İdoşumu uyuttum çayımı aldım geldim kızlar :))
Siz de benim gibi kızınız ile aynı kıyafeti giymek icin sabirsizlaniyor musunuz ?
Belki ilk yas gunüne ozel birşeyler yaparız ne dersiniz:)
Kahve Tadında: Anne Kız Kombinleri
Öyle olcak artık canım .)Kız sen de oğul baba kombini yaparsınBi tanıdık var oğluyla hep aynı giyiniyo çok şirin duruyo
İste doğmamış cocuğa don biçmek diye ben buna derim :)
Başladık yine ozlu sözlere Bu arada
Mama deyince kaşık maması canlandı canım benim kafamda, devam sütü verilmez herhalde kaşıkla zor oluryok canım dr bu ay mama ile destekli emzir ek gıdaya geçersek kilo alımı hızla yavaşlar dedi
erken doğdu ya kızım ondan her halde bir ay daha geçirmedi ek gıdaya
6500 gr canım 5 ayı geçtik az değilmi sence yaa
denemedim canım ama zor olmazmı ki devam sütü ya sıvı sıvı dökülmez mi?
benim hep hayalimdi bu aynı giyinmek :)
U
Ben de çikomu yıkadım uyuttum ve geldimumarım uyanmazlar
Onu ben de çok beğeniyorum canım az büyüsün çiko ben de bi örnek giyindirmeye çalışcam babasıyla
Hoşgeldin datlumbenım cadı halaa ayakta babasıyok ama küçük arkadaşım benimle
Ayy hep istediğim şey biraz büyüsünlerde güzelgünler bizi bekliyor inşallah
Hoşgeldin datlumbenım cadı halaa ayakta babasıyok ama küçük arkadaşım benimle
Ayy hep istediğim şey biraz büyüsünlerde güzelgünler bizi bekliyor inşallah
İnek sütü ile yoğurt
Anne sütü ya da mama ile olmuyorsa inek sütü ile yapılmış yoğurt verilebilir ancak allerji riski yüzünden biraz daha dikkatli ve alıştıra alıştıra vermekte fayda var.
Malzemeler
1 çay bardağı günlük pastörize inek sütü
1 çay kaşığı taze yoğurt
Yapılışı
Süt kaynatılıp soğutulmalı, dirsek dayanacak ısıya gelince ılıştırılmış yoğurt mayasıyla karıştırılmalı 6 saat kadar oda ısısında bekletilmeli. Cam kavanaozda yapmak en iyisidir, yoğurt makineleri de kullanılabilir. Buzdolabında üç günden fazla bekletilmemeli.
Amin canım amin uyanmasınlar da gecenin bu bölümü bize kalsın di mi ya :)) Sen de yap çikoşa tabi çok şirin duruyor yaa hatta resim de koyayım du :) Eki Görüntüle 924816
babamıza göre renkler ofsayt ama çok tatlı görünüyolar yaa
Yaa aynen gerçi benim kuzu gün içinde de uslu uyur, kendi oynar seninki de öyle sanırım ama olsun yine de gece dinleniyo insan
fırında da yogurt yapılabılıor bılıyormuydunz
Canım neden üzülüyorsun dediğin gibi biz arındık işte :)) Beni de 1-2 kişi şoka uğrattı hele biri vardı her gördüğümde övdüğüm, onun da bana karşı hep övgüyle bahsettiğini gördüğüm, hepsi numaraymışİçten içe başka şeyler düşünmüş. Yazıya dökülenle içe dökülen başkaymış. Çabuk atlattım ama
Günebakan basiniz sağolsun...
Parmis su gibi çabucak geçsin insallah...
Biz de CT gunu kontrole gidiyoruz ve artik ek gidalara geciyoruuuuuuz :)
Sonradan sonraya gercek yuzler cikti...suanda burda olanlar basindan beri ozu sozu bir olanlar...
Hea subacım ben yalnız kalıyom eşim çok sık seyahat edıyo maalesef alıştım artık kayınvalidemı çağırmam çünkü diğer torunu hasta muhtemelen onada bulaşmıştır ben biraz pimpirikim bu konuda biliyosun herkes hasta bu ara allah korusun takılırım öle yeterki ela huysuzluk yapmasın tek derdim o
Evet uslu çok şükür ama yine de böyleye benzemiyor. Bir ara yaramazlık yaptı atakmış şimdi iyi yine çok şükürBabanız fb li mi
ancak hala çorba yapıp yediremedim.blendır kullanmak istemiyorum çünkü çatalla ezip yedirmek istiyorum çiğneme kemirme :) refleksi gelişsin diye ama şuan 5,5 aylık olduğu için erken olduğunu düşünüyorum.bide yutarmı yutmaz mı diye ürkmektende kendimi alamıyorum :)) bi 15 gün daha geçsin bakalım bal kabağı çorbası ile başlıcam :)) sen geçtin mi ek gıdaya eksik olduğumu düşündüğün bi yer varsa ayrıca bilgi edinmeye açığım :)) tariflerini ve önerilerini seve seve okurum :))
Deryacım çiğneme kemirme iyi düşünmüşsün püre gibi olduğu sürece pek sorun yaratacağını sanmam ama hepsinin iyice ezildiğinden emin ol canım. İri tane kalmasın aman ha :) Burda bizimle tariflerini paylaşırsan çok seviniriz ben de ara ara paylaşmaya çalışıyorum :)
Kızlar ben iki gündür sabahları elma püresi veriyorum. Bugün akşam üstü de yoğurt vermeyi düşünüyorum. Aynı gün içinde ikisi sorun oluşturmaz demi, sonuçta ayrı ayrı yogurdu da elmayı da denedim alerjik bir durum göstermedi. Ne dersiniz?:26:
selam kızlar. umarım herkes iyidir.
kısa bir anektod paylaşayım kaçayım. kızıma yüz tane peynir denedim yemedi pınar beyaz ı kaşık kaşık götürdü. bu duruma peynircim çok bozuldu :)) fikriniz olsun öpüldünüz.
merhaba arkadaşlar bebeğim 5 ayını doldurdu henüz ek gıdaya geçmedik tattırmıyorumda nasıl başlamalıyım yardımcı olurmusunuz
Canim tabikii hasta olanlardan uzak durmak lazim.
Benimde kv hasta suan 3 gundur gelemiyor.
Bugun balkondan gosterdim 5 dk.asagidan oldu baris baris diye
Gorumcem sagolsun cok destek bana bunaldigimda sabahtan gidip aksam gelirim,onunda 3 yasindaki oglunda kiskanclik basladi(( barisi sevmiyorum gitsin filan diyor,annesi alinca gelip agliyor (
Bende gitmiyorum bu yuzden baris kucuk sorun yok ama o etkilenmesin diye ee haliyle bunaldim evin altinda.
Bir arkd.disarida kahvaltiya cagirdi barisa guvenip gidemiyorum ki:)
Canım seninki yine iyi 3 yaşında çocuk kıskanır tabi benim görümcemin 10 yaşındaki oğlu Selimi kıskanıyoCanim tabikii hasta olanlardan uzak durmak lazim.
Benimde kv hasta suan 3 gundur gelemiyor.
Bugun balkondan gosterdim 5 dk.asagidan oldu baris baris diye
Gorumcem sagolsun cok destek bana bunaldigimda sabahtan gidip aksam gelirim,onunda 3 yasindaki oglunda kiskanclik basladi(( barisi sevmiyorum gitsin filan diyor,annesi alinca gelip agliyor (
Bende gitmiyorum bu yuzden baris kucuk sorun yok ama o etkilenmesin diye ee haliyle bunaldim evin altinda.
Bir arkd.disarida kahvaltiya cagirdi barisa guvenip gidemiyorum ki:)
Evet canım haftaya 6 ay dolacak bizim, Hiçbişey olmadı benim yoğurda bitti bile, bu akşam 7 gibi yeniden mayaladımCanim senin oglan buyuk bize gore besbucuk aylik olunca bir ogun meyve bir ogun yogurt ver dedi benim doktor. Sizde besbucuk ayliksiniz galiba bir sakinca olmaz galiba. Biz yine yogurt yapamadik. Bakkalin sutcusude gelmemis. Hava burda hel sisli goz gozu gormuyor sutculerde cikmiyor galiba. Esim bir baska sutcuyu arada gelirim yarin demis. Sutcu bol sut bulamiyoruz yao da gelmezse doktorun dedigi gibi mamadan sut yapacam. Gunluk sutten yapinca sünmedimi senin yogurt?
Ek gıdaları hep aynı saatlerde veriyorum ben. Önce ek gıdayı verip arkasından emziriyorum. Bırakası varsa ek gıdaya geçmeden de bırakır canım memeyi, korkma emesi varsa da ne verirsen ver emer.Kizlar ben geçmislerdeyken bu topik açilmis geçmis bile olusmus burdada :))
Benim ikinci cocugum olmasina ragmen ek gida olayi kafami kurcaliyor surekli. Burda yogurt 9cu ayda baslaniyor ilk ince tahil mamasiyla baslaniyor pirinçlisinden sonra sebzeler ve en son meyve ilave ediliyor.
Benim oglum daha 4bucuk aylik olacak neyi nasil basliyacagimi dusunup duruyorum ha birde emmeyi birakir endisesi var onu nasil ayarliyorsunuz? Gidami once yoksa emmekmi once?
Allah baska dert vermesin :)
Biz sanki herşeyin en iyisiyle büyüdükNaylon bebekle, amca çocuklarımın ablamın giysileriyle büyüdüm ben be. Öyle de büyüyoruz böyle de para tuzağı yapıyolar sadece ve insanlar da çok para verince en iyisini aldım sanıyor :))
Sende mi İzmirlisin ?
Hepimiz öyle canım hiç de gocunmadık bundan..Bazen bişey derim annem der biz sizi nasıl büyüttük sanki diye doğru der otururum aşağı..
Merhaba kurabiye ben de aydınlıyım:))
Kızlar görüşmek üzere tekrar girerim oğluşum hasta ne yazık ki dün iyiydi az önce gene çok kustu...Hoşçakalınn:))
nörüyonuz bacılarr takip etmeye çalışıyorum ama kaçırıyorum çoğu şeyi
ben İlkeri yine hasta ettim sanırımdün dışarı çıktık gecede durmadan ağladı sancısı vardı heralde,anlamadım sebebini. bugünde genzinde hırıltı var yine gözleri sulanıyor yavaştan of ıhlamur versem olurmuki ? doktoru 6 aydan önce verme demişti ama :26:
Bir istanbullu daha demek ne guzel :) bu arada vefat eden Gunebakanin yakını
Furuzan samimiyetin icin teşekkürler tekrar ediyorum bugun cok tatlısin :)
Kızlar yemek yapıyorum cevap yazamıyorum öyle göz ucuyla bakıorum kusura bakmayın ve furuzan sana çok teşekkürler tüm samimiyetinle yazmışsın canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?