birçoğumuzun ortak fikri sanırım anne olmakla annelerimizi daha iyi anladığımız fikri...
aynen katılıyorum... hamileliğim son zamanlarında başlamıştım annemi düşünüp ağlamaya....o benm için bu sıkıntıları çekmiş ben hiç düşünmeden onu nasıl üzerim diye
hani derler ya "anne olunca anlarsınız" diye... bu sözün bu kadar gerçekçi ve anlamlı olduğunu hiç düşünmemiştim o güne kadar...
ve sonunda biz de anne olduk... hem bu kadar güzel ve özel ama bi o kadar da zor olabileceğini hiç düşünmemiştim... çok şükür rabbime bu günleri nasip etti...inşallah hakkını da verebilmeyi nasip eder... onlara ve bize de onlar için sağlıklar versin rabbim ve onun rızasına uygun insanlar olarak yetiştirebilmek kısmet olur bizlere de...
ne biliyim öle işte..duygusala bağladım biraz ama Rabbime binlerce şükür bize verdiği her türlü nimet için...
zor kısımları için sabır, güzel yönleri için bereket nasip etsin Rabbim herbirimze...
Bizim dr umuzda 1 yaşından önce tuz salça önermiyor ancak 1 yaşında artık evde pişen yemeklerden yiyecek duruma gelmeli dedi.benim oğlum 13 haziran doğumlu 5,5 ay sadece anne sütü aldı ek gıdaya başlamamızla bir ayda 760 gr aldıki dr fazla dedi ama daha önceki 2 ayda toplamda 500 gr almıştı o açığı kapattı dedi şuan 9 kilo ama kilolu doğmuştu üzerine çok koyamadı.bence tuzlu yada salçalı yemesi bişey değiştirmez ama 1 yaşına kadar değişik tatlar alması gerekirki sonra yesin 6 aylık tarhana çorbası başlanıyor belki onu sever bende daha denemedim gaz yaparmı bilemediğimden.
merhaba bende senin gibiyim çok aktif olamıyorum ama artık form daha sakin kimse artık fazla aktif olmuyor 16.haziran doğumlu kızım var son 2 aydır toplam 900 gr almış şuan 7,950 kg
benim bildiğim ve dr.muzun dediği tuz,salça 1 yaşına kadar yasak sen benden daha tecrübelisin 2. çocuğunmuş ama dr.na danış bence
canım bizimki 7 kilo ve 2 aydır hiç kilo almadı çok üzgünüm ortalama 7.600 olması gerekiyormuş bu ayda idrar tahlilinde kum döktüğü çıktı uykusuz ve huysuz sanırım o yüzden alamadı..ben ilk bebeğimde yapardım dediğin gibi tuzsuz falan yerdi ama şimdi bebeğim yemiyor az tuzlu, yağlı, hatta tereyağı falan eklemeye başladım güzel yiyor ama çok az yiyor bence kendini yıpratma, damak tadına saygı duyuyorum ben kızımın :))
istisna olarak ben annemi zaten anlayamıyordum şimdi hiiiç anlamıyorum artık! insan, bir kadın, bir anne kendi çocuklarının mutsuzluğu üzerine nasıl kurar hayatını?! Nasıl bundan beslenir ve sürekli bunun için çaba sarfeder? Çocuğunun gözyaşları nasıl hiç bir şey ifade etmez?! Nasıl ben çok çektim o da çeksin diye çocuğuna hayatı zehir eder?!
Daha çok yazarımda neyse...
Ben anlamıyorum arkadaşım anne olduktan sonra daha bi anlayamıyorum "anne"mi
kızlar merhabanasılsınız? ben ve bebiklerim iyiyz çok şükür.on gündür kayınvalidemdeydim bir günlügüne evime geldim yarın haftasonunua kadar tekrar kayınvalidemde kalacagım ,şu an eşim bebeklerim ve ben yalnızız mutluyuz
bu on gün valla nasıl geçti ben hiç anlamadım.yardımcım neredeyse yoktu ve ben çocuklarımla gece yatıp sbah kalkıp mutlu mutlu günlerimi geçirdim.inanamadım kendime ama herşeye vakit bulabildim.
bir hafta kadar önce kızım enfeksiyon kapmış,tir tr titriyordu.gecenin 2sinde acile gittik,tam 2 saat serum yedi yavrum.yatak döşek üstümüz başımız neresi varsa felaket bir şekilde kusmuştu.serumdan sonra toparladı çok şükür.oglum bu sırada sabah 7lere kadar hiç uyanmadan yattı.bu da allahın bir lütfu olsa gerek,kızımla ugraşırken oglum bizi hiç ugraştırmadı.keşke şimdi de yarım saatte bir kalkmasa da 7ye kadar aralıksız yatsa :) çok kısa sürdü o mutluluk
fakat,ben serumdan sonra diye tahmin ediyorum,kızımın iştahı kesildi.yediremiyorum hiçbirşeyi.daha ilk kaşıkta aglıyor.yemiyor.zaten mamayı içmeyi çoktan bıraktı ne yapacagım bilmiyorum.
bizden haberler kısaca böyle.sizler neler ypaıyorsunuz??geçmişi okuyamadım iyisinizdir umarım.
öyle cnm sıkkınki buraya yazıp rahatlamak istiyorm..7 aydr kimse yanımd olmadı gecemi gündüzüme kattm.emmedi oğlum,hep çok gazlı oldu halada öyle..ben gydrdm üstünü ayağını hep çıkarttı oğlumun üstünü kaynanam olacak iş bilmez.başka bşy bilmedi.şimdide iki günün birine kendilerini gördürüyolar bana.kim gelse misafir damlıyolar hemen.bide onlara hizmet ediyorm.öğlenden gece ona kadar ayakta kaldm.hem çocuk hem hazırlık hemde süt sağmak.ayaklrm öyle sızlıyoki şu an felaket kötüym.kızları var evli oa geldimi üzülüp yolluyolar hemen evdeki kızı.bana oldumu yemeye teşrif sadece.önce onların tabağı bitiyo görgüsüzlern.eline sağlık niye uğrştn diyince misafir kadın benen önce atlıyo olsn ya ilk geliyon die.bide bana yardm eden eşimi çğırıyoar gün içinde.hem bebek hem hazırlık nasıl yapacaksm.hakkım haram olsn düşünceszlere
kızlar acil cevaplarınızı bekliyorum oglum meme tutmuyor artık dogal olarak sütüm bitme noktasında malt içeceklerine sarıldım kesilmesin diye elimle sagarak biraz çıkartabiliyorum ama evdeki pompamla çıkmıyo hiç. bende hastane tipi pompa kiralama karar verdim onlar çok güçlü oluyo satın almaya kalksam milyarlar yani almaya degmez sizce hangi markayı alıyım kullanan varsa acil yardım. bide siz memeyi reddeden çocuklarınıza tekrar nasıl alıştırdınız ve çok çok az gelen sütüm geri gelir mi artar mı yoksa ugraşmıyım mı ay gelsinde sagıp veririm emmesede aslında gece uykuluyken tutuyorda bi şey gelmeyince uyuyor garibim
kızlar acil cevaplarınızı bekliyorum oglum meme tutmuyor artık dogal olarak sütüm bitme noktasında malt içeceklerine sarıldım kesilmesin diye elimle sagarak biraz çıkartabiliyorum ama evdeki pompamla çıkmıyo hiç. bende hastane tipi pompa kiralama karar verdim onlar çok güçlü oluyo satın almaya kalksam milyarlar yani almaya degmez sizce hangi markayı alıyım kullanan varsa acil yardım. bide siz memeyi reddeden çocuklarınıza tekrar nasıl alıştırdınız ve çok çok az gelen sütüm geri gelir mi artar mı yoksa ugraşmıyım mı ay gelsinde sagıp veririm emmesede aslında gece uykuluyken tutuyorda bi şey gelmeyince uyuyor garibim
canım arttırmak için sabahları 8-9 inciri ortadan ikiye bölüp 3 su bardağı su ile bi 5-10 dk kısık ateşte kaynat suyunu süzüp sabah ve öğlen 2 kere de içebilirsin.. saraçoğlunun kürü bu ben faydasını görüyorum yapınca.. allah süğtlerimizi bol etsin..
ay benm kızım da 5 gündür falan emmek istemiyo..bi ara yine olmuştu ama bu kadar direnmiyordu o zaman..şimdi resmen direniyo..ancak uyutunca uykusunda verebiliyorum..ben de napıcamı düşünüyorum..dikkati de çok çabuk dağılıyor..etrafı izlemek istiyo falan..ay ne zormuş ya..süt azalıyo tabiböle olunca da....
Eger yapabiliyorsan saatli emzir gaz konusunda hakli doktorlar. Ama sutun devam etmesi ve bol olmasi icin her istediginde emzirmelisinkızlar ben bir şey soracağım.benim 7 haftalık bir bebeğim var.doktorlar 2 saatten önce meme vermeyin gaz birikir,hazımsızlık yapar bebeğe diyor.etraftan da doktorlara bakma sen sık sık emzir diyorlar.kızım çok gazlı kimi dinlesem bilmem.siz nasıl yapıyordunuz ilk aylarda emzirmeyi?ne yapsam doğru olur kızımı aç mı bırakıyorum 2-3 saatte bir emzirince ?
.kızlar ben bir şey soracağım.benim 7 haftalık bir bebeğim var.doktorlar 2 saatten önce meme vermeyin gaz birikir,hazımsızlık yapar bebeğe diyor.etraftan da doktorlara bakma sen sık sık emzir diyorlar.kızım çok gazlı kimi dinlesem bilmem.siz nasıl yapıyordunuz ilk aylarda emzirmeyi?ne yapsam doğru olur kızımı aç mı bırakıyorum 2-3 saatte bir emzirince ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?