Aynen canım hasta fenerliresmi gösterdim direk tepkisi; sarı lacivert olursa neden olmasın
Benimki de arada yapıyo mızmızlık ama uyku saati çok geçince
cok mutluyum cok...
Oglum oto koltugunda sallamakla uyurdu illa oraya koyup sallamamiz lazimdi gunduzleri. Gecen gina geldi bu böyle gitmez dedim ve aklima sey geldi hani bazi cocuklar nereye giderlerse gitsin hep yaninda ya ayni oyuncagini ya örtüsünü goturur ya hep zaten cokta hosuma giderdi. Birgun bizimki mizmizlaniyordu uykusu vardi belliydi yani hemen evde begendigim yumusak kucuk battaniyesini aldim geldim oglumu besigine yatirdim, o battaniyeyide ellerine verdim hafif ucunu yuzune ve burnuna degdirerek koydum agzinada emzigini verdim ve mucize gerceklesti o battaniyeye sarilsi burnunu surte surte uyudu kendi kendine 3dkk sürmedi...
ve bu yöntemi hala uyguluyorum mesela demin oyun halisindaydi uykusu geldi koydum battaniyesini ustune uyuyor simdi :)) ama hep o battaniyeyi kullaniyorum.resim yuklerim bir ara cok hos gorunuyor :))
Ben ilk pure yaptim tahta sarimsak dovecegi ile ezip verdim. Suan azi bosken bile birsey yiyor gibi yapiyo. Cignemeyi ogrenmis. Cok pure gibi yapmiyorum. Cigniyor ve yutuyor. Patetes veriyorum baharatligimin porselen kasiklari vardi kullanmadigim onla birazz eziyorum ve veriyorum cigniyor damagina yapisiyor diye 2 kasik ucu patetes 2kasik su veriyorum.
Cok pure yapmakta iyi degil canim. Birazcik parcali olsa daha iyi. Gecen kestane yiyorduk cok azicik elimle ezdim verdim nssil cigniyor yiyor :)
Canim senin oglan buyuk bize gore besbucuk aylik olunca bir ogun meyve bir ogun yogurt ver dedi benim doktor. Sizde besbucuk ayliksiniz galiba bir sakinca olmaz galiba. Biz yine yogurt yapamadik. Bakkalin sutcusude gelmemis. Hava burda hel sisli goz gozu gormuyor sutculerde cikmiyor galiba. Esim bir baska sutcuyu arada gelirim yarin demis. Sutcu bol sut bulamiyoruz yao da gelmezse doktorun dedigi gibi mamadan sut yapacam. Gunluk sutten yapinca sünmedimi senin yogurt?
Selam canim bizde daha gecmedik peynire sevecek mi bakalim.
Biz bes gun verdik. Elma havuc armut avakado muz patates seklinde verdim. Muz kabiz yapti. En son meyve mandalina dene dedi. Bu hafta verecem. Sonra yogurt on gun kadar. Sonra iki ogun bir ogun meyve bir ogun yogurt. Altinci ayda corba eklenecek. Doktorum bu sekilde onerdi.
Gunebakan basin sagolsun canim.
cok mutluyum cok...
Oglum oto koltugunda sallamakla uyurdu illa oraya koyup sallamamiz lazimdi gunduzleri. Gecen gina geldi bu böyle gitmez dedim ve aklima sey geldi hani bazi cocuklar nereye giderlerse gitsin hep yaninda ya ayni oyuncagini ya örtüsünü goturur ya hep zaten cokta hosuma giderdi. Birgun bizimki mizmizlaniyordu uykusu vardi belliydi yani hemen evde begendigim yumusak kucuk battaniyesini aldim geldim oglumu besigine yatirdim, o battaniyeyide ellerine verdim hafif ucunu yuzune ve burnuna degdirerek koydum agzinada emzigini verdim ve mucize gerceklesti o battaniyeye sarilsi burnunu surte surte uyudu kendi kendine 3dkk sürmedi...
ve bu yöntemi hala uyguluyorum mesela demin oyun halisindaydi uykusu geldi koydum battaniyesini ustune uyuyor simdi :)) ama hep o battaniyeyi kullaniyorum.resim yuklerim bir ara cok hos gorunuyor :))
Kizlar ben geçmislerdeyken bu topik açilmis geçmis bile olusmus burdada :))
Benim ikinci cocugum olmasina ragmen ek gida olayi kafami kurcaliyor surekli. Burda yogurt 9cu ayda baslaniyor ilk ince tahil mamasiyla baslaniyor pirinçlisinden sonra sebzeler ve en son meyve ilave ediliyor.
Benim oglum daha 4bucuk aylik olacak neyi nasil basliyacagimi dusunup duruyorum ha birde emmeyi birakir endisesi var onu nasil ayarliyorsunuz? Gidami once yoksa emmekmi once?
Allah baska dert vermesin :)
cok mutluyum cok...
cok mutluyum cok...
mrb kızlar
Geçmişi okuyamadım. ne çok şey yazmışsınız:) Umarım herkes iyidir. Ben biraz hasta gibiyim boğazlar fena kas ağrısı falan yok ama.haberlerde de sürekli hastalıktan bahsediyorlar yok zatüreye çeviriyormuş falan.İnci ye geçer diye çok korkuyorum.Ne olur güzel şeyler söyleyin de moralim düzelsin. Hastalık geçiren iyileşen geçirmekte olanlar ne alemdesiniz
inşallah canım yaa
biz sizi takip etcez artık tecrübelerinizden yararlanıcaz
umarım sizin ki dişten dolayıdır bizimki biberonu emmiyor azıcık ağzına sokayım kusacak gibi oluyor
biberonun ucundan akanları emerse benden mutlusu olmuyor bu kadarcıkla avunuyorum işte
Eki Görüntüle 924305
Sıkıntını o kadar iyi anlıyorum ki. İşe başlamak, bebeğimizi evde bırakmak, ben de çok düşünüyorum. Gece çocuklar uyuduktan sonra bu düşünceler kafama üşüşüyor. Burası sadece kendime ait bir alan sanki, sizleri okuyarak, kafamı dağıtıyorum. Bence oğlun senin sütünü biberondan alacak canım, almak zorunda aç kalınca. Mama sandalyesi ek gıda olayında gerekli bence ama kimi bebek var ordan hiç kalkmaz, kimi benim oğlum gibi her yerde kendini kısıtlanmış hisseder:)) Eğer ikinci çocuk düşünüyorsan ileride, dilerim kız olur, anneciğini en iyi o anlar... Oğlum büyüyünce göreceğiz ama erkekler ve kadınların düşünüş ve algılayışları pek bir farklı oluyor:)) Kızımı öperim tabi senin için öpmez miyim teyzesi... Bebeklerinize yedirmek üzere kızımdan sizlere kırmızı kırmızı elma gönderiyorum ben de:))
Eşinle tanışma hikayeni yazacaktın unutmuş değilim :)
Ne guzel uyku eslestirmesi yapmış oğlun :) bizim de bir uyku örtümüz ve uyku arkadasımız var . Uyku ortusu doğduğundan beri var onu eline alınca uyumuyor ancak uyurken zaman zaman eline alıp dokunup kendini rahatlatıyor :)
Uyku arkadasi henüz yeni aldım alışma aşamasında yumusacik bir tavşan o da sadece yatağında eline veriyorum oynuyor
Bütün gün durmadan ağladı ağladı ağladı şimdi uyudu sanki ama heran uyanabilir içim bitti artık kendimi çok kötü hissediyorum ya benım bebeğim neden erken uyumayı öğrenemedi neden neden ne yaptıysam olmuyo bu saatten erken asla uyumuyo ve gündüz hiç uyumadığı halde 7.katta oturuyorum bazen kendimi balkondan atasım geliyo tövbe allahım
hergün aynı saatte karanlık bir odada uyutun yılmadan alışacaktır. milupanın gece çayını verebilirsiniz . bebek için en geç 9 dur uyuma saati gece karanlıkta hormonlar en çok salgılandığından büyümesi ve gelişmesinde önemlidir. sbh ta 7-8 de kalkar zaten. bnm bıdığım böle maşallg. bol uykulu günler hepimize
Gece çayı dışında söylediklerini yaptım canm defalarca ama her seferinde galip gelen o oldu bende inatlaşmayı bıraktım artık büyüme hormonlarının salgılandığı saatte benımkı herzaman ayaktaydı ama gece çayını bi deniycem şimdi saol bol uykuları olsun anneler nefes alsın
Ben de öyleyim canım hasta fenerli :))
Bütün gün durmadan ağladı ağladı ağladı şimdi uyudu sanki ama heran uyanabilir içim bitti artık kendimi çok kötü hissediyorum ya benım bebeğim neden erken uyumayı öğrenemedi neden neden ne yaptıysam olmuyo bu saatten erken asla uyumuyo ve gündüz hiç uyumadığı halde 7.katta oturuyorum bazen kendimi balkondan atasım geliyo tövbe allahım
mrb kızlar
Geçmişi okuyamadım. ne çok şey yazmışsınız:) Umarım herkes iyidir. Ben biraz hasta gibiyim boğazlar fena kas ağrısı falan yok ama.haberlerde de sürekli hastalıktan bahsediyorlar yok zatüreye çeviriyormuş falan.İnci ye geçer diye çok korkuyorum.Ne olur güzel şeyler söyleyin de moralim düzelsin. Hastalık geçiren iyileşen geçirmekte olanlar ne alemdesiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?