2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar toxoplazma pozitif çıktı bende moralim çok bozuk ..Yeni bir tahlil istedi doktorum..Toxo ıgg avidite adında bir test..1 hafta sonra sonucum gelicek..Ankaraya gönderiyorlarmış...Cumaya kadar ölürüm meraktan ve korkudan ...Bütün hamile arkadaşlarım dua edin bişey çıkmasın....

ya benim bildiğim kadarıyla pozitif çıkarsa sadece çiğ ete falan dokunmuyosun az pişmiş et yemiyosun sebzeleri iice yıkanmış yiyosun dikkat edince de hiç bişi olmuyo ama..

pişman olma da zaten annesi bak yalnızmışsın bide iyi düşünmüşsün kanından canından arkaşın olacak o senin beraber omuzlayacaksınız gurbetlik hasretini birlikte olduğunuz için özlemin biraz daha hafifleyecek iyki olmuş bencede :16::16::54:

bi bebişim olucak bide siz varsınız işte bana arkadaş :)

Kızlar bugün doktora gittim şükürler olsunki bu sefer mol çıkmadı fakat kese var yolk kesesi de var ama bebek görünmüyor acaba geç döllenme midir yoksa bebek gelişmeyecek mi şimdi 15 gün nasıl geçecek bilmiyorum. Son adet günümün başlangıcı 17 eylül buna göre hesaplarsam şuan 6+4 ultrasonda kesenin çapı 18.2 mm yazıyor, birde gd değeri var 5w 6d.. Bi fikri olan var mı??

Yolk kesesini gördüysen korkma canım normal gebelik demek oluyo bildiğim kadarıyla

hiç huzursuz olma cnm troid hastası biçok kişi doktor kontrolünde sorunsuzca doğuruyorlar bebeklerini

Benim bir arkadaşımda hamile kalmadan önceden beri tedavi görüyor ama benim huzursuz olduğum nokta başka canım. 1 ay sonra tekrar bakılıp yükselmişse ilaca başlanacak. Ee şimdi de 3ün altında değil. O zamana kadar etkilemicek mi bebeğimi? Normal insanlar için üst limit 4,2 imiş.

Doktoruma çok güveniyorum aslında ama annelik hormonlarım beni hepten pimpirikli yaptı sanırım. 3,43 çok yüksek gelmedi mi ne?:44:

geçmiş olsunnn canım hiç yerinden kalkma dinlen hep.

valla canım hiç kalmadım lavaboya gitmeler hariç bir an önce geçmesini beklyorum işte...

Hakkaten noluyo bizee herkesde kanama var. Benimde bu sabah biraz kahverengi geldi akıntım. Bu 3. Artık niye böle oluyo anlamıyorum ama bu sefer doktora gitmicem gitsemde bişey demiyo. Progestana başladım tekrar. Eşimle ilişki yaşadık ondan mı acaba ama çok dikkat ediyoruz neden oluyo anlamıyorum.ilişkiden olsa gerçi her srferinde gelirdi.. Off off artık her tuvaletten çıkarken korkuyla peçeteye bakmaktan sıkıldım :2:

ya ilişkiden olduğunu sanmıyorum açıkcası benim eşim yanımda yok hiçde bişi yapmadım yani.geldiğindede yapmıcaktım...bende tuvalete gitmeye korkuyorum artık..

Canım hangi ildesin? İstanbuldaysan ben gelir bakarım sana:(((

geldi canım anneannem çok saol...eşimde gelicek gece 4 gibi yanımda olur...bakalım tekrar gidicem doktora yarında düzelmezse kanamam...

geçmişi okuyordum yazılanları merak etmiştim seni çok çok sevindim senin adına :49: Allahın izniyle hayırlısıyla alıcaz bebişlerimizi kucağımıza.

bazı arkadaşlarımızında kanaması olmuş onlarlada tüm dualarımız,bol bol dinlensinler hiç stres yapmasınlar bebişleri onlarla olucaktır:emir_bebek:

popom uyuştu yatmaktan ama sırf bebeğim için bekliyorum işte inşallah geçecek en kısa zamanda.........

benim dikkatimi çeken birşey oldu bir çok arkadaşımız eşiyle ilişkiden kaçınıyor veya ilişkiye giripte kanamalar olmuş ona kafam takıldı biraz,benim doktorum hiç bir yasak koymadı ilişkiyle bebeğin bir alakası olamaz ama çok zorlama atraksiyon yok demişti çok şükür ki de bir sorunumuz olmadı tabikide hep temkinliyiz sanırım kanama olucaksa ilişkiye girme bahanesi oluyor bu durumun.

birde öğrendiğim bilgiye göre 8 aya kadar ilişki sağlıklı çünkü normal doğumada kolaylık sağlıyormuş en son yeni doğum yapmış bir kişiden dahada duydukça yazmak istedim.

ilişkiden olduğunu gerçekten düşnmüyorum ben yapmadım mesela eşim burda değil ama genede oldu kanama işte umarım en yakın zamanda geçer diye bekliyorummm.....

sanırım anlatamadım derdimi :) ben kimseye ilişkiye girin birşey olmaz demiyorum ama tek sebebi bu değildir demek istiyorum girilirsede evet dikkatli olmak gerek diyorum umarım daha iyi açıkladım :) vede zaten işin komik tarafı son aylarda zaten erkekler istemiyor o koca göbekle daha bir dehşete kapılıyorlar birde onların gözünden bakalım :1:

haklısın koca göbekle ne komık olur ya :9: benım şimdiden cıktı bıraz göbiş kociş akşam geldiğinde göbeğimi acıp sevıyo bende daha cok küçük dıyorum ama anlamıyor ben şiştikçe adam sevınıyor :9:haaa bu arada tabı canım sadece düşükler ilşkiden olmuyor tabıkı sağlıksız bebekleride vücut kendısı atıyor :34:

dünya duayla yakta duruyor zaten saol canım benim siz böyle yürekten dua ettiniz ya onun morali bile yetti benim iyi olmama.sen de yaşamışsın iyi anlarsın beni, çok acı bşy allahım kimseye yaşatmasın.birbirimize ettiğimiz dualar kendimize ettiğimizden daha etkili oluyor bence hep dua edelim miniklerimiz için.umarım sen de bidaha asla aynı acıyı yaşamazsın.:50:ilişkiyi doktorum tamam sorun yok artık rahat olabilirsin diyene kadar düşünmüyorum eşim de çok anlayışlı sağolsun o konuda sorun olmayacağını düşünüyorum.doktor teyzemiz de kesinlikle ilişki olmayacak dedi zaten.uçkurumuzu azıcık tutuveririz nolcak :1::9: hem özlemek de güzel :16:

tabı canım benım bırde karnına elını koyup salavat getir yatmadan 3 kulhü 1 elham oku faydası olur zararı olmaz ayyy haklsın canım ya zaten bende kendimden korkuyorum :17: bır müddet sonra azarda koçişin üstüne atarsam kendımı dıye :9::9: bızde 1yıl 4aylık evlıyız ama dediğin gibi özlem güzeldir ya sonrada kafayı vücudumuza takarız artık :9::9:
herzaman dualarımda olacaksınız hepinizde rabbım sağlık sıhatle yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin :16: ayyy daha burda tekmelerini paylaşacağız cinsiyetlerinide oh oh :52:

bu galiba ilişkinin oturması ile de ilgili ve belki yaşla da ilgili olabilir. Ben 30 eşim 33 yaşında ve bu 5.senemiz. 4 sene gezdik tozduk sonra planlı şekilde çocuk dedik. bir de yazın bir kaybımız oldu ve çok ağır geldi, belki de ondandır bir kısmı da. Bu yaşa gelmişiz bir tane çocuğumuz olacak topu topu onda da ne gerekiyorsa elimizden ne geliyorsa yapalım istiyoruz:31:.

benim de almam gerek ama sokağa çıkamıyorum internetten alacağım ama yeni numara kaç oldu ondan da emin değilim tam. :6:

peki önceden mi geçirmişsin yoksa şu anda da var mı,tahlil onun için mi? önceden geçirdiğin çıktıysa korkacak birşey yok hatta daha rahat olabilirsin riskin azalmış, inşallah hayırlısı olur ve bebeğinle sağlıklı bir hamilelik geçirirsin canım

belki de.. bizde 3,5 senelik evliyiz ama 10 yıldır beraberiz bizde planlı istedik Allah da aratmadı şükür.. Kayıplar çok zor gerçekten ama bence hayırlısı öle olduğu için böle şeyler geliyor insanların başına.. Allah bu bebeğinize versin diğerinin yaşayamadığı ömrünü..

Benim bir arkadaşımda hamile kalmadan önceden beri tedavi görüyor ama benim huzursuz olduğum nokta başka canım. 1 ay sonra tekrar bakılıp yükselmişse ilaca başlanacak. Ee şimdi de 3ün altında değil. O zamana kadar etkilemicek mi bebeğimi? Normal insanlar için üst limit 4,2 imiş.

Doktoruma çok güveniyorum aslında ama annelik hormonlarım beni hepten pimpirikli yaptı sanırım. 3,43 çok yüksek gelmedi mi ne?:44:
canım tsh toxoplasma değil ama, tiroid o. Hamilelikte zaten bir kısım hormon oynamaları oluyor, metabolizma yavaşlıyor belki zamanla hamileliğin etkisi ile dengeleme olabilir diye düşünmüştür doktorun

belki de.. bizde 3,5 senelik evliyiz ama 10 yıldır beraberiz bizde planlı istedik Allah da aratmadı şükür.. Kayıplar çok zor gerçekten ama bence hayırlısı öle olduğu için böle şeyler geliyor insanların başına.. Allah bu bebeğinize versin diğerinin yaşayamadığı ömrünü..

Bizde 2 yıl 1 aylık evliyiz ama 10 yıldır beraberiz. Birlikte büyüdük. :1: 2 sene gezdik tozduk, tamamdır dedik çok şükür rabbim bekletmedi verdi miniğimi.:16:

Toxoplazma hayvanlardan geçen bakterilerle ilgili olan test miydi? Ne gibi bir riski varmış pozitifliğinin? Benim de tsh 3.43 çıktı. Hamilelikte 3 ün altında olması gerekiyormuş. Doktorum şu an müdahale etmedi. 1 ay sonra tekrarlayalım dedi ona göre endokrin uzmanına gönderebilirim dedi.

TSh yüsekliği troidlerin az çalışması demekmiş ve IQ düşüklüğüne sebep olabiliyormuş. Korktum.:44:
Araştırdım 5 i geçmeden ilaç vermiyorlar diyenler var bilemiyorum. Huzursuz oldum. :44:

Fikri olan var mı bu konuda?

Canım Toxoplazma kedi dışkısının temas ettiği hayvanlar dahil tüm sebze meyvelerden bulaşabiliyormuş.Ama tabi kedi bu virüsü taşıyorsa..Pozitif olursa test sonucu, şuan mı geçiriyorsun yoksa daha önceden bağışıklık almışmısın diye bakılıor o da dediğim toxo ıgg avidite testi..Önceden almışsan mikrobu ne ala ama hamilelikte alırsan biraz tehlikesi varmış ..Nasıl bişey olduğunu bilmediğim için endişeleniyorum..Doktorum endişelenme diyor test sonucun iyi çıkıcak diyor ..İşte gel bide bana sor..

canım tsh toxoplasma değil ama, tiroid o. Hamilelikte zaten bir kısım hormon oynamaları oluyor, metabolizma yavaşlıyor belki zamanla hamileliğin etkisi ile dengeleme olabilir diye düşünmüştür doktorun

Biliyorum canım biliyorum. Toxoplazma bakterilerle ilgili bir şey diye biliyorum. Ben başka bir şey mi yazmışım. :1::1: Progestandan kafam güzel olabilir. :1:

bu galiba ilişkinin oturması ile de ilgili ve belki yaşla da ilgili olabilir. Ben 30 eşim 33 yaşında ve bu 5.senemiz. 4 sene gezdik tozduk sonra planlı şekilde çocuk dedik. bir de yazın bir kaybımız oldu ve çok ağır geldi, belki de ondandır bir kısmı da. Bu yaşa gelmişiz bir tane çocuğumuz olacak topu topu onda da ne gerekiyorsa elimizden ne geliyorsa yapalım istiyoruz:31:.

benim de almam gerek ama sokağa çıkamıyorum internetten alacağım ama yeni numara kaç oldu ondan da emin değilim tam. :6:

peki önceden mi geçirmişsin yoksa şu anda da var mı,tahlil onun için mi? önceden geçirdiğin çıktıysa korkacak birşey yok hatta daha rahat olabilirsin riskin azalmış, inşallah hayırlısı olur ve bebeğinle sağlıklı bir hamilelik geçirirsin canım

evet onun için yapılan bir testmiş..İnş.önceden geçirmişimdir...Allahım nolur yaaaa....

hormonlardan hormonlardan içini ferah tut hiiiiiiiiiiiiiiiiiiçççççççç bişicik olmaz Allahın izniyle :34:

ya benim bildiğim kadarıyla pozitif çıkarsa sadece çiğ ete falan dokunmuyosun az pişmiş et yemiyosun sebzeleri iice yıkanmış yiyosun dikkat edince de hiç bişi olmuyo ama..

1 hafta sonra doktor sonucu alınca inş. iyi şeyler olucak..Yine herşey allahtan tabii..Bekliycem sadece...

Canım Toxoplazma kedi dışkısının temas ettiği hayvanlar dahil tüm sebze meyvelerden bulaşabiliyormuş.Ama tabi kedi bu virüsü taşıyorsa..Pozitif olursa test sonucu, şuan mı geçiriyorsun yoksa daha önceden bağışıklık almışmısın diye bakılıor o da dediğim toxo ıgg avidite testi..Önceden almışsan mikrobu ne ala ama hamilelikte alırsan biraz tehlikesi varmış ..Nasıl bişey olduğunu bilmediğim için endişeleniyorum..Doktorum endişelenme diyor test sonucun iyi çıkıcak diyor ..İşte gel bide bana sor..

Bol bol dua et canım. İnşallah çok güzel gelecek sonuçların. Muhtemelen önceden geçirmişsindir. Gerçi konuşmak rahat böyle dışardan bakana bilirim. :17: dünden beri bi dünya şey okudum tsh ile ilgili. :1:

benim dikkatimi çeken birşey oldu bir çok arkadaşımız eşiyle ilişkiden kaçınıyor veya ilişkiye giripte kanamalar olmuş ona kafam takıldı biraz,benim doktorum hiç bir yasak koymadı ilişkiyle bebeğin bir alakası olamaz ama çok zorlama atraksiyon yok demişti çok şükür ki de bir sorunumuz olmadı tabikide hep temkinliyiz sanırım kanama olucaksa ilişkiye girme bahanesi oluyor bu durumun.

birde öğrendiğim bilgiye göre 8 aya kadar ilişki sağlıklı çünkü normal doğumada kolaylık sağlıyormuş en son yeni doğum yapmış bir kişiden dahada duydukça yazmak istedim.

Walla bize de yasaklamadı 3 günde bir oluyo bizde de elhamdulillah bi kanama bişey olmadı dün de kontrolümüz çok iyi geçti bebişimiz 19.8 mm olmuş nerdeyse 2 cm :nazar: Herhalde doktorlar riske göre uyarıyolar her bünye bir değil sonuçta. Normal doğumu kolaylaştırdığını ben de duymuştum. Yolunu açıyo ne de olsa :)))

Tokoyay doktorun gerekli görseydi mutlaka benden istenen testi isterdi senden..Demek senin için bu uygun şuanda korkma ..Ben 1 hafta sonra bilgi aldığımda paylaşıcam sizlerle ..Bütün herşeyi sorucam doktoruma çünkü..Çok evham mı yapıyorum bilmiyorum..

Biliyorum canım biliyorum. Toxoplazma bakterilerle ilgili bir şey diye biliyorum. Ben başka bir şey mi yazmışım. :1::1: Progestandan kafam güzel olabilir. :1:
hangimizin değil ki:1: nerdeyse bütün topik kullanıyoruz galiba zaten kullanmasak da yükselecek sonra. Bi arkadaş sordu hamilelik nasıl birşey diye, valla benimki hep akşamdan kalma gibi, bi sersemlik bi mide bulantısı dedim:9::9:

Tokoyay doktorun gerekli görseydi mutlaka benden istenen testi isterdi senden..Demek senin için bu uygun şuanda korkma ..Ben 1 hafta sonra bilgi aldığımda paylaşıcam sizlerle ..Bütün herşeyi sorucam doktoruma çünkü..Çok evham mı yapıyorum bilmiyorum..

Hatlarda karışıklık oldu benim ki toxoplazma değil canım. TSH yani troid testi. :44:

Back
X