şu link zaten yeterince açıklayıcı aslındaslm güzel anneler :)
ben bazı kişilerin bildiği bazı kişilerin bilmediği bazı kişilerinde bilsede aman banane dediği bir temmuz annesiyim..ağustos anneleri süper olduğundan yeni üye olmama rağmen burda olmayı tercih ediyorum :) ben bazı bilgileri daha önce öğrenmeme rağmen dediğim gibi yeni olduğumdan gecikmiş olabilirim bunu bildirmekte ama geç değildir diye umuyorum ..benim oğlumun doktoru REHA ŞENUYAR adında bi zat :) bi kaç arkdaşm vardı çocuklarını ona götüren referans üzerine gittim kendisine çoook çoooookta memnunum..neyse konu şu ki bizim doktorumuz kesinlikle demire başlamanın bir anlamı olmadığını söyledi ve ben oğluma demir takviyesi yapmıyorum..nedenini bize şöyle açıklamıştı.D vitamini anne sütünde olmayan tek vitamin ancak demir olasılık üzerine kullanılır..sütünde yeteri kadar bulunuyor zaten demişti.demir çocuklarda düzensizlik yapıyormuş.uykuları böler huzursuzluk arttırırmış.vücutta zaten var olduğundan,takviyesi anormallikler göstertrmiş.araştırdım..dünya sağlık örgütü bile bu fikri savunuyor..bilmenizi istedim sadece..tercih sizin..fakat ben kullanmıyorum..
Canim arkadaşlarda demiş gerçi dis olabilir o zaman emmeyi reddiyorlar Ateşi'ne falan bak agliyor mu cok ayrıca idrar yolu enfeksiyonu da iştahsızlık yapıyormuş .
Eylül seninle her halukarda gurur duyacak İyi bir insan oldugun icin tatlım :)
Bebeklere Demir Takviyesi Gerekli Midir Değil Midir?
Demir, bebeklerin sağlıklı gelişimi için ÇOK gerekli bir mineraldir. Normal zamanda, normal ve sağlıklı beslenen bir anneden doğan bebeklerin ilk 6 ay demir takviyesine ihtiyaçları yoktur. Gerekli olan demirin bir kısmını anne karnındayken stoklamışlardır, geri kalanını da anne sütünden, yokluğu durumunda formül mamadan temin ederler. 6. Aydan sonra ek gıdalara başlanır ve bebek demiri anne sütünden ve/veya formül mamadan ve dengeli/düzenli olarak aldığı ek gıdalardan almaya devam eder. Buna rağmen demir eksikliğinden şüphe ediliyorsa test yapılmalıdır ve demir takviyesi kararı test sonuçlarına göre verilmelidir. Aksi takdirde demir fazlalığı kaynaklı zehirlenme meydana gelebilir, bu da çok tehlikelidir. Test sonuçları değerlendirilirken genel manada sağlıklı bebeklerde sınırda ya da sınırın hemen altındaki demir eksikliğine rağmen anemi teşhisi konmadıysa bu eksik ¨problem¨ olarak nitelendirilmeyebilir çünkü yapılan çalışmalar gelişim sorunlarına yol açmadığına işaret ediyor. Bu noktada doktorun değerlendirmesi çok önemli. [1]
Maalesef şu anda Türkiyede sürdürülen bir kampanya dahilinde bebeklere ihtiyaçları olup olmadığına bakılmaksızın demir veriliyor. Demir, yan etkileri oldukça kuvvetli bir mineraldir, sindirimi zordur ve bebeğin henüz gelişmekte olan sindirimini zorlayarak kabızlıktan uyku sorununa, sürekli huzursuzluğa, karaciğer problemlerine kadar pek çok soruna yol açabilir. Bunların yanında çinko mineralinin emilimini engelleyebilir. Yaratabileceği en ciddi sorun da yukarıda bahsettiğim ¨fazla demir¨kaynaklı zehirlenmedir.
Canim arkadaşlarda demiş gerçi dis olabilir o zaman emmeyi reddiyorlar Ateşi'ne falan bak agliyor mu cok ayrıca idrar yolu enfeksiyonu da iştahsızlık yapıyormuş .
merhabalar; günceli yakaladımmı bilmiyorum ama kızlar mertin öksürüğüyle ilgileniyorum. demir takviyesi biz kullanıyoruz düşük olduğundan. ayrıca mert havucu çok sevdi sıra yoğurtta sizden bilgileri takip ediyorum
Kontrol ettim diş yok
hala emmiyorateşi yok canım tetikteyim zaten ateş burun akıntısı falan varmı diye çok şükür bunlar yok
Paylaşım icin teşekkürler . Pek cok konuda olduğu gibi bu konuda da farklı iki Dr görüşü var .
Kizlar bu demir damlasini bende kullaniyorum, Dr tavsiye etti diye ama hic icime sinmiyor,hamileyken kullandigimiz demir ilaci beni mahvediyordu, surekli kabiz oluyordum, sonunda hemoroid olsun hala cekiyorum arada kanama oluyor. Kizimda da var kanama bazen nuksediyor.
Birdahaki kontrolde drla gorusecegim konuyu...
En iyi demir deposu avokadoymus. Ben gecen gun verdim kizima, arada yine verecegim...
Begen butonu iyiydi be ya kim aynı fikirde kim degil nerden göreceğiz ki bildirin geldi mı sana çekirge aynı fikirdeyiz diye :))
Kontrol ettim diş yok
hala emmiyorateşi yok canım tetikteyim zaten ateş burun akıntısı falan varmı diye çok şükür bunlar yok
rica ederim parmecim ama doktor görüşünden ziyade çokta büyük iki gerçek var;
1.bu tatlışların karnımızdayken bu vitamini depoladığı
2.side kalanını sütümüzden aldığı canım..tabi karar sizlerin.ama bebişlerinizdeki değişikliği sizden başkasıda bilemez.bunun fazlalığının zorluğuylada başa çıkabilmeyi sizlerden başkası anlayamaz..gerçi dedim ya karr sizlerin..bi link attım istersen bi göz gezdir cnm.
Selam kızlar buralarda toplanmışız da hiç haberimiz olmamış... Neyse yettim yettim... :)))
Biz de ek gıdaya başlama aşamalarındayız. Gerçi 1 aydır demir verdiğimiz için ve demirin emiliminin daha iyi olması için demirle birlikte elma püresi, elma püresi+havuç suyu ve elma püresi+portakal suyu denemelerimiz olmuştu doktorumuzun isteği üzerine. Benim obur kızım elmayı çok sevdi, severek hatta bittiği için ağlayarak tüketti :) ama hemen hemen her seferinde kustu.. Ben de azaltarak, arkasından emzirerek ya da bazı günler vermeyerek alışmasına yardımcı olmaya çalıştım fakat kusmayı ısrarla sürdürdü. Dün 5. ay kontrolümüzde doktorumuza durumu anlattığımda demirden dolayı kusuyor olabileceğini, artık etli sebze püresi yedirmeye başlayacağımız için demiri oradan da alacağını istersem vermeyebileceğimi söyledi. Ben de zaten içime sinmediği için artık demir vermemeye karar verdim. İki gündür elmasını afiyetle yiyor ve kusmuyor.
bu gün ilk defa yoğurt tattırdım. Keçi sütünü denemek istedim öncelikle(bu arada tefalin yğurtçumunu aldım muhteşem tavsiye ederim) bir ağladı bir ağladı anlatamam... Ama neden ağladı bilemedim, ya midesini bulandırdı(çünkü biraz kustu) ya karnını ağrıttı ya da tamamen başka birşeyden dolayı ağladı bilemedim.. Yarın bir daha deneyeceğim. Bulamayanlara tavsiyem migrosdan aldım, günlük keçi sütü cam şişede.. Yarın bir daha kusarsa ve ağlarsa bir de inek sütüyle deneyeceğim. kendi sütümle makinasız iki denememiz oldu am tutturamadık ne yazık kişimdi de makina aldım ama işe başladığım içim sütüm azaldı ve tuttursam bile devamlı anne sütünden yoğurt yapıp yedirecek kadar çok süt bulamam diye hiç girişmiyorum o işe.
bir de etli sebze püresi işi var yarın pazara ve kasaba gidip taze taze pişirip 1 haftalık öğününü buzluğa atacağım... yoğurt ve püre ile ilgili gelişmeleri paylaşırım doktorumuz da püre tarifi verdi onu da yazarım eğer isterseniz...
ayyy çenem düştü belki faydam olur diye herşeyi yazdım kızlar, geçmişi okumaya hiç vaktim yok bundan sonrakileri düzenli takip ederim artık biriktirmem. Hepinizi öpüyor kuzucuklarınızı kokluyorum kızlaaaarrr. hadi bysssEki Görüntüle 927656
Niye begen yok artik ...hicbsey anlamadmm
Selam kızlar buralarda toplanmışız da hiç haberimiz olmamış... Neyse yettim yettim... :)))
Biz de ek gıdaya başlama aşamalarındayız. Gerçi 1 aydır demir verdiğimiz için ve demirin emiliminin daha iyi olması için demirle birlikte elma püresi, elma püresi+havuç suyu ve elma püresi+portakal suyu denemelerimiz olmuştu doktorumuzun isteği üzerine. Benim obur kızım elmayı çok sevdi, severek hatta bittiği için ağlayarak tüketti :) ama hemen hemen her seferinde kustu.. Ben de azaltarak, arkasından emzirerek ya da bazı günler vermeyerek alışmasına yardımcı olmaya çalıştım fakat kusmayı ısrarla sürdürdü. Dün 5. ay kontrolümüzde doktorumuza durumu anlattığımda demirden dolayı kusuyor olabileceğini, artık etli sebze püresi yedirmeye başlayacağımız için demiri oradan da alacağını istersem vermeyebileceğimi söyledi. Ben de zaten içime sinmediği için artık demir vermemeye karar verdim. İki gündür elmasını afiyetle yiyor ve kusmuyor.
bu gün ilk defa yoğurt tattırdım. Keçi sütünü denemek istedim öncelikle(bu arada tefalin yğurtçumunu aldım muhteşem tavsiye ederim) bir ağladı bir ağladı anlatamam... Ama neden ağladı bilemedim, ya midesini bulandırdı(çünkü biraz kustu) ya karnını ağrıttı ya da tamamen başka birşeyden dolayı ağladı bilemedim.. Yarın bir daha deneyeceğim. Bulamayanlara tavsiyem migrosdan aldım, günlük keçi sütü cam şişede.. Yarın bir daha kusarsa ve ağlarsa bir de inek sütüyle deneyeceğim. kendi sütümle makinasız iki denememiz oldu am tutturamadık ne yazık kişimdi de makina aldım ama işe başladığım içim sütüm azaldı ve tuttursam bile devamlı anne sütünden yoğurt yapıp yedirecek kadar çok süt bulamam diye hiç girişmiyorum o işe.
bir de etli sebze püresi işi var yarın pazara ve kasaba gidip taze taze pişirip 1 haftalık öğününü buzluğa atacağım... yoğurt ve püre ile ilgili gelişmeleri paylaşırım doktorumuz da püre tarifi verdi onu da yazarım eğer isterseniz...
ayyy çenem düştü belki faydam olur diye herşeyi yazdım kızlar, geçmişi okumaya hiç vaktim yok bundan sonrakileri düzenli takip ederim artık biriktirmem. Hepinizi öpüyor kuzucuklarınızı kokluyorum kızlaaaarrr. hadi bysssEki Görüntüle 927656
aman o keçi sütü ne menemm bişey :)) ona ağlıyodur yavrucak :)) bende denemiştimde daha ilk kaşıkta öğürmüştü.ben tire organik sütten yapıyorum.onca denememden sonra en güzelide o oldu.bi dene istersen..bide tefal çok pahalı geldi bana yoğurt makinasında beniim telszim weweeldi üründen memnun kaldığım için yoğurt makinasınıda weweel aldım.çokta uygun bi fiyata..50 tl di. güzel ve kullanımı çok basit.tavsiye ederim bende.
Kizlar yagmur uyurken bazen cok kotu agliyor, Boyle icli icli, dayanamiyorum o sesine ya, icim kiyiliyor, baya gozunden falan yas geliyor. Bakiyorum uyanik saniyorum AMA degil, baya baya uyuyor...
Sized de oluyormu...
Acaba biryerimi aciyor, kotu ruyami goruyor, nedir bu?
pufff cidden beğen butonu nirde yaaolmamış bu katılıyor musun yok değerlendir falan cıkk çok uzun iş :)
daha dün gece oldu canım yaçok fena içini çekiyor gözler kapalı.. benim de içim gidiyor o öyle ağladıkça rüya görüyor olabilirlermiş kıyamam onlara yaa
Bizim ozel bir durumumuz olduğu icin tedavi dozu alıyoruz Canim öyle bir durum sozkonusu olmasaydı ben de kararsız kalabilirdim . Link diger arkadaslara faydalı olacaktır teşekkürler :))
Harikasin teşekkür ederiz yazdıkların icin ve ayrıca Hosgeldin evet burda toplandık bizi tekrar bulmana sevindik :))
O altta görünen bicir cok guzel büyümüş masallah nasil da Tatli olmuş öyle :))
Püf evet 3 bildirimleriniz diyor tıklıyorum hiçbirşey yok . Daha henüz tam gecis yapamadılar sanırım
aman o keçi sütü ne menemm bişey :)) ona ağlıyodur yavrucak :)) bende denemiştimde daha ilk kaşıkta öğürmüştü.ben tire organik sütten yapıyorum.onca denememden sonra en güzelide o oldu.bi dene istersen..bide tefal çok pahalı geldi bana yoğurt makinasında beniim telszim weweeldi üründen memnun kaldığım için yoğurt makinasınıda weweel aldım.çokta uygun bi fiyata..50 tl di. güzel ve kullanımı çok basit.tavsiye ederim bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?