Merhaba :) Canocum çok geçmiş olsun , sana tavsiyem bebeğini doktora götürüp onun uygun gördüğü tedaviyi uygulamandır canım. Gidip gelidğinde lütfen haberdar et bizi de:)merhaba arkadaşlar kızım 2 gündür hasta gibi babasıda bende sırayla şu geçmeyen virüslü hastalığı atlattık ama kuzumada geçti maalesefşimdi uyurken ve geceleri emerken genzi hırıldıyo ne yapsam ne versem? ıhlamur kaynatıp verebilrsin diyorlar nane limon verilir mi bebeklere 13 ağustos doğumlu nihan daha 6 aylık olmadı, tavsiyelerinizi bekliyorum
bu arada biz ek gıdaya geçmedik kilolu olduğundan doktor ek hiçbirşey vermeyin dedi, vee benim kızda dönemiyor totosunu kaldıramıyor tombik tosbağam
Merhaba kızlar size de bi selam vereyim topiğiniz hayırlı olsun. Bize henüz ek gıdaya geçmiyoruz dedi doktor. Hiçbir şey de tattırmadım. Bu ara başlasam mı diyorum çünkü dişimiz çıkıyor kemirme isteği tavan... Dişimizin yeri de çok ilginç alt sıranın sol yanında :) Farkettiğimde şok oldum elime gelen minik pirinç tanesini. Doktora götürmek istiyorum ilk fırsatta. Bu diş meselesiyle yiyecekler konusu kafamı kurcalıyor
Eki Görüntüle 923169
bbbbbbbbbb
Canım bence bitki çayı için erken, ben verme taraftarı değilim. Birkaç hafta önce benim oğlumda hasta oldu. Öksürük hırıltı burun akıntısı.. Burnunu serum fizyolojik ile temizleyip yattığı odayı havalandırdım devamlı ama sonuç vermedi bizde, hırıltıyı balgam yapıyordubalgam sökücü şurup kullnanmak zorunda kaldık. 1-2 günde iyileşti. Umarım senin bebeğinde çabucak atlatır.
Hoşgeldinn. Bende Temmuz annesiyim Ağustos annesi olacakken Temmuz annesi oldumCanocancım:) temmuz annesiyim benim oğlumda da aynı şekilde hırıltı vardı.hamileyken hergün 1 paket sigara içtim dolayısıyla çok korkuyorum oğluma şuan bişey olcak diye iş işten geçti aslnda ama( geç deildir umarm.neyse konumuza gelirsek.bence nasal aspiratrleri kullanma.çözümü kolay aslnda.sorun geçene kadar hergün 4 5 defa serum fizyolojik uygulcksn.odasna bi soğuk buhar makinası ve nem ölçer koyup odanın nemini 50/55 arasnda tutucaksn.ayrıca nurse harvey in nasal mıx diye inhalat damlası var yastkla yatırıyosan yastıgina ,yastksız yatırıyosan bebişin suratının yakın bi yerlerine 1 2 damla damlatıyosun.2 3 güne hiç bişeyu kalmıyor birde ben tıkanıp uyandığı için bebek yastığı deilde kendi yastığımı beşiğine koyup yastığı arkadan destekleyip oğlumu beline kadar yastga gelecek şekilde yatrmıştm.istersen dene ttlm sende..
Selam..
Canım bal kabağını buharda pişiriyorsun. Daha sonra ezip püre haline getiriyorsun. Çak azda içine tarçın koyup afiyetle yediriyorsun bebişlere :)
İkiz bebekle Allah yardımcın olsun bu arada ben bir tanesine zor yetişiyorum :)
Merhaba Mylovel'cım, ne güzel anlatmışsın. Tamam o zaman ek gıdaya geçince bir iki kaşıktan sonra yılmak yok :)) Oğlun uyurken uyuman çok iyi bence de. Keşke ben de yapabilsem ama iki çocuk olunca çoğu zaman olmuyor. Bir de ben gündüzleri uyumaya alışık biri değilim. Bir saat bile uyusam gece bu sefer 2-3 e kadar hiç uykum gelmiyor. Günlük sütten yoğurt yaptım ve kıvamı ve tadı güzel oldu demişsin ya, maya olarak ev yoğurdu mu kullandın merak ettim? Benim oğlun da aynı anlattığın gibi, sürekli onunla oynamamı, konuşmamı istiyor. Hele mama sandalyesinde iyice deliriyor, ben de yakında tırlatıcam sanırım:))Merhaba canlar.hızınıza yetişemiyorum.okuyorum ama yazmaya çok fırsat bulamıyorum.
Gün içinde o uyudukça ben de uyuyorum, ben yanında uyuyunca o da daha uzun uyuduğu için iki üç saat uzun bir uykumuz oluyor günde bir kerediğer uykuları yarım saati geçmiyor.
Gece sık uyanmalardan bahsedilmiş.bir süre önce oğlum da çok sık uyanıyordu.gecede belki 10 defa.yaklaşık bir hafta sürdü.artık ayakta rüya görür hale dönmüştüm.mahvolmuştum artık. bu ara düzeldi yine 2 3 defa kalkıyor. inşallah sizlerinki de geçici bir süreçtir ve yine normale döner.
ben de ek gıdaya geçtim yavaş yavaş. tattırma aşamasını atlattık. hepsine aynı tepkiyi verdi. sanki dünyanın en iğrenç şeyini yiyormuş gibi yüzünü buruşturmalar,öğürmeler.elma,armut,havuç,yoğurt,muz,patates tattırdığım besinler.dün günlük sütten yoğurt mayaladım gayet güzel oldu tadı da kıvamı da.bugün muzla biraz püre yapıp yedirttim. önce yine aynı tepkiyi verdi . suratını büzüşttürdü, yüzünü çevirdi. ama yılmadım 2- 3 kaşıktan sonra alıştı ve bayıla bayıla yedi. çok mutlu oldum yarım çay bardağı kadar yemiştir.
evet Arastacım ne büyük rahatlıkmış gerçekten. şimdi her gün ne pişireceğim ne yedireceğim gibi tatlı bir dert var başımızda
bir de beğenmiyorlar ya of ki ne of
ben balım, bal peteğim diyorum. bir de ismini öğrensin diye ismiyle hitap etmeye çalışıyorum :)
canım benim oğlum da ilk üç dört kaşıkta aynı şeyi yaptı nasıl yüzünü buruşturdu. vermeye devam ettim ve kaşık yaklaşırken ağzını açmaya başladı, bayıla bayıla yedi. o yüzden vazgeçme canını da sıkma olur mu
benim oğlumu anlatmışsın sanki parmecim. kucağıma almamak için yatırıp karşısında şebek oluyorum, ne cambazlıklar yapıyorum gülüyor kahkaha atıyor iki dakika dursam ıh mıhh bir başlıyor mızmızlanmaya deli ediyor beni. hep öyle karşısında olsam iyi bırakınca dediğin gibi çığlıklar çırpınmalar. yani insanız yoruluyoruz değil mi :)
Selam canım hoş geldin. Gezip de gelmişsin ama keşke nasıl beslemen gerektiğine müdahale etmeselermiş. Bişey olmamıştır umarım ? Kulağına doktor bakmış bişey yoksa dişten olabilir. Bu konuda pek bir bilgim yok maalesef. Bu hafta kontrol de var sanırım bakalım nasıl gelişti minik civcivin :)
Hoşgeldin aramıza tatlış
Maşallah boy pos endam yerinde duruşumda. Geleceğin mankeni o rapunzelim benim , sırma saçlım. Doktor baya baya ek besinleri yazmış valla hobareyyÇok heyecanlı ama bir o kadar da zaman gerektiren şeyler valla
Aman da aman ikizlerimiz de oldu :) Canım Allah bağışlasın. Çkaleden katılıyorsun aramıza sanırım?
Sebze püresi tarifi sormuşsun şu linkten hem tariflere hem de hangi besinin ne işe yaradığını öğrenebilirsin.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...N1wGInuR834zM5U0t1XvTjA&bvm=bv.58187178,d.bGQ
Canım biz şuan avakadodayız. Bugün 2.kez verdim ve yedi 1 çay kaşığı kadar. İlk kez bunu sevdi ama suda hala yüzü buruşuyorHavuç da sevmedik, elma da sırada yoğurt ve bal kabağı var bakalım
Ben de bekliorum yazın gelmesini. Aslında daha çok deniz sezonunu bekliyorum. Şu gölgelikli simitten takıp kızımla yüzmek istiyorum. Havuzlar filan mikrop yuvası olduğu için pek sıcak bakmıyorum açıkçası. Bir defasında bi havuzun temizlenmesine denk geldim kürekle havuzun dibindeki ölü derileri topluyolardı o gün bugündür pek tercih etmiyorum. Mantar vs. hastalıkları da cabası
Mama sandalyesi ,
Arasta yakından gorme sansin oldugunda da yorumlarını paylaşım lütfen zira cok guZelmis. Karşıma çıktığında ben de inceliycem .
benim eve gelecek olursanız 1 ay önceden haber verin anca toplarım
Cok gecmis olsun canim. Hasta da olacaklar tabi bagisiklik kazanacaklar. Masallah kuzucuk zorluk cekmemis ek gidaya geciste, yarasin kuzucugamerhaba tontık kuzular ve tatlı annlerı :)) ben kuzumu yıne hasta ettım..oksuryoo,burnu akıyo ve zamn zman atesımız cıkıyor..parasetemol tarzı bı ılac verdık..burun akınıtısı gectı ılactan oturu..herhalde genzıne akıtıyoo..oksurugumuzde gecseydıı..ek gıdalara gectık carsamba gunu..koylerle dolu,el kadar boluda kecı sutu bulamdım..orayı ara,burayı ara canımız cıktı..paket sut bulduk ama onuda ben ıstemedım..kecı sutu ıle un yapmıs kay sutte ınek sutu cıktı..ınternetten okuyabılırsınız haberı..o yuzden paket kecı sutu alacagımıza tanıdık bırınden sokak sutu almak daha mantıklı geldı bana :))burda aoc nın veya sekın gunluk sutu olsaydı ondan da mayalayacaktım ama malesef yokk(kuzucuguma cam kapta yarım cay bardagı mayaladım.ıkı cay kasıgı yedırdım..o kadar cok sevdıkı,verseydım belkı daha yerdı..ertesı gun elımdekı kabı ve kasıgını gorunce o kdar cok sevındıkı.. :))dort gun verdık yogurdu..dun ıtıbarı ıle de kabagı arastanın tarıfı ıle duduklu tencerede buhar haznesınde 10 dak hasladım..cam rendeden gecırdıkten sonra cay kasıgı ucu ıle de tarcın koyup yedırdım..yuzunu bıle eksıtmeden yedı kuzum,hasta halıyle...bugun sabah ogununde yogurt verdım..aksam da kabagını tekrardan yedırecegımm..sızler neler yaptınız....yorumu gonderıp hemen gecmısı okuyacagım..ıkı gun sonrada avakadoya geccegım..ankaradan olgun avakado buldumm..ıkı tane aldım..kuzuma yarasınn..sızınkılerede yarasın :))
Ben alırken yeni yıl temalı vardı şimdi yenileri gelmiş çok şirinler canım. Bebek giysilerinin olduğu reyonda kışlık şapkaların olduğu yere asmışlardı. Hemen her kipada vardır sanırım.
Bak mesela bu resimdeki kipadan :))
Eki Görüntüle 920812
işte benım hasta kuzucugumm :))
herkesee selamlaarr
neler olmş nelerr
buluşmanızı çook kıskandımm keşke hepimiz buluşabilsek çook güsel olmşş :)) bebişlerde arkadaşlarıyla tanışıo harika :)
ben kısa bi ank turu yaptım geldm :) oğluma muzlu süt yedirdiler azcık koyduk bişi olmaz sizde öyle büyüdünüzz bak sapasağlamsınız laflarıylaa daha fazla sawaşamadmm :) azcık yedi bebişimm
5.ayımız doldu çok şükürr ama sağlık ocağınada dr a da gidemedm daha...bu hafta gidicem
bebişimm kulağıyla acaip oynuo çekioo kaşıo derken sabah bi baktım kan içinde kulak..tırnağıyla yırtmış kanatmış nası korktum geçen ay dr a baktırmıştım işitme testi bile yaptı sorun yok demşti heralde dişten dolayı die düşünüyorum sizde warmı böyle şeylerr
Teşekkürler canım inş 2. kız olur.
,
Kız İdiloş olmaz İdooş ben seni yerim sen ne güzel bişeysin annen gibi. Hasta iyileşmiş ne güze keyifle oynuyor zuzuCanım avakodoyu soyup, kesip havanda ezdim benimki biraz sertti gerçi eğer yumuşaksa mama kaşığının arkasıyla da ezilir belki.
Selam kizlar nasilsiniz?
Bizim zilli huysuz bugunlerde diş mi cikaracak bilmem. Surekli yaninda onunla oyun oynuyorum uyurken bile yaninda durmazsam uyaniyor. Bir haftadir donuyor eli altta kaliyor agliyor kurtariyorum elini donderiyorum yine donuyor el altta yine agliyor. Surekli yanindayim...
Eki Görüntüle 923169
bbbbbbbbbb
Canım hepimizde aynı dert var sanırım. Sürekli onlarla ilgilenelim istiyorlar. Bu kadar da olmaz ki ama, benim kızıma verecek enerjim kalmıyor. Bazen acıyorum ona, bana bir şey söylemek istiyor, hemen o anda söylemek istiyor. Ben ya emziriyorum, ya oğlumu uyutuyorum, ya susturmaya çalışıyorum, ya da altını değiştiriyorum. Bugün mesela üç kere kaka yaptı. Üçüncüsü sırtına çıkmıştı, dün yıkadığım halde tekrar yıkadım, elimde tek başına, küvete tutarak, kızım da tam o zaman okuldan gelmişti, bana annemi çok seviyorum yazdığı bir resim yapmış. Aç ve oku yazıyor bir de zarf gibi bir şey yapmış. Bekletmek zorunda kaldım, okuyacağım kızım, okuyacağım diyerek. Ne kadar büyüseler de onlar da ana kuzusu. Tatlı tatlı konuşuyor, anlatıyor. Üzülüyorum bazen kaçırdığım şeyler olduğunu düşünerek. Belki daha çok anlatacak, daha çok konuşacak. Benim kızım biraz ketumdur çünkü, çok anlatmaz okulda olan biteni. Merak ediyorum kalbinden geçenleri. İki gündür mesela anne tatilde kahve dünyasına gidelim diyor:)) Ben de ne oldu servisten bir arkadaşın mı gitmiş, nerden çıktı diye sordum. Adını çok seviyorum, çok güzel bir yer diyor. Servis geçerken mi gördün dedim, tam cevabını alamadım. Tamam gideriz kızım dedim. Çok masum bunlar ya... Bak yine duygulandım:))
5 ay 3 haftalık oğlum var canım benim :)Teşekkür ederim tarif için. Sizin bebişler kaç aylık?
Evet işim 2 kere Zor :) tek yetişemiyorum malesef anneler sağolsun :)
Selam kizlar nasilsiniz?
Bizim zilli huysuz bugunlerde diş mi cikaracak bilmem. Surekli yaninda onunla oyun oynuyorum uyurken bile yaninda durmazsam uyaniyor. Bir haftadir donuyor eli altta kaliyor agliyor kurtariyorum elini donderiyorum yine donuyor el altta yine agliyor. Surekli yanindayim...
Anladım canım ben de çkaledeyim de ondan ordum. Site sizlerle güzel herzaman beklerizÂmin canım hepimiZinkini bağışlasın inşallah. Ben istanbuldayım eşim ç.kaleli.
Ne güzel bir site bu böyle teşekkürler.
Masallah kuzucuga ne guzel dolu dolu gulmus. Allahim hep guldursun yüzünü. .
Bizede mama sandalyesi lazim. Arastanin paylastigi guzel gibi yakindan gormek lazim. Burda imkansiz netten alacagiz. Mama sandalyesi kullanip memnun olan varsa ne marka model yazarlarsa sevinirim. Bende cok pahali birsey almayi dusunmuyorum.
Cok gecmis olsun canim. Hasta da olacaklar tabi bagisiklik kazanacaklar. Masallah kuzucuk zorluk cekmemis ek gidaya geciste, yarasin kuzucuga
Bende kipaya gidince bakayim.
Masallah idaya tam bir fistik olmus. Bandanalarida bir harika cok yakisiyor.
Masallah saclara bak bizim saclar dokulup tekrar cikti cok uzamadi. Annesi hastalik gelir gecer keyfi yerinde ne guzel.
Gecmis olsun canim disten olabilir. Bu aralar bebisler hep huzursuz galiba.
Kizlar avakadoyu peceteye sarip bir iki gun bekletin yumsuyor. Cok kolay eziliyor ve kolay yiyorlar. Bizim zilli yutuyordu verdigim herseyi. Uc gundur cignemeyi ogrendi. Agzinda birsey yokken bile surekli agzi kipir kipir:))
Ah canım yaa kahve dünyası mı:) Nreden duydu acaba. Çok masumlar çok.Canım hepimizde aynı dert var sanırım. Sürekli onlarla ilgilenelim istiyorlar. Bu kadar da olmaz ki ama, benim kızıma verecek enerjim kalmıyor. Bazen acıyorum ona, bana bir şey söylemek istiyor, hemen o anda söylemek istiyor. Ben ya emziriyorum, ya oğlumu uyutuyorum, ya susturmaya çalışıyorum, ya da altını değiştiriyorum. Bugün mesela üç kere kaka yaptı. Üçüncüsü sırtına çıkmıştı, dün yıkadığım halde tekrar yıkadım, elimde tek başına, küvete tutarak, kızım da tam o zaman okuldan gelmişti, bana annemi çok seviyorum yazdığı bir resim yapmış. Aç ve oku yazıyor bir de zarf gibi bir şey yapmış. Bekletmek zorunda kaldım, okuyacağım kızım, okuyacağım diyerek. Ne kadar büyüseler de onlar da ana kuzusu. Tatlı tatlı konuşuyor, anlatıyor. Üzülüyorum bazen kaçırdığım şeyler olduğunu düşünerek. Belki daha çok anlatacak, daha çok konuşacak. Benim kızım biraz ketumdur çünkü, çok anlatmaz okulda olan biteni. Merak ediyorum kalbinden geçenleri. İki gündür mesela anne tatilde kahve dünyasına gidelim diyor:)) Ben de ne oldu servisten bir arkadaşın mı gitmiş, nerden çıktı diye sordum. Adını çok seviyorum, çok güzel bir yer diyor. Servis geçerken mi gördün dedim, tam cevabını alamadım. Tamam gideriz kızım dedim. Çok masum bunlar ya... Bak yine duygulandım:))
Eki Görüntüle 923169
bbbbbbbbbb
Masallah kuzucuga ne guzel dolu dolu gulmus. Allahim hep guldursun yüzünü. .
)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?