2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Kızlar sali gunu 4. Ay asimiz var. Ille de ates yapar mi? Asiya gitmeden calpol vereyimmi? Birde cabiyorum gzm ek gıdaya basladik yazmış. Sanirim 4. Ay kilosunu 6.350 falan yazmisti. Niye basladinizki kilosunu doktor yeterli bulmadimi?

Canım kilo alımı az bide mama yemiyo sütümde yetmiyo. Bu ayda başladık o yüzden. Ama herşeyi yerinde olsaydıda başlardım sanırım yavaş yavaş.

Aşıya gitmeden kesinlikle bişey verme çocugun o mikropla savaşması gerek.eğer ateş 38i gecerse fitil veya calpol. Ben dün çıktı öyle verdim. Önceden verilmesini yanlış buluyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

anladimgecmis olsun cok

[QUE=naturelll;34757120]Arkadaslar ben calismaya karar verdim. Daha dogrusu heyet alamadigim için mecbur kaldim :) once cok stres yaptim ama heyetin handikapi, haksiz kazanç, öğretmen olup yarim gun calismam, evimin okuluma yakin olmasi, esimle donusumlu cocuga bakma imkanimizin olmasi, sut izni, siniftaki stajyerler falan dedim daha Allahtan cezanı mi istiyon basla dedim. İnşallah sadece dort saat falan ayri kalicam. Oh be.. en kotu karar bile kararsizliktan iyidir diyorum ve basliyorum pazartesi. Hayırlı bakalim...[/QUOTE]
hayirli olsun ben de ogrtmenim ama soyldgn imknlarn hcbiri yok bende rapora devam

[QUE=naturelll;34757120]Arkadaslar ben calismaya karar verdim. Daha dogrusu heyet alamadigim için mecbur kaldim :) once cok stres yaptim ama heyetin handikapi, haksiz kazanç, öğretmen olup yarim gun calismam, evimin okuluma yakin olmasi, esimle donusumlu cocuga bakma imkanimizin olmasi, sut izni, siniftaki stajyerler falan dedim daha Allahtan cezanı mi istiyon basla dedim. İnşallah sadece dort saat falan ayri kalicam. Oh be.. en kotu karar bile kararsizliktan iyidir diyorum ve basliyorum pazartesi. Hayırlı bakalim...[/QUOTE]
hayirli olsun ben de ogrtmenim ama soyldgn imknlarn hcbiri yok bende rapora devam[/QUOTE]

Canim senle konusmustuk. Benim imkanlar zaten bulunmaz nimet oldugunun farkindayim, bu yuzden bana rapor yani ne biliyim haram geldi. Ama imkanim olmasaydi yani yol falan bir iki saatlik olsaydi bu sefer de cocugun hakki der almak icin ugrasirdim baya. Sen alabildinmi raporu? Okula baslamak da zor baslamamak da. Benim icin ücretsiz izin de olanaksiz maalesef.. senin brans neydi? Birde benim bir avantajim bir sinifta iki ogretmen oluşumu z.

Sagol canim. Son bi soru. Bu fitil ne fitili agri kesici mi? Yani ben fitil diyince hep kaka problemi oldugunda diye dusunurdum de. Ismi ne fitilin

Agrı kesici ateş düşürücü.
calpolden çok daha hızlı ve etkili bence.
İsmi paranox canım. Uzunlamasına bölüp yarım atıyorum.

Son düzenleme:
Kizlar hayirlisiyla pazartesi ise baslayacagim ya bir öğünde bebege kac ml sut sagip birakmam gerek? Sut sagmak derken hep elimle dakikalarca sagar buzluga atardim. Tabi memelerin hali harap olur acidan dile gelirlerdi. Bugun esim Ameda' nin elektrikli süt sagma makinesini kiraladi. Haftalik 30 lira. Bes dakikada fosurt fosurt sagdi. Hic acimadi. Sanki bebek emiyo. Bir hafta kiralayip bir hafta kiralamiycam,
Bu arada gunde kac kere sagmaliyimki cocuk da emsin cocuga da kalsin?

Canım iyi bir karar bence... Olanakların çok iyiymiş bebeğin anlayana kadar eve gelmiş bile olursun:) benim evle iş arası 45 km var şehir dışına gidip geliyorum o yüzden ücretsiz almak zorunda kaldım... Zaten şurda sizin için okulun kapanmasına ne kaldı:)

Inşallah atlatır canım zor olmalı tabi peynir yoğurt hepsi yasak dimi

.

Sağolasın... Valla çoklu gıda allerjisi olma olasılığından örürü allerji yapabilecek herşey yasaklı sadece süt ve süt ürünleri değil malesef

[/QUOTE]

Canim senle konusmustuk. Benim imkanlar zaten bulunmaz nimet oldugunun farkindayim, bu yuzden bana rapor yani ne biliyim haram geldi. Ama imkanim olmasaydi yani yol falan bir iki saatlik olsaydi bu sefer de cocugun hakki der almak icin ugrasirdim baya. Sen alabildinmi raporu? Okula baslamak da zor baslamamak da. Benim icin ücretsiz izin de olanaksiz maalesef.. senin brans neydi? Birde benim bir avantajim bir sinifta iki ogretmen oluşumu z.[/QUOTE]

bu jafta ilkkez aldim saglik ocagndn pzt dee kadindogumcuma gdcm sinif ogrtmnym ben9-3 okulum.yakin da deil ayni seyleri bende dusndum ama ypck bisey yok ucretsz izin son care

ama smdiden dusnym okuldan yorgun gel h em ev isi ymk bulasik cocukla ilgilen bi de ertesigunun konusuna hazirlan cok zor
sana kilay gelsn simdoden

Benim kızda inek sütü allerjisi çıktı.. ağır bir diyet yapıyorum sıkıntılı biraz... Kısa sürede atlatır inşallah ama 2.5-3 seneyi bulur gibi duruyor...

Canım benimkinden emin değildi doktor yoğun pişmiş süt ürünleri yiyordum ya hani dün kakasında kan gördüm kesinleşmiş oldu trkrar sıkı diyete devam geceleri de sürekli uyanıyor uyumuyor artık psikolojik desteğe ihtiyacım var uykusuZluk beni mahvetti annelik zor tamam ama 4 aylık çocuk 40lık bebek gibi hala dayanamıyorum işe de başladım, bi de akıl veriyorlar sıkıntısı olsa gündüzde durmaz diye sanki yalan söylüyorum uyumuyor işte

hayirli olsun ben de ogrtmenim ama soyldgn imknlarn hcbiri yok bende rapora devam

cnm sendin sanırım bana heyet raporunu soran. ben psikatrdan almıştım daha önce de dediğim gibi. ben bir sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. latince adını tam bilemiyorum ama türkçesi lohusa sendromu yani geçici bir süreç..
dr. bir kağıda yazdı 45 gün rapor diye sekreterine yolladı. o da 2 fotoğraf istedi 2 gün sonra gel al dedi. aldım kuruma verdim.. hatta 36 günü bitti bile. ayın 15 de başlıcam . ben öğretmen olmadığım iiçin kaçarı yok illa başlıcam yaz tatili falan yok ama aralarda rapor kullanırım. inşillah müdürüm insaflı olur. zira gelgitli bir hanım kendisi..

Oyy uykusuzluk olayı çok zor Allah yardımcın olsun... Sıkı diyeti bir yap bakalım rahatlar bebeğin belki ve uykuları da düzene girer... Karın ağrısı oluyor olabilir... Bizde de hastalığın ilk zamanlarında teşhis henüz konulmamışken diyet henüz yapmadığım için hep akşam saati (genelde aynı saatte) 2 saat kadar uyumaz kıvranırdı... Diyetle tabi o tip sıkıntılarımız hep bitti... Belki senin bebeğinin huzursuz saati geceye denk geliyordur...:26:

Bende öyle söylüyorum annem de tutturdu gündüz ben bakıyorum uyuyor gece neden uyumasın ağrısı olsa gündüzde olur ağrısı filan yok diyor anlatamıyoum kimseye derdimi sanki ben çocuk bakamıyorum gibi herkes akıl veriyor bi ara tutturdular normal mama ver bişeyi yok bunun diye kanı görünce inandılar iyiki vermemişim onların gazına gelip, doktoru dinlemişim alerji Zaten çok zor bi durum yaşamayan bilmez herşeyin içinde süt ürünü var sebzeden başka birşey yiyemiyoruz

evt cnm sormstm. ben ogrt.oldgm icn pskyatrdan cekindim acikcasi. simdilik 10 10 alyrm kadn dogumcmdan alcm pzt. bi arkdsn nisanlisi uzmn dr arastrma has.de ondan yardm istycm artk sonra

mudur bayansa anlaysli olur sanirim.inssllh oyle olur

bu jafta ilkkez aldim saglik ocagndn pzt dee kadindogumcuma gdcm sinif ogrtmnym ben9-3 okulum.yakin da deil ayni seyleri bende dusndum ama ypck bisey yok ucretsz izin son care

ama smdiden dusnym okuldan yorgun gel h em ev isi ymk bulasik cocukla ilgilen bi de ertesigunun konusuna hazirlan cok zor
sana kilay gelsn simdoden[/QUOTE]

Haklisim canim. Ek ders neyse de maastan olmak bizi ciddi sikintiya sokar.borc dert falan. Deniycez bakalim bir hafta. Dusundugumuz gibi sabah esim ogleden sonra ben bakabilirsem 15 gunde bir temizlikci tutup hafta sonlari dinlenecez inşallah. Allah yardimcimiz olsun diye insallah. Korkunun ecele faydasi yok bu yil olmazsa seneye birakacam. Gerci seneye on aylik olacakti ama vardır bunda da bir hayir diyorum ve daha fazla kotu seyler aklima getirmeden başlıyoruuuummmmmm

Canım çok sağol haber verdigin için bende baska bi doktora daha götürmek istiyorum her altını açtigimda canım sıkılıyor Allah dermansız dert vermesin cümlemizinde yavrusuna sünnette olucakmı operasyon sırasında

Kizlar bu soruma kimse cevap vermedi. Yardimci olursaniz sevinirim

Kizlar bu soruma kimse cevap vermedi. Yardimci olursaniz sevinirim

Canım çocuğun kilosu başına 150 cc günlük toplam süte ihtiyacı vardır yani çocuğun 6 kilo ise ve günde 6 kere emziriyorsan150 cc gerekir ancak bizim emzirme aralarımız ve biberon aralarımız sık olduğu için tek seferde 100 cc civarı alıyor 2,5 satte acıkıyor, kaç saat işte olacaksın bilmiyorum ama ben 6 saat yokum ona 200 cc bırakıuorum 100 100 veriyor annem doymadığı için arada 60 lık filan da mama takviyrsi yapıyoruz yani aslında süt ihtiyacı çocuktan çocuğa değişir eğer çocuğun tek seferde 150 liyi alabiliyorsa daha çok bırakmalısın bilmem sorduğun bu muydu:)))

Canım benim bizim oğlan sunnetli doğdu onu düzelticeklr yani sunnet siz olsaydı sünnete olacaktı canım. Çocuk cerrahına götür bence canım. Güzel Allahım kimseye dermansız dert vermesin arkadasim

Kizlar merhaba
Hatirliyormusunuz bilmiyorum benim sütúm az oldugu icin süt anne bulmustuk ondan sütleri toplu aliyorduk isitip veriyordum hergun.

Sorun şu ki 3 gündür oglum biberon agzina degdigi an bagirip agliyor diliyle itekliyor. Diline baktim üstü beyazlamis ve ben bunu önceden farketmemisim damagina kadar beyazliklar var. Karbonatli gazli bezle sildik ve eczaneden ilac aldik onu veriyoruz iki gündur ama oglum hala biberonu almiyor. Kasikla veriyorum onu bile icmiyor damlalikla agzina dòktük yuttu ama aninda geri hepsini kustu, agzi kucuk olan baska biberonla verdim bira icti ama midesi bulanarak ògürür gibi kustu hepsini. Surekli emziriyorum ama bende süt bitiyor doymayinca agliyor. Sütün tadi artik hosuna mi gitmiyor dedik gittik mama aldik onuda icmedi.kasikla veriyorum zorla ama kusuyor hemen zaten diliyle itrkleyip kafasini salliyor. Karnindan gurultular geliyor dun sadece iki kez cis yapti. Ne yapacagimizi sasirdik, bir akıl verin nolur. Var mi boyle birsey yasayan ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…