2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Sana tamamen katılıyorum canım. Doktora götürüp aylık kontroller düzenli bi şekilde yapılır, doktor söyleyeceğini söyler, soracağımızı sorarız ve gerisi bizim annelik iç güdülerimize kalır.

nayırr duru bunu bizee yapmaa buna yüreciğim dayanmazzzöhööööööööö
bizimde var bikaç akraba ama avrupada sölemesi ayıptır

.

Aynen aynen ne muhabbetler kız yarışa girmişler çok fransız kaldım bende haa benımde amcamlar alamanyada bende yutdışı bağlantıyım ona göre ayağınızı denk alın bakim hahahahaha

bişey yarışı dicemde neyseee
devam etsinlerrr benim şuyumun şusu buyumun busuu

Çok kınadım çok

Bnde col kinadim arastacm.elinize bi kitap alip okumiyosunuz kac kere dedm sze kendi kendinizin cocuklarinizin doktoru olun diye :-D :-D

ne kadar okursam okuyum olmuyor olmuyor istediğim bilimseliğe ulaşımıyorummmm öhöööööö

ahaha dünüşüm bizi böyle bir bilgiyle donattığın için seni tebrik ve takdir ediyorummmm avrupai dünüşüm benimmm

Sana tamamen katılıyorum canım. Doktora götürüp aylık kontroller düzenli bi şekilde yapılır, doktor söyleyeceğini söyler, soracağımızı sorarız ve gerisi bizim annelik iç güdülerimize kalır.

Kızlar ben iki gündür sabahları elma püresi veriyorum. Bugün akşam üstü de yoğurt vermeyi düşünüyorum. Aynı gün içinde ikisi sorun oluşturmaz demi, sonuçta ayrı ayrı yogurdu da elmayı da denedim alerjik bir durum göstermedi. Ne dersiniz?:26:

öncelikle hoş geldin cnm ben veriorum balkabağı ve kereviz haşlayıp camrendeden geçirip suyuyla beraber azcıkta zeytinyağı katıp cevizi basıl veriosun bende onu merak ettim?

ben bu sitede yeniyim kullanımı konusunda zorlanıyorum :))) ne nerde bi kolayca bulamadım daha :)) ben izmirdeyim bu dediğim süt tansaşlarda burdaki mandıralarda satlıyor tabi sizin orası neresi bilemiyorum canım :)) ben hamileliğimde manyak gibiydim :) neler okudum neler araştırdım.en son tracy hogg adında bi kadının kitabını buldum en iyisi adı altında =)) çokta iyi olduğunu düşünmüyorum ama en azından üç fikir ordan 5 fikir burdan bide iç güdüleri ekleyince ortaya bişiler çıkartabiliyorum =)) hipp in organik sütünü bile denemiştim yoğurtta o en rezili olmuştu..:)) buarada tabiki tecrübelerimi seve seve paylaşırım..bu yaşıam kadar herşeyin altından tek başıma kalkmıştım ancak oğlum doğduktan sonra kendimi o kadar yetersiz o kadar eksik hissettimki o yüzden bildiklerimi yazmayı borç biliyrum :))) bi de bu site çok hoşuma gitti.süpepaylaşımlar oluyor.ben oğlumu özele götürüyorum doktor olarak.kendi kadın doğumcuma ihtiyacım olduğundan hastane gitmiştim doğumdan 15 gün sonra .emzirme odasına girip ateşi emzirirken benim gibi 5 kadın daha vardı içerde:)) o kadar rahatladım o kadar rahatladımki orda inan anlatmam tarifsiz sanki :)) bu sitede bana o etkiyi yarattı.kendim gibi bu sıkıntılı ama bi o kadar güzel deneyimleri yazanların içinde çok rahat hissettim..:)) böle uzayıp gider bu konuda anlatcaklarımda :)):18:

Canlarim alinti yapamadim kusura bakmayin hepinize coook tesekkur ederiz.
Dediginiz gibi sanirim dis gelecek surekli anneyi kemirme pesinde
Huzursuzluk,uykusuzluk cabasi.
Dun gece yine felaketti(( Oluyorum yorgunluktannn(

Lütfen dünüşlü filan konuşma child abuse Türkçesi neydi be

Canım bende İzmirdeyim.
Zamanla öğrenirsin sitenin kullanımını, bizde hamileliğimizden beri birçok şeyi paylaşıyoruz, birbirimizden çok şey öğreniyoruz burada.
İnşallah sende bundan sonra paylaşımlarımız arasında yer alırsın, yeni şeyler öğrenir bize yeni bilgiler kazandırırsın.

kızım bugün balkabağını sevmedi ne zor be şu ek gıda olayıı,
sevilcek bi yanıda yok kabak cidden bide z.yağ var
6. ayda verilmez üzere bi iki tarif ekliyorum en bilimselinden
bal kabaklı muhallebi

6. aydan itibaren

Malzemeler:

2 çorba kaşığı haşlanmış balkabağı
100 ml balkabağının haşlama suyu
2 çorba kaşığıl Sütlü Pirinçli Ek Gıda
1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:

Haşlanmış balkabağı 100 ml haşlama suyu ile birlikte ezilirek karıştırılır. Üzerine 2 çorba kaşığı Aptamil Sütlü Pirinçli ek gıda ilave edilir ve karıştırılır. Bebeğinizin balkabaklı leziz muhallebisi hazır.

Bebeğiniz tatlı yemeyi seviyorsa, elma suyu, üzüm suyu, pekmez gibi doğal şeker kaynakları ile bu tadı sağlayabilirsiniz. Devam sütüne şeker eklemeyin.

Enerji: 108,65 kcal
Protein: 2,83 g
Demir: 1,78 mg
C vit: 8,48 mg
Kalsiyum: 118,4 mg

kahvaltı için
Bebek Kumpiri
6. aydan itibaren

Malzemeler:

1 orta boy haşlanmış patates
½ haşlanmış yumurta sarısı
1 çorba kaşığı pekmez
½ kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir
30 ml devam sütü (Bebeğinizin ayına uygun olarak devam sütü)
Hazırlanışı:

Patates, yumurta sarısı, pekmez, beyaz peynir ve 30 ml devam sütü ezilip karıştırılarak leziz bir kahvaltı karışımı haline getirilir.İçi oyulmuş yarım patatesin içine konarak kumpir haline getirilir.

Bu tarif 2 öğünlüktür.

Enerji: 147,65 kcal
Protein: 4,52 g
Demir:2,32 mg
C vit:7,8 mg
Kalsiyum: 90,4 mg
Biliyor musunuz:

Bebeğiniz doyduğunu size bildirecektir ve bunu genelde ağzını sımsıkı kapatarak ve kafasını çevirerek yapar. Doyduğu zaman kasesini önünden kaldırmak gereğinden fazla yemesini engeller.

selam kızlar. umarım herkes iyidir.

kısa bir anektod paylaşayım kaçayım. kızıma yüz tane peynir denedim yemedi pınar beyaz ı kaşık kaşık götürdü. bu duruma peynircim çok bozuldu :)) fikriniz olsun öpüldünüz.

Canlarim alinti yapamadim kusura bakmayin hepinize coook tesekkur ederiz.
Dediginiz gibi sanirim dis gelecek surekli anneyi kemirme pesinde
Huzursuzluk,uykusuzluk cabasi.
Dun gece yine felaketti(( Oluyorum yorgunluktannn(
subacımmm geçen gece sen rhattın darısı başıma demiştim, dün gece de ben rahattım şimdi darısı senin başına tatlımm kıyamam
Lütfen dünüşlü filan konuşma child abuse Türkçesi neydi be

Ben bilmem. Cehalet kötü şey
Bilgim olmayan konu hakkında da fikir yürütmeyeyim şimdi, örnek davranış olsun

Evet İzmirliyim İzmirdeyim

eee izmirli olmanın haklı gururunu yaşıyorsun sanırım :) ben de annemlerin yanında doğum yapacaktım ama sırf oğlumun kimliğinde GAVUR İZMİR yazsın diye izmirde yaptım doğumumu :)

bizde de garip bir huzursuzluk başladı yatağına yatırıyorum uyuyo ama 5 dk sonra başlıyo ağlamaya dalıncaya kadar 10 defa gittim başına hiç de ağlayarak uyanma gibi bi adeti yoktu çikomun...çok da rahattım bi yatırıyodum gece 2 defa ya kalkıyodu ya kalmıyodu annem hep diyo artık büyüyo gece yarısı uyancak oyun isticek senden diye seninki başlamış bile :)

evet ben sizden bir adım geriden geldiğim için aldıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.. benim için büyük kolaylık olacak

bu topik açıldı açılalı hiç bakmamıştım ama dün bi bakayım dedim ama fazla dayanamadım bir iki sayfa anca okuyabildim... her şeyi parayla kıyaslayan insanlar!! yazık acıyorum gerçekten onlara...aşağılık kompleksinden başka bir şey olamaz yaptıkları...

günaydın Hera'cım cevabın için de teşekkür ederim. ben oldum olası gündüz uykularını severim. okuldan gelince de 1 saat kestirmesem kendime gelemezdim.geç uyuma problemi bende de var.ne yaparsam yapayım 2 den önce yatağa giremiyorum. oğlumu 10-11 civarı uyutunca kendime biraz vakit ayırmak istiyorum bu seferde geç oluyor işte böyle. yakında işe başlayacağım ve düzen oturtmak gerçekten çok zor olacak benim için. işe başlayacak olmanın sıkıntısı ayrı, oğlumdan ayrılacak olmanın sıkıntısı ayrı, kafam dolu bu aralar, canım sıkkın.bu yüzden erken gıdaya hızlı geçiş yaptım.oğlum sevsin alışsın ki, ben işe başlayınca zorlanmasın. gün içinde emziremeyeceğim çünkü. gündüz işte sütümü sağacağım ama oğlum biberon almıyor bakalım o sütleri ona nasıl vereceğim. belki mecbur kalınca alışır.. hazır yoğurttan mayaladım canım. sonrakileri de bu yoğurttan devam edeceğim mayalamaya.. ben henüz mama sandalyesi almadım ama hiç sanmıyorum seveceğini. acaba sandalyede kendini daha kısıtlanmış mı hissediyor Dylan o yüzden mi durmuyor:)

Kız annesi olmak bambaşkadır sanırım. Ne kadar masum, ne kadar tatlı.benim için öp kızını lütfen ..

Cam elmayıve yoğurdu aynı gün verebilirsin benımkii bir hafta sonra tam 6 aylık olacak doktorumun söylediği günlük menü sabahtan cam rendeden geçirilmiş elma şeftali yada muz püresi öğlen sebze çorbası ikindide yoğurt gece muhallebi ben tam olarak uyamasamda aşağı yukarı bu şekilde gidiyorum çorba tarifimi vereyim

Patates havuç mutlaka olacak içinde iki günlük yapacaksan 1 er tane patates ve havuç tam kullan içine ben artık bezelye maydanoz pazı falanda koymaya başlıyorum yavaştan bir tatlı kaşığı irmik bir bardak su ile pişir kapattıktan sonra içine çok az zeytin yağı yada tereyağ ekle blendırdansa ben tel süzgeçten geçirmeyi tercih ediyorum tam kıvamında oluyo pütürler bir dene derim öle öle hazırlıycaz işte

canım biz ek gıdaya geçmedik daha ama doktorumla konuşmuştum son gittiğimde blender kullanılmayacak dedi hatta meyveyi bıçakla soyduktan sonra tekrar yıka dedi....

dünüşşşş ay pardon sulozcum

verebilirsin canım bende veriyorum artık bi sorun yaşamadık
artık yaşamayız sanırım bi alerjik reaksiyon olmadı çok şükür

Hoşgedin canım ama peynircine çok üzüldüm

Her mide kaldırmıyo canım o sohbetleri zaten. Anne bebek topikliğinden çıktı mal mülk yarışı topiğine dönüştü yazık oldu be güzeldi eskiden :)

canım biz ek gıdaya geçmedik daha ama doktorumla konuşmuştum son gittiğimde blender kullanılmayacak dedi hatta meyveyi bıçakla soyduktan sonra tekrar yıka dedi....
Ayşe benim tee 8-9 sene önce aldığım takoz bi mutfak robotum var onun plastik bir aparatı var ben de onla karıştırmayı düşünüyorum. Metal değdirmeden bi de aynı robotun metalsiz katı meyve sıkacağı aparatı var şimdi çok işime yarıycak gibi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…