2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım ama hiçbir annenin hakkı ödenmez... Sizin de başınıza gelseydi siz de bizim gibi mutlaka titizlikle yapardınız diyetleri eminim:)

belki de öyledir.. her aburcur falan yediğimde aklıma geliyorsunuz.. maşallah dirayetinize..

Canım her bebeğin bir sıkıntısı oluyor annelik kolay değil, hiç bir annenin kolay çocuk büyüttüğünü düşünmüyorum ben, bizim payımıza da alerji düştü ne yapalım şükür, ama iltifatların içinn çoooookkkk teşekkürlerrrr

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ewt ewt annelik gerçekten zor büyük sorumluluk işi.. size de baya zoru düştü ama en kötüsü bu olsun inş cnm.. rica ederimm gerçekler ama..

evet canım kabız yapıyor. sindirilmesi en zor olan gıdalardan. annem çocuk hemşiresi, 8. aydan önce verme dedi. muz, yulaf ve yumurtanın beyazı en zor sindirilenlerdenmiş. bağırsakta yapışıklık da yapabiliyormuş... benim oğlum ishalken verdi doktorumuz ama ishali bittiği gibi kestim muzu. 8. aydan önce muz vermicem.

tamam cnm çok saoll artık vermem zaten ıkına ıkına yapıyor kakasını daha da zorlanmasın yavrum..

yorgunum dostlarim yorgunum yorgun:)sagol canim boyle bise duymak beni cok mutlu etti :16: kocam cikolata yemek istiyorum dedigimde sen meger ne abur cubur seviyormussun bu diyeti ben yapsam hic zorlanmam diyo ama hergun kahvesinin yaninda cikolata yiyor:56:

sn de saol cnm.. dışardan söylemesi kolay oluyor işte.. ona bir gün yememek gibi geliyor. ama sen her gün böylesin ve birgün bile yiyemiyorsun dile getirdiğinde sanırım ona abur cuburcu gibi görünüyorsun.. en iyisi o da sana destek amaçlı eşlik etsin :)

Maşaallah cano arkadan tutan kim😄

babamız tutuyor canım.. zira ben sinekten bile korkarım yaklaşamadım eşeğe :)

Kızlar Bebişleri oturtmaya başladınızmı kızım oturmak istiyor ama korkuyom oturtmaya pzt doktora gidicez 6. Ay kontrolü için bu arada bütün Bebişlerimiz Çok güzel aralık ayı bebişlerimiz apayrı güzel:-)

cnm benim oğlum 1 haziranda 7. aya başlıyor ama ben yaklaşık 2 aydır oturtuyorum çünkü direniyor oturmak için.. eğer kendini hazır hisssediyorsa bebeğin oturtabilirsin. yazık yavrum yatmaktan sıkılmıştır..

Kızlar bugün bi ark dedi bilen vardır ama ben gene de oaylaşmak istedim
Oğlu 22 aylık. Poposu fena pişik olmuş artık herşeyden yediği için
Dr a götürmüşler oturamııormuş yavrum çünkü
İlk defa olmuş bu kdr
Dr demiş ki bu tarz şikayet bu sıra çok arttı
Meyve ve sebzeleri çocuğunuza yedirmeden önce karbonatlı suda bekletin demiş
Çünkü bu sıralar tüm ürünlerde ilaçlama artmış. Havaların dengesizliğinden kurtarmak için çiftçliler artık ilaca mı başvurdu bilmiyorum
Bu aylarda ilaçlı ürünler çok oluyormuş. Bu şekil bi yıkama önermiç

Sizi de bilgilendirmel istedim.

Ayrıca Biri demiş sonundaoldu olabilir hatırlayamıyorum
Pipi içeri kaçıyor diye
Bizimki sünnetli hep kaçıyor
4dr a birden danıştım üst kısım yağlı olduğu be bizim Aras kilolu olduğu için kaçıyormış
Ben çok korkmuştum ilk görünce ama sorun yokmuş kilodanmış
Pipisi hep içerde oğluşumun

ewt ewt bendim cnm. mete de sünnetli. hep içte pipisi. elimizle çıkarıyoruz. bacakları kaldırınca giriyor içe :)
üst kısmımız etli baya ondandır kesin..
saol cnm bilgilendirmen için..

Ohooo biz ekmek bile yiyoruz buyur bu da ispatı😄
Durunun ekmekle imtihanı😁

maşallah kuzuya ben versem meteye kesin parça koparır. eline ne versem ağzından parçalarını çıkarmak için savaş veriyoruz..

Off sen arkadaşlarının sipalarindan dertlisin ben kendi sipalarimdan bugün ezgi tutturdu ben yediricem corbayi duruya die neymiş efenim o durunun annesiymis duru bebekmis o anneymis çocuk oyuncak bebek gibi evde benim sipalarin elinde görsen://
Aynen kuzu ya halimiz perişan neyse Allahım acılarını gostermesin napalım yaşayıp görücez

kardeşlerim ikiz.. aramızda 4 yaş var.. ben de onlarla oynardım hep. oyuncak niyetine :)) kundak yapıp kaldırmaya çalışırdım. bi de iki tane olunca bi onla bi diğeriyle.. hey gidi günler :)))

Yok cnm ben biliyorum bınları bizde sorun ypk ben hep yapıyorum o işlemi
Biri yazmıştı da ona söyliim dedim tedrgin olmuşta
Yapışkşıkla alakalı bi durum yok bizde kilodan kaynaklı durum

bendim bendim o..
bizde de yapışıklık yok elimizle ittirince çıkıyor normal..
dediğin gibi kilodan olmalı.. aile hekimine gittiğimde hemşireye sormuştum o da kilodan demişti..

Kızlar bugün bi ark dedi bilen vardır ama ben gene de oaylaşmak istedim
Oğlu 22 aylık. Poposu fena pişik olmuş artık herşeyden yediği için
Dr a götürmüşler oturamııormuş yavrum çünkü
İlk defa olmuş bu kdr
Dr demiş ki bu tarz şikayet bu sıra çok arttı
Meyve ve sebzeleri çocuğunuza yedirmeden önce karbonatlı suda bekletin demiş
Çünkü bu sıralar tüm ürünlerde ilaçlama artmış. Havaların dengesizliğinden kurtarmak için çiftçliler artık ilaca mı başvurdu bilmiyorum
Bu aylarda ilaçlı ürünler çok oluyormuş. Bu şekil bi yıkama önermiç

Sizi de bilgilendirmel istedim.

Ayrıca Biri demiş sonundaoldu olabilir hatırlayamıyorum
Pipi içeri kaçıyor diye
Bizimki sünnetli hep kaçıyor
4dr a birden danıştım üst kısım yağlı olduğu be bizim Aras kilolu olduğu için kaçıyormış
Ben çok korkmuştum ilk görünce ama sorun yokmuş kilodanmış
Pipisi hep içerde oğluşumun

Teşekkür ederim canım bilgilendirme için:16:

Ohooo biz ekmek bile yiyoruz buyur bu da ispatı😄
Durunun ekmekle imtihanı😁

Hehe binbir surat Duru:) afiyet olsunnnn:56:

anıl ben de okumuştum o yazıyı da yazamamıştım şimdi senden alıntılayıp yazdım da soran anne okusun diye?
Anladım canımcım:54:
bendim bendim o..
bizde de yapışıklık yok elimizle ittirince çıkıyor normal..
dediğin gibi kilodan olmalı.. aile hekimine gittiğimde hemşireye sormuştum o da kilodan demişti..
Evet cnm aynennn o ğst kısım yağlı olduğu için
Sünnetlilerde olur zaten diğerlerinde deri olduğu için çok kaçmaz içe
Ay ben ne panik olmuştum iiiiilllkk;)))
Görmeliydin beni vah adam çok kesti de vah napcaz da:1:
Hemen foto çekip atmıştım sünnetciye
Bu pipinin hali ne böyle diye:52:
Teşekkür ederim canım bilgilendirme için:16:

Hehe binbir surat Duru:) afiyet olsunnnn:56:
Ni demek ni demek. Vazifemiz her zamanm:54:

Anladım canımcım:54:

Evet cnm aynennn o ğst kısım yağlı olduğu için
Sünnetlilerde olur zaten diğerlerinde deri olduğu için çok kaçmaz içe
Ay ben ne panik olmuştum iiiiilllkk;)))
Görmeliydin beni vah adam çok kesti de vah napcaz da:1:
Hemen foto çekip atmıştım sünnetciye
Bu pipinin hali ne böyle diye:52:

Ni demek ni demek. Vazifemiz her zamanm:54:

hahaha benim de ilk gördüğüm an geldi aklıma.. şöyle bişey biz 29 günlükken sünnet ettirdik. 4. ayında içine girmeye başladı ben sünnetçiye bahane bulmadım o ana.
bezi açtım baktım pipi yok.. ben şokkkkk :53::53:
eşimi aradım pipisi yok oğlanın diye :))
neyse sonra dokundum korka korka dışa çıktı :)) dedim tamam içine girmiş çıktı şimdi :)
onu da panikletmiştim :)
ahh tecrübesizlikk. ilk annelik çok zor gerçekten. herşeydeyaygara kopartıyoruz.

hahaha benim de ilk gördüğüm an geldi aklıma.. şöyle bişey biz 29 günlükken sünnet ettirdik. 4. ayında içine girmeye başladı ben sünnetçiye bahane bulmadım o ana.
bezi açtım baktım pipi yok.. ben şokkkkk :53::53:
eşimi aradım pipisi yok oğlanın diye :))
neyse sonra dokundum korka korka dışa çıktı :)) dedim tamam içine girmiş çıktı şimdi :)
onu da panikletmiştim :)
ahh tecrübesizlikk. ilk annelik çok zor gerçekten. herşeydeyaygara kopartıyoruz.

Hahaha koptum:9:
Adamcağız da korkmuştur
Ama en önemli şey ya Allah korusun ayyyy
Böyle böyle öğreneceğiz ne yapalım:31:

Hahaha koptum:9:
Adamcağız da korkmuştur
Ama en önemli şey ya Allah korusun ayyyy
Böyle böyle öğreneceğiz ne yapalım:31:

:52::52: ewt benim ilk deneyimlerim garip oluyor..
ewt önemli hem de çok. sünnet ederken sünnetçi bile en önemli diye diye vurguladı :))
neyseki bir sorun yok şükür.. öğrenmiş olduk ikinci oğlan olursa şaşırmam daha :)

Kızlar Arasın boynu devamlı pişik oluo isilik oluo sıcaktan. Siliyorum yıkıyprum yok
Gene oluo
Tek bodyle duruo evde çorap falan hiçb birşey yok gene terlio hep su. Ne yapcm ben ya

Hadi gündüzü geçtik. Gece için bana akıl verin
6kere yastık kılıfı değiştiriyorum sırılsıklam oluo. Çok sıcak da değil odası
Süt içerken terlip sırtı yeminle sırılsıklam oluo her baktığımda
Mendil sokuyorum ama tam sokamıyorum uyanacak diye
Hasta olcak diye korkuyorum ayroca daha hazirana girmedik

Sizler de de var mı aynı aıkıntı nasıl çözüm buluyorsunuz?:26:

Kızlar Arasın boynu devamlı pişik oluo isilik oluo sıcaktan. Siliyorum yıkıyprum yok
Gene oluo
Tek bodyle duruo evde çorap falan hiçb birşey yok gene terlio hep su. Ne yapcm ben ya

canım Ege de terliyor onun da boynu su gibi ama isilik falan olmadı hiç...
uyurken de Aras kadar terlemiyor. ben zaten yastık kullanmıyorum, ama çarşaf da terden ıslanmıyor.
ben çorapsız ve kısa kollu bodyle yatırıyorum, üstünü örtüyorum. sabah alınca yelek takıp emziriyorum, sonra üst bodysini değiştiriyorum.
sadece akşam çok kontrol ediyorum üstünü açmasın diye. üstünü açmadığı sürece sıkıntı yok hasta olmaz sadece yataktan çıkarınca yelek giydir teri soğumasın. ben hemen değiştirmiyorum bodyi doyurduktan sonra değiştiriyorum ama hemen değiştirsen daha iyi...
isiliğe gelince egenin boynu da terliyor ama isilik olmadı. o yüzden bişey uyggulamadım şimdiye kadar. zaten bikaç ay sonra boynu da açılmaya başlar daha rahat ederiz.
sürekli kuru tutmak lazım onu da yapıyormuşsun zaten, sıkılma, yaz geliyor bunlar olacak... allahım daha büyük hastalık vermesin, isilik, ter bunlar kontrol edilebilir.

İste tam buni sormusttm cnm saol benimki yavas yavas yalantk yiyor disariya aktip puskirtmyr da suratini buzustryt bi de arada ogurr gibi yapti bgn ben de kestim vermeyi cnm

Sut var Allha sukur de baslaynca iyi emyr da baslarken cebellesyrz iste bazen...

Azar azar ver ama yinede hepten unutmasin yemek yemeyi sonra çok cekersin benim kaan hala yemek seçiyor 7 yasinda. Süt konusunda da diş huysuzlugu diye düşünüyorum çünkü iki çekiyor bir ısırıyor😄

Gene oluo

cnm benim kızımın da boynu hemen kızarıyo. yanağına kuruluk olmuştu ben de bioderma nın tükrük tahrişine karşı koruyucu kremini almıştım yanağı hemen düzeldi. boynuna da sürüyorum az bişey hiç kızarmıyo artık. gece de terlediği zaman çarşafın üstüne tam pamuk havlu seriyorum pek terlemiyo o zman. yazın izmir sıcağında nası yapıcam bilemiyorum burası serinken bölye

kızlar beste 5 ayı doldurdu.henüz hiç bi şey tattırmadım. sütüm yetiyo .doktora gidicem ama bizim doktor büyük ihtimalle 1 ay daha anne sütüne devam diyecek. kafam karışık bu konuda . 6 ayı doldurunca başlamak en doğrusu mu emin değilim. napsam ki :44:

Evet canım ya, sen daha tecrübelisin bu ek gıda işimde biz pimpirik yapıyoz bebeler yaşına girecek başlayamadık bi valla:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Herşeyden azar azar verin canım sonra inan çok yemek seçiyor ve sinirini bozuyorlar.Ayrica yutma ve çiğneme yetisini kazanması için şimdiden yumuşak şeyler vermek şart. Mesela ben kahvaltida peynir veriyorum ezmeden küçük parçalar halinde, helva veriyorum yine küçük parçalar halinde, biraz zeytin içi tattırıyorum sonra emziriyorum uyuyor😊

kızlar beste 5 ayı doldurdu.henüz hiç bi şey tattırmadım. sütüm yetiyo .doktora gidicem ama bizim doktor büyük ihtimalle 1 ay daha anne sütüne devam diyecek. kafam karışık bu konuda . 6 ayı doldurunca başlamak en doğrusu mu emin değilim. napsam ki :44:

ya canım bu ek gıdaları çok tartıştık burada, hepimiz de çok araştırdık. literatürde ilk 6 ay sadece anne sütü denilse de tıp da ayrılmış durumda. bir taraf kesinlikle 6 ay dese de diğer taraf 6 ayın geç olduğunu 4. ayda başlanmasını savunuyor. böyle durumlarda doktoruna güveniyorsan ona göre yol almanı tavsiye ederim. sonuçta hepimizin bebeklerini doktorları buradaki akıl danıştığımız annelerden daha iyi tanıyorlar.
benim doktorum kesinlikle 6 aydan önce karşıydı ama ben Ege'nin hazır olduğunu düşünerek başladım.
annem de destekli oturmaya başlayan bebeğin ek gıdaya hazır olduğunu söylüyor, onlar da eğitimlerde öyle öğrenmişler.
ha çok şükür ben ek gıdada ne yememe ne alerjik ne de sindirme sorunlarıyla karşılaşmadım. hatta artık Ege sofrada yemek istiyor. ayrı olmak istemiyor. sabah onu kahvaltı sofrasına oturtuyorum, peynir yedirtiyorum, geçen menemenin suyundan verdim ekmek içiyle. dün balık verdim. annem damaklarını da kontrol etti, ek gıdayı çiğneyebileceği kadar sertleştiğini söyledi. gerçekten de öyle balığı bile damaklarıyla eze eze yedi. artık pürelerini bile çok ezmiyorum, pütürlü bırakıyorum baya alıştı çiğnemeye.
canım ama sana bunları anlatarak sen de başla artık demiyorum, dr.un tavsiyesine göre yol al. ama yine de nacizane fikrim yavaş yavaş adımlar atabilirsin ek gıda için. annem önce emzirmek gerektiğini sonra 1-2 kaşıkla ek gıda verilerek başlanmasını söylüyor. böyle yol alabilirsin. benimki emmediği için ben artık baya doyurucu tabaklar hazırlıyorum, bol bol, dolu dolu :)

Back
X