slm kuzucanlarr bugün giremedim hiç dün kardeşim geldi ikrayı ona bırakıp banka işlerim vardı onlara gittim geldim yemekti işti derken uyuttum kuzuyu bi bakım dedm geçmişe pek bakamadım ama umarım herkes iidir beyazçekirgede katıldı aramıza ohh ne güzel ne güzelll:)) 2 gündür ikraya kereviz ve kabak püresi tattırıyorum içinede yüzünü buruşturmasın diye yarım çay kaşığı kada r kuşburnu marmelatı koydum bayılarak yedi köyden gelmi doğal kuşburnuydu. bizden haberler böle...
Bak Atatürk ölmeden birkaç yıl önce vedic astroloğunun hazırladığı hediye :) 10 kasım patı ve saat 9 u 7 geçiyor Atatürk'ün beyin ölümünün gerçeklişitiği zaman yani :) Çok manidar bi hediye olmuş oysa ki bi halıya işlencek bir sürü başka desenler var :)
Eki Görüntüle 927024
Maşallah kalkıyor valla. Zaten daha iki aylikken ayağının üstüne basıyordu adım atıyordu kollarından tutunca. Şimdi tutunca baya yürüyor ama bastirmiyorum ben fazla ayaklari doner incinir diye.AMA istiyor resmen cok hosuna gidiyor, adim attikca sen kahkahalar atiyor sesli guluyor cok tatli oluyowww
benmkide aynen kucağıma aldığım an ayakta durup adım atıo dizlerimden göbeğime doğru yürüo wee çok mutlu oluo bende tam bastırmıyorumm daha erken die...ama çok fazla dönmüoo benmki...
selamlaarr drdan geldimm heryer buz tutmuşş kar yok ama ağaçlar bembeyaz buzz kırağ her neyse amerikanın dondurucu soğuğu gibi olmşş...gezemedk yani
bebşm kilosu boyu ii...artık sabah kahwaltı: tereyağ pekmezz bebebisküwisi peynir
öğlen meywe yoğurt wee çorbalara başla dedi dr
Bir
zaten işe başlıcam dedim bunları yesin dedi...
bi sorun yokmş kulak we gözlerini hep owuşturur çekiştirirmş çocuklar..yinede alerji damlası werdi ben çok fazla kaşıo kanattı deynce
bizden bukadar haberler...
bizim de popişte de vardı şimdi yok gibi bişey....
canım benim ki en başından beri 5 dk emer bırakır ama bu zamana kadar ayda ortalama 1000-1200 gr alıyordu...tracy hogg'un kitabında 20 dk emmesi gerekir diyordu ben de acaba az mı emiyor diyordum..demek ki akış hızı iyi bizimkilerin diye düşünüyorum artık , hem doymasalar ağlarlardı hem de kilo alımı az olurdu....
Ben anne olmasaydım eğer
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi ıslak mendil bir adet oyuncak düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38'5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda bir anne doğarmış Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım...
slm güzel anneler :)
ben bazı kişilerin bildiği bazı kişilerin bilmediği bazı kişilerinde bilsede aman banane dediği bir temmuz annesiyim..ağustos anneleri süper olduğundan yeni üye olmama rağmen burda olmayı tercih ediyorum :) ben bazı bilgileri daha önce öğrenmeme rağmen dediğim gibi yeni olduğumdan gecikmiş olabilirim bunu bildirmekte ama geç değildir diye umuyorum ..benim oğlumun doktoru REHA ŞENUYAR adında bi zat :) bi kaç arkdaşm vardı çocuklarını ona götüren referans üzerine gittim kendisine çoook çoooookta memnunum..neyse konu şu ki bizim doktorumuz kesinlikle demire başlamanın bir anlamı olmadığını söyledi ve ben oğluma demir takviyesi yapmıyorum..nedenini bize şöyle açıklamıştı.D vitamini anne sütünde olmayan tek vitamin ancak demir olasılık üzerine kullanılır..sütünde yeteri kadar bulunuyor zaten demişti.demir çocuklarda düzensizlik yapıyormuş.uykuları böler huzursuzluk arttırırmış.vücutta zaten var olduğundan,takviyesi anormallikler göstertrmiş.araştırdım..dünya sağlık örgütü bile bu fikri savunuyor..bilmenizi istedim sadece..tercih sizin..fakat ben kullanmıyorum..
Hoşgeldin canım artık burdayız biz :) Tariflerini paylaşırsan çok mutlu oluruz. Zira bu beslenme konusunda sudan çıkmış balık gibiyiz , şaşkın, ne yapacağını tam bilemeyenSelam kızlar buralarda toplanmışız da hiç haberimiz olmamış... Neyse yettim yettim... :)))
Biz de ek gıdaya başlama aşamalarındayız. Gerçi 1 aydır demir verdiğimiz için ve demirin emiliminin daha iyi olması için demirle birlikte elma püresi, elma püresi+havuç suyu ve elma püresi+portakal suyu denemelerimiz olmuştu doktorumuzun isteği üzerine. Benim obur kızım elmayı çok sevdi, severek hatta bittiği için ağlayarak tüketti :) ama hemen hemen her seferinde kustu.. Ben de azaltarak, arkasından emzirerek ya da bazı günler vermeyerek alışmasına yardımcı olmaya çalıştım fakat kusmayı ısrarla sürdürdü. Dün 5. ay kontrolümüzde doktorumuza durumu anlattığımda demirden dolayı kusuyor olabileceğini, artık etli sebze püresi yedirmeye başlayacağımız için demiri oradan da alacağını istersem vermeyebileceğimi söyledi. Ben de zaten içime sinmediği için artık demir vermemeye karar verdim. İki gündür elmasını afiyetle yiyor ve kusmuyor.
bu gün ilk defa yoğurt tattırdım. Keçi sütünü denemek istedim öncelikle(bu arada tefalin yğurtçumunu aldım muhteşem tavsiye ederim) bir ağladı bir ağladı anlatamam... Ama neden ağladı bilemedim, ya midesini bulandırdı(çünkü biraz kustu) ya karnını ağrıttı ya da tamamen başka birşeyden dolayı ağladı bilemedim.. Yarın bir daha deneyeceğim. Bulamayanlara tavsiyem migrosdan aldım, günlük keçi sütü cam şişede.. Yarın bir daha kusarsa ve ağlarsa bir de inek sütüyle deneyeceğim. kendi sütümle makinasız iki denememiz oldu am tutturamadık ne yazık kişimdi de makina aldım ama işe başladığım içim sütüm azaldı ve tuttursam bile devamlı anne sütünden yoğurt yapıp yedirecek kadar çok süt bulamam diye hiç girişmiyorum o işe.
bir de etli sebze püresi işi var yarın pazara ve kasaba gidip taze taze pişirip 1 haftalık öğününü buzluğa atacağım... yoğurt ve püre ile ilgili gelişmeleri paylaşırım doktorumuz da püre tarifi verdi onu da yazarım eğer isterseniz...
ayyy çenem düştü belki faydam olur diye herşeyi yazdım kızlar, geçmişi okumaya hiç vaktim yok bundan sonrakileri düzenli takip ederim artık biriktirmem. Hepinizi öpüyor kuzucuklarınızı kokluyorum kızlaaaarrr. hadi bysssEki Görüntüle 927656
Afiyet olsun ikraya annesi ne güzel düşnümüşsün ben de yarın aceba yoğurduna pekmez mi koysam
Of evet şuan 3 tane bildirimim var açıyorum boş çıkıyo sanki site bana nanik yapıyo
Bizde kil yokta poposunun tam ustunde morluk var. Ne guzel az emiyor. Benimki bazen 40dk emiyor. Gece 4te kalkar emmeye ama uyuz uzun. Bazen emmesin o kadar uxun biraktirayim diyorum. Kiyamiyorum emiyor uzun uzun :)
Kızlar keyifler nasıl benim oğlum biraz daha iyi çok şükür bugün mutluyumm.
Angy ne güzel saçını boyatmışsın ben de boyatmak istiyorum en kısa zamanda kendimi çokkk saldım ya..
Arasta O halı çok enteresanmış ya çok şaşırdım ama varmış böyle şeyler eskiden..
Hera bizimki de çok çabuk bırakıyor zaten gündüz zar zor emiyo alıştım artıkk...
Kızlar bugün komşum geldi bana ne yapayım diye düşünürken dolabi açtım ki bilin bakalım dolapta ne var:balkabağıÇok şaşırdınız demi..Hemen açtım google amcayı baktım tariflere ve süper bi kek buldum çok da güzel oldu..
Balkabaklı kek
3 yumurta
1 su bardagı şeker
yarın su bard.sıvı yağ
1 su bard.ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya-kab.tozu
2 su bard.un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bard. haşlanmış bal kabağı püresi
1 kahve fincanı kuş üzümü(bunu ben ekledim cevizim yoktu önce suda ıslattım biraz)
Yumurta ve şekeri çırpın,sıvıyağ ve balkabağını ekleyip gene çırpın.Geriye kalan malzemelri de ekleyip çırptıktan sonra ben kuş üzümlerini ekledim 180 derece fırında pişti ve süper oldu..
Bu aralar herkeste balkabağı var diye yazdım hep minikler mi yicek dimi ama...
Offf 40 dk mı?? Sabahın 4ünde gözler kapalı 40 saat gibi geliyordur o sana
Hoşgeldin canım :) Madem tatsızları sevdi azcık da tatlı dene bakalım yaa evet arada annelik insiyatifini kullanmak lazımkızlar merhaba,ben delimavi1986..yenı ısmımle gerı dondum..kısa bı ayrılık yasadık..cok ozledım ama sızı..dıger topıktekı arkadslar gıbı bende bu topıgı offlıne olarak okuyordum :)) kendı agızları ıle ıtıraf ettıler..bu topıktekı yazıları,yorumları merak edıp okuyorlarmıs..haberınız olaa...buraya gelseler sankı almayacakmıyız,yada acıktan okusalar aaa burayı okuyorlarmı dıyecegız acaba !!! (anlayana) nasıl olsa o ve arkadsları okuyacaktır..
neyse,benım akıllı fıstıgım ıyılestı teyzecıkleri..once ılk dort gun yogurt,sonrakı dort gun buharda haslanmıs tarcınla karıstırılmıs balkabagı,ıkı gundur de avakado verıyorum..ıkıgun sonra ıse havuca gececegız ınsallah...ıcımde gıtmıyoo degıl..acaba tatlımı versemkı..tatsız seylerı yıyıp duruyoo idilim...sırayı degıstırp armut yada elma nasıl olur ki :))annelık ınsıyatıfımı kullannayım :))
Bakalim canim yuruyecekmi, simdi cok heyecanli ama....
7 aylikken yuruyen bebekler varmis duydugum kadariyla....
Fakat Ben daha yuvarlanmalarina alisamamisken birde yururse vay halime.
Yagmurun pesinde tam hoplayiver cekirge modunda dolanir dururum artik
Selam kızlar buralarda toplanmışız da hiç haberimiz olmamış... Neyse yettim yettim... :)))
Biz de ek gıdaya başlama aşamalarındayız. Gerçi 1 aydır demir verdiğimiz için ve demirin emiliminin daha iyi olması için demirle birlikte elma püresi, elma püresi+havuç suyu ve elma püresi+portakal suyu denemelerimiz olmuştu doktorumuzun isteği üzerine. Benim obur kızım elmayı çok sevdi, severek hatta bittiği için ağlayarak tüketti :) ama hemen hemen her seferinde kustu.. Ben de azaltarak, arkasından emzirerek ya da bazı günler vermeyerek alışmasına yardımcı olmaya çalıştım fakat kusmayı ısrarla sürdürdü. Dün 5. ay kontrolümüzde doktorumuza durumu anlattığımda demirden dolayı kusuyor olabileceğini, artık etli sebze püresi yedirmeye başlayacağımız için demiri oradan da alacağını istersem vermeyebileceğimi söyledi. Ben de zaten içime sinmediği için artık demir vermemeye karar verdim. İki gündür elmasını afiyetle yiyor ve kusmuyor.
bu gün ilk defa yoğurt tattırdım. Keçi sütünü denemek istedim öncelikle(bu arada tefalin yğurtçumunu aldım muhteşem tavsiye ederim) bir ağladı bir ağladı anlatamam... Ama neden ağladı bilemedim, ya midesini bulandırdı(çünkü biraz kustu) ya karnını ağrıttı ya da tamamen başka birşeyden dolayı ağladı bilemedim.. Yarın bir daha deneyeceğim. Bulamayanlara tavsiyem migrosdan aldım, günlük keçi sütü cam şişede.. Yarın bir daha kusarsa ve ağlarsa bir de inek sütüyle deneyeceğim. kendi sütümle makinasız iki denememiz oldu am tutturamadık ne yazık kişimdi de makina aldım ama işe başladığım içim sütüm azaldı ve tuttursam bile devamlı anne sütünden yoğurt yapıp yedirecek kadar çok süt bulamam diye hiç girişmiyorum o işe.
bir de etli sebze püresi işi var yarın pazara ve kasaba gidip taze taze pişirip 1 haftalık öğününü buzluğa atacağım... yoğurt ve püre ile ilgili gelişmeleri paylaşırım doktorumuz da püre tarifi verdi onu da yazarım eğer isterseniz...
ayyy çenem düştü belki faydam olur diye herşeyi yazdım kızlar, geçmişi okumaya hiç vaktim yok bundan sonrakileri düzenli takip ederim artık biriktirmem. Hepinizi öpüyor kuzucuklarınızı kokluyorum kızlaaaarrr. hadi bysssEki Görüntüle 927656
ayyy ne güzel yaa benim yerimede ye olur mu mercimeği çok özledim çünkü :)) sıpamın gazı bitmedi henüz azaldı ama bitmedi yani( can sıkıcı bi durum çook..
o lanet lactamilin bişiler yaptığını biliodum iiki kesmişim..zaten anam ağlıodu onu içerken tavan yapmıştı gaz resmen..
Afiyet olsun ikraya annesi ne güzel düşnümüşsün ben de yarın aceba yoğurduna pekmez mi koysam
Offf 40 dk mı?? Sabahın 4ünde gözler kapalı 40 saat gibi geliyordur o sana
Biraz önce benim de aklımdan geçti canım sen beğenmiyor deyince ama pekmez verilir mi bilmediğim için yazmadımbiz daha başlamadık ya araştırmalar da başlamadı henüz
Ben cogu zaman gece emzirmeye kalktığımda odasında ki berjerde uyuya kalıyorum . 4 te kalktım diyelim bir bakıyorum saat altı kucağımda cocuk . Allah'tan düşürmüyorum elimden
1 kaşık deniyim bakalım canım yaa gerçi tatlı mı tatlı elmaya da burun kıvırdı ama sevdirene kadar herşey mübah di mi
Kiz bnmde istahim acildi deli gbi yiyorum ins bu bana kilo olarak geri doner ;-) yakinda topik disi edilicem ama gderken sulozumuda gotururum :-D
Zor oluyor. Allahtan sik sik emmeye kalkmiyor. (Son gunler haric) bugunlrd daha cok emiyor bir sıkıntısı varmis gibi. Emince rahatliyor.
İdacık az seçici olcak gibi annesi baksana şimdiden herşeye burun kıvırıyo hanımefendi
Babası gibi çektircek bana canım ben bamya harici herşeyi seviyorum nerdeyse hatta yumurtayı sevmezdim onu bile seviyorum artık. Belalar 1 ken 2 oldu başımda. Tatlı belalarım benim
Erkeklerin şu sebze yememe huyu öldürüyo zaten insanı...ne pişireceğini şaşırıyo insan...ben ege insanıyım her gün et yiyemem diyorum.sebze yemeği yapınca da bana böyle düz yemekler yapma diyoölür müsün öldürür müsün o yüzden çikoma herşeyi tattırıcam inş babasına çekmez ama olsun yine de hayat o tatlı belalarla güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?