- 31 Ocak 2012
- 3.137
- 25
- 118
evet canım benim imalatım :)))) lastikli kurdele o... çıkarmak için iyi oldu.... 25 tl normalde bu takım halinde benimki 5 tl ye falan geldi :)))
sağol canım benım yaa ben çok şükür atlattım o günleri inşallah sizlerde çok zorklanmazsınız ben 20. haftadan beri çekıyordum ama eylül ayında falan kendime geldimm çok sıcak havalar gitti ben foss diye indim ama suratım şiş şimdi de koca bir surat kafa oldu bende yuvarlak hehehehe :)
kızlar bunları hazırladım
sanırım gitmene gerek yok. ben de çok önyargılı gittim. devlette doğum yapan bazı tanıdıklarım dayak yediklerini muayene sırasında çekinince ben çok meraklıyım görmeye sanki dediklerini söyledi. eşime korkumu anlattım o da ben varım bişey olmaz dedi destekledi baya. ama oraya gidince eşime sen girme dediler. sonra bir ebe ablacım ablacım diyerek yaklaştı hiç ürkütmedi beni. hatta ben çekindim alttan muayenede baya destek oldu kadıncağız Allah razı olsun. anladım ki boşa çekinmişim. tabi dr çok suratsız bir kadındı:)) bence korkma ama aklını da kemiriyorsa düşünceler git dra. benim dün bütün günüm berbat geçti. akşam gidip rahatladım..
lastikli kurdele olarak mı satılıyor peki? kendin kesip bardağın ölçüsüne göre mi diktin? çok güzel olmuş gerçekten. bende de var aynı bardaklardan tuhafiyelerde mi satılıyor yoksa bebek şekeri satan yerlerde mi? tabi önündeki süslerde çok güzel olmuş onun için sanırım bebek şekeri malzemeleri satan bi yer bulmam gerekecek
ya bu devlet hastanesi meselesini bende düşünüyorum. bugün iş yerimize iki tane ebe geldi devlet hastanesinden emeklilermiş bir çok özel hastanede de çalışmışlar. bana doktorumu sordular sonra o doktor normal doğum yaptırmaz sen hiç duydun mu var mıymış yapan dedi, ben o doktorun yanında da çalıştım çok kişiyi gereksiz yere sezeryana aldı dedi. bu seferde aklım iyice karıştı ben çünkü normal doğum istiyorum.
bir de bu saatten sonra doktor değişir mi? napacam bilmiyorum.
zaten en son gittiğimde şüphelenmiştim. her gittiğimde en başından beri normal doğum istediğimi söylüyordum, olur bakalım belli olmaz sen istiyorsan falan deyip geçiştiriyordu. bu gittiğimde epidural ve spinal sezeryan arasındaki farklar ne diye sordum, olurda normal doğumda bi sıkıntı çıkarsa epidural istiyorum dedim, adamın gözleri parladı iyice anlattı tamaaaam yaparııııız dedi hemen.
way wayy çok güzel olmuş
canım baktım böyle devam ediyor giderim haftasonu falan nst için . akşam eve gideyım de hele bir. işteyım şimdi. dinlenirken daha iyi anlaşılıyor hareketleri zaten hareketlerinin azlaması normalmiş kocaman oldular sığmıyordur keratalar. evet devlet hastanesinde eşleri almıyorlar 4-5 kişi ayna anda alıyorlar muayeneye gidince çok şaşrmıştım usg de bebği bile göremıyorsun zaten çıktı bile vermiyorlar bir de büyük şehirler de durum daha da kötüdür. kalabalıktan.
lastikli kurdeleyi tuhafiyeden aldım ama bebek şkeri satan yerlerde de vardır bardağın ölçüsüne göre yaptım biraz daha kısa yaptım gergin olsun diye burda bi tuhafiye var MTA söylemişti bana işi bebek doğumu için hazırlık malzemelerine çevirmiş herşey vardı tepsi fırfırını orda buldum süsüde nette de var çiçek malzeme diye
aklında soru işaretleri varsa bir de farklı doktora görün. hatta ikisini bir arada yürüt kısa süre. doğumda kendini hangisinde daha güvende hissedeceksen ona git en sonunda. ama devlet hastanesi gerçkten en son düşünülebilir. yani benim bulunduğum ilde öyle. hiç hijyen yoktu. kanamalı hastalarla aynı çatala oturtuyorlardı ne peçete ne bir örtü. belkide aciline gittiğim için böyleydi.
bende bu hafta sonu giderim inşallah, bebek şekeri vs satan yerler var, hem doğumdan sonra dağıtmak için bebek şekeri fiyatlarına da bakarım, piyasaya bi bakayım ona göre int.den sipariş verebilirim.
daha doğum çantamın eksikleri var onlar alınacak hala gidemedim almaya...
ya ne çok işimiz var, bitmedi, evde dağ gibi ütü bekliyor beni bir ayı geçti odasını alalı hala yerleştiremedim erken mi acaba diye bekleye bekleye şimdi de çok zor geliyor. 3 makine yıkadım eşyalarınıda.. uyku setinin kenar koruyucularını yıkamadım bi tek, yorgan kılıfı çarşafları yastık kılıflarını yıkadım, alt açmalarını yıkadım. kendi lohusa pijamalarımıda bebe deterjanıyla yıkadım. hepsi ütülenecekçok sıkıldım bu işler bekledikçe.. ana kucağının kılıfını bile zorla çıkardım yıkadım, cibinlik tülünü unuttum onuda yıkasamıydım acaba yaa, pofffff....
devlet hastaneleri her yerde aynı galiba, eşimin bir arkadaşı doğum yapmıştı ziyarete gittik, bir odada 6-7 kişi heryerde bebek ağlaması hepsinin başında ikişer ziyaretçi en az.. oda kalabalık her yer pis, aynı savaş sonrası revir alanları gibiydi, çarşaflarda kan vardı, yerler pislik içinde duvarlara falan dokunmaya korkarsın.
öyle yap cnm en iyisi. evde yemeğini ye bir güzel dinlen hareketlerini kontrol et. devleti en sona düşün. iyidir minnakın ben eminim.. hem maşallah kocaman kız olmuş 3 kiloyu geçmişsiniz
slm arkadaslar
yaklasık 1 haftadır kasıgımın altında ve bacagımın kenarlarında ( catımı bılmıyorum) asırı bı sancı var yuruyemıyorum bıle zor yatıp kalkıyorumdoktora gıttım bebek donmusmu dedım cvp yok sıkayetım bunlar dedım cvp yok ve ınanrmısınız nstye bıle baglamadan benı gerı yolladı okadar sancıya erken dogum rıskım var mı onu bıle demedı sızce bu nedır iyi degılım moralım cok bozuk
benim bebek şekerleri netten sipariş çok uyguna geldi 1.70 den aldım tanesini ben odasını halletim bi hastane çantam kaldı ayarladım da eksikler var yalnız
senin dr kopardı vallahi beni :)))) devlet hastanesine her türlü insan geliyor ben özele gittiğim de görüyorum da orada bile var yani rahatsız oluyorum açıkçası
bende bu hafta sonu giderim inşallah, bebek şekeri vs satan yerler var, hem doğumdan sonra dağıtmak için bebek şekeri fiyatlarına da bakarım, piyasaya bi bakayım ona göre int.den sipariş verebilirim.
daha doğum çantamın eksikleri var onlar alınacak hala gidemedim almaya...
ya ne çok işimiz var, bitmedi, evde dağ gibi ütü bekliyor beni bir ayı geçti odasını alalı hala yerleştiremedim erken mi acaba diye bekleye bekleye şimdi de çok zor geliyor. 3 makine yıkadım eşyalarınıda.. uyku setinin kenar koruyucularını yıkamadım bi tek, yorgan kılıfı çarşafları yastık kılıflarını yıkadım, alt açmalarını yıkadım. kendi lohusa pijamalarımıda bebe deterjanıyla yıkadım. hepsi ütülenecekçok sıkıldım bu işler bekledikçe.. ana kucağının kılıfını bile zorla çıkardım yıkadım, cibinlik tülünü unuttum onuda yıkasamıydım acaba yaa, pofffff....
devlet hastaneleri her yerde aynı galiba, eşimin bir arkadaşı doğum yapmıştı ziyarete gittik, bir odada 6-7 kişi heryerde bebek ağlaması hepsinin başında ikişer ziyaretçi en az.. oda kalabalık her yer pis, aynı savaş sonrası revir alanları gibiydi, çarşaflarda kan vardı, yerler pislik içinde duvarlara falan dokunmaya korkarsın.
sağol canım aynen öyle devlet hastanesi zorda kalmadıkça tercihim değil
ewet kızım kocaman olmuş teyzesi Allah sağlık versin hepimizin bebeklerine
benim doktor maalesef öyleymiş, ben vazgeçtim normal doğumdan hadi sezeryan yapalım desem hadi deyip hemen ameliyathaneye atacak gibi bi hali vardı, çok üzüldüm ya napacam ben bu saatten sonra. off çok ruhum daralıyor bugün benim.
hadi gözün aydın canım çok şükür alicik iyi maşallahcanım sen bırak artık işi gücü yazık etme kendine dinlen ben de dün ütü yaptım belim koptuuu aman dedim bir daha zorlamam kendimi bir de karnımın içi acıyoo elleyınce sert zaten bebeğimin hareketleri çok çok azaldı hıçkırmasa arada anlamıyorum hiç doktordayken de öyleydi nst de hareket yoktu ama doktor bir sorun yok dedi
canım benım kımse seni zorla sezeryan yapamaz sen eğer kendine güvenıyorsan panik de yapmam diyorsan beklersin sancılanana kadar öyle gidersin hastaneye ama işte bir de ilk doğumunsa insan neyın ne olduğunu da bilmıyor ki doktorların eline bakıyoruz valla. benım doktorum da çook sezeryanyapmış ama çok iyi bir doktor işte.. iyi olduğu için onu tercih ettim sezeryan olman gerekir diyorsa da güvenirim ..şuan normal diyor ama son zaman ne olur bilmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?