2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Canım bişey olacağını sanmam ama sen yine de 1 tane cicibebeyi geçirmemeye çalış. Ve arada yine cicibebesiz de dene bakalım napacak?

ya da cici bebe yerine meyve püresimi denesen 1 kaşık kadar eminim onuda sever

Kızlar takip ettiğim bir blogda ev yapımı bebe bisküvisi tarifi vardı. hazır bebe bisküvilerinden haz etmiyorsanız deneyebilirsiniz.

"1 çay bardağı organik yulaf unu
1 çay bardağı organik tam buğday unu
1 çay bardağı organik pirinç unu
1/2 çay bardağı organik irmik (İrmiksiz de yapabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağ (mümkünse tuzsuz)
1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt ve yoğurt suyu
1,5 çay bardağından biraz az keçiboynuzu ya da dut pekmezi (Yenigün'ün pekmix'ini aldım karışık pekmez harika)
1 çay kaşığı tarçın

Hamur katı olduysa ve/veya içine farklı lezzetler arıyorsanız,
2 kuru kayısı, 1 inciri cezvede temiz suyla 8-10 dk pişirip suyunu yaptığınız hamura ilave edebilirsiniz. Kıvamı bulmak için yeniden unlarınızdan ekleyebilirsiniz.
Ya da şeftali, kayısı, elma gibi yakışacak mevsim meyvelerini cam rendeden geçirerek püre ve sularını ilave edebilirsiniz.

Nasıl yapıyoruz?
Tabii ki hepsini karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz normal kurabiye yapar gibi kulak memesi kıvamında:)
180 C'de 15-20 dk pişirip hemen fırından çıkartıyoruz. Soğuyunca ister rondodan geçirin ister böyle saklayın.
İşte oldu!

Valla ben bile yiyorum çok lezzetli hem de light:)
Afiyetler olsun, sevgiler."
alıntıdır

ayrıca cam kavanozda 15 güne kadar saklanabiliyormuş.
acaba büyük marketlerde bulabilir miyiz bu organik unları? afiyet olsun yarasın bebişlerinize

Kizlar baris yogurda agzini burusturuyordu,bir arkd.icine bir tane cicibebe bisk.katip ver dedi bilmiyorum dogrumu ama denedim bayila bayila yedi yogurdu kucuk kase bitti
Ama yedi diye yanlis birsey yaspmak istemiyorum ne dersiniz?
Canım ne kadar koydun biskuviden bilmiyorum ama katı ya biskuvi kabız yapar mı düşüncesi geçti aklımdan :26:
Sonuçtan bizi de hbaerdar et bakalım, yapacak mı?
bak bu hepsinin kopayasını almayı bende şimdi öğrendim :))) TİRE ORGANİK SÜT .. muhteşem oluyor.bulabilirsen al onla yap.hepsini deneyen biri olaraktan :)))
Aklımda canım, bulabilirsem deneyeceğim mutkala.

veee mert havuç suyunu çok sevdi 3 kaşık verdim istio daha ağzı açık. yoğurtuda söylediğiniz gbi yapıcam tşkler

Kucuk kase yogurt tam dolu dolu degil icine bir tane cicibebe kattim.
Bakalim suloz ins.kabiz yapmaz zaten gunde bir kere yapiyor onu yapana kadarda mahv oluyor cocuk.(
Elma puresi katicam yarinkine bakalim yiyecekmi.

veee mert havuç suyunu çok sevdi 3 kaşık verdim istio daha ağzı açık. yoğurtuda söylediğiniz gbi yapıcam tşkler
Canım nacizane fikrimi söyleyeyim sana, ben sadece ilk gün su olarak verdim daha sonra katı yemekte zorlanmasın diye püre olarak vermeye başladım. Bazı bebekler sıvı gıdaya alışınca pütürlü besinleri reddedebiliyorlarmış.
Ayrıyetten afiyet şeker olsun Mert'e, löp löp et olsun

Son düzenleme:
Canım bu güzel tarif için çok teşekkürler bunu kaybetmemek için hemen kaydediyorum. Kahvaltılara geçince çok lazım olur gibi geldi bana :)

Seraya bazen sayfalarca yapılan geyik muhabbetinden rahatsız olanlar, sayfalarca uzayan benim bebeğim, benim aldığım muhabbetinden rahatsız olmuyorlar, neyse hoşgeldin arkadaşım.:

Öyle canım kafa dağıtayım diyorum arada sinirlerim daha çok bozuluyor,ha gerçekten samimi konuşup yardımcı olan çok arkadaş da var ama topiği gövde gösterisi haline getiren de velhasıl ben dayanamadım kim nerde mutluysa orada olur zaten..Hoşbulduk canım...

Hoşbulduk canım benim..Dediğin gibi paylaşmak var bi de ben zaten herşeyin en iyisini alırım huyum kurusun demek de..İçine sindiremiyor insan..

Aynen öyle canım hoşbulduk rahatladım valla...

hoş geldin o zaman cnm valla dün bi okuyum dedim bilmem büyüyen çocuklar bilmem bes.ler daral geldi valla. yalnız büyüyen çocuk yazılmış açıklaması yokki insanlar merak etsinn vaaavvvv büyüyen çocuk ne desinler entellektüel olunsun,bi bankacı olarak açıklayım ki bildiğin birikim sigortası

inşallah 3 gün havuç verip 4. gün elmamı vereyim sonra 3 gün ardından armutmu
Canım ben 3 gün sabah 10:00 da sadece havuç püresi verdim, 2 gün sabah 10:00 da sadece elma püresi verdim, bugün sabah 10:00 da elma püresi verdim akşam 18:00 de yoğurt vereceğim. Yarın mesela elma yerine armut, daha sonra bal kabağı gibi besinler değişecek.
Zamanla artacak bu şekilde. Öğüne dönecek. Nasyanın dediği gibi sabah meyve püresi, öğlen sebze püresi akşamüzeri yoğurt.

Kucuk kase yogurt tam dolu dolu degil icine bir tane cicibebe kattim.
Bakalim suloz ins.kabiz yapmaz zaten gunde bir kere yapiyor onu yapana kadarda mahv oluyor cocuk.(
Elma puresi katicam yarinkine bakalim yiyecekmi.
Olmaz canım inşallah kötü düşünme hemen, bana da meyve püresi daha mantıklı geldi. Elma koyarsan tatlandırmış olur hem yoğurdu. Bende deneyebilirim birkaç gün sonraki menümde meyvali yoğurt

tm sonra yoğurt sonra balkabağı avakado onlarındamı suyu

Canım balkabağını buharda pişiriyorsun sonra iyice ezip içine çay kaşığının ucuyla tarçın ekleyip afiyetle yediriyorsun. Avakadonun yumuşakarından seçiyorun alırken sonra onu ezip püre yapıp içine hiç bişey katmadan yediriyorsun. Vitamin ve yağ deposu çok faydalı ve bizim deneyen arkadaşların hepsinin bebişleri bayıla bayıla yedi :)

ayyy süpersin yaa bildiğin birikim sigortası

tm sonra yoğurt sonra balkabağı avakado onlarındamı suyu

Yoğurdu söyle bir kasığı ile karıştırıp verirsin zaten yumuşak
Balkabagini arkadaslar buharda pişirip iyice pire haline getirdikten sonra verdiler
Avokado ise zaten yağlı ve yumuşak bir meyva ( daha dogrusu yumuşak degilse bile aldığın birkaç gun peceteye sarıp bekle yumuşatsın ) onu da ezip iyice veriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…