2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
amin Allah yardımcımız olsun hakikaten... iyi canım iyi olda sesin soğulun çıkmasın yeter ki :) benimde ellerim şiştikçe aklıma sen geliyosun seni anıyorum bol bol kulaklaarın çınlıyor mu canooo ?

sağol canım benım yaa ben çok şükür atlattım o günleri inşallah sizlerde çok zorklanmazsınız ben 20. haftadan beri çekıyordum ama eylül ayında falan kendime geldimm çok sıcak havalar gitti ben foss diye indim ama suratım şiş şimdi de koca bir surat kafa oldu bende yuvarlak hehehehe :)

Kızlar selam

Kontrolumuz vardı çok şükür hersey yolunda
Bebeğim 2,671 kg boyunu sormadım
Nst ye bağladılar uzun süre kımıldamadı oğlum
Dr kontrole geldi sonunda hareketleri cok az
Evde nasıldı dedi gayet iyiydi dedim. İşte o zmn uyuyordur
Beklicez dedi şeker fln verdiler bana
Su içtim sonra normale döndü.
Çatı kemiğimin ağrısı için yapılacak bişey yok
Dayan sakın iş yapma pndan agrıo hiç yerinde durmuyorsun dedi

Wetucum odalar doluydu. Ama ebe birinden izin alıp soktu beni
Gayet guzel bence ferah ve tek kişilik
İki tane yatak var biri refakatçi için
Banyosu var beşiklerde güzeldi
İçerdeki kız bebeğini emziriyordu cok duygulandm

Gizemcim bende cook begendim prensesin odadini. Mutlu, huzurlu, saglikli uyusun insallah ★★★★

Mta çım sancın olursa direkt gidersin sezeryane alırlar yine değişen bişey yok yani.

Doğum için gün alanlar olmuştu. Tam olarak kaç haftalik oluyor sizinki ?

2 tane sezeryan yaşamış bir arkadaşım genelde 38 in sonunda alıyorlar dedi,denizin de dediği gibi sancı gelirse bahtına direkt o gün alırlar epidural için açılmanın belli bir cm yi geçmemesi gerekiyor gibi birşey okumuştum sanki :44:

Yok bebemmmm öyle değil belli bi açıklık olunca takıyorlar o da 4 cm
4 ü geçebiliyor ztn takana kdr
Bnm mesela de gelene dek 6 cm i bulmuştu

hadi gözün aydın canım çok şükür alicik iyi maşallah canım sen bırak artık işi gücü yazık etme kendine dinlen ben de dün ütü yaptım belim koptuuu aman dedim bir daha zorlamam kendimi bir de karnımın içi acıyoo elleyınce sert zaten bebeğimin hareketleri çok çok azaldı hıçkırmasa arada anlamıyorum hiç doktordayken de öyleydi nst de hareket yoktu ama doktor bir sorun yok dedi

slm kızlar..

2 gündür okuyamadım baya kaynatmışsınız. daha bitiremedim sayfaları.
salı günü yarım gündü mesai. mesaiden çıktım. para çekeyim dedim bankamatikten elektrik akımına yakalandım( kaçak vardı sanırım. korkumdan hemen en yakın hastaneye gittim. saat 13 de giriş yaptım tam saat 16 da muayene sıram geldi. perişan oldum. yarım gün mesai dinlenirim derken neler geldi başıma. neyse vardır bunda da bir hayır. bebeğim iyiydi kalp atışları falan yerindeydi. bu dr kilosunu da söyledi. 2650 gr olmuş oğluşum. mta sen boyu için üzülüyordun benim oğluş bu haftada 42 cm:)) kısa tombik olcak sanırım. sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.

sonra çarşamba günü çok halsizdim izin yazdırdım işe gitmedim yani dün. gün boyu bebeğim kıpırdamadı( normade birkaç kere atsa telaş etmezdim ama baya hareketsizdi. şekerim sınırda olmasına rağmen çikolata bile yedim ama fayda etmedi. gece korka korka doğum hastanesine gittim. ürkütücü anlatıyorlar ya o yüzden çok korktum. ama gayet iyilerdi, bir de hijyen olsaydı iyi olurdu. bebeğim kıpır kıpırdı maşallah ama ben hissetmiyordum. demekki olabiliyormuş. doğum pozisyonunu almış kerata.

bi de yarın kendi dr randevum var. bu hafta malesef çok ultrasona girdim.. umarım zararı olmaz. bu arada beinim cnm çok tatlıdır ama açıklık muayenesi yaptılar ama hiç zor olmadı. demekki çatı muayenesinden normal doğumdan çok ürkmemek gerekmiş. bu açıklığa bakma olayını abartmışlar biraz..

ha bi de mtacım ben de antepteyim. dediğin dra tedavi amaçlı kuzenim gitti. 3 yıl yalnış tedavi etmiş kızcağızı o kadar da güvenmemek gerek sanırım drlara. üzme kendini boşa.. çok yoğun olduğu için gözden kaçırıp aman olsun da bitsin yapabiliyorlar..

çok geçmiş olsun şükür ki bişeyın yokk bebeğine de maşallah canım sen öyle diyince rahatladım benımkıde hareketsiz de belki de hissedemıyoruz dediğin gibi. neden muayene ettiler daha erkendi usgde bişeymi gördüler

cnm anne candır ama velakin sen de bir aile kurdun. yeri geldiğinde anne babana dur demesini bileceksin yoksa eşinle aran bozulabilir Allah korusun. mesela ben kendi ailemi durduruyorum yeri geldiğinde yeri geldiğinde de eşim kendi ailesini durduruyor. demem o ki kocan varken annenle yatman çok saçma olur..

cnm ben olsam destek olur ailemle idare ederdim o süre zarfında. en kötü ihtimal yardımcı alırdım yanıma. çünkü belki de o iş sizin geleceğiniz olacak. işsizlik çok kötüü( ben yaşamıştım daha önce. inş kısa zamanda aklınıza yatan bir iş bluru eşinde sen de:)) kimbilir belki sen de hayır diyemeyeceğin bir iş bulursun.

saol cnm teşekkür ederim. cnm ultrasonda bildiğin kıpır kıpır ama göbeğimde tek bir kımıldama yoktu. çok şaşırtıcıydı. demekki ağırlaştıkça olabiliyor. sen de böyle düşün. ben giderken midem bulanıyordu tansiyonumda 13/8 çıktı. sınır dediler tansiyonuma. sonra haftam da 37 görünüyordu usg de. acaba bebek kafasını kanala mı soktu ya da açıklık var mı die baktılar. hatta ben de dedimki tetiklemesin erken doğumu ya da kanamam falan olur mu eve gidince. onlar da bişey olmaz dedi ki çok şükür bişey olmadı. iyiyim çok şükür.

kızlar bunları hazırladım

Eklentiler

• $IMG_0259.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 29
  • $IMG_0261.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 32

anladım canım ben de 2 hafta sonra giidicem doktoruma ama. acaba hastaneye gitsemmı diyordum hareketleri az nstye alırlar ama sonra vazgeçtim devlet hastanesi fobim oluştu resmen burdakı ebelerden korkuyorum ben de kendiimi hazır hissetmıyorum muayeneye falan. of muayeneden bile korkuyorum

ya kızlar emzirme koltuğu alan var mı aranızda, ya da almayı düşünen? ben çok istiyorum ama her yerde de gereksiz olduğunu okudum kafam karıştı, hani şu ayağıyla beraber sallanan koltuklar var ya onlar çok hoşuma gidiyor.

eğer ki bebek odasında gerçekten gereksiz olursa ve kullanmazsam (ki kesin kullanırım gibime gelior) bizim oturma odamız önceki evimizde küçük olunca sadece yuvarlak bir köşe koltuk almıştık teklisini almamıştık, şimdiki evimizde koyacak yer var, oraya uygun renkte alayım sonrasında oraya koyarım diyorum.

acaba sallananlar iyi midir? kenarlarının tahta olması düşündürüyor beni tekli bir berjer gibi bişey mi alsam? çünkü bebeğin odasında da oturabileceğim hiç bişey yok.

sanırım gitmene gerek yok. ben de çok önyargılı gittim. devlette doğum yapan bazı tanıdıklarım dayak yediklerini muayene sırasında çekinince ben çok meraklıyım görmeye sanki dediklerini söyledi. eşime korkumu anlattım o da ben varım bişey olmaz dedi destekledi baya. ama oraya gidince eşime sen girme dediler. sonra bir ebe ablacım ablacım diyerek yaklaştı hiç ürkütmedi beni. hatta ben çekindim alttan muayenede baya destek oldu kadıncağız Allah razı olsun. anladım ki boşa çekinmişim. tabi dr çok suratsız bir kadındı:)) bence korkma ama aklını da kemiriyorsa düşünceler git dra. benim dün bütün günüm berbat geçti. akşam gidip rahatladım..

ya bu devlet hastanesi meselesini bende düşünüyorum. bugün iş yerimize iki tane ebe geldi devlet hastanesinden emeklilermiş bir çok özel hastanede de çalışmışlar. bana doktorumu sordular sonra o doktor normal doğum yaptırmaz sen hiç duydun mu var mıymış yapan dedi, ben o doktorun yanında da çalıştım çok kişiyi gereksiz yere sezeryana aldı dedi. bu seferde aklım iyice karıştı ben çünkü normal doğum istiyorum.

bir de bu saatten sonra doktor değişir mi? napacam bilmiyorum.

zaten en son gittiğimde şüphelenmiştim. her gittiğimde en başından beri normal doğum istediğimi söylüyordum, olur bakalım belli olmaz sen istiyorsan falan deyip geçiştiriyordu. bu gittiğimde epidural ve spinal sezeryan arasındaki farklar ne diye sordum, olurda normal doğumda bi sıkıntı çıkarsa epidural istiyorum dedim, adamın gözleri parladı iyice anlattı tamaaaam yaparııııız dedi hemen.

kendin mi yaptın? ne kadar güzel olmuş, bende bardaklar için böyle bir süs yapsam diyordum lastikli olsa yıkarken çıkarıp geri takabiliriz diye. seninkide öyle dimi? bardağa yapıstırma değil

evet canım benim imalatım :)))) lastikli kurdele o... çıkarmak için iyi oldu.... 25 tl normalde bu takım halinde benimki 5 tl ye falan geldi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…