harika cok yakisiyor.
işte benım hasta kuzucugumm :))

Masallah saclara bak bizim saclar dokulup tekrar cikti cok uzamadi. Annesi hastalik gelir gecer keyfi yerinde ne guzel.

Gecmis olsun canim disten olabilir. Bu aralar bebisler hep huzursuz galiba.

Kizlar avakadoyu peceteye sarip bir iki gun bekletin yumsuyor. Cok kolay eziliyor ve kolay yiyorlar. Bizim zilli yutuyordu verdigim herseyi. Uc gundur cignemeyi ogrendi. Agzinda birsey yokken bile surekli agzi kipir kipir:))

Canım hepimizde aynı dert var sanırım. Sürekli onlarla ilgilenelim istiyorlar. Bu kadar da olmaz ki ama, benim kızıma verecek enerjim kalmıyor. Bazen acıyorum ona, bana bir şey söylemek istiyor, hemen o anda söylemek istiyor. Ben ya emziriyorum, ya oğlumu uyutuyorum, ya susturmaya çalışıyorum, ya da altını değiştiriyorum. Bugün mesela üç kere kaka yaptı. Üçüncüsü sırtına çıkmıştı, dün yıkadığım halde tekrar yıkadım, elimde tek başına, küvete tutarak, kızım da tam o zaman okuldan gelmişti, bana annemi çok seviyorum yazdığı bir resim yapmış. Aç ve oku yazıyor bir de zarf gibi bir şey yapmış. Bekletmek zorunda kaldım, okuyacağım kızım, okuyacağım diyerek. Ne kadar büyüseler de onlar da ana kuzusu. Tatlı tatlı konuşuyor, anlatıyor. Üzülüyorum bazen kaçırdığım şeyler olduğunu düşünerek. Belki daha çok anlatacak, daha çok konuşacak. Benim kızım biraz ketumdur çünkü, çok anlatmaz okulda olan biteni. Merak ediyorum kalbinden geçenleri. İki gündür mesela anne tatilde kahve dünyasına gidelim diyor:)) Ben de ne oldu servisten bir arkadaşın mı gitmiş, nerden çıktı diye sordum. Adını çok seviyorum, çok güzel bir yer diyor. Servis geçerken mi gördün dedim, tam cevabını alamadım. Tamam gideriz kızım dedim. Çok masum bunlar ya... Bak yine duygulandım:))

Daha önce de yazmıştım buna benzer bir şey, fotoğrafı dolduran bir gülüşün var Suba. Oğlun ne güzel sarılmış, kucaklamış seni. Çok güzel bir fotoğraf. Ben o kadar paçozum ki bu günlerde şöyle oğlumla olduğum güzel bir fotoğrafım bile yok. Bazen uygun olduğumda kızıma çek diyorum, belki kardeşine biraz gıcık olduğundan istediğim gibi çekmiyor:)) Bir kereden sonra tekrar diyorum, ı ıh çekmiyor, oysa isterse şip şak çok iyi fotoğraf çeker. Gıcık oluyor işte ama genel gıcık değil, özel gıcık:))

Kizlar kocis arayinca tum alintilar gitti. Ama tum yazilanlari okudum. Hepinize cevap yazmis sayin. :)

Canim ne zaman yazsan gecmiste oluyorum. (( canim senin isin daha zor iki tane kuzucugun var ikisininde sana ihtiyaci var. Bende suan birtane tum sevgim ilgim onun uzerinde oldugu halde zorlaniyorum. Kizinida ihmal etme canim oda anasinin kuzusu daha... buyudu diye dusunme sakin. Birgun yengem anlatmisti. Iki kizlari var biri bes yasinda idi biri yeni dogmustu. Kucugun besigi yatakodasinda annesi babasi ile yatiyor. Buyuk olan hergun yatak odasinin kapisina gelip gizlice onlari izliyormus. Ilk yengem onemsememis birinde irem kapida uyuyup kalmis. Ogunden sonra onuda yanlarinda yatirdilar. Sonra kendiliginden odasina gecti. Yani buyukte olsalar ilgi istiyorlar ve kiskanclik oluyor.eminim zordur ama sen ustesinden gelirsin. Buyu

Ana ogul cok tatlisiniz. Benim kizda bole siki siki sariliyor bana cok hosuma gidiyor. Zor bu annelik ama cok guzel bir gulusleri bir sarilmalari herseye deger:)

Teşekkür ederim tarif için. Sizin bebişler kaç aylık?
Evet işim 2 kere Zor :) tek yetişemiyorum malesef anneler sağolsun :)
5 ay 3 haftalık oğlum var canım benim :)

Günaydın
Kızlar yoğurt mayaladım dün akşam. Sabah baktım ilk sefere göre hiç fena olmadı, tadı da güzel yoğurt almam artık ben

Cnım dönmüşsünüz hayırlı olsun O kolu kurtarınca neden emekliyemiyom diye ağlıycak ahaha. Kolay gelsin sana
Âmin canım hepimiZinkini bağışlasın inşallah. Ben istanbuldayım eşim ç.kaleli.
Ne güzel bir site bu böyle teşekkürler.
Anladım canım ben de çkaledeyim de ondan ordum. Site sizlerle güzel herzaman bekleriz

Teşekkür ederim canım İdoş benden süslü vallaAvakado tavsiyen için sağol her zaman olgunlaşmış bulunmuyor.

Ah canım yaa kahve dünyası mı:) Nreden duydu acaba. Çok masumlar çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…