arkadaşlar bnm aklıma takılan konuda ek gıda miktarı.emzirenler bilemeyebilir ama mama verenler cvplarmısınız.ben sağarak anne sütü veriyorm .snki bebeğm ek gıdya başlayalı anne sütünü çok azalttı.önceden günde 800 900 içiyodu şimdi 600 yoktr eminim.acaa ek gıdayı çokmu veriyorm.verdiğiniz ek gıdalarn miktarını yazarmısınız.ne kadar yumurta ne kadar pekmez ne kadar yoğurt.... gibi...3 haziran doğumlu oğlm dişte çıkarıyo onunda etkisi varmıdr.
arkadaşlar bnm aklıma takılan konuda ek gıda miktarı.emzirenler bilemeyebilir ama mama verenler cvplarmısınız.ben sağarak anne sütü veriyorm .snki bebeğm ek gıdya başlayalı anne sütünü çok azalttı.önceden günde 800 900 içiyodu şimdi 600 yoktr eminim.acaa ek gıdayı çokmu veriyorm.verdiğiniz ek gıdalarn miktarını yazarmısınız.ne kadar yumurta ne kadar pekmez ne kadar yoğurt.... gibi...3 haziran doğumlu oğlm dişte çıkarıyo onunda etkisi varmıdr.
ben emziriyorum ama yine de yazayım...
dün gece çok huysuzdu oğlum ve göğsüm bomboştu niyese, bazen olabiliyor... o nedenle bugün daha çok verdim. sabah çeyrek yumurta sarısı, iki nohut tanesi peynir. öğlen trabzon hurması yarım. sonrasında yarım kase sebze çorba püresi gibi bişey(patates, havuç, pirinç, et suyu, 1 kaşık tarhana ve normal su pişirip tel süzgeçten geçirdim). uyuyor kalkınca emzircem bi kaç saat sonra da yoğurt vericem. yatmadan da eğer sütüm hala azsa tam buğday unu ve pirinç unu ile muhallebi yaparım. içine de çok az tereyağı koyuyorum ben. oğlum 20 mayıs doğumlu.
2 çay bardağını biliyorm ama mesela kahvaltısını anne sütüyle hazırlıyorm o zamanda çay bardağı hesabı karışıyo.ben yumurta sarısında tama yaklaşmştm:18: aslında ancadr belkide 2 çaybrdağı toplamda anne sütünü saymazsam içine kattığım ama bu ay kilo alımı çok azaldı panik yaptm.bide arkadaşlar yardm edin.bu çocuğa uyku eğitimi vermem lazım en kolay nasılsa.sallamayıda kabul etmiyo.6 ay gaz çektk halada var bide yatırdımı kusuyodu hemen.o yüzden hiç ayakta sallamadm hep kucakta uyudu.yukarı aşağı sallayarak şimdi ağırlaştı çok zorluyo beni başka türlüde uyumuyo.yardm edin çözelm şu problemimi
emmesi herşeyden önemli dedi bizim doktor nasıl olsa hayatı boyunca bu besinlerle beslenecek anne sütünü alabildiği kadar alsın.ne zmana kadar 2çay bardağı diye sorduğumda onu beraber belirlicez dedi doktor.uyku işini de benimki emerek uyuyor benim için sorun değil uyku sorunumuz da yok çok şükür.kim west ve tracy hogg yöntemlerini bir araştır istersen kafana yatarsa uygularsın
Egmn; emzirmeyi bıraktığın zaman nasıl uyutmayı düşünüyorsun? En fazla 2 yaşında keseceğine göre uyku eğitimi de ilk yıldan sonra uyku danışmanları tarafından önerilmezken yetişkin gibi uyumayı öğretirsen şimdiden yıllarca eziyet çekmezsin.
nasıl olacak peki:18:
nasıl olacak peki:18:
Canim ek gida uzerine emzirirsem sute guvenip ek gidayi reddediyor.Doktor bu ay ek gidaya alissin diye boyle bir rutin verdi ama onumuzdeki ayda yani 10 gun sonra 6 saatte bir emzirmeli 3 saatte bi yemeli bir program verecek. Benim dr iki cay bardagini gecsin diyor onemli degilmis o kadar. Zaten bebegim yemiyor dikkat ediyorum fazla vermemeye.Gece uyanmalarimiz fazla bizim. Gece sadece iki kez emziriyorum yine de.Simdilerde senin dedigin gibi olmaya basladik. Emiyor iki saat sonra uyuyor 1,5-2 saat. Kalkinca sebze ya da yogurt veriyorum. iki saat sonra yine uyku ve kalkinca yine ek gida. Ama bu duzene gireli birkac gun oldu.Acemiperi; ben rutinsiz bebek büyütebilecek sabırda bir insan değilim maalesef. Senin gibi rutin olmazsa olmaz diyorum. Hergün saat kaçta ne olacağı belli. Sana naçizane uyku ve yemekle ilgili 1-2 bilgi aktarmak istiyorum:
Yemeklerde her öğünde araya vakit koymadan önce ek gıda, sonra meme yaparsan günü planlaman çok daha kolay olur. Ek gıda üzerine sütü içince sindirim daha kolay olur vs. Bir de 4 saatte bir alışkanlığını bozmuş oluyorsun 2 saatte bir yedirince. Bizim beslenme saatlerimiz mesela 8, 12, 16, 20. Gece de sabaha karşı 4-5 gibi bir uyanıyor, emziriyorum o kadar. Ben ilk kızımı da böyle büyüttüm, hala da 4 saatte bir mama der. :)
Uykuya gelince canım, ideali 10-12, 14-16 ve hala 3. Uykuyu uyumadan dayanamadıkları için 17:30-18:00. (1-2 aya 3. Uykuyu uyumayacaklar zaten.) 3. Uykudan kendisi uyanmıyorsa bile en geç 18:30'da sen uyandırırsan akşam 20:00-20:30 gibi akşam uykusuna geçmeye hazır olur.
ilk 1 yil seker, tuz, salca yasak. Benim bebem de bizim yediklerimize cok merakli ben kasigin ucuyla veriyorum alissin diye ama fazlasi yasakArkadaslar herkese merhaba.Ben de forumun sessiz takipcilerindenim.Sadece dogumdan once 1-2 mesajim vardi tabi 2 cocuk olunca biraz zor oluyor :) Benim kizim 10 haziran dogumlu.Son iki ayda toplamda 500 gr. aldi.Dr. kilo alimina degil de kilosuna bakarak normal dedi bu arada 7.5 kilo.Sizce nasil?Bir de ek gidaya gecince kizima ozel sebze corbasi un corbasi gibi seyler yaptim tabi tuzsuz.Bizimki hic yemedi.Ben de evde pisen tavuk corbasi yogurt corbasini falan denedim salcali tuzlu.Onlari gayet guzel yiyor sizce zarari olurmu?Ben ogluma yedirmemistim tuzu salcayi ama hep zayif bi cocuk oldu ve de yemek seciyor.Insallah kizimin yemek problemi olmaz.
Egmn; emzirmeyi bıraktığın zaman nasıl uyutmayı düşünüyorsun? En fazla 2 yaşında keseceğine göre uyku eğitimi de ilk yıldan sonra uyku danışmanları tarafından önerilmezken yetişkin gibi uyumayı öğretirsen şimdiden yıllarca eziyet çekmezsin.
Uc gundur cok fena griim yatak dosek yatiyordum. Bugun daha iyiyim. Dikkat etmeme ragmen ogluma da bulasti sanirim. surekli kucagima yapisiyordu olacagi buydu sonunda. Henuz bariz bir belirti olmasa da hafif oksuruk var. Tek korkum bronsitinin tekrarlamasi
Gecen ay regl olmustum bu ay 9 gun gecikti. 10 gun gecikme normal derler. Yarin test yapacagim. Eger bir supriz varsa 2014 un ilk bombasi olsun
2013 un bana getirdigi en buyuk guzellik tabi ki oglum. O bana guldukce hayat daha cekilir oluyor.Simarik pasam espri yapip gulunce bana bakip saf saf guluiyor. Benle sarki soyleyip ritim tutuyor kendince. Radar gibi beni surekli takip ediyor. Durup durup kucagima atlayip basini gogsume gomuyor. Ille de kucagimda gogsume yaslanip uyumak istiyor. Gece uyanmalarindan yorulup yataga aldigimda koluyla sarilip heykel gibi kipirtisiz yatiyor.
Allah yavrularimizi bize bagislasin. Herkese saglikli, bereketli, guzel yillar diliyorum
Uc gundur cok fena griim yatak dosek yatiyordum. Bugun daha iyiyim. Dikkat etmeme ragmen ogluma da bulasti sanirim. surekli kucagima yapisiyordu olacagi buydu sonunda. Henuz bariz bir belirti olmasa da hafif oksuruk var. Tek korkum bronsitinin tekrarlamasi
Gecen ay regl olmustum bu ay 9 gun gecikti. 10 gun gecikme normal derler. Yarin test yapacagim. Eger bir supriz varsa 2014 un ilk bombasi olsun
2013 un bana getirdigi en buyuk guzellik tabi ki oglum. O bana guldukce hayat daha cekilir oluyor.Simarik pasam espri yapip gulunce bana bakip saf saf guluiyor. Benle sarki soyleyip ritim tutuyor kendince. Radar gibi beni surekli takip ediyor. Durup durup kucagima atlayip basini gogsume gomuyor. Ille de kucagimda gogsume yaslanip uyumak istiyor. Gece uyanmalarindan yorulup yataga aldigimda koluyla sarilip heykel gibi kipirtisiz yatiyor.
Allah yavrularimizi bize bagislasin. Herkese saglikli, bereketli, guzel yillar diliyorum
Tesekkur ederim. Tum gun beraber oldugumuz icin iletisimimiz fazla.Bazen konustuklarimi da anliyor gibi geliyor tirsiyorum o zaman :18: Bebekler bu aylarda ebeveynleri eglenince eglenirlermis ya aynen bizimki de oyle. Karsisinda ciftetelli oynayinca gulup zipliyor.maşallah oğluşuna ve sana iletişiminiz çok tatlıben daha hiç regl olmadım senin içinde hayırlısı olsun benim içinde güzel bir yıldı ilk yarısında hamile,son yarısında anne
Biraz daha iyiyim bugun. Ogluma bulasti galiba ya azicik burnu bile akiyorgeçmiş olsun canım. inşallah çabuk toparlarsın da oğluna geçmez.
pericim sen çılgınsın :) adetin gecikiyor ve sürpriz olabilir diye sakince söylüyorsun :) ne diyim hayırlısı olsun :)
2013... 30uma 1 kala anne olduğum sene :) hayatımda hiç bu kadar uykusuz kalmadım, sabahın bu kadar köründe uyanıp güne başlamadım. yemek yemeyi sırf başkası için istediğim zaman da olmadı. hiç hayatımda canlı canlı sancı çekip arkasından mutluluktan ağlamadım, hiç bu kadar ağırlık taşımadım, kucağımda 10 kg ile hareket etmedim koca gün :) Rabbim mucizemi bu sene nasip etti, hamdolsun... gözümün nuru öyle tatlı ki, o gülüyor biz gülüyoruz, o ağlıyor biz ağlıyoruz. gerçekten her olaya anne gözüyle bakıyorum artık ve annemi daha iyi anlıyorum...
Nazarlardan korusun Allahım, bize bağışlasın.
sağlıklı ve mutlu seneler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?