2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
arkadaşlar bnm aklıma takılan konuda ek gıda miktarı.emzirenler bilemeyebilir ama mama verenler cvplarmısınız.ben sağarak anne sütü veriyorm .snki bebeğm ek gıdya başlayalı anne sütünü çok azalttı.önceden günde 800 900 içiyodu şimdi 600 yoktr eminim.acaa ek gıdayı çokmu veriyorm.verdiğiniz ek gıdalarn miktarını yazarmısınız.ne kadar yumurta ne kadar pekmez ne kadar yoğurt.... gibi...3 haziran doğumlu oğlm dişte çıkarıyo onunda etkisi varmıdr.

arkadaşlar bnm aklıma takılan konuda ek gıda miktarı.emzirenler bilemeyebilir ama mama verenler cvplarmısınız.ben sağarak anne sütü veriyorm .snki bebeğm ek gıdya başlayalı anne sütünü çok azalttı.önceden günde 800 900 içiyodu şimdi 600 yoktr eminim.acaa ek gıdayı çokmu veriyorm.verdiğiniz ek gıdalarn miktarını yazarmısınız.ne kadar yumurta ne kadar pekmez ne kadar yoğurt.... gibi...3 haziran doğumlu oğlm dişte çıkarıyo onunda etkisi varmıdr.

ben emziriyorum ama yine de yazayım...
dün gece çok huysuzdu oğlum ve göğsüm bomboştu niyese, bazen olabiliyor... o nedenle bugün daha çok verdim. sabah çeyrek yumurta sarısı, iki nohut tanesi peynir. öğlen trabzon hurması yarım. sonrasında yarım kase sebze çorba püresi gibi bişey(patates, havuç, pirinç, et suyu, 1 kaşık tarhana ve normal su pişirip tel süzgeçten geçirdim). uyuyor kalkınca emzircem bi kaç saat sonra da yoğurt vericem. yatmadan da eğer sütüm hala azsa tam buğday unu ve pirinç unu ile muhallebi yaparım. içine de çok az tereyağı koyuyorum ben. oğlum 20 mayıs doğumlu.

Ek gıda iki çay bardağı anne sütü ise en az 500-600 ml veriliyor bu dönemde canım

selam kızlar herkese iyi akşamlar bn de topiğin sessiz takipçisiyim:) 3haziran doğumlu bi oğlum var..aylık rutin kontrolleere gidiyoruz aşılarımızı oluyoruz şğkür herşey yolunda ama 6.ay kontrolünde sadece 150 gram aldı o biraz canımı sıktı ama sağlık ocağıda 2 ayrı çocuk doktoru da olur öyle,diş çıkardı kolay mı dediler.birde boyu uzun oğlumun yediği boya gitmiş dediler.bu zmana kadar boyu da kilosu da üst sınırdaydı.4,5 aylıkken ilk dişlerini çıkardı oğlum şuan 4 tane dişi var 2 tane de yolda önden gözüküyor bu hafta atar..bu arada sadece anne sütüyle besleniyo.6.aya girdiğimizden beri yani neredeyse 1 aydır ek gıda veriyorum.öğlen 1 çay bardağı sebze püresi,akşamüstü 1 çay bardağı ev yapımı yoğurt onun dışında hep anne sütü..oğlumda kansızlık var bunun için sabah 5 damla,akşam 5 damla kan ilacı kullanıyoruz.doktor hergün 4-5 köfte kadar et yememi ve 5-6 bardak kadar komposto içmemi söyledi.inş geçer kansızlık.ek gıda olarak meyve vermiyorum doktorumuz önermedi önce sebze ve yoğurda alışsın,sonra kahvaltı,sonra meyve dedi..iyi gidiyoruz şimdilik bu aralar iştahsız ama dişten dolayı.geçen tartılmamızın üzerinden tam bir ay geçsin yine tarttırcam inş yeterli kiloyu almıştır.zaten artık çok hareketlendi ayda 300-400 gram yetiyormuş.neyse çok uzattım bizden böyle işte bundan sonra sık sık gelmek istiyorum buraya bebeğimin akranlarını takip etmek paylaşımda bulunmak ii oluyor:)

2 çay bardağını biliyorm ama mesela kahvaltısını anne sütüyle hazırlıyorm o zamanda çay bardağı hesabı karışıyo.ben yumurta sarısında tama yaklaşmştm:18: aslında ancadr belkide 2 çaybrdağı toplamda anne sütünü saymazsam içine kattığım ama bu ay kilo alımı çok azaldı panik yaptm.bide arkadaşlar yardm edin.bu çocuğa uyku eğitimi vermem lazım en kolay nasılsa.sallamayıda kabul etmiyo.6 ay gaz çektk halada var bide yatırdımı kusuyodu hemen.o yüzden hiç ayakta sallamadm hep kucakta uyudu.yukarı aşağı sallayarak şimdi ağırlaştı çok zorluyo beni başka türlüde uyumuyo.yardm edin çözelm şu problemimi

emmesi herşeyden önemli dedi bizim doktor nasıl olsa hayatı boyunca bu besinlerle beslenecek anne sütünü alabildiği kadar alsın.ne zmana kadar 2çay bardağı diye sorduğumda onu beraber belirlicez dedi doktor.uyku işini de benimki emerek uyuyor benim için sorun değil uyku sorunumuz da yok çok şükür.kim west ve tracy hogg yöntemlerini bir araştır istersen kafana yatarsa uygularsın

Egmn; emzirmeyi bıraktığın zaman nasıl uyutmayı düşünüyorsun? En fazla 2 yaşında keseceğine göre uyku eğitimi de ilk yıldan sonra uyku danışmanları tarafından önerilmezken yetişkin gibi uyumayı öğretirsen şimdiden yıllarca eziyet çekmezsin.

nasıl olacak peki:18:

Bende emzirerek uyutuyorum ama gündüz bakıcısı uykusu geldiği anda yatağına yan yatırıp hafif sallayarak ninni eşliğinde uyutuyor bazen beni emediğinde bende aynı yöntemle uyutuyorum. İnatlaştığı oluyor tabi ama o zamanda kucağına alıp bir iki tur atıp tekrar yatağa koyuyorsun uyuyor. Yani bebekten bebeğe farkeder uyku sorunu. Kişiye özel ve en pratik yöntemi seçmek lazım. Deneye deneye bulursun bebişiniz hangisini seviyor.

Bende emzirerek uyutuyorum ama gündüz bakıcısı uykusu geldiği anda yatağına yan yatırıp hafif sallayarak ninni eşliğinde uyutuyor bazen beni emediğinde bende aynı yöntemle uyutuyorum. İnatlaştığı oluyor tabi ama o zamanda kucağına alıp bir iki tur atıp tekrar yatağa koyuyorsun uyuyor. Yani bebekten bebeğe farkeder uyku sorunu. Kişiye özel ve en pratik yöntemi seçmek lazım. Deneye deneye bulursun bebişiniz hangisini seviyor.

canım dert etme benim kızımda az içmeye başladı,bende ek gıda konusunda bir rutin otutturamadım ne zaman isterse o zaman veriyorum,saatli değil,600 yeterli bence , diş çıkarttığında iştahı azalır normal,geçen gün ki konuştuğumuz dr. un sana söylediği gerek yok sağarak verme olayını 4 tane dr. a sordum öyle şey olur mu hangi yöntemle veririlirse verilsin anne sütü yararlıdır dediler,inanamıyoruz böyle bir düşünce olamaz dediler.

Canim ek gida uzerine emzirirsem sute guvenip ek gidayi reddediyor.Doktor bu ay ek gidaya alissin diye boyle bir rutin verdi ama onumuzdeki ayda yani 10 gun sonra 6 saatte bir emzirmeli 3 saatte bi yemeli bir program verecek. Benim dr iki cay bardagini gecsin diyor onemli degilmis o kadar. Zaten bebegim yemiyor dikkat ediyorum fazla vermemeye.Gece uyanmalarimiz fazla bizim. Gece sadece iki kez emziriyorum yine de.Simdilerde senin dedigin gibi olmaya basladik. Emiyor iki saat sonra uyuyor 1,5-2 saat. Kalkinca sebze ya da yogurt veriyorum. iki saat sonra yine uyku ve kalkinca yine ek gida. Ama bu duzene gireli birkac gun oldu.

ilk 1 yil seker, tuz, salca yasak. Benim bebem de bizim yediklerimize cok merakli ben kasigin ucuyla veriyorum alissin diye ama fazlasi yasak

Uc gundur cok fena griim yatak dosek yatiyordum. Bugun daha iyiyim. Dikkat etmeme ragmen ogluma da bulasti sanirim. surekli kucagima yapisiyordu olacagi buydu sonunda. Henuz bariz bir belirti olmasa da hafif oksuruk var. Tek korkum bronsitinin tekrarlamasi

Gecen ay regl olmustum bu ay 9 gun gecikti. 10 gun gecikme normal derler. Yarin test yapacagim. Eger bir supriz varsa 2014 un ilk bombasi olsun

2013 un bana getirdigi en buyuk guzellik tabi ki oglum. O bana guldukce hayat daha cekilir oluyor.Simarik pasam espri yapip gulunce bana bakip saf saf guluiyor. Benle sarki soyleyip ritim tutuyor kendince. Radar gibi beni surekli takip ediyor. Durup durup kucagima atlayip basini gogsume gomuyor. Ille de kucagimda gogsume yaslanip uyumak istiyor. Gece uyanmalarindan yorulup yataga aldigimda koluyla sarilip heykel gibi kipirtisiz yatiyor.

Allah yavrularimizi bize bagislasin. Herkese saglikli, bereketli, guzel yillar diliyorum

valla bilmiyorum o zmaan nasıl uyuturum ben biraz akışına bırakıyorum herşeyi rahatım yani onu da o zman düşünürüm gece 1 kere uyanıyor emzirp yatırıyorum bazen uyumuyor kendi kendine konuşuyor kafasını bi sğa bi sola çeviriyor sonra dalıyor.canı isterse emerek canı isterse böyle uyıyor takılıyoruz kafamıza göre

maşallah oğluşuna ve sana iletişiminiz çok tatlı ben daha hiç regl olmadım senin içinde hayırlısı olsun benim içinde güzel bir yıldı ilk yarısında hamile,son yarısında anne

geçmiş olsun canım. inşallah çabuk toparlarsın da oğluna geçmez.
pericim sen çılgınsın :) adetin gecikiyor ve sürpriz olabilir diye sakince söylüyorsun :) ne diyim hayırlısı olsun :)

2013... 30uma 1 kala anne olduğum sene :) hayatımda hiç bu kadar uykusuz kalmadım, sabahın bu kadar köründe uyanıp güne başlamadım. yemek yemeyi sırf başkası için istediğim zaman da olmadı. hiç hayatımda canlı canlı sancı çekip arkasından mutluluktan ağlamadım, hiç bu kadar ağırlık taşımadım, kucağımda 10 kg ile hareket etmedim koca gün :) Rabbim mucizemi bu sene nasip etti, hamdolsun... gözümün nuru öyle tatlı ki, o gülüyor biz gülüyoruz, o ağlıyor biz ağlıyoruz. gerçekten her olaya anne gözüyle bakıyorum artık ve annemi daha iyi anlıyorum...

Nazarlardan korusun Allahım, bize bağışlasın.

sağlıklı ve mutlu seneler...

maşallah oğluşuna ve sana iletişiminiz çok tatlı ben daha hiç regl olmadım senin içinde hayırlısı olsun benim içinde güzel bir yıldı ilk yarısında hamile,son yarısında anne
Tesekkur ederim. Tum gun beraber oldugumuz icin iletisimimiz fazla.Bazen konustuklarimi da anliyor gibi geliyor tirsiyorum o zaman :18: Bebekler bu aylarda ebeveynleri eglenince eglenirlermis ya aynen bizimki de oyle. Karsisinda ciftetelli oynayinca gulup zipliyor.

Biraz daha iyiyim bugun. Ogluma bulasti galiba ya azicik burnu bile akiyor
Cilgin degilim, ilk zamanlar ya hamileysem diye tirnaklarimi yiyordum ama bu ay cok kotu gelmiyor yeni bir bebek fikri. 7 aylik olacak oglum 9 ay daha ekle 16 ay. Buyuk nereddeyse 1,5 yasinda oluyor. Eskiden 1 yas arayla oluyormus. Belki de hamile olma ihtimalim kendimce dusuk oldugu icin kasmiyorumdur bilmiyorum

Anne olunca hayatim cok degisti. En cok da annemi daha iyi anlamaya basladim

birçoğumuzun ortak fikri sanırım anne olmakla annelerimizi daha iyi anladığımız fikri...
aynen katılıyorum... hamileliğim son zamanlarında başlamıştım annemi düşünüp ağlamaya....o benm için bu sıkıntıları çekmiş ben hiç düşünmeden onu nasıl üzerim diye
hani derler ya "anne olunca anlarsınız" diye... bu sözün bu kadar gerçekçi ve anlamlı olduğunu hiç düşünmemiştim o güne kadar...
ve sonunda biz de anne olduk... hem bu kadar güzel ve özel ama bi o kadar da zor olabileceğini hiç düşünmemiştim... çok şükür rabbime bu günleri nasip etti...inşallah hakkını da verebilmeyi nasip eder... onlara ve bize de onlar için sağlıklar versin rabbim ve onun rızasına uygun insanlar olarak yetiştirebilmek kısmet olur bizlere de...
ne biliyim öle işte..duygusala bağladım biraz ama Rabbime binlerce şükür bize verdiği her türlü nimet için...
zor kısımları için sabır, güzel yönleri için bereket nasip etsin Rabbim herbirimze...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…