2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Sağol canım bizim raporda günlük 110 gr alması gerekiyor yazıyor bende şuanda alışana kadar gece 2 kaşık prinç unundan yaptım sulu şekilde 3 ölçekte mama koydum yedi yeterli sanırım emiyorda.belki alışınca arttırırım 3 gün oldu yemeye başlayalı bakalım ne zaman görücez değişikliği devamlı gözlerini kaşıyor bişey dokunuyor ama anlamadım güneşe çıktık 2 kere ondan sonra yüzü pütür pütür oldu ondanmı anlamadım.bizim yumurtaya alerjimiz çıkmadı ama oda yapar gibime geliyor sizin varmı yoksa sütten dolayı vermiyormusun.yumurtadanda olabilir diye düşünüyorum ona göre kesicem.

dogru mu anladım sulu pişirdiğiniz muhallebinin içine mama ekleyip veriyorsunuz iyi fikir bende deneyecegim ;)

kızlar nasılsınız,
çocukları uyuttum,gündüz hiçbir şekilde vakit bulamadıgım için eşime bir gömlek bir pantolon ütüledim,yatmadan bir bakayım dedim neler yapıyorsunuz.
şu çamaşır makinesini üşenmez çalıştırırsam ben de yatacagım.mutfagı da sabaha bıraktım valla.

bugün kuzuşlarıma çilek aldım,hormonlu mudur degil midir diye epey gittim geldim ama küçük küçüktüler ve çok güzel kokuyorlardı,bir avuç kadar aldım denemelik.yogurtlarına rendeledim cam rendeyle,çok sevdiler.

ya bir de sorum olacak size,ben sabah kahvaltıdan sonra meyve ögününe geçmekte çok zorlanıyorum.araya 3 saat koyuyorum yine de yemek istemiyorlar.akşam 6ya 7ye kadar aç duruyorlar sonra kıtlıktan çıkmış gibi yiyorlar.aynısını yaşayanınız var mı??
kahvaltıda ya haşlanmış ya da tereyagında yumurta,ev yapımı peynir,fındık,ekmek için ve pekmez yiyorlar.tok tutuyor herhalde.
meyveyi de elma ve kiviyi karıştırıyorum bu aralar.siz kiviyi denediniz m,sevdi mi bebişleriniz??

canım yumurta ve fındık tok tutar hatta bazı diyetlerde sabah 2 yumurta vardır bilmem bilir misin.. o yuzden acıkmıyor olabilirler. ama biraz fazla mı ac kalıyorlar ne gerci seninkilerin kilosu da iyi masallah ben de ögün aralarını uzatmaya calısıyorum ama bizimki gelip acıyor memeyi :)) ve ben dayanamıyorum cogu zaman emziriyorum bu da iştahını kesiyor sanırım

yerim ben onu :) ah bu tatlı uyku her zaman böyle olsalar dimi

dogru mu anladım sulu pişirdiğiniz muhallebinin içine mama ekleyip veriyorsunuz iyi fikir bende deneyecegim ;)

canım yumurta ve fındık tok tutar hatta bazı diyetlerde sabah 2 yumurta vardır bilmem bilir misin.. o yuzden acıkmıyor olabilirler. ama biraz fazla mı ac kalıyorlar ne gerci seninkilerin kilosu da iyi masallah ben de ögün aralarını uzatmaya calısıyorum ama bizimki gelip acıyor memeyi :)) ve ben dayanamıyorum cogu zaman emziriyorum bu da iştahını kesiyor sanırım

Siz ne maması kullanıyorsunuz bizim süt alerjimiz çıktı tadı çok kötü o yüZden prinç unlu muhallebi yapıyorum sonrada mamayı katıyorum sabahlarıda devam sütü gibi hazırlayıp içinde süt olmayan öuhallebiden katıp tat veriyorum aslında sadece yiyebilse daha iyi ama artık herşeyin tadını biliyor ilk aylarda farkedilseydi belkide süt gibi içerdi ama.

Kızlar hiç hazır bebe bisküvisi vermemiştim evde kendim yaptım tabi sütsüz ve tereyağsız güzel oldu ıhlamırla pekmezle yedirdim oğluma.o harfabeli makarnadan bende yapmıştım geçen hafta ama çok büyük geldi bana haşlanınca domatesli yaptım sevdi ama ben biraz eze eze verdim korkudan.sizinkiler o boyutta çiğneyebiliyorlarmı.

o gün gündüz uykusunu hiç uyumamıştı,parkta mayıştı tabii :) evet keşke hep öyle olsalar.
haklısın,bence de kahvaltı tok tutuyor ondan yemiyorlar.bu aralar mısır ununa omlet yaptım o da tok tuttu.daha az mı yedirsem sabahları ne :1:

Lala canım ben emziriyorum ama doymuyor artık SMA takviye yapıyorum içine cici Bebe ekleyince çok az içiyor yoksa sevmiyor.. size çok geçmiş olsun süt alerjisi zor bir durum ama fikrin hoşuma gitti. Bizim kıza da fıstık alerji yaptı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nefisebrk canım demekki sallanmaya karşı koymamis kuzum ya her halleri çok tatlı. Bu mısır unu tarifini bende deneyeceğim bizimki pek omlet sevmiyor ilk kez yumurta beyazı verdim onu sevdi gibi. Aman canım onların canı isterken nedir bence az verme sonra midesi falan kuculur :)))

Bugün doktora gittik. Oğlum 100 gr anca almış moralim bozuldu. Boyu da aynı kalmış.

Kakası katı olduğu için d vitamini ve demir damlalarını 1 hafta kullanma dedi. Vitamin ve bağırsak düzenleyici verdi. Bakalım haftaya ne diyecek.

Diş çıkartıyoruz yine uykuları çok bölük. Yayakta uykusunda hareket edip duruyor. Beşiğe tırmanmaya çalışıyor gözleri kapalı.

Hanımlar bebekleriniz gün içinde kaç kere uyuyor ve süresi ne kadar?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba benimde 8 aylık kızım aynı durumdaydı geçen ay 300 gr almıştı, bizimde uykularımız çok bölük bölük. aynen dediğiniz gibi yatakta hareket ediyor dönüp duruyor gözler kapalı halde. gece uyanıyor sabaha kadar da uyumuyor. gündüz de 1 ya da 2 kez uyuyor4-5 saat ama gece uykusu yok. ne yapacaımı şaşırdım bende. henüz diş yok ama bakalım yarın doktor kontrolü var ne diyecek doktorumuz..

Ben kizima havuclu cevizli pekmezli tahinli kek yapiyorum cok severek yiyor deneyebilirsin sende

teşekkür ederim,en kısa zamanda deneyecegim :56:

Kızlar hiç hazır bebe bisküvisi vermemiştim evde kendim yaptım tabi sütsüz ve tereyağsız güzel oldu ıhlamırla pekmezle yedirdim oğluma.o harfabeli makarnadan bende yapmıştım geçen hafta ama çok büyük geldi bana haşlanınca domatesli yaptım sevdi ama ben biraz eze eze verdim korkudan.sizinkiler o boyutta çiğneyebiliyorlarmı.

canım bu kadar korkma,bir iki tane agzına koy baktın yutamadı vermezsin.ben direkt verdim ikisi de yediler,hem de çignediler maşallah.
canım sonra zorluk çekersin alıştırmakta,bence ezmeden ver artık yedirdiklerini.
Nefisebrk canım demekki sallanmaya karşı koymamis kuzum ya her halleri çok tatlı. Bu mısır unu tarifini bende deneyeceğim bizimki pek omlet sevmiyor ilk kez yumurta beyazı verdim onu sevdi gibi. Aman canım onların canı isterken nedir bence az verme sonra midesi falan kuculur :)))

yediriyorum hatta,istemedikleri agız kapadıkları halde sokuyorum türlü numaralarla :1: sonra zaten istesem de yemeyecekler evet,ne verirsem kar.

Bu aksam kizima ilk kez ari mama yaptım cok severek yedi ilk kez red etmedi yemeyi çok mutluyum

arı mamayı ben de 4 aylık olduklarından beri ara ara veriyorum,benimkiler de en çok muzlusunu sevdiler.
hatta bu akşam sadesini yapıp,içine de milupanın 7 tahıllı gece mamasından kattım,onu da sevdiler.
maşallah annesi,inşallah her yemegi böyle iştahla yer :16:

en kötü mamalar da hero baby nin mamaları.benimkiler hiç sevmiyorlar.

Arkadaşlar oğlumu süt alerjisi çıkalı 9 gün oldu doğduğundan beri hiç uyumayan bir çoçuk burda bilen arkadaşlarım var devamlı gözlerini ve burnununkaşıyor ben hep uyumadığından uykusu var zannediyordum dr a söyleyince alerjik bir bebek olduğu için atarax şurup verdi ama kullanmaya cesaret edemedim birşey olmaz veriyoruz bebeklere dedi eczacıda aynı şeyi söyledi ama ilaç ağır bir ilaç 10 gün vericeksin 1 çay kaşığı dedi ama brn süt ürünlerini kesince düZelir belki bira z dedim yok dün gece 30-40 dk da bir uyandı.reçeteli ilaç sonuçta ama ne yapmalıyım evet verirsem uyku düzenide oturucak belki gece gözlerini kaşıyarak bağırarak ağlamalırıda biticek belki ama işte çok kararsızım kullanan oldumu yada yakınlarınızdan.inanın çok kararsızım siz olsanız ne yapardınız sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum.

Arkadaşlar oğlumu süt alerjisi çıkalı 9 gün oldu doğduğundan beri hiç uyumayan bir çoçuk burda bilen arkadaşlarım var devamlı gözlerini ve burnununkaşıyor ben hep uyumadığından uykusu var zannediyordum dr a söyleyince alerjik bir bebek olduğu için atarax şurup verdi ama kullanmaya cesaret edemedim birşey olmaz veriyoruz bebeklere dedi eczacıda aynı şeyi söyledi ama ilaç ağır bir ilaç 10 gün vericeksin 1 çay kaşığı dedi ama brn süt ürünlerini kesince düZelir belki bira z dedim yok dün gece 30-40 dk da bir uyandı.reçeteli ilaç sonuçta ama ne yapmalıyım evet verirsem uyku düzenide oturucak belki gece gözlerini kaşıyarak bağırarak ağlamalırıda biticek belki ama işte çok kararsızım kullanan oldumu yada yakınlarınızdan.inanın çok kararsızım siz olsanız ne yapardınız sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum.
Uyku düzeni için bile o şurubu cok kullananlar var bence ver sağlığı icin
Benim kizim da cok sik agkayarak uyaniyor sürekli burnunu gozlerini ovuşturuyor alerjisimi var acaba sute alerjisi olan bebekler burnunu mu kasirki

arkadaşlar mrb. bi ara forumu düzenli takip ediyodum arada yazıyodum fakat aylardır yazdıklarınızı okumaya bile zamanım olmuyo. kızım diş çıkarıyo cünkü. bide çok hareketli sürekli koşturmaca halindeyim.. ben size yeni çıkan 9. ayda yaptırılan kızamık aşısını sormak istiyorum.. ne güzel yaşına kadar aşısı yok rahatız derken geçenlerde sağlık ocağından arayıp kızamık aşısı yaptırmamız gerektiği söylendi. siz yaptırdınızmı. açıkcası ben cekindim bir anda takvime giren bu aşıdan

Uyku düzeni için bile o şurubu cok kullananlar var bence ver sağlığı icin
Benim kizim da cok sik agkayarak uyaniyor sürekli burnunu gozlerini ovuşturuyor alerjisimi var acaba sute alerjisi olan bebekler burnunu mu kasirki

Evet uyku düzeni için kullanıyorlarmış bizim çok fena uyku düzeni alerjiside çok geç farkedildi bence vücut tepki vermedi hiç sadece uyku sorunu ve gözlerini burnunu kaşıması her uyandığında aynı şeyi yapıyor çığlıkla uyanıyor.olabilirmi alerjisi bilemem ama ben dr a kaşınıyor gibi geldi dedim şurubu verdi artık oda rahatlasın sende rahatla dedi.birde alerji testini ben kendim yaptırdım dr söylememişti iyikide yaptırmışım bence yaptır derim yani böyle uyumayıp ağlıyorsa bir sıkıntısı olabilir inş.yoktur tabi

arkadaşlar mrb. bi ara forumu düzenli takip ediyodum arada yazıyodum fakat aylardır yazdıklarınızı okumaya bile zamanım olmuyo. kızım diş çıkarıyo cünkü. bide çok hareketli sürekli koşturmaca halindeyim.. ben size yeni çıkan 9. ayda yaptırılan kızamık aşısını sormak istiyorum.. ne güzel yaşına kadar aşısı yok rahatız derken geçenlerde sağlık ocağından arayıp kızamık aşısı yaptırmamız gerektiği söylendi. siz yaptırdınızmı. açıkcası ben cekindim bir anda takvime giren bu aşıdan

arkadaşım merhaba kızamık normalde 1 yasında idi.suriyeli çocuklar yüzünden küçük dozda 9. aya da geldi,ama zorunlu değil.1 yasında yine var.bizi aramadılar bile aile isteğine göre karar veriyormuş.ben 9ayda grip olduğu için yaptıramadım 1 yasını bekliuorum.

Son düzenleme:

İstersen bir cay kasigi degil de ucundan tattirarak ver,vicdanen de rahat olursun.
Madem kullaniliyormus ve doktorun onermis,ki eminim iyi bir doktora gidiyorsundur,kullan derim ben.
Benim kizda da hafif sut alerjisi var demistim ya,o da burnunu gozunu cok kasiyor.hatta tam uykuya dalacak,yuzunu kasiyip emzigini dusuruyor uyaniyor.ama gece uykusu iyi olmamakla birlikte kotu de degil.emzik. dustugu icin uyaniyor devamli.
Ben sut vermedim,versem demek ki benim kizda da olacakti.
Bir de benim kizin midesinde asit var,o yuzden kaka yaparken zorlaniyor ve poposu kipkirmizi oluyor.gecen gun gunduz hicbirsey yoktu,aksam bir baktim kukusuna kadar kipkirmizi kiyamam nasil cani yaniyor.laktazam diye bir damla kullaniyorduk,sanirim onu devamli kullanmamiz gerekecek.

Ben carsamba gunu yaptirdim.tek bir igneyle yapiliyor.eve gelir gelmez fitil koydugum icin ateslenme olmadi.saglik. ocagi canli bir asi oldugunu,muhakkak ates dusurucu vermemi soylemisti.
Bu arada ben bu asiyi neredeyse on aylik yaptirmis oldum.

Menactra asisini yaptiraniniz varmi kizlar,doktor bu asidan bir ay sonra oldurucu menenjit yani menactra asisi yaptiracagimizi soyleedi,internetten baktim 155 tl imis.bende iki cocuk var,allah yardimcimiz olsun.

Bu aksam kizima ilk kez ari mama yaptım cok severek yedi ilk kez red etmedi yemeyi çok mutluyum
bu arı mamayı bir tek benım kız sevmıyor herhalde bugün de muzlusunu alacagım :43: :43:

atarax surubu cok duydum bende kullanan cok anne var sanırım bir de uyku düzeni için kullanılıyor yani yan etkisi uyku yapması tabi ne derece dogru tartısılır ama doktorun verdıgı olcunun yarısı ile bir dene istersen

İstersen bir cay kasigi degil de ucundan tattirarak ver,vicdanen de rahat olursun.
Madem kullaniliyormus ve doktorun onermis,ki eminim iyi bir doktora gidiyorsundur,kullan derim ben.
Benim kizda da hafif sut alerjisi var demistim ya,o da burnunu gozunu cok kasiyor.hatta tam uykuya dalacak,yuzunu kasiyip emzigini dusuruyor uyaniyor.ama gece uykusu iyi olmamakla birlikte kotu de degil.emzik. dustugu icin uyaniyor devamli.
Bir de benim kizin midesinde asit var,o yuzden kaka yaparken zorlaniyor ve poposu kipkirmizi oluyor.gecen gun gunduz hicbirsey yoktu,aksam bir baktim kukusuna kadar kipkirmizi kiyamam nasil cani yaniyor.laktazam diye bir damla kullaniyorduk,sanirim onu devamli kullanmamiz gerekecek.

Ben carsamba gunu yaptirdim.tek bir igneyle yapiliyor.eve gelir gelmez fitil koydugum icin ateslenme olmadi.saglik. ocagi canli bir asi oldugunu,muhakkak ates dusurucu vermemi soylemisti.

Menactra asisini yaptiraniniz varmi kizlar,doktor bu asidan bir ay sonra oldurucu menenjit yani menactra asisi yaptiracagimizi soyleedi,internetten baktim 155 tl imis.bende iki cocuk var,allah yardimcimiz olsun.

canım bazı yerlerde 175 tl . bende cok arastırdım cok muallakta kaldım ama amerika ve bazı ulkelerde zorunlu ası kapsamında imiş ama ulkemizde yeni. ayrıca zorunlu ası takvimimzde devlet menenjit asınını yapıyor ama o bir turune karsı koruma sağlıyormus bu da baska bir turune yani bende cok aradayım ayrıca şimdi olursa 2 doz ama yasından sonrayı beklersek tek doz yapılıyormus

birde balıkyagını sordum eczacıya vermedı
her yerde okuyorum anneler (birazda abartılı buldum) 2. ayda bile baslamıslar.
bizm eczacı 3 yasından sonra dedi vermedi.

Dr alerjisi olan bebeklerin totoları kırmızı olur dedi ama uykuları ve huzursuzlupu hat safada değilse süt ürünlerine devam et derim ama bağırsaklarını zorluyorsa bir gün süt ürünlerini kesmeni tavsiye ederim.bakalım 10 günü doldurayım da öyle deneyeceğim şurubu.gözlerini ve burnunu kaşıması zaten uykusunu bozuyor tatlım .

bu arı mamayı bir tek benım kız sevmıyor herhalde bugün de muzlusunu alacagım :43: :43:

atarax surubu cok duydum bende kullanan cok anne var sanırım bir de uyku düzeni için kullanılıyor yani yan etkisi uyku yapması tabi ne derece dogru tartısılır ama doktorun verdıgı olcunun yarısı ile bir dene istersen

canım bazı yerlerde 175 tl . bende cok arastırdım cok muallakta kaldım ama amerika ve bazı ulkelerde zorunlu ası kapsamında imiş ama ulkemizde yeni. ayrıca zorunlu ası takvimimzde devlet menenjit asınını yapıyor ama o bir turune karsı koruma sağlıyormus bu da baska bir turune yani bende cok aradayım ayrıca şimdi olursa 2 doz ama yasından sonrayı beklersek tek doz yapılıyormus

Ben de muallakta kaldim simdi.internette de menenjitten olen bebekleri okuyunca fena olmustum.babamin eczaci bir tanidigi vardi,ona da bi danisayim bari.

Dr alerjisi olan bebeklerin totoları kırmızı olur dedi ama uykuları ve huzursuzlupu hat safada değilse süt ürünlerine devam et derim ama bağırsaklarını zorluyorsa bir gün süt ürünlerini kesmeni tavsiye ederim.bakalım 10 günü doldurayım da öyle deneyeceğim şurubu.gözlerini ve burnunu kaşıması zaten uykusunu bozuyor tatlım .

Ben acikcasi hic kesmedim.sabah evde mayaladigim peynirini,aksam evde mayaladigim yogurdunu yediriyorum.cok asiri degil,doktor popo kizarikligini da gorerek o laktazm damlasini vermisti.bir de yogurda karisstirilan busko sase verdi.onlari kullanmak yetiyordu.o kizariklik gecti bakalim devam edecek mi.

Back
X