- Konu Sahibi monalisa79
-
bende 5 haftalık hamileyim ahmet yılmaza gidiyorum medikale
çoookkk teşekkür ederim, inşallah bir sorun olmaz... bugün aklıma gelen bütün devlet ve özel hastanelerden acil randevu almak için birsürü telefon görüşmesi yaptım, çekirge dorukta hatice taşlı dan saat 16:20 ye randevu alabildim :) 1 mayısa randevu veren hastaneler oldu! eğer yarın memnun kalmazsam, selim beyi değerlendireceğim.
ilk muayenem için sadece hamilelik tespiti yaptırmak amacıyla 5 gün önce zübeyde hanıma gittim, ali algün diye bir doktordan erken gitmişim diye hem fırça yedim, hem kan tahlili yapmadı, hem kafamdaki 250 tane soruyla beni kovmaktan beter etti, gitmek isteyen varsa duyurulur :)
​
selam bursalı güzel annişler ve benim gibi anne adayları
20.haftamdayız şuan çok şükür herşey yolunda gidiyor
ama benim kafama takılan bi kaç şey var sizinle paylaşmak istedim yardımcı olursanız
çok mutlu olurum
öncelikle doktorumdan çok memnunum ama gittiğim özel hastanede sigorta anlaşması
olmadığı için ssk dan alınan doğum parasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını duydum o biraz kafama takıldı
doğumu mu aynı yerde yaptırmayı düşünüyordum sonuçta seninle 9ay ilgilenen
bi doktorun doğuma girmesi bi avantaj yalnız doğum fiyatlarının artması (3500 civarında sanırım tekrar bi araştırıcağız gerçi ama )bizi biraz zorluyacağı için
beni biraz düşündürmeye başladı
elbet çok iyi olan memnun kalanlar vardır ama devlet hastanelerine açıkçası
güvenemiyorum zaten hassas bi dönemdeyiz biraz ilgi beklediğimizden sanırım
özel de olduğu gibi bi ilgi elbette olmaz ama iyi insanlara hoşgörülü insanlara denk
gelmek çok zor gibi çevremde duyduklarım açısından
doktorumu değiştirmeden son aya kadar devam edip doğum için başka bi yere gitmek ne kadar doğru bilemiyorum kabul etmeyebiliyormuş doktorlar sanırım
yada memnun olduğum halde şimdiden doktor değiştirsem
bu sefer memnun kalmaz pişmanlık yaşarsam son aylar doktor aramakla geçerse
bu da büyük sıkıntı yaratıcak benim ve bebişim açısından
şuan nasıl bir yol izliceğimi bilemiyorum
hem memnun kalacağım hemde çok uçuk fiyatların olmıcağı ssk ile anlaşmalı özel bi hastane yada dışardan bi doktora gidip onun anlaşmalı olduğu (medicabil,rentıp olabilir evime yakın ve uygun olabilceğini düşündüğüm) bir doktor ve hastane araştırıyorum
biraz uzun oldu ama kafamın karışıklığını paylaşmak istedim bilgi vericek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
ne yaptın canım gittin mi doktora? ne dedi, memnun kaldın mı? daha hamileliğin başında kötü şeyler yaşamışsn, umarım bundan sonra güzel olur herşey
ilaç vermedi dr. bizede. yağmurun da gaz sıkıntısı çok fazla değil ama bazen de ıkınıp sıkılmaktan uyumuyor. bana dr. emzirirken hava yutturmamaya çalış ve makatına masaj yap dedi. bizde senin gibi sıcak koyuyoruz ayaklarına karnına. bir de kimyonlu bir tarif duydum kk. de . 1 çay kaşığı kimyonu 1 fincan kayamış soğumuş suya ekleyip süzüyorsun ve 1 çay kaşığı sabah akşam veriyorsun. oğlumda hiç denemedim böyle şeyler ama kızım bu gün öğlen 1 den akşam 11 e kadar uyumadı ve deneyeyim dedim. bakalım fayda eddecek mi. zaten ilaçlar hemen etki etmiyor.
bir tarif daha var ama o çok kaka yaptırdı kızıma. 4-5 kuru kayısı 4-5 kuru incir 1 avuç çekirdekli kuru üzüm, kaynat, suyunu iç, kalanlarıda yiyeceksin. bebek çok iyi gaz çıkartıyormuş. benimki gaz çıkartıyor ama çok ta kaka yapıyor gene rahat edemiyor. yine kk de çok fayda görenler olmuş. fayda eder inş. canım. iyi gelen bir şey olursa banada yazıver canım. geçmiş olsun.
çok teşekkürler, eve geç döndüm dün ancak girebiliyorum nete :) evet herşey yolundaymış, 4 gün önce zübeyde hanımda göremedikleri keseyi de bebişi de gördük, şimdilik bir pirinç tanesi kadar ama yine de alıp kucağıma sevesim geldi :) doktoruma gelince, şu an hiç objektif düşünemiyorum, o sıkıntılı hallerimden beni kurtardığı için gözümde şu an dünyanın en iyi doktoru! gayet ilgili, hemen kartını verdi, aklıma ne takılırsa sorabileceğimi, ne zaman istersem hastaneden ya da cepten arayabileceğimi söyledi, sorularıma sıkılmadan cevap verdi, artık mesai saatleri sonlarına doğru gitmiş olmama rağmen güler yüzünü de eksik etmedi, daha ne olsun değil mi? şimdilik hatice hanımla devam etmeyi düşünüyorum, kesenin ve bebeğin yerleşimini oldukça iyi buldu, azıcık kandan korkmamam gerektiğini söyledi :)10 gün sonra kontrol var inşallah herşey yolunda gider :)
hamileliğin ilk aylarında oluşan fiziksel sıkıntıların hiçbirini yaşamıyorum maşallah, ilk günlerde regl sancısı gibi ağrılarım oluyordu, o da artık yok, onun dışında ne bulantım var, ne tiksinme vs. inşallah hep böyle gider... biraz fazla kiloyla hamile kaldığım için tedirginim ama şimdilik iyi gidiyor bakalım... yaşadığım her şeyi paylaşacağımmmm :)
Merhaba,şuan dörtbuçuk aylık hamileyim ve Bursa'da yaşıyorum.Kısmet olursa Mayıs başı gibi doğum yapıcağım.
Bursa'da yaşayan anneleri bekliyorum,hep beraber bu güzel zamanları değerlendirelim:))))
hangi hastanede dogum yapmayi dusunuyorsun canim ? burda sevket yilmaz hastanesinde dogum yapan var mi ?
çok teşekkürler, eve geç döndüm dün ancak girebiliyorum nete :) evet herşey yolundaymış, 4 gün önce zübeyde hanımda göremedikleri keseyi de bebişi de gördük, şimdilik bir pirinç tanesi kadar ama yine de alıp kucağıma sevesim geldi :) doktoruma gelince, şu an hiç objektif düşünemiyorum, o sıkıntılı hallerimden beni kurtardığı için gözümde şu an dünyanın en iyi doktoru! gayet ilgili, hemen kartını verdi, aklıma ne takılırsa sorabileceğimi, ne zaman istersem hastaneden ya da cepten arayabileceğimi söyledi, sorularıma sıkılmadan cevap verdi, artık mesai saatleri sonlarına doğru gitmiş olmama rağmen güler yüzünü de eksik etmedi, daha ne olsun değil mi? şimdilik hatice hanımla devam etmeyi düşünüyorum, kesenin ve bebeğin yerleşimini oldukça iyi buldu, azıcık kandan korkmamam gerektiğini söyledi :)10 gün sonra kontrol var inşallah herşey yolunda gider :)
hamileliğin ilk aylarında oluşan fiziksel sıkıntıların hiçbirini yaşamıyorum maşallah, ilk günlerde regl sancısı gibi ağrılarım oluyordu, o da artık yok, onun dışında ne bulantım var, ne tiksinme vs. inşallah hep böyle gider... biraz fazla kiloyla hamile kaldığım için tedirginim ama şimdilik iyi gidiyor bakalım... yaşadığım her şeyi paylaşacağımmmm :)
çok saol canım içim rahatladı biraz olsun..sanırım doğum yaklaştıkça iyice evham yapmaya başlıyo insan.. ama "normal doğum / sezeryan" olma arasında hala kararsızım.. kendi rahatımı asla düşünmüyorum, sonuçta ben acı çeksem de şuram ağrıyo diyebilirim,, ama o minicik bebiş derdini de anlatamaz.. zor doğum sonrası bebeklerin başına gelen bazı olayları duydum ,geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabiliyomuş..yani sonuçta başta söylediğim gibi; gün geçtikçe evhamlanmalar artıyor.........
Allah sağlıkla kucağına almayı nasib eder inşallah canım .selam herkese bende bursalıyım ve bugun itibariyle çift çizgiyi gördüminşallah kan testiyle doğruanır ve bebeğim benımle kalır
Allah sağlıkla kucağına almayı nasib eder inşallah canım .
selam canım geçmiş olsun hamileliğinin başında problemler yaşamışsın umarım birdaha karşılaşmazsın aynı problemlerle , ben de hatice hanıma gidiyorum hamileliğimin başından beri ve hiç bir bilgim olmadan randevuyu aldım (bursaya yeni taşındım ve hiçbiryeri bilmiyordum )deneme amaçlı gittim memnunum kendisinden sakinliği ile insanı rahatlatıyor ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayacaksın, tahliller vs için devlette yaptırmak istedim bir yandan da devlette kontrolüm olsun istedim zübeyde hanımdan randevu aldım 8. haftamda doktorun adını hatırlamıyorum ama iri bir adamdı , aynen kızdı bana yanımda ultrason görüntülerini neden getirmedğim için sonra başka bir odaya ultrasona götürdüler içeri eşimi de almadılar bir ilgisizler rica minnet de tahlilleri yazdırdı sonuçları aldım daha da uğramadım hastaneye diğer tahlillerimi dorukta yaptırdım şimdilik herşey güzel gidiyor umarım hatice hanımla sen de iyi anlaşırsın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?