Canım bişey olacağını sanmam ama sen yine de 1 tane cicibebeyi geçirmemeye çalış. Ve arada yine cicibebesiz de dene bakalım napacak?
Canım ne kadar koydun biskuviden bilmiyorum ama katı ya biskuvi kabız yapar mı düşüncesi geçti aklımdan :26:Kizlar baris yogurda agzini burusturuyordu,bir arkd.icine bir tane cicibebe bisk.katip ver dedi bilmiyorum dogrumu ama denedim bayila bayila yedi yogurdu kucuk kase bitti
Ama yedi diye yanlis birsey yaspmak istemiyorum ne dersiniz?
Aklımda canım, bulabilirsem deneyeceğim mutkala.bak bu hepsinin kopayasını almayı bende şimdi öğrendim :))) TİRE ORGANİK SÜT .. muhteşem oluyor.bulabilirsen al onla yap.hepsini deneyen biri olaraktan :)))
ya da cici bebe yerine meyve püresimi denesen 1 kaşık kadar eminim onuda sever
Canim cevap vermek istediğin mesajin altında alıntı ile cevapla kısmı var oraya tıkladıktan sonra konuya cevap ver dersen o mesaj çıkıyor ekranında altına istediğini yazıp konuya cevap ver diyebilirsin
Yogurt icin ise bulabilirsen gunluk pastorize süt en iyisi . Bulamazsan guvendigin bir yer varsa gunluk sut alıp kaynatarak yapabilirsin . Güvendiğin yok ise marketlerde satılan gunluk sütleri tercih ederdim ben olsam
veee mert havuç suyunu çok sevdi 3 kaşık verdim istio daha ağzı açık. yoğurtuda söylediğiniz gbi yapıcam tşkler
Afiyet bal seker olsun Mert'e :) insallah hep böyle sorunsuz yer .
Canım nacizane fikrimi söyleyeyim sana, ben sadece ilk gün su olarak verdim daha sonra katı yemekte zorlanmasın diye püre olarak vermeye başladım. Bazı bebekler sıvı gıdaya alışınca pütürlü besinleri reddedebiliyorlarmış.veee mert havuç suyunu çok sevdi 3 kaşık verdim istio daha ağzı açık. yoğurtuda söylediğiniz gbi yapıcam tşkler
Canım bu güzel tarif için çok teşekkürler bunu kaybetmemek için hemen kaydediyorum. Kahvaltılara geçince çok lazım olur gibi geldi bana :)Kızlar takip ettiğim bir blogda ev yapımı bebe bisküvisi tarifi vardı. hazır bebe bisküvilerinden haz etmiyorsanız deneyebilirsiniz.
"1 çay bardağı organik yulaf unu
1 çay bardağı organik tam buğday unu
1 çay bardağı organik pirinç unu
1/2 çay bardağı organik irmik (İrmiksiz de yapabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağ (mümkünse tuzsuz)
1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt ve yoğurt suyu
1,5 çay bardağından biraz az keçiboynuzu ya da dut pekmezi (Yenigün'ün pekmix'ini aldım karışık pekmez harika)
1 çay kaşığı tarçın
Hamur katı olduysa ve/veya içine farklı lezzetler arıyorsanız,
2 kuru kayısı, 1 inciri cezvede temiz suyla 8-10 dk pişirip suyunu yaptığınız hamura ilave edebilirsiniz. Kıvamı bulmak için yeniden unlarınızdan ekleyebilirsiniz.
Ya da şeftali, kayısı, elma gibi yakışacak mevsim meyvelerini cam rendeden geçirerek püre ve sularını ilave edebilirsiniz.
Nasıl yapıyoruz?
Tabii ki hepsini karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz normal kurabiye yapar gibi kulak memesi kıvamında:)
180 C'de 15-20 dk pişirip hemen fırından çıkartıyoruz. Soğuyunca ister rondodan geçirin ister böyle saklayın.
İşte oldu!
Valla ben bile yiyorum çok lezzetli hem de light:)
Afiyetler olsun, sevgiler."
alıntıdır
ayrıca cam kavanozda 15 güne kadar saklanabiliyormuş.
acaba büyük marketlerde bulabilir miyiz bu organik unları? afiyet olsun yarasın bebişlerinize
inşallah 3 gün havuç verip 4. gün elmamı vereyim sonra 3 gün ardından armutmu
Seraya bazen sayfalarca yapılan geyik muhabbetinden rahatsız olanlar, sayfalarca uzayan benim bebeğim, benim aldığım muhabbetinden rahatsız olmuyorlar, neyse hoşgeldin arkadaşım.:
Hoşgeldin canım insan bazen patlıyor cidden. Burda herşey daha başka olacak inşallahMama sandalyesidir odur budur tabiki aldıklarımızı ettiklerimiz paylaşıcaz ama herşeyin bir adabı var. Zaten bugüne kadar hep paylaştık büyük bi keyifle heyecanla. Ama paylaşmak var paylaşmak var :)
İste bunu söyledim diye fakir edebiyatı yapmış oldum birebir yasadık bu karpuz olayini gecen yaz haberi yok
Canim Hosgeldin bekliyordum zaten seni . Kolay kolay kimse kaldıramaz bu muhabbetleri zaten bosver Hosgeldin guzel paylaşımlar yaparız burda bundan sonra .
Tatli olduğu icin meyvaları sonraya bırakmayı öneriyorlar . Yogurt balkabagi ya da avokado ile devam edip elma armut ile onlardan sonra tanıştırmayı düşünüyorum ben
Öyle canım kafa dağıtayım diyorum arada sinirlerim daha çok bozuluyor,ha gerçekten samimi konuşup yardımcı olan çok arkadaş da var ama topiği gövde gösterisi haline getiren de velhasıl ben dayanamadım kim nerde mutluysa orada olur zaten..Hoşbulduk canım...
Hoşbulduk canım benim..Dediğin gibi paylaşmak var bi de ben zaten herşeyin en iyisini alırım huyum kurusun demek de..İçine sindiremiyor insan..
Aynen öyle canım hoşbulduk rahatladım valla...
Canım ben 3 gün sabah 10:00 da sadece havuç püresi verdim, 2 gün sabah 10:00 da sadece elma püresi verdim, bugün sabah 10:00 da elma püresi verdim akşam 18:00 de yoğurt vereceğim. Yarın mesela elma yerine armut, daha sonra bal kabağı gibi besinler değişecek.inşallah 3 gün havuç verip 4. gün elmamı vereyim sonra 3 gün ardından armutmu
Olmaz canım inşallah kötü düşünme hemen, bana da meyve püresi daha mantıklı geldi. Elma koyarsan tatlandırmış olur hem yoğurdu. Bende deneyebilirim birkaç gün sonraki menümde meyvali yoğurtKucuk kase yogurt tam dolu dolu degil icine bir tane cicibebe kattim.
Bakalim suloz ins.kabiz yapmaz zaten gunde bir kere yapiyor onu yapana kadarda mahv oluyor cocuk.(
Elma puresi katicam yarinkine bakalim yiyecekmi.
tm sonra yoğurt sonra balkabağı avakado onlarındamı suyu
hoş geldin o zaman cnm valla dün bi okuyum dedim bilmem büyüyen çocuklar bilmem bes.ler daral geldi valla. yalnız büyüyen çocuk yazılmış açıklaması yokki insanlar merak etsinn vaaavvvv büyüyen çocuk ne desinler entellektüel olunsun,bi bankacı olarak açıklayım ki bildiğin birikim sigortası
tm sonra yoğurt sonra balkabağı avakado onlarındamı suyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?