2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

sorma tatlım ınsan öksurmekten bıle cekınıyo kolaydı sankı bebışe bışey olması ben öksurecegım zman bıle karınımı tutardım

kendını suclama tatlım ona zarar verecegını bıle bıle zararlı maddeler kullananlar var cnm senınkı ufak bı kaza bebişin senınle tatlım

tabı tatlım can taşıyosun annelık ögrendıgın an başlıyo
bn hamıle oldugumu bılseydım sanıyorum şoklanırdım
ben kızımda hamılelıgıı 11 haftalıkken ögrendım

ayyy ağzın bal yesin ya:)

bazı gebeliklerde lekelenme oluyor, sürekli lekelenmesi devam edip bebekleri sağlıklı doğan çok var. dr a bildir yeterli. o gerekli önlemleri alır.

canım, çok geçmiş olsun. Allah sabır versin. kendini üzmemeye çalış, sağlıksız bebekler erkenden düşüyor, onun için hayırlısı böyledir belki. öyle düşün. ben de 1 tane kayıp yaşadım(sebebi belli değil, oluyor dediler), üzüntüsünü çok iyi biliyorum. eğer bebek sağlıksızsa, erken dönemde gitmesi daha iyi oldu, diye kendimi teselli ettim. ne kadar geç olursa acısı o denli büyük oluyor. Allah kolaylık versin canım sana. inş kolay atlatırsın. böylesi daha hayırlı oldu belki de. testlerini yapsınlar, nedeni çıkar inş.

rahim, kasılıp gevşeyerek kendini gebelik için hazırlıyor, büyütüyor. çok normal bunlar. herkes farklı oranda hisseder ama bende de çok oluyordu, henüz başlamadı şimdiki gebelikte... arada sancı gibi oluyor sadece...

önceki değerine göre 1000 ve 1500 ü ayrı yorumlamıştır dr un. dış gebelik olup olmadığını 5. hafta civarı ultrasonla görür dr. erkenden yapılan yorumlara ben çok güvenemiyorum.
burun kanaman neden oldu, tansiyon yüksekliği dışında basit nedenlerden de olur...
bende de oluyor ama kaloriferden olur benim, evini-işyerini biraz nemlendirmeye çalış. kalorifer peteklerinin yanına su koy. bir de nerede yaşıyorsun? dışarısı soğukken birden sıcak ortama girince damarlar çatladığı için sızıntı şeklinde kanama olurdu bende... bunlara dikkat et, devam ederse kbb ye gidersin.
moralini yüksek tut, olumsuz bir haber, iki dr un ağzından çıkmadıkça hemen inanma bence...

ağrım hiç yok diyemem canım arada bir sağ kasığımdan sızı şeklinde ağrı oluyor öyle dayanılamayacak bir ağrı yok yani..her zaman olmuyor..biraz önce hapşırdım soltarafımda ani bir ağrı oldu geçti bu kadar...rahatım bugün kalktım evimi sildim süpürdüm ağrım yok...

afyo, düşüklerden dolayı kendini hiç suçlama. ben ilk gebeliğimde aklına gelebilecek tüm önlemleri almıştım, herşeyde dikkatliydim. gebelik öncesi, sırasında tüm kontrollerimi yaptırmıştım, yine de kalbi durmuştu. sebebini de bulamadılar.
o bebeğin dünyada ömrü varsa, bir şekilde doğuyor, büyüyor. bizim etki edemeyeceğimiz şeyler de var.
o yüzden elinden geleni yapmaya devam et, devamını Allaha bırak. hayırlısı olsun. kendini suçlama hiçbir zaman, gereksiz risklere atılma yeter...
ben hep böyle düşünüyorum.
bebek sağlıksızsa, ne yaparsan yap, düşeceği varsa düşüyorlar.

ben varı aynen senin gibiydim doktora gittim progestan verdi geçti sen de mutlaka git bu iyi bir şey değil bazen gelişen bebiş yapıyor bazen de beta hcg düşüklüğü o da düşük tehdidiki mutlaka gitmelisin

bana bebek geliştiği için demişti ilk başlarda ama sonra kesildi 3 gündür çıktı böyle pazartesi kontrolüm doktorum beta hgc yi de 1 kere yaptırdı fazlası telaş boşuna diye offf inşallah düşük tehtidi olmaz çok korkuyorum her tuvalete koştur koştur bişe gelecek diye uzun yola gitmiştim aceba ondan mı oldu bilmiyorum :-(

Canım teşekkür ederim, haftasonuna denk gelmesi sıkıntı oldu biraz yarın nereye gitsem acaba özele mi baktırsam, göztepe medical park olabilir belki :)

Sen bilirsin tatlım inşallah herşey güzel gelişir hepimiz için

DIŞ GEBELİKTE BELİRTİ VE ŞİKAYETLER

- Dış gebelikte (ektopik gebelik) en sık görülen belirti kasık ağrısıdır. Yaklaşık dış gebelik hastalarının %95'inde görülür.
- İkinci sırada en sık görülen şikayet vajinal kanama düzensizliğidir. Hastaların yaklaşık %75'inde saptanmıştır. Adet gecikmesine sıklıkla rastlanır ancak her zaman görülmeyebilir. Bazı hastalarda vajinal kanama mevcut olabilir.
- Adneksiyel hassasiyet (kasık bölgesinde muayenede ağrı ve hassasiyet olması) en sık saptanan bulgulardan birisidir. (%85-95)
- Karın ağrısı ve/veya kasık ağrısı
- Bayılma, göz kararması, sersemlik, halsizlik: Bunlar dış gebelikten dolayı meydana gelen karın içerisine kanama sonucu gelişen belirtilerdir. Bu durumda tansiyon düşüklüğü (hipotansiyon) saptanır.
- Omuz ağrısı: Karın içerisine olan kanamanın diyaframı irrite etmesinden dolayı meydana gelir.
- Bulantı ve kusma olabilir.

tabiki haklısın sonuna kadar katılıyorum sana.bebek iyi gelişmiyosa tutunamıyor ve veda ediyo anneye. bende hayırlısından yanayım her zaman. rabbim herşeyin en iyisin
bilir zaten. yine de içgüdüsel olarak kızdım kendime.

canım, senin mesajını görmedim, dış gebelik nereden çıktı?

bence en iyisi, dr a gideceksin, dr bakacak bebek rahime inebilmiş mi diye.
bu belirtiler normal gebelikte de görülebilir.

cnm benım 11 haftaya kadar sızlamam oldu kasıklarımda nomalll
dış geblıkte kıvrandırıyo fena yanıııı guzel duşun tatlım guzel olsun

canım, senin mesajını görmedim, dış gebelik nereden çıktı?

bence en iyisi, dr a gideceksin, dr bakacak bebek rahime inebilmiş mi diye.
bu belirtiler normal gebelikte de görülebilir.
bunlar bende yok ki canım dış gebelik olabilir dedi bir arkadaş doktoru öyle demiş..öyle de deyince kafam akrıştı benim batım dündü ve değerim 1467 çıktı.yüksek çıkınca dış gebelik tehlikesi mi oluyor iki saattir onu araştırıyorum nette ama bulamadım...

ayyy ağzın bal yesin ya:)

öle tatlım 19 ekım doğumlu oğlum var cok guzel sındıre sındıre mutlu huzurlu gebelık gecırdım
maşalla cok huzurlu bıbebek dunyaya getırdım sakın huzurlu mutlu bı bebek bu 9 ayı mutlu gecırın cnm benden tavsıye

yok canım kıvrandıracak bir ağrım offff

olana kadar ayrı bir dert olduktan sonra ayrı bir dert..

korkma tatlım o zman ben sancızız bı dış gebelıge hıc rastlamadım

sorma cnm kk bebeklerı bıraz beklenen bebek oluyo bızım paşamızda öle ama ben kalp atışından sonra bı rahatladım cok mutlu gebelık gecırdım ınşalla sızde göruceksınız cnm guzel gunlerı

Tam tersine yavaş yükseliyor kimyasal gebelikteki gibi..B'nde çok taktım senin gibi hatta burda yaşananları okudukça taktım ama dış gebelik çok hissedilir birşey ağrısı çok ama çok fazla oluyor doktor böyle söyledi.hem iyi seyler düşün kafanı bunlara takma yoksa çok zor oluyor yok bi kese görünse rahat ederim yok bebek görünse yok kalbi atsa böyle çok zor ama iyi düşün iyi olsun inşaALLAH :))

yok canım yaa, ne yaptın. yukarıda da yazdım, o arkadaşın önceki değerine göre o değerlendirmeyi yapmıştır dr u bence. ki o da zayıf bir ihtimal olur. o değerler kaçıncı gün test yaptırdığına göre değişir.
biri 15. ve 17. gün yaptırır, diğeri 14. ve 16. günler yaptırır. ikisinin de sağlıklı gebelikleri olduğu halde ikisinin de değerleri farklı çıkacaktır.

dr ultrasonla baktığında, kese rahime indi mi ancak o zaman görür. senin gebeliğin de çok yeniymiş, 5,5 haftalıkken dr a git, baksın kesen inmiş mi rahime. en iyi öyle anlarsın...

boşu boşuna kuruntu yapma. herkesin gebeliği aynı şekilde ilerlemiyor ki, değerler , belirtiler hep birbirinden farklı da gidecek, benzerlikler de olacak..

bat günü değerin çok güzel çıkmış. içini rahat tut canım, dış gebelik olduğunu hiç sanmıyorum. bu değerler çok değişken, hiçbir değerin de garantisi olmuyor inan. benim değerim düşük olduğu halde dr lar olumsuz konuşmadı, keseyi görmeye ve kalp atışı almaya önem veriyorlar. bhcg ye gereğinden fazla önem vermeyelim, birşeylerin habercisi tabii ama herşey değil inan ki... olumlu düşün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…