2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
şaka yapıyorum canım herkes bilir sonuçta kocasının ne yiyeceğini... bizim evde ayran komposto hiç eksik olmaz komposto daha yeni yaptım tazecik buuuzzz gibi de soğukkk yeter ki istesinler ay kıyamam ya

Biri kompostumu dedi kızlar ben hiç meyva suyu içmiyorum hamile kaldım kalalı sürekli bögürtlen vişne ve kiren kaynatiyorum her hafta buz gibi içiyorum valla hem daha sağlıklı herkese tavsiye ederim

Biri kompostumu dedi kızlar ben hiç meyva suyu içmiyorum hamile kaldım kalalı sürekli bögürtlen vişne ve kiren kaynatiyorum her hafta buz gibi içiyorum valla hem daha sağlıklı herkese tavsiye ederim

Canim seni tebrik ederim harikasin ben de oyle yapiyorum. Pazara gidip meyve aliyoruz hepsinden biraz atip kaynatiyorum sekeri de cok az koyuyorum oh değmeyin keyfine... hem yarin yavrucuklarimiza da yapacagiz iyi olur iste...

Bu arada iyiyiz sen de iyi misin bebis saglikli olsun da onemli degil gerisi :)

canım yemek yedim geldim yemekten önce de tansiyonumu ölçtüm 10-5 çıktı. şimdi daha iiyim ama gözlerim hala dengesiz.
tansiyonun genelde o seviyelerdeyse normal canımcım, çünkü benimde hep öyle çıkıyo genelde, 9-6 veya 10-5.
ama bu dengesizlik aşırı sıcaklardan kaynaklanıyo. sendeki şu durum bende de olduğundan çok iyi anlıyorum ve daha çok bunaltıyo. Rabbim hepimize sabrını versin canımcım ne diyelim

Kızlar doğuma daha çok var ne zaman günler bitecek iftara da iki saat var az sonra yuruyuse çıkacağım

arkadaşlar ben de ancak eve geldim bişeyler atıştırıp dinlenmeye çekildim sizi okudum gene epey yazı olmuştu. Kiminiz oruç tutuyormuşsunuz, Allah kabul etsin ancak çok sağlıklı birşey değil bence. Kusura bakmayın bunu söyediğim için ama siz kendinizi iyi hissetseniz bile, doktorunuz orıç tutabilirsin dese bile bilinçli anneler olarak tutmanızın sakıncalarını göz ardı etmemeniz gerekir. 15-16 saatlik bir açlık ve susuzluk süresi var. Bu sürede şeker seviyeniz iyice düşecek, bebek saatlerce düzgün gıda alamadan bekleyecek, zavallıcıklar şu anda karnımızda sadece yediklerimizden beslenmeyi bekleyerek günlerini geçiriyorlar. Bebeğin en hızlı kilo alacağı ve gelişimini tamamlayacağı son trimesterdayız. 32. Haftadan sonra zaten gelişimleri tamamlanmış oluyor bile. Şuradaki kalan 4-5 hafta çok kritik. Onu da yavrucaklarınızı vitaminsiz mineralsiz bırakarak geçirmek bana mantıklı gelmiyor. Sevaptan çok vebali var kanımca. Elbette tutacağım diyene lafım yok. Ama çok zor elde ediyoruz bu canları. Onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Dinimiz kolaylıklar dini, bunun kazası var, yoksa birine fitresini verirsiniz. Her yol mümkün.
Biliyorum küçüklükten beri alışkın olana çok zordur oruç tutmamak. Ama tutarsanız da zararı size değil karnınızdaki bebeciklere bunu da unutmayın. Günler kısa olsa neyse ama bu uzunlukta açlık çok yıpratıcı olacak onlar için.​

Kizlar bugun dr gittik ama kendi drumuza degil ona 22 sinde gidicez bu randevuyu onceden almistim iptalde etmedim gormek istedim kuzuyu Benimki butun doktorlari simdiden bezdirdi kimse ultrasonla bakamiyo cok hareketli bekliyolar bi dursun sonra bakiyolar bu doktorda ayni seyden yakindi biraz bekledi daha sonra bakti ama ne bakmak kipir kipir bebegin basi yukarida ayaklari asagidaymis ama ilerki zamanda doner dedi eger donmezse sezaryan olur dedi ama sezaryan istemezsen normali denersin dedi ama doner daha cok dedi bebis agzini acip kapatti su yuttu fln ayy cok tuaf oldum o an Bu arada 1 kg olmusuzz

Hersey yolunda Allaha sukurler olsun ki... yarinda seker testim var onuda atlattikmi tamamdir

Oh maşallah epey büyümüş. İyi ettin her fırsatı değerlendirmek lazım. Ben eskiden ultrason sistemleri satışı yapıyordum. O zamanlar elimin altındaydı cihazlar , hamile arkadaşlara bakardım. Şimdi olsa keşke, kendime bakmak isterdim. Hatta doktoruma da söylemiştim, tamam söz bir gün sana bırakcam kendi ultrasonunu kendin yap dedi. Bekliyorum ne zaman vercek bakalım

ayy ne guzel 24 saat bakmak isterim cok keyifli bisey david beckham dan neyimiz eksik o evine almistiya ult.makinasi

canım sen de az sonra yazacaklarım için kusura bakma ama söylediklerinin bilimsel hiçbir yanı yok... üstelik depo denen bir faktör var hazır besin yoksa bebek annenin depolardan faydalanır senin dediğin gibi olsaydı açlıkla burun buruna yaşayan insanların çocuklarının tümü özürlü ya da sağlıksız falan olmalıydı... anneler için zararlı desen ha o belki diyebilirim o zaman ama hem doktorlardan iyi mi bileceksin ya hu doktor tutabilirsin dediyse ötesi mi var bu işin... sonuçta vitamin mineral protein dengesine dikkat ettikten sonra... Sonra tevekkeltu alallah... Sen tevekkül et gerisini Allah'a bırak... Benim bebeğimin içimde yaşaması hatta şuan var olması bile mucize... Tamam ben oruç tutamıyorum kanım çok düşük olduğu için ama kendiniz tutmuyorsunuz diye oruç tutan arkadaşların da içine kurt düşürmeyin lütfen yani kıskançlık yapıyorsunuz bencee aa çok kızdım amaa

yani deminden beri tamam yazmicam diyorum en sonunda patladım siz tutmayın size bir şey diyen yok ki ama niye oruçlu arkadaşlarımı geriyorsunuz dileyen tutar dileyen tutmaz kimse kimsenin üstüne söz hakkına sahip değil ki

bu arada cullucanım yazıcam sizin için şu bebek doğduğunda efendimizin yaptığı sünnetleri... toparlayım güzel bir yazı halinde paylaşacağım inşallah... bebek doğduğu hafta saçın kestirilip gramı kadar altın verilmesi... bebek kız ise bir erkek ise iki kurban kesilip insanlara etinin yedirilmesi vs olaylarını hep yazıcam şekerim... bizde mevlüt olmaz akika olur... kesilen kurbanın etlerinden insanlara yedirilir falan... yazıcam şekerim atladım sanma herkes faydalanmış olur...

Kızlar benim bebis çok hareketli acaba zayifim diye mı bu kadar çok fazla hissediyorum birde karnım bazen sertlesiyor acaba bebeğin eli yada ayağı midir

Sana katiliyorum ogretmencigim ben şu an çok iyiyim inşallah bebegime birşey olmaz yani okudukça korkuyorum.ama bebis kıpır kıpır diye içim rahat

Kızlar benim bebis çok hareketli acaba zayifim diye mı bu kadar çok fazla hissediyorum birde karnım bazen sertlesiyor acaba bebeğin eli yada ayağı midir

bende cok fazla hissediyorum ve benimde arada karnimin bi tarafi sertlesiyo ve sisiyo ayaklarini fln dayiyo herhalde ay bunlar cok tatli yaaaa

canim iyi oldu yazdigin bende bisey soriyim cvplari fln yazdiginda bunuda yazarsin simdi bebek dogdugunda kulagina ezan okunuyo ya benim burada kimsem yok okuyacak kimsede yok bebek eve geldikten sonra telde babam okusa olurmu`? yada bayan biri okuyabilirmi

benim ki de kıpır kıpırdı bugün..sertleşme oluyo canım bazen suyunu dğeiştirirken sertleşme olabiliyomuş...ya da inatçı olupta ayaklarıyla baskı yapanlarda olur...bunları hissetmek bile güzel ya...

Merhaba canım neden erken gelecek gibi gözüküyor. Gelişiminden dolayı mı? Bizde hiç Dr öyle erken gelir geç gelir diye birsey söylemiyor.

Kimsenin içine kurt düşürme gibi bir niyetim yok. Ayrıca daha düzgün bir uslupla yanıtlaşırsak çok sevinirim. Kimsenin orucunu kıskandıgım filan yok, imanın kıskançlığı olur mu hiç? kıskançlık yaıpıyorsunuz gibi ithamlarda bulunmayalım. Çok bilimsel birşeyden bahsediyorum. Bilimsel olmayan esas açlıkla burun buruna yaşayan insanların çocuklarının özürlü olacağını iddia etmektir ki ben öyle birşey demedim. ama açlıkla burun buruna yaşayan bebeklerde sağlık sorunları olmaktadır kesinlikle.

Elbette bebek depodan gıda alır ama sen 16 saat boyunca zaten depondan ancak kendini besleyebiliyorsun. Onun ihtiyacı olan şeyleri karşılaman zor. Bu konuda azıcık bilinçli doktorlar da tutmanın sakıncalı olduğunu, ama tutarsan da sen bilirsin şeklinde ucu açık bırakarak yanıtlıyor.
Herkesin kendi fikridir. Saygım sonsuz, benim ne demek istediğimi anlayanlar olacaktır eminim. Kimsenin sözüne söz hakkına elbette sahip değilim. Zaten yazımı okuyup da tuacak olan gene tutar, tutmayacak olan da gene tutmaz. Herkesin özgür düşüncesini paylaşabildiği bir platformdayoz sanıyorum, o nedenle görüşümü belirttim gayet bilimsel bir şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…