- Konu Sahibi monalisa79
-
Evet canım aynen öyle olduAmiiinnn, Allah hepimizin bebişlerine ve bizlere sağlık versin. Magnezyumu ihmal etme aman, önemli çünkü. Benim de bitmişti bugün yazdırdım. Çalışıyor musun bu arada, doktorun kim?
Çalışıyorum ama 1 aydır raporluyum. Kasılmalar oldu,dr erken doğum tehditi diye rapor verdi. İlk 10 gün yatak istirahati,sonra bebek iyi ben iyi olunca rapora devam ama yatak istirahatini gevşettik biraz. Ama hergün orhaneliye gidiyordum işe. hergün yola gitmekte çok yoruyordu.Başta bebek çok korkuttu bizi daha 28 haftadaydık. Ama sonra o iyi olunca rapor iyi oldu bana. Çünkü çok çabuk yoruluyorum. Sabah kahvaltı hazırlıyorum bütün enerjim bitiyo,belim ağrıyo çok vs.
Dr um jimerde Cenk Aşkalli. Yarın kont. var bu arada.Bebişi çok merak ediyorum,sonlara geldikçe heyecanlanmaya başladım.
Bütün gün ayakta olmak nırmalde bile çok zor Allah kolaylık versinBenimde nerdeyse hiç geçmeyen bir bel ağrım var. İşim gereği bütün gün ayaktayım. Arada bir oturup dinlenebiliyorum ama oda çok faydalı olmuyor. Gece ağrısından nasıl yatacağımı şaşırıyorumPerşembe günü doktoruma sorucam nedendir bişey yapılabilir mi diye. Sizinlede paylaşırım sonucunu
Ben o kadar çalışamam herhalde, okul kapanınca başlar benimki. Benim de 15 Mart gibi olacak inşallah doğum, ikiz oldukları için. Ben de polar alırım herhalde, normalde de çok üşürüm çünkü ben. Kapı süsünü nerde yaptırdın peki, ne kadar? Yorulman çok normal canım, bu dönemde iyice ağırlaşmışsındır artık. Allah yardımcın olsun. Kontrolün ne zaman bu arada, biz 5'inde gideceğiz, belki karşılaşırız
Evet canım aynen öyle olduAmiiinnn, Allah hepimizin bebişlerine ve bizlere sağlık versin. Magnezyumu ihmal etme aman, önemli çünkü. Benim de bitmişti bugün yazdırdım. Çalışıyor musun bu arada, doktorun kim?
canım benim de okullarla baslayacaktı tatilim bende okulda çalısıyorum. aksam gittim ben kontrole fakat doğum önce olacak gibi dr dedi ki 35.haftada bu.10 gün sonra gidicem kontrole doğum iznine ayrılıyorum yani 10 gün sonra o yüzden de işleri yetistirmeye çalışıyorum. tabi hazırlıklarda hızlandı subat bası doğum dendi çünkü. ev temizliği eşyalar falan bu ara daha yoğun gecicek yani benim:))
Çalışıyorum ama 1 aydır raporluyum. Kasılmalar oldu,dr erken doğum tehditi diye rapor verdi. İlk 10 gün yatak istirahati,sonra bebek iyi ben iyi olunca rapora devam ama yatak istirahatini gevşettik biraz. Ama hergün orhaneliye gidiyordum işe. hergün yola gitmekte çok yoruyordu.Başta bebek çok korkuttu bizi daha 28 haftadaydık. Ama sonra o iyi olunca rapor iyi oldu bana. Çünkü çok çabuk yoruluyorum. Sabah kahvaltı hazırlıyorum bütün enerjim bitiyo,belim ağrıyo çok vs.
Dr um jimerde Cenk Aşkalli. Yarın kont. var bu arada.Bebişi çok merak ediyorum,sonlara geldikçe heyecanlanmaya başladım.
Çok şükür atlatmışsın canım, iyiki erken farkettiniz. Nasıl ayırt ettin kasılmaları, ne tür bir kasılma oluyor yazar mısın bana? Çok yorma kendini, dinlen. Ev işi falan da yapma. Allah hepimize bebeklerimizi vaktinde, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
canım benim de okullarla baslayacaktı tatilim bende okulda çalısıyorum. aksam gittim ben kontrole fakat doğum önce olacak gibi dr dedi ki 35.haftada bu.10 gün sonra gidicem kontrole doğum iznine ayrılıyorum yani 10 gün sonra o yüzden de işleri yetistirmeye çalışıyorum. tabi hazırlıklarda hızlandı subat bası doğum dendi çünkü. ev temizliği eşyalar falan bu ara daha yoğun gecicek yani benim:))
Kaçıncı haftada olacak? O zaman sezeryan ya da normal konuşmuş olmalısınız. Çok yorma kendini aman, keşke daha önce halletseydin. Yardımcı olacak birileri var mı? Bu arada kapı süsünü sormuştum ya nerden aldın?
Çok şükür atlatmışsın canım, iyiki erken farkettiniz. Nasıl ayırt ettin kasılmaları, ne tür bir kasılma oluyor yazar mısın bana? Çok yorma kendini, dinlen. Ev işi falan da yapma. Allah hepimize bebeklerimizi vaktinde, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Gelip giden aralıklı kasılmalar değildi.Karnım sertleşti ve yürüyemeyecek kadar canım acımaya başladı. Dinlendim geçti ama gün içinde tekrar oldu.Yine dinlendim geçti ama çok kısa sonra tekrar etti. Başladığı zaman dinlenmeme rağmen 25-30 dak. çok sert oluyordu karnım. Sonrakii gün işe gittim. Odamdan koridora çıktığım zaman bile bu sertleşmeler olmaya başladı. Bazen kasılmaları anne tam olarak anlamaz ve anlattığım gibi hissedermiş. Dr.umu aradım,sabah gittim ve rapor verdi. Mua.de kötü hiçbir şey yoktu ama bu sertlik bi anda doğumu başlatabilir, ayakta hiç kalmayacaksın dedi. Yemek ve wc hariç. Çok şükür atlattık.
Öyle ev işi filan yapamıyorum zaten çok kısa zamanda yoruluyorum . Annem,kayınvalidem bursada arada gelip yemek vs. yapıyorlar. Ablamda izinli bursadaydı Oda hep geldi yardıma çok şükür yormadılar beni. dualarına katılıorum bu arada:))
bekay cnm pastaland da var kapı süsü bebek şekeri vs. bir sürü şey hem fsm bulvarında hem cumhuriyet cddesinde şubesi var hatta cumhuriyet cd.desine çok yakın arka bir sokakdada daha büyük mağazası var.
Cumhuriyet cad. de nerede acaba?Ben yarın Zafer Plazaya gideceğim, gitmişken bakarım yakınsa,tarif edebilir misin?
Gelip giden aralıklı kasılmalar değildi.Karnım sertleşti ve yürüyemeyecek kadar canım acımaya başladı. Dinlendim geçti ama gün içinde tekrar oldu.Yine dinlendim geçti ama çok kısa sonra tekrar etti. Başladığı zaman dinlenmeme rağmen 25-30 dak. çok sert oluyordu karnım. Sonrakii gün işe gittim. Odamdan koridora çıktığım zaman bile bu sertleşmeler olmaya başladı. Bazen kasılmaları anne tam olarak anlamaz ve anlattığım gibi hissedermiş. Dr.umu aradım,sabah gittim ve rapor verdi. Mua.de kötü hiçbir şey yoktu ama bu sertlik bi anda doğumu başlatabilir, ayakta hiç kalmayacaksın dedi. Yemek ve wc hariç. Çok şükür atlattık.
Öyle ev işi filan yapamıyorum zaten çok kısa zamanda yoruluyorum . Annem,kayınvalidem bursada arada gelip yemek vs. yapıyorlar. Ablamda izinli bursadaydı Oda hep geldi yardıma çok şükür yormadılar beni. dualarına katılıorum bu arada:))
Selam.Ben de Bursa'dayım..31. haftadayım ve erken doğum riskim var.Rahimde biraz açılma var...Sizin için ne dedi doktorlar.Açılma falan var mı?????Ben de yatak istirahatindeyim..
Selam.Ben de Bursa'dayım..31. haftadayım ve erken doğum riskim var.Rahimde biraz açılma var...Sizin için ne dedi doktorlar.Açılma falan var mı?????Ben de yatak istirahatindeyim..[/QUOTE
Merhaba,geçmiş olsun öncelikle. Ben de açılma vs olmadı, servikal silinme önemli , bebeğin gelişimi ve suyunun miktarı. Benim hepsi iyi çıktı çok şükür. Ama dr. genede bu sertliğin doğumu başlatabileceğini söyledi. Ayakta durman yerçekimine karşı karnının daha da sertleşmesini sağlar dedi. Bu yüzden oturabilirsin, uzanabilirsin ama ayakta kalmayacaksın dedi. Progestan fitil ve proluten depot kullandım. Kont.de iyi çıktı 10 gün sonra. Yasaklar gevşedi biraz.Darısı başına inş. Açılman ne kadarmış? Yukarıda yazdığım belirtilerle ilgili bi şey dedi mi dr.un?İstirahat etmenin ve tedavinin çok faydası var, diğer topiklerde de bu tehlikeyi atlatmış arkadaşlar var, açılma olmuş ama sonra açılma azalmış,suyu azmış ama toparlamış gibi. Moralini bozma.
pastalandda vardı cnm bir oaraya gidin siz.ama yine cumhuriyet cddesinde boncuk falan satan yerler varya ordada görmüştüm malzemelerden.ben kızıma hamileyken ankaradan almıştım malzemeleri.
Bu arada bebişimin kont.ü vardı bugün. Büyümüş meleğim. Dr umuz şubatın 11 i ile 17 arası olur doğum büyük ihtimalle dedi. Aşağı dönmüş,yüzünü göremedik. Ama en önemlisi sağlıklı olduğunu öğrendik:))Darısı başınıza inş...
Aminnnnn inşallahhhTamam canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?