2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
nevinmat;ne biliym anne olunca insan çok vesveseli oluyo.sorma ya o dr şevkimi çok kırdı bnm.7 ay oldu cnm çok şükür çoğu gitti azı kaldı sayılır.eskiye nazarançok rahat sayılırm şükür.ilk 1 ay görseydn beni zulümdü.günde 12 kez sağdığımı bilirm.iyiki tanıştk senle tek olmamak güzelben herşeyi burdan edindiğim bilgilere göre yapıyorm.yol gösterici dğl doktorm.bu ay yapacağın değişiklikleri yaz olurmu.sen ve tüm arkadaşlar tabiki.
hamilelikten beri hep girrdm aktf olmasamda.1 yıl geçirdk birlikte.yeni yıl sağlık huzur mutluluk getrn hepimize inş.tabiki yavrularımıza da

Son düzenleme:
kızlar merhaba nasılsınız? ben ve bebiklerim iyiyz çok şükür.on gündür kayınvalidemdeydim bir günlügüne evime geldim yarın haftasonunua kadar tekrar kayınvalidemde kalacagım ,şu an eşim bebeklerim ve ben yalnızız mutluyuz
bu on gün valla nasıl geçti ben hiç anlamadım.yardımcım neredeyse yoktu ve ben çocuklarımla gece yatıp sbah kalkıp mutlu mutlu günlerimi geçirdim.inanamadım kendime ama herşeye vakit bulabildim.
bir hafta kadar önce kızım enfeksiyon kapmış,tir tr titriyordu.gecenin 2sinde acile gittik,tam 2 saat serum yedi yavrum.yatak döşek üstümüz başımız neresi varsa felaket bir şekilde kusmuştu.serumdan sonra toparladı çok şükür.oglum bu sırada sabah 7lere kadar hiç uyanmadan yattı.bu da allahın bir lütfu olsa gerek,kızımla ugraşırken oglum bizi hiç ugraştırmadı.keşke şimdi de yarım saatte bir kalkmasa da 7ye kadar aralıksız yatsa :) çok kısa sürdü o mutluluk
fakat,ben serumdan sonra diye tahmin ediyorum,kızımın iştahı kesildi.yediremiyorum hiçbirşeyi.daha ilk kaşıkta aglıyor.yemiyor.zaten mamayı içmeyi çoktan bıraktı ne yapacagım bilmiyorum.
bizden haberler kısaca böyle.sizler neler ypaıyorsunuz??geçmişi okuyamadım iyisinizdir umarım.

istisna olarak ben annemi zaten anlayamıyordum şimdi hiiiç anlamıyorum artık! insan, bir kadın, bir anne kendi çocuklarının mutsuzluğu üzerine nasıl kurar hayatını?! Nasıl bundan beslenir ve sürekli bunun için çaba sarfeder? Çocuğunun gözyaşları nasıl hiç bir şey ifade etmez?! Nasıl ben çok çektim o da çeksin diye çocuğuna hayatı zehir eder?!
Daha çok yazarımda neyse...
Ben anlamıyorum arkadaşım anne olduktan sonra daha bi anlayamıyorum "anne"mi

Cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar.Biraz gec oldu benim girebilmem.Canim tabi ikinci cocukta daha rahat oluyorsun.Ama yine de acaba yanlis mi yapiyorum diye dusundum.Artik biz salcayi tuzu da gectik resmen bizim yedigimiz yemeklerden yiyor kizim yoksa yemiyor Hatta gecen gun abarttik kuru fasulye yapmistim suyuna ekmigin icini batirdi verdim oyle oyle bidilim ekmegi yedi :)

Canim cok gecmis olsun size.Bizden de idrar tahlili istedi ama biz beceremedik vermeyi Kilo alimi bizim de durdu nerdeyse.Neyse napalim saglikli olsunlar da.Bizim kizimiz da cok secici.acken ona ozel yaptigim corbadan veriyorum yemiyor ama bizimkileri cok guzel yiyor.

canm ne diyim bilemedim...
en azından sen anneliğin şimdiye kadar yaşadığınız şeyden çok daha farklı olduğunu anladın.. bu sana nasip oldu... bu duygu ve şefkati yaşamadığın halde bunu gösterebilmek daha daha büyük bir erdem... o yüzden ne mutlu sana...Rabbim hakkını verebilmeyi de nasip etsin...
inşallah seni üzecek şeyler hatırlatmamışımdır...ya da bunları yazarken böle bişeyi kimse için asla istemeyeceğimi bilmeni isterim...

çok geçmiş olsun.
uykusuzluğuna üzülüyorum bazen ama böyle hasta oldular mı hem daha zor hem üzücü oluyor. inşallah kısa zamanda iştahlar açılır :)

öyle cnm sıkkınki buraya yazıp rahatlamak istiyorm..7 aydr kimse yanımd olmadı gecemi gündüzüme kattm.emmedi oğlum,hep çok gazlı oldu halada öyle..ben gydrdm üstünü ayağını hep çıkarttı oğlumun üstünü kaynanam olacak iş bilmez.başka bşy bilmedi.şimdide iki günün birine kendilerini gördürüyolar bana.kim gelse misafir damlıyolar hemen.bide onlara hizmet ediyorm.öğlenden gece ona kadar ayakta kaldm.hem çocuk hem hazırlık hemde süt sağmak.ayaklrm öyle sızlıyoki şu an felaket kötüym.kızları var evli oa geldimi üzülüp yolluyolar hemen evdeki kızı.bana oldumu yemeye teşrif sadece.önce onların tabağı bitiyo görgüsüzlern.eline sağlık niye uğrştn diyince misafir kadın benen önce atlıyo olsn ya ilk geliyon die.bide bana yardm eden eşimi çğırıyoar gün içinde.hem bebek hem hazırlık nasıl yapacaksm.hakkım haram olsn düşünceszlere

ah ah bu insanlar varya bazen ne kadar düşüncesiz olabiliyolar canım benim eşinle konuşmayı denesen? benim k.v evime ben çagırmadan gelmez daha dogrusu gelemez çok şükür o konuda rahatımda bi kaç defa ben oraya gittigimde şunu topla bunu topla tarzı emirler verince eşime söyledim ben o çocugu görsün diye gidiyorum iş yapmak için degil zaten kendi evimin işini zor yapıyorum valla eşim yardımcı oluyo yoksa yapamamki oglum yalnız 5 dakka durmaz. eşimde uyarmış tamam demiş o da ne dicekki çocuklu olmak çok zor artık anlıyorum. bence eşinle konuş yetemiyorum de insan depresyona girer ya eminim anlayışla karşılayıp uyarıcaktır

kızlar acil cevaplarınızı bekliyorum oglum meme tutmuyor artık dogal olarak sütüm bitme noktasında malt içeceklerine sarıldım kesilmesin diye elimle sagarak biraz çıkartabiliyorum ama evdeki pompamla çıkmıyo hiç. bende hastane tipi pompa kiralama karar verdim onlar çok güçlü oluyo satın almaya kalksam milyarlar yani almaya degmez sizce hangi markayı alıyım kullanan varsa acil yardım. bide siz memeyi reddeden çocuklarınıza tekrar nasıl alıştırdınız ve çok çok az gelen sütüm geri gelir mi artar mı yoksa ugraşmıyım mı ay gelsinde sagıp veririm emmesede aslında gece uykuluyken tutuyorda bi şey gelmeyince uyuyor garibim

ay benm kızım da 5 gündür falan emmek istemiyo..bi ara yine olmuştu ama bu kadar direnmiyordu o zaman..şimdi resmen direniyo..ancak uyutunca uykusunda verebiliyorum..ben de napıcamı düşünüyorum..dikkati de çok çabuk dağılıyor..etrafı izlemek istiyo falan..ay ne zormuş ya..süt azalıyo tabiböle olunca da....

canım arttırmak için sabahları 8-9 inciri ortadan ikiye bölüp 3 su bardağı su ile bi 5-10 dk kısık ateşte kaynat suyunu süzüp sabah ve öğlen 2 kere de içebilirsin.. saraçoğlunun kürü bu ben faydasını görüyorum yapınca.. allah süğtlerimizi bol etsin..

çok çok az geliyo 3-4 çay kaşıgı kadar ve sanki rengi hafif sarımsı ve koyu. yinede artar mı? milkplus sipariş ettim çok işe yaradıgı söylediler o gelene kadar senin önerdigin kürüde deniyim inşallah işe yarar

aynen memeyi görünce kafasını çeviriyo asla asla emmiyo uyku dışında e uykudada bi kaç defa çekiyo bakıyo gelmiyo yatıyo artsında biberonla veriyim ha çeker ha çeker dedim dedim sagmadımda ne aptalım:44: sen sag mutlaka elbet tutacak sütün kesilmesinn

kızlar ben bir şey soracağım.benim 7 haftalık bir bebeğim var.doktorlar 2 saatten önce meme vermeyin gaz birikir,hazımsızlık yapar bebeğe diyor.etraftan da doktorlara bakma sen sık sık emzir diyorlar.kızım çok gazlı kimi dinlesem bilmem.siz nasıl yapıyordunuz ilk aylarda emzirmeyi?ne yapsam doğru olur kızımı aç mı bırakıyorum 2-3 saatte bir emzirince ?

kızlar merhaba.dün evime döndüm ama kapsamlı yazma fırsatım olmadı.elhamdüllilah annem yanımda,az önce annem beni de bebekleri de yıkadı bir güzel ben de bebek oldum annemin elinden yıkandım 27 sene sonra
kayınvalidemle biraz gergin ayrıldık maalesef.son güne kadar herşey güzeldi,son gün sesler yükseldi büyük gerginlik oldu,ipler kopma noktasına geldi.bebeklere doktorların ne kadar yasak ettigi şey varsa hepsini yapmamı istedigi için artık susamadım ben de.

cuma günü 7. ay kontrolüne gittik,oglum maşallah 10420 gr ve 72.5 cm.kızım da maşallah 7490 gr ve 69 cm.boyu uzamamış bu ay.oglum da 1 cm uzamış.
aslında oglumun vücudunun heryerinde kırmızı kırmızı benekler çıktıgı için gitmiştik doktora.biz kızamık ya da su çiçeginden şüphelendik.yüzünde daha çoktu kırmızı kabartılar.ama döküntü dedi doktor,önemli birşey degil yokmuş gibi davranın dedi.bepanten tarzı bir nemlendirici kullanın yeterli dedi.bir mikrop kapmış ondan olmuş.
kızımın da iştahsızlıgını söyledim yemiyor dedim.olabilir zorlama onlar hala süt çocugu dedi.
makarna köfte ve bulgur pilavına başlıyoruz.köfte yagsız iki kere çekilmiş kıymadan ve maydanoz ile sogandan ibaret olacakmış.kızartma olmayacak,ızgara fırın mangal vs olacakmış.ve dışını vermeyecekmişiz içini verecekmişiz.
babanemz bir yürüteç daha aldı artık mızmızlandıklarında yürüteçe atıyorum ikisini de.bir de eşimin kız kardeşinin mama sandalyesini aldım,bir de kendi arkadaşım verecek bu iş de hallolmuş olacak inşallah.evde her yer doldu valla,iki yürüteç iki oto koltugu iki ana kucagı iki ana dizi.. evim büyük zorlanmıyorum sıkışmıyorum ama yine de çok olan herşey bunaltıyor beni
sizler nasılsınız??

Eger yapabiliyorsan saatli emzir gaz konusunda hakli doktorlar. Ama sutun devam etmesi ve bol olmasi icin her istediginde emzirmelisin

.

Sana tavsiyem bebek her istediğinde ver. Çünkü gaz az emsede çok emsede oluyor engelleyemiyorsun. Her istediğinde verirsen sütün artar bebeğinle iletişimin daha iyi olur. Sadece bir göğsünü boşaltmadan diğer göğsünü vermemeye dikkat et. Ön sütü fazla alırsa gaz çok olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…