2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Kızlar yarın bizim evlilik yildonumumuz, ama özel hiçbirşey hazirlayamadim. Dışarısı buzzz, yağmuru birakabilecegim kimse yok.geçen senede benim mide bulantilarim yüzünden boş geçmişti. Bu senede arada kaynayacak. Esimle anlaştık bu yil tüm özel gunlerimizde birbirimize hediye almak yerine yağmura alacağız. Bu yil bizim tek hediyrmiz yağmur olsun dedik. Mama sandalyesi benimde aklımda mağazada görmüştüm baby2 agonun cok begenmistim. Evliklik yıldönümü hediyemizde bu olsun bari

Tam olarak başladınız galiba ek gıdaya öğün şeklinde.Eğer öyleyse kamu spotlarında falan çıkıyor ya 2 çay bardağını geçmesin diye ona göre ayarla istersen,başlangıçta az olması normal ama ek gıda 2 çay bardagını geçerse anne sütünden gereken vitamin alınamıyormuş.Bu arada yıldönümü hediyesi için çok iyi düşünmüşsünüz..Bebeğinizle daha uzun mutlu yıllara inşallah:)

sorma sorma beyazçekirgecim..yemn ederm anamı ağlattı..keşke 2050 lerde falan yaşamış olsaydım bi robot yardımcım olsaydı =))yani en azından kucağında evi gezdirse kafi seninkininde maşşallah kilosu çok iyi.benimki 3 aylıktı 9,5 kiloydu.2 aydr almıo kilo eşim üzülmüştü niye kilo almıo die nereye sığdırcaz sonra çocuğu dedim ondan da bi daha tık çıkmadı ama bu aay ek gıdaya geçtim birazda abarttım işe başlıcam diye yine almış kilo geçen tarttım 10 çıktı aslında fazla artık.bu aydan sonra gram gram alması gerekiyormuş.

canım 4 5 saatte bekletmek sorun olmaz ama dolaba koyuyorum dedin ya dolaptan sonra sürekli ısıtıp mı veriyosun kavanozu ben orayı anlayamadım ?

Baby2go nun hangi modelini gördün acaba benim verdiğim linktekini mi yoksa başka bir model mi:26:

kızlar az evvel ateşe çorba yaptım..ama sonucu hakkında fikir yürütemiyorum neden ;

1.ateş bu saatte kesinlikle uyku belirtileri vermez uyutmaya çalışırsın ölesiye direnir ve başarılı olur ama uykusu varmış :)
2.çorbayı yaptım ilk kaşıkta biraz çıkardı sonra kendi ağzını açmaya başladı şapırdaya şapırdaya yedi ancak toplamda 1 yada 1,5 yemek kaşığından sonra ağlamaya başladı.
3.sonra emzirdim hiç huyu değildir ama göğsümde uyudu..

şimdi benim evlatçım bu çorbayı sevdimi sevmedimi yaww? uyanınca tekrar denemek istiyorum çorbayı ancak yoğurdunu yemez bu sefer ayrıca patates ve ıspanaı ilk kez verdim 3 gün bekleme kuralınada uymak istiyorum ama nasıl sabırsızlanıyorum anlatamam..

buarada çorbanın tadına baktım gayet iidi tadı.tarfinide yazayım hemen

1 havuç
1 orta boy patates
3 4 yaprak sapralıyla beraber ıspanak ( ıspanağı haşlamadan önce mutlaka sirkeli suda bekletin bi 5 dk kadar )
1 tatlı kaşığı irmik.

hepsini haşla blendırdan geçir haşlama suyundan bi su bardağı ile koyuluk kıvamını ayarlayana kadar karıştır.
mama tabağına koyuncada çorbayı 1 çay kaşığı zeytin yağı ekle.

blendır taraftarı değilim ancak hem ilk sebze çorbası denememdi hemde yalnızdım korktum açıkçası çatalla ezip vermeye.bi de zaten benim böcük durmuyordu.

ammaa yazdım :)

DERYATESS
Afiyet olsun ateş paşaya sevmiştir annesi yediyse merak etme..Tam diyecektim ki blendır haricinde ne kullanabiliriz diye çatalla da ezebiliriz dimi tamam bu tarifi de not ettim.Teşekkürler canım

Son düzenleme:
kac gundur gıremıyorum hastaydım salgınmıdır nedır bana bulatı yatıyordum gecmısı okuyamadım canım coooook sıkkın oglum emmeyı bırakıyo nerdeyse bır haftadır gunduz hıc emmıyor du sadece gece emıyodu sutum iyice gıttı ac da bıraktım yok emmedı 5 saat ac bıraktım az once gene emmedı aclıktan agladı mama yaptım yedıgı gıbı sızdı uyudu off bır yasına kadar barı emseydı coook üzgünüm coook sımdı daha ıyı anlıyorum emzıremıyen anneleri

DERYATESS
Afiyet olsun ateş paşaya sevmiştir annesi yediyse merak etme..Tam diyecektim ki blendır haricinde ne kullanabiliriz diye çatalla da ezebiliriz dimi tamam bu tarifi de not ettim.Teşekkürler canım

rica ederim canım..yanlış hatırlamıyorsam arastacık vermişti bana
http://www.gurmebebek.com/index.php?id=89&sira=2
bu linkide kullanabilirsin.çorba aslında pirinçliydi ben irmiği tercih ettim istersen bi bak sende.

Birlikte nice mutlu huzurlu seneler diliyorum Canim :)

çook geçmiş olsun.sıkıcı bi durum ama sonuçta bu ay a kadar emmiş sıkılma demek kolay ancak sıkılmamak güç..yinede içini ferah tut.

çook geçmiş olsun.sıkıcı bi durum ama sonuçta bu ay a kadar emmiş sıkılma demek kolay ancak sıkılmamak güç..yinede içini ferah tut.

sagol cnm zaten emmemız hep sıkıntılıydı hep zar zor emzırdım ılk ay cok asırı bı sütüm vardı agzına hazır akıyodu normale dondukce oglum hep gene agzına hazır ıstedı kılo alımını etkılememıstı zor da olsa emzırdım ama bu sefer yok bırakıyo ek gıdaya basladık artık bırakırsa ek gıda ve mama olarak dewam edıcez sanırım . acaba gece emmeye dewam ederse sütüm olur mu ya yoksa sadece gece emmdıgı ıcın bıter mı kı

Kac gündür uyku yok memnuniyetsiz surekli bağırarak ağlıyor atak haftasi mı gelmiş dedim evet oyleymis . 23 ve 26. Haftalar arasi atak haftasiymis. E bu atakların biri bitiyor digeri başlıyor kandırıyorlar bizi ya bunlar hep atakli

masallah cnm anne sütüylemı tosun olmus sennkı boyuda cok ıyı kırk bır kere masallah

selam kızlar geçmişi okumaya çalışıyorum ama bitiremedim genel anlamda yine uykusuzluk baş göstermiş :)
ne oluyo bu kuzucuklara yaa hepsi aynı anda delleniyo benimkide gece uyudu ama sürekli uyandı emzirdim bende her kalktığında en son 4 de dalmışım tabi 5:15 de yine kalktım
zilli kendisi memede uyuyo ben zombi gibi gözler pörtlek bi şekilde

Tüh canım yaa çok üzüldüm keşke 1yaşına kadar emseydi gerçekten. Ama hemen pes etmesen. Sütünün bitmemedi için sağsan sık sık sonra biberona koyup bi de öyle denesen olmaz mı acaba canım yaa:26:

Ayyy deliricem ne yapsam uyumuyo her turlu denedim...eylulu uyutmak icin yaptiklarimi bana yapsalar 3 gun uyurum offff

Deme kız yine mi demek idoş da ondan bu kadar huysuz bugün sürekli kucağımda durmak istiyor.

cnm ılk bı kac gun gecıcıdır dıye dusundum ama yok nerdeyse bır hafta olcak süt sagma gıbı bı osrun yasamadıgım ıcın ewde sadece el pompası var onunla sagdım ama süt nerdeyse bıtmıs 25 cc anca cıktı onu verdım ıctı acaba el pompasıyla sagamadım mı cunku goguslerım bıraz dolu ama cıkmıyo gece emdıgı zaman doyuyo uyuyo elektrıklı pompa alsam kurtaraılırmıyım acaba

Ayyy deliricem ne yapsam uyumuyo her turlu denedim...eylulu uyutmak icin yaptiklarimi bana yapsalar 3 gun uyurum offff

Sabahtan beri uğraşıyorum şimdi dizimde uyudu bu karga sesimle bi yığın şarkı söyledim yerine koymaya korkuyorum uyanacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…