.
Dimi ama bilgi yarışması mı bu ayol minicik bebek hangi kitaba hangi yönteme göre yetiştirilmeli bilmem ne bırakın allah aşkına kasmaya he gerek var ayrıca her bebek kendine özel her annede bebeğine özel abartılar abartılar benıö kafam kaldırmıyo anacım kabul bem sığ bir insanım kafam basmıyo öle muhabbetlere ama kendimce iyi bir anneyim hepimiz iyi anneleriz amacımız burda detleşmek fikir almak ama kitaplardan değil yaşadıklarımızdannn
atalım bacım sıkı durun yurtdışındaki akrabalarımı sayıyorum yalnız bu asaletim karşısında fazla ezilirsiniz ona göreee:))) 2 halam abim 2 yeğenim dayım 10 tane kuzenimm devam edemiciiimmm nayyıırrr:))52:bunu size yapamicimmm
.
Aynen aynen ne muhabbetler kız yarışa girmişler çok fransız kaldım bende haa benımde amcamlar alamanyada bende yutdışı bağlantıyım ona göre ayağınızı denk alın bakim hahahahaha
Çok kınadım çok
Bnde col kinadim arastacm.elinize bi kitap alip okumiyosunuz kac kere dedm sze kendi kendinizin cocuklarinizin doktoru olun diye :-D :-D
Böyle y.dışı bağlantılı kimselere Avrupai deniyomuş yeni öğrendim. Pek öyle gördüm siziAvrupai olmayan kimse kalmadığına göre topiğin adını değiştirelim 2013 Avrupai Ağustos anneleri
.
Dimi ama bilgi yarışması mı bu ayol minicik bebek hangi kitaba hangi yönteme göre yetiştirilmeli bilmem ne bırakın allah aşkına kasmaya he gerek var ayrıca her bebek kendine özel her annede bebeğine özel abartılar abartılar benıö kafam kaldırmıyo anacım kabul bem sığ bir insanım kafam basmıyo öle muhabbetlere ama kendimce iyi bir anneyim hepimiz iyi anneleriz amacımız burda detleşmek fikir almak ama kitaplardan değil yaşadıklarımızdannn
ancak hala çorba yapıp yediremedim.blendır kullanmak istemiyorum çünkü çatalla ezip yedirmek istiyorum çiğneme kemirme :) refleksi gelişsin diye ama şuan 5,5 aylık olduğu için erken olduğunu düşünüyorum.bide yutarmı yutmaz mı diye ürkmektende kendimi alamıyorum :)) bi 15 gün daha geçsin bakalım bal kabağı çorbası ile başlıcam :)) sen geçtin mi ek gıdaya eksik olduğumu düşündüğün bi yer varsa ayrıca bilgi edinmeye açığım :)) tariflerini ve önerilerini seve seve okurum :))
Oo sizin kahvaltınız ne güzel çeşiti bolmuş yaa :) baya öğüne geçmişsiniz ne güzel. Sen bizden tecrübelisin o zaman yeni tarifler alırız senden kahvaltı içinTire süt güzel gerçekten, bizim burdada belediye 0-5 yaş arası tüm çocuklara aylık süt getiriyor, ufaklık daha içemediği için biz içiyoruz çokta güzel birde onunla mayalamayı deneyeyim olmadı bakalım nasıl olacak. İnşallah bizimkiler de seninki gibi zorlamaz bizi ek gıda sürecinde
nayırr duru bunu bizee yapmaa buna yüreciğim dayanmazzzöhööööööööö
bizimde var bikaç akraba ama avrupada sölemesi ayıptır
bişey yarışı dicemde neyseee
devam etsinlerrr benim şuyumun şusu buyumun busuu
ne kadar okursam okuyum olmuyor olmuyor istediğim bilimseliğe ulaşımıyorummmm öhöööööö
ahahadünüşüm bizi böyle bir bilgiyle donattığın için seni tebrik ve takdir ediyorummmm avrupai dünüşüm benimmm
Canım bende İzmirdeyim.ben bu sitede yeniyim kullanımı konusunda zorlanıyorum :))) ne nerde bi kolayca bulamadım daha :)) ben izmirdeyim bu dediğim süt tansaşlarda burdaki mandıralarda satlıyor tabi sizin orası neresi bilemiyorum canım :)) ben hamileliğimde manyak gibiydim :) neler okudum neler araştırdım.en son tracy hogg adında bi kadının kitabını buldum en iyisi adı altında =)) çokta iyi olduğunu düşünmüyorum ama en azından üç fikir ordan 5 fikir burdan bide iç güdüleri ekleyince ortaya bişiler çıkartabiliyorum =)) hipp in organik sütünü bile denemiştim yoğurtta o en rezili olmuştu..:)) buarada tabiki tecrübelerimi seve seve paylaşırım..bu yaşıam kadar herşeyin altından tek başıma kalkmıştım ancak oğlum doğduktan sonra kendimi o kadar yetersiz o kadar eksik hissettimki o yüzden bildiklerimi yazmayı borç biliyrum :))) bi de bu site çok hoşuma gitti.süpepaylaşımlar oluyor.ben oğlumu özele götürüyorum doktor olarak.kendi kadın doğumcuma ihtiyacım olduğundan hastane gitmiştim doğumdan 15 gün sonra .emzirme odasına girip ateşi emzirirken benim gibi 5 kadın daha vardı içerde:)) o kadar rahatladım o kadar rahatladımki orda inan anlatmam tarifsiz sanki :)) bu sitede bana o etkiyi yarattı.kendim gibi bu sıkıntılı ama bi o kadar güzel deneyimleri yazanların içinde çok rahat hissettim..:)) böle uzayıp gider bu konuda anlatcaklarımda :)):18:
Lütfen dünüşlü filan konuşma child abuseTürkçesi neydi be
subacımmm geçen gece sen rhattın darısı başıma demiştim, dün gece de ben rahattım şimdi darısı senin başına tatlımm kıyamamCanlarim alinti yapamadim kusura bakmayin hepinize coook tesekkur ederiz.
Dediginiz gibi sanirim dis gelecek surekli anneyi kemirme pesinde
Huzursuzluk,uykusuzluk cabasi.
Dun gece yine felaketti(( Oluyorum yorgunluktannn (
Lütfen dünüşlü filan konuşma child abuseTürkçesi neydi be
Evet İzmirliyim İzmirdeyim
bizde de garip bir huzursuzluk başladı yatağına yatırıyorum uyuyo ama 5 dk sonra başlıyo ağlamaya dalıncaya kadar 10 defa gittim başına hiç de ağlayarak uyanma gibi bi adeti yoktu çikomun...çok da rahattım bi yatırıyodum gece 2 defa ya kalkıyodu ya kalmıyoduGunaydin kizlar bu gece bizde uykusuzlar kervanina katildik. Gece 4e kadar oflaya oflaya kafayi arkaya dogru geriyor (nasil beceriyorsa) kafa cok degisik yamuluyor:)) 4te uyandi ve uyumuyor oyun istiyor. Yanima aldim yuzumu elledi yoldu hanfendi. 6da uyudu bir saatcik oda oflaya puflaya oyun yapip duruylr. Uyuyamiyor ama keyfi yerinde oyun oynuyoruz simdi de:)))
evet ben sizden bir adım geriden geldiğim için aldıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.. benim için büyük kolaylık olacakgünaydın kızlar mama sandalyesini arastadan beklioruz evet, firuzancım elini 1-2 haftadan kurtarır ve arastanın dediği gibi gidemiom die mızırdanır tepinir:)) hayırlı olsun:) bu arada tutim diorum çenemi tutamıorum arasta aldığın sandalyeye bizim gücümüz yeter miki malum sen herseyin ennnn pahalı ve markalısını alırsın biz fakir yaratıklara tuzlu gelirse 300-400 liralık sandalyeyi kimse alamaz zatennha konuya dönelim nie koltukta sabahladın kuzum hayırdır.
Günaydın kızlar bende söylemiyim diyodum ama tutamıycam şu dilimi diğer topik topikler ayrıldı diye pek bir mesutmuş böyle çok iyi olmuşmuş neler neler bir dahada hayatta bakmam hiç yakıştıramadım bu tip muhabbetleri aylarca birbirimizin derdini paylaştık orda çok yanlış bence neyse
Merhaba Mylovel'cım, ne güzel anlatmışsın. Tamam o zaman ek gıdaya geçince bir iki kaşıktan sonra yılmak yok :)) Oğlun uyurken uyuman çok iyi bence de. Keşke ben de yapabilsem ama iki çocuk olunca çoğu zaman olmuyor. Bir de ben gündüzleri uyumaya alışık biri değilim. Bir saat bile uyusam gece bu sefer 2-3 e kadar hiç uykum gelmiyor. Günlük sütten yoğurt yaptım ve kıvamı ve tadı güzel oldu demişsin ya, maya olarak ev yoğurdu mu kullandın merak ettim? Benim oğlun da aynı anlattığın gibi, sürekli onunla oynamamı, konuşmamı istiyor. Hele mama sandalyesinde iyice deliriyor, ben de yakında tırlatıcam sanırım:))
Canım hepimizde aynı dert var sanırım. Sürekli onlarla ilgilenelim istiyorlar. Bu kadar da olmaz ki ama, benim kızıma verecek enerjim kalmıyor. Bazen acıyorum ona, bana bir şey söylemek istiyor, hemen o anda söylemek istiyor. Ben ya emziriyorum, ya oğlumu uyutuyorum, ya susturmaya çalışıyorum, ya da altını değiştiriyorum. Bugün mesela üç kere kaka yaptı. Üçüncüsü sırtına çıkmıştı, dün yıkadığım halde tekrar yıkadım, elimde tek başına, küvete tutarak, kızım da tam o zaman okuldan gelmişti, bana annemi çok seviyorum yazdığı bir resim yapmış. Aç ve oku yazıyor bir de zarf gibi bir şey yapmış. Bekletmek zorunda kaldım, okuyacağım kızım, okuyacağım diyerek. Ne kadar büyüseler de onlar da ana kuzusu. Tatlı tatlı konuşuyor, anlatıyor. Üzülüyorum bazen kaçırdığım şeyler olduğunu düşünerek. Belki daha çok anlatacak, daha çok konuşacak. Benim kızım biraz ketumdur çünkü, çok anlatmaz okulda olan biteni. Merak ediyorum kalbinden geçenleri. İki gündür mesela anne tatilde kahve dünyasına gidelim diyor:)) Ben de ne oldu servisten bir arkadaşın mı gitmiş, nerden çıktı diye sordum. Adını çok seviyorum, çok güzel bir yer diyor. Servis geçerken mi gördün dedim, tam cevabını alamadım. Tamam gideriz kızım dedim. Çok masum bunlar ya... Bak yine duygulandım:))
ancak hala çorba yapıp yediremedim.blendır kullanmak istemiyorum çünkü çatalla ezip yedirmek istiyorum çiğneme kemirme :) refleksi gelişsin diye ama şuan 5,5 aylık olduğu için erken olduğunu düşünüyorum.bide yutarmı yutmaz mı diye ürkmektende kendimi alamıyorum :)) bi 15 gün daha geçsin bakalım bal kabağı çorbası ile başlıcam :)) sen geçtin mi ek gıdaya eksik olduğumu düşündüğün bi yer varsa ayrıca bilgi edinmeye açığım :)) tariflerini ve önerilerini seve seve okurum :))
selam kızlar. umarım herkes iyidir.
kısa bir anektod paylaşayım kaçayım. kızıma yüz tane peynir denedim yemedi pınar beyaz ı kaşık kaşık götürdü. bu duruma peynircim çok bozuldu :)) fikriniz olsun öpüldünüz.
bu topik açıldı açılalı hiç bakmamıştım ama dün bi bakayım dedim ama fazla dayanamadım bir iki sayfa anca okuyabildim... her şeyi parayla kıyaslayan insanlar!! yazık acıyorum gerçekten onlara...aşağılık kompleksinden başka bir şey olamaz yaptıkları...
Ayşe benim tee 8-9 sene önce aldığım takoz bi mutfak robotum var onun plastik bir aparatı var ben de onla karıştırmayı düşünüyorum. Metal değdirmeden bi de aynı robotun metalsiz katı meyve sıkacağı aparatı var şimdi çok işime yarıycak gibi :))canım biz ek gıdaya geçmedik daha ama doktorumla konuşmuştum son gittiğimde blender kullanılmayacak dedi hatta meyveyi bıçakla soyduktan sonra tekrar yıka dedi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?