2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
geridönüşüm

geçmiş olsun canım, iyi fark etmiş doktor hadi kolaycacık hallolur inşallah:emir_bebek:

merve

canım dün yazacaktım fırsat olmadı çok geçmiş olsun..eşinin ailesine çok kızdım ben de :20: e biçim laflar onlar ver ağızlarının payını hiç acıma :47:

aslında ben fark ettim sayılır :) çişini zorlamarak yapıyordu çünkü. daha önceden iki çocuk doktoruna da söyledim elle muayene etmediler. benimde aklımdaydı ürolog a götürmek. o gün çocuk dr u yokmuş. bende ürolojiye götürdüm.

bugün gene kesin olarak emin olduk. ıkına ıkına yapıyor çişini. zorluyor kendini. sıkıntısı var diye bzini açtık yapmışmı diye. açtıktan sonra yaptı. nasıl yapıyor daha net gördük.

kızlar oğlum çişini yaparken ağlıyordu. az az sık sık çiş yapıyor birde. 64 lü paketlerden haftada 2 tane bitiriyoruz.

neyse bugün ürolojiye götürdüm. idrar tahlili ve kültürünü çocuk doktoru yapmıştı. onlar temiz çıkmıştı.

ürolog muayene etti. yapışıklık var dedi. istersen şimdi açayım istersen sünnet ettirin dedi. aç dersen açayım iki ağlar susar dedi.

tektim cesaret edemedim. canı yanar diye korktum.

şimdi sünnet telaşım var yani. işe dönmeden yaptırmalıyım. nerelerde kaça yaptırdınız.

aslında devlet hastanesinde yaptırırım diye düşünüyordum ama forumlara baktımda sünnet kolay bişi değilmiş. iyisi olunda fiyatı önemli değil.

sünnet yaptıranlar bilgilerinizi paylaşın lütfen.

Canım devlet hastanelerinden randevu alma konusunda sıkıntı olmayacaksa, orda yaptır. Nihayetinde çocuk cerrahı mevcut. Eğer zaman konusunda sıkıntımız olmasaydı, ben devlet hastanesi düşünüyordum. Ama sıkıntı olduğu için özelde yaptırdık. 450 TL'ye yapıldı. Bursa Doruk Tıp Merkezi. Ama iyi ki yaptırmışız, hiç bir şey hissetmedi. Acısı, ağrısı olmadı. Salı günü yaptırdık, pipi iyileşti bile maşallah. Doktor da biz 6 aya kadar tavsiye ediyoruz dedi.

Son düzenleme:
kızlar bana yardımcı olun lütfen karar veremiyorum.

öncelikle çok bumaldım ve bu hafta annemlere gitmek istiyordum. çocuğun aşısıda var ayın 26 sına. ben 2 eylülde yaptırırım diye düşündüm. sadece bi haftalığına annemlere gitcektim.

ama bu sünnet olayı planlarımı karıştırdı. 27 eylüle de kanuni s. süleyman hastanesinden çocuk cerrahisine randevu aldım. büyük bi hastane bide orası görsün istedim. hem belki sünneti de orda yaptırırım.

şimdi bu hafta annemlere gitmesem 26 sında aşı olsa 27 sinde doktora götürsem sıkıntı olurmu. 2 aylık aşılar ağrı yapıyormuş sanırım. hastaneye giderken falan yolda yoruluyor. hem aşı hem yol yorgunluğu olur mu bilemedim.

2-3 haftaya kadarda işe başlıyorum. zaten çocuğun sıkıntısıda çok. bir an önce sünnet ettirmeliyim. bilemedim napsam. aşıyı da çok ertlelemek istemiyorum. 18 haziranda 2 aylık olduk.

Canım devlet hastanelerinden randevu alma konusunda sıkıntı olmayacaksa, orda yaptır. Nihayetinde çocuk cerrahı mevcut. Eğer zaman konusunda sıkıntımız olmasaydı, ben devlet hastanesi düşünüyordum. Ama sıkıntı olduğu için özelde yaptırdık. 450 TL'ye yapıldı. Bursa Doruk Tıp Merkezi. Ama iyi ki yaptırmışız, hiç bir şey hissetmedi. Acısı, ağrısı olmadı. Salı günü yaptırdık, pipi iyileşti bile maşallah. Doktor da biz 6 aya kadar tavsiye ediyoruz dedi.

devlet hastanesinde çok ileri bi tarihe mi atıyorlar. şimdi bi tane hastaneden randevu aldım. yeni bi hastane olduğu için genelde ilgililer.. bakalım belki orda yaptırırım.

aslında ben fark ettim sayılır :) çişini zorlamarak yapıyordu çünkü. daha önceden iki çocuk doktoruna da söyledim elle muayene etmediler. benimde aklımdaydı ürolog a götürmek. o gün çocuk dr u yokmuş. bende ürolojiye götürdüm.

bugün gene kesin olarak emin olduk. ıkına ıkına yapıyor çişini. zorluyor kendini. sıkıntısı var diye bzini açtık yapmışmı diye. açtıktan sonra yaptı. nasıl yapıyor daha net gördük.
ah canımya çok gerçmiş olsun..2 ayda yapılan verem aşısı sıkıntılı olabiliyor ama biz yolculuk yapmıştık yol boyunca arabada uyumuştu yine de her çocuk farklı u7marım sıkıntı olmaz

günaydın kızlar:3:ben gelene kadar herkes gitmiş ya:19::24: oğlanla kociş sabah epey oyalandılar yorulmuşlar şimdi ikisi de popoları devirmiş yatıyor:52::52::52:

günaydın kızlarrr bugün keyfim yerindeydi ancakkk benm güzel oğluşum sinirlerimi bozmak konusunda master yapmışşş ayyy :52::52:
neyse ben gün içerisinde yine girmeye çalışıcam öptümss..
ne yaptı muzır:8:

devlet hastanesinde çok ileri bi tarihe mi atıyorlar. şimdi bi tane hastaneden randevu aldım. yeni bi hastane olduğu için genelde ilgililer.. bakalım belki orda yaptırırım.

Canım eğer tıkanıklık varsa, bence sünneti erteleme. İdrar yolu enfeksiyonuna kadar gide, acısı da cabası. Benim kardeşim 2 aylıkken bu konuda çok sıkıntı yaşamış, yaşatmıştı. Madem randevu alabildin, sünneti yaptır bence. Gerçekten hiç bir sıkıntı olmuyor. Sünnet mevsimi olduğu için, devlet hastanelerinde yoğunluk var. En azından ben Bursa'dayım şu an, burada var. Çocuk cerrahından sünnet için randevu alırsan, muayene de eder, sünneti de yapar. Ama sünnet için randevu almak istiyorum diye, baştan konuşman gerekiyor.

Kızlar doğa hasta olduuu :14: dun kalça ultrasonu için hastaneye gittik . Dolmuşta üşüttü sanırım, hava cçok sıcakti ve dolmuşun bütün camları açıktiherheralde rüzgar çarptı yavruma:50: hastanede de çok sıra bekledik doktora muayene ettireyim diye çocuğum perişan oldu. Hastaneye gitmeseydik keşke diyorum ama ultrasonu da xekilmesi gerekiyodu:ssz: eve geldik uyuttum sonra kizim uykuda öksürüyo tikaniyo derjen aglaya öksüre uyandı burnu öyle bir tikanmiski nefes alamıyo zavallı kızım tikaniyo boğuluyo oksururken :43: gece falan hep başında nöbet tuttum uyumadim. Buruno damlamiz vardı ondan damlatiyorum biraz rahatlattı ama burun Aspiratörinu kullanmayı beceremiyorum. Buruno damla yumusattiktan sonra burun Aspiratöru ile cekmem lazım demiv:18: kızlar ateşi yok ama yinede bir çay kaşığı calpol şurup da verdim çünkü ayni zamanda öksürüyo hapsiriyo daha kötü olmasin diye ....
Acaba bugün haftasonu ya acile gitsekmi acildeki doktor düzgün bir ilaç verirmi ki yoksa benim yaptıklarım yeterlimi sizce

öncelikle çok bumaldım ve bu hafta annemlere gitmek istiyordum. çocuğun aşısıda var ayın 26 sına. ben 2 eylülde yaptırırım diye düşündüm. sadece bi haftalığına annemlere gitcektim.

ama bu sünnet olayı planlarımı karıştırdı. 27 eylüle de kanuni s. süleyman hastanesinden çocuk cerrahisine randevu aldım. büyük bi hastane bide orası görsün istedim. hem belki sünneti de orda yaptırırım.

şimdi bu hafta annemlere gitmesem 26 sında aşı olsa 27 sinde doktora götürsem sıkıntı olurmu. 2 aylık aşılar ağrı yapıyormuş sanırım. hastaneye giderken falan yolda yoruluyor. hem aşı hem yol yorgunluğu olur mu bilemedim.

2-3 haftaya kadarda işe başlıyorum. zaten çocuğun sıkıntısıda çok. bir an önce sünnet ettirmeliyim. bilemedim napsam. aşıyı da çok ertlelemek istemiyorum. 18 haziranda 2 aylık olduk.

Canım 26'sında aşı, 27'sinde sünnet bebek için ağır olur. Çünkü aşıdan sonra ateş, huysuzluk olabilir. Bizim aşı 15'inde, sünnet 20'sinde oldu. Arada 5 gün olunca sıkıntılar birbirine girmedi.

Canım 26'sında aşı, 27'sinde sünnet bebek için ağır olur. Çünkü aşıdan sonra ateş, huysuzluk olabilir. Bizim aşı 15'inde, sünnet 20'sinde oldu. Arada 5 gün olunca sıkıntılar birbirine girmedi.

27 sinde sadece muayenemiz var. sünnet edeceklerini sanmıyorum. ama uzak bi yere gitcez. toplu taşıma araçlarıyla. yolda yoruluyor genelde oğlum. in bin derken yoruluyor. o açıdan sıkıntı olur mu?

günaydın
oyun halılarını incelerken ilgimi çekti.hatun kendisi yapmış, çokta güzel olmuş.link aşağıda...
bide bu oyun halısı 2 aylık bebeğede hitab eder mi acaba? gün boyunca ana kucağında
oturuyor yavrum.oyun halısı gelişimine katkıda bulunur mu? kullanmaya başlayabilir miyim?

Anne Bunu Yaptı: Oyun halısı

Bende oyun halısını kendim yapmayı düşünüyorum... çünkü oyun halıları bir hayli pahalı, o kadar para verip de bebeğim ya çabuk sıkılırsa ve oynamazsa.... para boşuna gidecek... oynağını düşünürsek bile sanki kaç yaşına kadar kullanacak... bunları düşününce bende kendim yapmaya karar verdim... hem bebek oyuncaklarımızda bir hayli fazla bu şekilde değerlendirmiş olurum...Ayrıca 2 aylık bebeğe de oyun halısının bir zararı olacağını sanmıyorum...

kızlar yarın sünnet mevlüdümüzü yapcaz .. çok işim var .. temizlik hazırlık.. ohooo..Allahtan annem dünden geldi yardım ediyor.. yarın akşam annemlerle dönücem bi müddet yokum.. buralar çok sıcak ..yaylaya gidiyoruz .. hepiniz davetlimsiniz:16:
buda oğluşum teyzeleri
Eki Görüntüle 784702 Eki Görüntüle 784703

Maşallah oğluşuna, koca adam olmuş, pek yakışıklı... hayırlı olsun sünnet mevlüdünüz.. allah damatlığını da göstersin inş..

Canım her bebekte değişir mi bilmiyorum aşıların etkisi ancak biz aşısını yaptırıp eve gelince, ateşinin çıkmasını beklemeden ağrı kesici ateş düşürücü (calpol) şurubundan bir çay kaşığı vermiştik... sonra o günü hep uyuyarak geçirdi ve ateşi hiç çıkmadı, huzursuzluğu da olmadı..

Kızlar doğa hasta olduuu :14: dun kalça ultrasonu için hastaneye gittik . Dolmuşta üşüttü sanırım, hava cçok sıcakti ve dolmuşun bütün camları açıktiherheralde rüzgar çarptı yavruma:50: hastanede de çok sıra bekledik doktora muayene ettireyim diye çocuğum perişan oldu. Hastaneye gitmeseydik keşke diyorum ama ultrasonu da xekilmesi gerekiyodu:ssz: eve geldik uyuttum sonra kizim uykuda öksürüyo tikaniyo derjen aglaya öksüre uyandı burnu öyle bir tikanmiski nefes alamıyo zavallı kızım tikaniyo boğuluyo oksururken :43: gece falan hep başında nöbet tuttum uyumadim. Buruno damlamiz vardı ondan damlatiyorum biraz rahatlattı ama burun Aspiratörinu kullanmayı beceremiyorum. Buruno damla yumusattiktan sonra burun Aspiratöru ile cekmem lazım demiv:18: kızlar ateşi yok ama yinede bir çay kaşığı calpol şurup da verdim çünkü ayni zamanda öksürüyo hapsiriyo daha kötü olmasin diye ....
Acaba bugün haftasonu ya acile gitsekmi acildeki doktor düzgün bir ilaç verirmi ki yoksa benim yaptıklarım yeterlimi sizce
geçmiş olsun canım bol sıvı mantığı ile sık emzir bi de ateşini sık sık ölç.Aspiratörü ben uzun zamandır kullanıyorum bi alışsan çok rahat edersiniz hadi karart gözünü dene bi daha:15:

kızlar biberon sterlzatoru kullananlara bı sorum olucak sterıl etmk ıcın sitirik asit dye bsy varmış eczanelerde bulamadm ama ıntte bunun bıldıgmız lımon tuzu olduğnu ogrendım bı fıkrı olan varmı

Bende oyun halısını kendim yapmayı düşünüyorum... çünkü oyun halıları bir hayli pahalı, o kadar para verip de bebeğim ya çabuk sıkılırsa ve oynamazsa.... para boşuna gidecek... oynağını düşünürsek bile sanki kaç yaşına kadar kullanacak... bunları düşününce bende kendim yapmaya karar verdim... hem bebek oyuncaklarımızda bir hayli fazla bu şekilde değerlendirmiş olurum...Ayrıca 2 aylık bebeğe de oyun halısının bir zararı olacağını sanmıyorum...

canım bende oyun halısını kendim yaptım.papatya şeklinde.kenarında 6 yaprağı var ve her yaprağın üstüne küçük geometrik şekiller dikili.bu şekillerin bir tarafı açık oraya cırt cırt yaptık.o şekillerin içinede henüz koymadım ama duyularla ilgili şeyler koymayı düşünüyorum.poşet,basınca öten küçük bişey ve vurunca ışık yanan oyuncakların ışığını vb.hem ilerde odasında minder gibide kullanır.kendin yapman her yönden iyi kumaşını istediğin gibi alırsın yıkarsın.

canım oğlunun kulağından yeşil akıntı gelmişti
gidebildin mi doktora ne dedi inşallah iyidir

Slm kizlar :3:
sabah 9 dan beri totomu anca indirebildim. Cok yoruldum coookk :19:
kocis evdeyken biraz temizlik yaptim yemegimi hallettim bende bugun aksam icin etli taze fasulye yaptim :1:
birde dun çok canım cekti sütlü tatli yaptim:17:
5 dakika öncede mideme indirdim:56:

Bu benden size gelsin :23::23::23::3:

:24::24:

Eklentiler

• $2013-08-24 16.28.16.webp
    $2013-08-24 16.28.16.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 31
Kızlar hepinize cok cok teşekkür ederim Allah razı olsun dualariniz icin teşekkürler
Dün gittik doktora iki hafta daha alcida kalacak
Ayağında sorun olduğu için kemiği güçsüzmus

Bir de herkes üstüme geliyor özellikle esimin ailesi
Beceremedin bakamadın mahvettin cocuğu diyorlar
Üstelik esim kucağına alırken oldu bu olay
Boğasım geliyor inanın.bir anne evladının kötulugunu
Nefret ettim resmen ya bela okudum varya
Hayatımda ilk defa insanlardan tiksinidim
Yine coştum valla icimi buraya döktüm
bebişine çok üzülmüştüm zaten bi de insanların dediklerini duyunca çok sinir oldum. olsun canım ya takma sen onları senin kalbin rahat olsun insan hiç bebişine zarar verir mi ,kucağına en çok alan sensin eşin bu kadar kucağına alsaydı onun başına gelecekti olacağı varmış olmuş ,tekrar çok geçmiş olsun

Back
X