2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

vayyy çok etkileyici, duymamıştım...tüylerim diken diken oldu ....

demek ki sıkıldı annesi dönmekten daha değişik şeyler yapmak istiyo :) emeklemek içinn daha erkenn durr!! de :) şimdiden başlarsanız emeklemeye çok çekeceğin var :) bi de bunlar çok mu sinirli olcaklar ne , istedikleri şey olmayınca basıyolar çığlığı :)

Siz serum fizyolojik kullanıyor musunuz ? Biz kullanıyoruz baya da rahatlatıyor . Ama haklı gibi de geldi hatta konuşuyorduk bildigin steril su ne kadar pahalı diye normal su ile yapsak olur mü cidden acaba

merhabalar kızlaarrr
geçmişi okudum geldim suloz ve arasta takipçinize yazdığınız şiire bayıldım
bide suloz yeni bi organ demişsin tam da o durumdayız gerçekten de yapışık organ

şu serum fizyolojik olayına da çok şaşırdım kekleniyormuyuz acaba?
ben geçen gece mecburen kullandım evde yapım su :) napiim burnu tıkanmış uyumuyo koca bi sümük tıkamış minicik burnunu bende olaya müdahale ettim kaynamış suyu damlattım azıcıkı ondan sonra vakumla çektim rahatladı bebişim

arasta kızının yoğurt yeme stiline bayıldım her yiğidin bi yoğurt yiyişi var lafı doğruymuş

günebakan geçmiş olsun umarım ciddi birşey değildir

İyi yapmissin ne olacak sudan. İste ama surekli surekli yapmak zarar veririm acaba ne bileyim ya

Sağolasın arada takipçileri de düşünmek gerekiyo di mi yani

Kızlar faydalı buldum, paylaşayım dedim.

* Öncelikle sadece birkaç kaşıktan oluşan küçük porsiyonlardan başlanmalıdır. Bu miktar bebeğin yeme durumuna göre artırılabilir.
* İlk defa verilecek besinler, bebeğin yemeği beğenip beğenmediğini test edebilmek için bebek çok açken tattırılabilir.
* Bebekler yemek için asla zorlanmamalıdır! Beğenmediği besinler daha sonra tekrar denenebilir.
* Bir öğün içerisinde ilk defa verilecek gıda sayısı birden fazla olmamalıdır ki bebek alerjik bir reaksiyon gösterir ya da midesini rahatsız ederse hangi gıdadan kaynaklandığı kolaylıkla anlaşılabilsin. Mesela bebek peynir, yumurta ve tereyağdan oluşan sabah kahvaltısı yapacaksa önce sadece peynir ile hazırlanmalıdır. Eğer herhangi bir rahatsızlık gözlemlenmediyse ertesi gün yumurta eklenerek, ondan sonraki gün de tereyağ eklenerek hazırlanabilir. Böylelikle alerjik reaksiyon gösterdiği ya da midesini rahatsız ettiği gıdayı kolayca tespit edebilirsiniz.
* Ek gıdalara yoğurt ve muhallebi ile başlanabilir. Yoğurt hem çok faydalı hem de bebekler açısından yenmesi oldukça kolay bir besindir. Bebeğinize 5. aydan itibaren yoğurt vermeye başlayabilirsiniz.
* Ek gıdalar, bebeğe kaşıkla yemeğe alışabilmesi için biberonla verilmemelidir.
* Hazırlanan yiyecekler blenderden geçirilmemeli, onun yerine kevgirle ezilerek hafif pütürlü kıvama getirilmelidir. Aksi halde bebeğiniz çiğneme ve yutmayı öğrenmede güçlük çekebilir.
* İlk zamanlar –eğer bebeğinizin dişleri henüz bir şeyleri parçalayıp yiyecek sayıda değilse- damağını yormayacak, damağına zarar vermeyecek gıdalar tercih edilmelidir. Çorba, patates püresi, meyve püresi, yoğurt, muhallebi, bal kabağı, (ılık su, taze sıkılmış meyve suyu, komposto veya ıhlamur çayı ile ıslatılmış) bisküvi gibi yiyecekler örnek gösterilebilir. Yiyeceklerine ekleyeceğiniz az miktarda ‘sızma zeytinyağı’ ise dişlerinin daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır.
* Dişleri çoğalmaya başladığında ise; içerisinde bolca şehriye, pirinç, bulgur içeren çorbalar, ekmek, pilav, makarna gibi besinlerle bebeklere çiğneme alışkanlığı kazandırılmaya başlanabilir.
* Şekerli yiyecek hazırlarken “şeker” yerine “pekmez” kullanabilirsiniz. Pekmez, hem çok besleyici hem de demir açısından oldukça zengindir.
* Bebeklere 1 yaşından önce bal, inek veya keçi sütü verilmemeli; yemeklerine tuz, baharat ve salça eklenmemelidir!

Tuylerim diken diken oldu :-(

İyi yapmissin ne olacak sudan. İste ama surekli surekli yapmak zarar veririm acaba ne bileyim ya

e ama banyo yaptırırken su kaçmıyormu sanki burnuna? aynı şey değilmi?
hem banyo suyu kaynamış da değil üstelik (yani ben kaynatmıyorum)

Nedenini bilmiyorum ama erken çıkan diş iyi değil derler hep.
6 ayımız doluyor erken de sayılmaz gerçi ama bakalım ne zaman çıkacak

İste çağla incinin Dr U bunun yanlış bir inanış olduğunu söyledi . Dediğin gibi bu saatten çıkan dis erken sayılmaz. Bizim dis belirtileri ikinci aydan beri var o zaman sormuştuk çıksın sorun olmaz demişti

Slm kizlar, Kizim uyuyorken gecmisi okudum biraz, ayagimda salladim durdum uyanmasinda mesaj yazayim diye AMA nafile, uyandi simdi.Shasta bebislerimize acil sifalar. Diliyorum.
Any sacini gule gule kullan canim benimde ihtiyacim.var.
Kizlar bende benim cadi cok bagiriyor saniyordum AMA bizim tayfa hep Boyle demek. Ciglik cigliga bagiriyor, bagirdikca aska gelip daha da bagiriyor, simdi bride uflemeyi ogrendi cok fena.
Surekli offff uffff pufff seklinde, yanaklarini sisirip sisirip ufluyor, emerken yemek yerkenherseyi fiskirtiyor.
Ayrica cok hareketli, 3 aylikken koltuktan dusurdum, simdi aklim cikiyor hic yalniz birakamiyorum, Eli ayagi hic durmuyor, surekli donuyor yatagin bir ucundan digr ucuna yuvarlana yuvarlana gidiyor. Onune koydugum yastiklari bile ayagi Ile ittirip atiyor asagiya....
Ayaklarini tutmayi da ogrendi, buklum buklum patikletiyle oynuyor....
Onceden ellerini tutunca poposunun ustune kalkiyordu, simdi poop kesmiyor direk ayaga kalkiyor, birde utanmafan adim atiyor sipaa..
Her hali baska bir guzel...
Haas birde cok agresif istedigi olmayinca basiyor cigligi..
Sulozun dedigi gibi yagmur benimde bir organism gibi, heryerde beraberiz wc de bile.
Bir aydir da Shasta diye beraber yatiyoruz, 5 dka bir uyanmasindan bikip yanima aldim simdi ayrilamiyoruz.
AMA sabah onun minik elleriyle yuzumu oksayarak uyanmaktan guzel birsey yok... Bazen de burnumu emiyor oyle uyaniyorum.
Simdiye kadar bebegimden ayri sadece 3,5 daatim gecti oda ameliyattayken. Hayatimin en en ennn kotu saatleriydi, Allah beterinden korusun.onun disinda hep beraberiz, yapisigiz.
Cok uzun oldu yawww ... Yazmayida ozlemisim...

Kız bu ne?? Ben geriden geliyorum baya. Başım da çok ağrıyor. Yeni gördüm bunu. Çok garip ya, ister istemez ürperdim ben. Zaman bulabilirsem bir okuyum bakalım Hint astrolojisi hakkında. Aman zaten ne varsa bu Hindistan'da var, boşuna mı insanlar arınmaya, aydınlanmaya akın akın gidiyorlar:))

Ayağa mı kalkıyor gelecek ay yürür yağmur desene :)

Canim eminim cok zordur tabi ama gecti geride kaldı ameliyatı cok şükür o da cok iyi olacak merak etme

Ayağa mı kalkıyor gelecek ay yürür yağmur desene :)

Canim eminim cok zordur tabi ama gecti geride kaldı ameliyatı cok şükür o da cok iyi olacak merak etme

Maşallah kalkıyor valla. Zaten daha iki aylikken ayağının üstüne basıyordu adım atıyordu kollarından tutunca. Şimdi tutunca baya yürüyor ama bastirmiyorum ben fazla ayaklari doner incinir diye.AMA istiyor resmen cok hosuna gidiyor, adim attikca sen kahkahalar atiyor sesli guluyor cok tatli oluyowww

Masallah senin ki aceleci desene :) doğmak icin de sabirsizlanmisti zaten . Müsait oldugunda resmini de görmek isteriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…