allah bağışlasın kızını canım . allah koruyor tabiki inanıyorum ama bu benim hatam dikkat etmedim diye kendimi suçluyorum.
bide cidden annelik başka bişimiş .ben inanamıyorum bu duruma.kendi canımından önce onu düşündüm hemen.
tabı tatlım can taşıyosun annelık ögrendıgın an başlıyo
bn hamıle oldugumu bılseydım sanıyorum şoklanırdım
ben kızımda hamılelıgıı 11 haftalıkken ögrendım
sorma tatlım ınsan öksurmekten bıle cekınıyo kolaydı sankı bebışe bışey olması ben öksurecegım zman bıle karınımı tutardım
kendını suclama tatlım ona zarar verecegını bıle bıle zararlı maddeler kullananlar var cnm senınkı ufak bı kaza bebişin senınle tatlım
kizlar kahverengi lekelenme ceken varmi ilk ogrendigim zamanlarda olmustu doktor normal dedimisti telaslanma bu aylarda olur dedi sonra kesildi uzun zamandir yoktu 3gundur tuvaletimi yapinca silerken geliyor ic camasirimda gormuyorum hep tuvalete gidince goruyorum boyle olan var mi :-(
Herkese güzel hamilelik geçirmesini diliyorum.benim yolculugum burda sona erdi arkadaslar.dun kanamam başlamıştı doktor hemen gel dedi gittik Sivas'a kesenin gelişimi Durmuş dun aksam düşük başladı.bugun eve geldik.istanbuldan annemde yanıma geldi Sivas'a hastaneye.persembe ya da cuma kontrole çağırdı doktor.bide bazı testler yapılıp araştırılacak.
merhabalar kızlar size bişi sormak istiyorum bnm bazen yürürken bazen otururken karnımın alt bölgesinde rahim bölümünde batma oluyo vebişimi oluyo diye korkuyorum bu gün arabada falan çok oldu korktum dün bebişimin kalp pıtpıtlarınıda duydum ama endişe ediyorum......
Bugün sabah burnum kanadı çok korktum tansiyonumu olcturdum 13-8 iyiydi
Yeni bir kadın doğumcuya gittim gebelikle alakası yok dedi keseyi karnimdan görmeye çalıştı kese yok dedi ben döndüm geç döllenme dedim ha evet olabilir dedi nedirubu benim drlardan çektiğim.
Betahcg 1000 civarı cikmaliymis 1500 civarı çıkarsa dış gebelik dedi
Daha dakka bir gol bir ne kadar hissizler
Hastanedeyken fenalastim tansiyonum 10-6 oldu
Buna rağmen betahcg için kan aldılar bişey olmaz dediler
Hormonlar yine aktif agladim ağladım...
ağrım hiç yok diyemem canım arada bir sağ kasığımdan sızı şeklinde ağrı oluyor öyle dayanılamayacak bir ağrı yok yani..her zaman olmuyor..biraz önce hapşırdım soltarafımda ani bir ağrı oldu geçti bu kadar...rahatım bugün kalktım evimi sildim süpürdüm ağrım yok...tatlım yuksek deger başlı başına dışgebelık sebebı degıl gönlunu rahat tut adetıme 3 gun kala yaptım sılıktı bır gun kala kopkoyuydu testım emınım benımde yuksektır cnm ama baktırmadım stres oldugum ıcın
eger hcg 5000 ve ustuyse karından gözukmuyosa kese ve sgrın varsa dış gebelıge ışaret cnm kı agrı cok fazla oluyo arkadaşımdan bılıyorum senın yo dımı cnm hee bu arada bı oğlun olcak ıcıme doğdu söyleyım
ben varı aynen senin gibiydim doktora gittim progestan verdi geçti sen de mutlaka git bu iyi bir şey değil bazen gelişen bebiş yapıyor bazen de beta hcg düşüklüğü o da düşük tehdidiki mutlaka gitmelisin
canım benim doktorum cumartesileri 1 e kadar hastanede, artık gidemem, sabahtan böyle düşünseydim giderdim, artık pazatesi ya da salı gidecem, sürekli tuvalete gidiyorum, başka bir daha gelmedi zaten..inşallah bi şeey yoktur..
Canım teşekkür ederim, haftasonuna denk gelmesi sıkıntı oldu biraz yarın nereye gitsem acaba özele mi baktırsam, göztepe medical park olabilir belki :)
bazı gebeliklerde lekelenme oluyor, sürekli lekelenmesi devam edip bebekleri sağlıklı doğan çok var. dr a bildir yeterli. o gerekli önlemleri alır.
inşallah düşük tehlikesi felan olmaz sağlıcakla gelir bebekler doktora söyleyecem bakalım hayırlısı olsun
afyo, düşüklerden dolayı kendini hiç suçlama. ben ilk gebeliğimde aklına gelebilecek tüm önlemleri almıştım, herşeyde dikkatliydim. gebelik öncesi, sırasında tüm kontrollerimi yaptırmıştım, yine de kalbi durmuştu. sebebini de bulamadılar.
o bebeğin dünyada ömrü varsa, bir şekilde doğuyor, büyüyor. bizim etki edemeyeceğimiz şeyler de var.
o yüzden elinden geleni yapmaya devam et, devamını Allaha bırak. hayırlısı olsun. kendini suçlama hiçbir zaman, gereksiz risklere atılma yeter...
ben hep böyle düşünüyorum.
bebek sağlıksızsa, ne yaparsan yap, düşeceği varsa düşüyorlar.
DIŞ GEBELİKTE BELİRTİ VE ŞİKAYETLER
- Dış gebelikte (ektopik gebelik) en sık görülen belirti kasık ağrısıdır. Yaklaşık dış gebelik hastalarının %95'inde görülür.
- İkinci sırada en sık görülen şikayet vajinal kanama düzensizliğidir. Hastaların yaklaşık %75'inde saptanmıştır. Adet gecikmesine sıklıkla rastlanır ancak her zaman görülmeyebilir. Bazı hastalarda vajinal kanama mevcut olabilir.
- Adneksiyel hassasiyet (kasık bölgesinde muayenede ağrı ve hassasiyet olması) en sık saptanan bulgulardan birisidir. (%85-95)
- Karın ağrısı ve/veya kasık ağrısı
- Bayılma, göz kararması, sersemlik, halsizlik: Bunlar dış gebelikten dolayı meydana gelen karın içerisine kanama sonucu gelişen belirtilerdir. Bu durumda tansiyon düşüklüğü (hipotansiyon) saptanır.
- Omuz ağrısı: Karın içerisine olan kanamanın diyaframı irrite etmesinden dolayı meydana gelir.
- Bulantı ve kusma olabilir.
ağrım hiç yok diyemem canım arada bir sağ kasığımdan sızı şeklinde ağrı oluyor öyle dayanılamayacak bir ağrı yok yani..her zaman olmuyor..biraz önce hapşırdım soltarafımda ani bir ağrı oldu geçti bu kadar...rahatım bugün kalktım evimi sildim süpürdüm ağrım yok...
bunlar bende yok ki canım dış gebelik olabilir dedi bir arkadaş doktoru öyle demiş..öyle de deyince kafam akrıştı benim batım dündü ve değerim 1467 çıktı.yüksek çıkınca dış gebelik tehlikesi mi oluyor iki saattir onu araştırıyorum nette ama bulamadım...canım, senin mesajını görmedim, dış gebelik nereden çıktı?
bence en iyisi, dr a gideceksin, dr bakacak bebek rahime inebilmiş mi diye.
bu belirtiler normal gebelikte de görülebilir.
yok canım kıvrandıracak bir ağrım offffcnm benım 11 haftaya kadar sızlamam oldu kasıklarımda nomalll
dış geblıkte kıvrandırıyo fena yanıııı guzel duşun tatlım guzel olsun
ayyy ağzın bal yesin ya:)
yok canım kıvrandıracak bir ağrım offff
olana kadar ayrı bir dert olduktan sonra ayrı bir dert..
bunlar bende yok ki canım dış gebelik olabilir dedi bir arkadaş doktoru öyle demiş..öyle de deyince kafam akrıştı benim batım dündü ve değerim 1467 çıktı.yüksek çıkınca dış gebelik tehlikesi mi oluyor iki saattir onu araştırıyorum nette ama bulamadım...
bunlar bende yok ki canım dış gebelik olabilir dedi bir arkadaş doktoru öyle demiş..öyle de deyince kafam akrıştı benim batım dündü ve değerim 1467 çıktı.yüksek çıkınca dış gebelik tehlikesi mi oluyor iki saattir onu araştırıyorum nette ama bulamadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?