2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canım bende sana cevap yazmıştım okudun mu?:44:benim doktorumda tatlandırıcı yasak dedi:20:her doktorun yaklaşımı farklı sonuçta.kullanıp kullanmamak artık sana kalmış:34:benim şahsi fikrim ise her ne olursa olsun gerekirse çay içmez ve böylece tatlandırıcı kullanmazdım.:8:

saol cnm sende bilgi verdiğin için teşekkürederim.gözümden kaçmış sanırım görmemişim yazdığını:26: doğru her doktor farklı diyo ben talıa dediğim gibi günde 1 tatlandırıcıyı geçmiyorum zaten bide doğal bitkisel tatlandırıcı aldım içinde aspartam sakarin içermiyo. kahvaltıyı çaysız yapamıyorum :17:bide akşam yemeğinden sonra içiyorum :17:çayın taze ve açık olmasına da dikkat ediyorum tabi:26: :26::26:

Kızlar benim mesajları pek görmüyosunuz ama neyse yazayım gene de :2: tatlandırıcı olarak stevya diye bir doğal tatlandırıcı var onu bi denemenizi tavsiye ederim

kız deme ole hepsını goruorm ama toplu alınbtı yapamadıgım ıcın ben
bazen yazamıorm
ben zaten caya seker kullanmam eskıden de
ama tatlı krızlerımde de
yemedıgım kalmaz
bakalım artık 2.gun bu gun dıyettekı
ay sonuna kadar umarım toparlarım durumu

Ben şeker kullanmamak adına kuru üzüme geçtim kızlar..
Kahvaltıya, çayın yanına kuru üzüm yiyorum, eskilerin kıtlama içmesi gibi düşünün.
Şeker yerine onu yemiş oluyorum, hem daha sağlıklı hem de şeker kullanmamış oluyorum.
Aslında ben çay için zaten hep esmer şeker kullanıyordum ama doktorum
esmer de olsa o sonucta seker, kullanmamaya calıs, demişti;
benım kuru üzüm çarem inanın çok ıse yarıyor; şeker atmış kadar oluyorsun..

Bu arada ben 27. haftamdayım, yaklaşık 6 kılo aldım.
Ancak 52.5 olabildim. Hayatımda ilk defa 50 kilo sınırını geçtim,
kilo alımım da hızlandı, ben 10 kiloyla bitiririm, diyordum ama geçecek gibi görünüyor.. :1:

canım güzel bir yöntem bulmuşsun ama gebelik şekeri olanlar için pek uygun değil sanırım doktorum bana kuru meyveleri yasakladı yüksek miktarda meyve şekeri içerdikleri için kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep oluyorlarmış. kuru meyve yerine taze meyve önerdi...gebelik şekeri olanlar dikkat etsinler...

herkese merhaba,
kızlar ben 18 haftalıkken şeker yüklemesi yaptırmıştım dr isteği üzerine ve normal çıkmıştı.bunun üzerine şuan 27. haftadayım ve tekrar yaptırmak gerekir mi? sizler kaç yükleme yaptırdınız?

canım bende 14 haftalıkken yaptırmıştım normal çıkmıştı doktorum 26. haftada tekrar istedi ve gebelik şekeri çıktı bence yaptırmanda fayda var erken haftada yapılanda bişey çıkmayabiliyor...

canım söyleseydin keşke daha önce :4: :9: işe yaramış oldum ne mutlu:51: sende iyi günlerde kullan :38:

cnm splendayı ben henüz evlenmemişken kullanıyordum, fakat ne kadar bitkisel denirse densin mutlaka içinde aspartam oluyor... ve aspartam hamile olmayan insanlar için bile çok sağlıklı degil. üstelik zaten çayın tadını bozuyor :25: şu an hamilesin o yüzden kullanmaman gerektigini düşünüyorum :29:
tamam kullanmıycam yoğun istek üzerine :17::18:zaten içime dert olur artık benim :18::17:

Günaydın kızlar kanın 10 çıktı tahlilerde de sizce çok mu düşük ilaç da içiyorum ama günde 2 ye çıkaramadım midemden dolayı:50:

canım alt sınır 12 diye biliyorum senin değer biraz az gibi sanki ilac kullanmakta zolanıyorssan dut pekmezini ve kuru dut'u denemeni tavsiye ederim iyi geliyor kansızlığa tabiki şekerin yüksek değilse...

Evet cnm 2 ya da taş çatlasın 3 bardak çay içiyorum. normalde de fazla şeker atmadığımdan yarım tatlandırıcı yetiyo bana, çok minik ama ortadan kırılıyo çok rahat kırıyorum ben ve diğer yarısını kutunun deliğinden geri atıyorum. :39:

Kızlar ben busabah kalktım kahvaltımı yaptım sağlıkocağının yolunu tuttum kanıma baktırmak için çünkü epeydir ölçtürmedim ve hiç kan ilacı kullanmadım belki düşmüştür diye ve doktora kontrole giderken yanımda hemogram sonucumu da getirmek istedim, neyse herşey çok iyiydi kan verdim sonra kanım bir süre durmadı ve ben kanıma bakarken fenalaştım önce terlemeye başladım sonra elim ayağım kesildi miğdem bulandı en son gözlerim bulanık görmeye başlayınca biri yardım etsin diye seslendim en son sedyede yatıyodum fenalaştım kan tuttu sanırım, baya uzun zamnadır da hiç böyle olmuyodum
:17::50: doktor geldi nabzıma baktı tansiyonum ölçüldü 8 e 4 çıktı normalde 12-8 çıkar benim tansiyonum nasıl düşmüş tansiyonum sonra ayaklarımı yukarı diktiler bi süre sonra gözlerim açıldı bidaha ölçtüler 9-5 en son 10-6 oldu ben sıkıldım iyiyim dedim kalktım sedyedn biraz oturduktan sonra doktor gidebilirsin dedi ve işyerimi de aradım eve geldim şimdi yattığım yerden size yazıyorum :17:hala dermanım yok :5:

geçmiş olsun canım
o kan niye durmadı ki
kan alan mı acemiydi. evdeymişsin iyi etmişsin.

herkese merhaba,
kızlar ben 18 haftalıkken şeker yüklemesi yaptırmıştım dr isteği üzerine ve normal çıkmıştı.bunun üzerine şuan 27. haftadayım ve tekrar yaptırmak gerekir mi? sizler kaç yükleme yaptırdınız?

18 hafta erken değil mi şeker yükleme testi için. ama doktorun istemiş ki gerek görmüş. ben 25. haftadayım şu an hasta olduğum için doğru çıkmayabilir dedi doktorum iyileşince 28. haftaya kadar gideceğim. bence tekrar yaptırabilirsin doktoruna sor bence bi de?

peki şeker testi ne kadar burada hiç ücret konuşulmadı galiba fazla bişey tutmuyor. ayrıntılı ultrason fiyatları konuşuldu ama şeker testi hiç konuşulmadı ben de sormadım.

Günaydın kızlar kanın 10 çıktı tahlilerde de sizce çok mu düşük ilaç da içiyorum ama günde 2 ye çıkaramadım midemden dolayı:50:
Benim geçen 11,3 çıktı ve doktor düşük olduğunu demir hapına başlamam gerektiğini söyledi. Bu durumda seninki düşük oluyor. İlaç da kullanıyorum demişsin ama acaba yediklerin demir emilimini engelliyor mu?
Evet cnm 2 ya da taş çatlasın 3 bardak çay içiyorum. normalde de fazla şeker atmadığımdan yarım tatlandırıcı yetiyo bana, çok minik ama ortadan kırılıyo çok rahat kırıyorum ben ve diğer yarısını kutunun deliğinden geri atıyorum. :39:

Kızlar ben busabah kalktım kahvaltımı yaptım sağlıkocağının yolunu tuttum kanıma baktırmak için çünkü epeydir ölçtürmedim ve hiç kan ilacı kullanmadım belki düşmüştür diye ve doktora kontrole giderken yanımda hemogram sonucumu da getirmek istedim, neyse herşey çok iyiydi kan verdim sonra kanım bir süre durmadı ve ben kanıma bakarken fenalaştım önce terlemeye başladım sonra elim ayağım kesildi miğdem bulandı en son gözlerim bulanık görmeye başlayınca biri yardım etsin diye seslendim en son sedyede yatıyodum fenalaştım kan tuttu sanırım, baya uzun zamnadır da hiç böyle olmuyodum
:17::50: doktor geldi nabzıma baktı tansiyonum ölçüldü 8 e 4 çıktı normalde 12-8 çıkar benim tansiyonum nasıl düşmüş tansiyonum sonra ayaklarımı yukarı diktiler bi süre sonra gözlerim açıldı bidaha ölçtüler 9-5 en son 10-6 oldu ben sıkıldım iyiyim dedim kalktım sedyedn biraz oturduktan sonra doktor gidebilirsin dedi ve işyerimi de aradım eve geldim şimdi yattığım yerden size yazıyorum :17:hala dermanım yok :5:
Çok geçmiş olsun.

selam kızlarrr dün dr kontrolümüz vardı bebişimin fotoğrafını ekleyecektim ama ya ben beceremedim yada yüklemede sorun var,daha sonra tekrar deneyeceğim,bugün sabahda şeker yüklemesi yapıldı sonuçlar öğleden sonra çıkacak bakalım hayırlısı artık, idrar tahlilide yapıldı ama bende çokk feci enfeksiyon var korkuyorum :( bir ay önce başladı bu enfeksiyon ilaç kullandığım halde geçmedi ve çık akıntım var hem tuhaf bir sarı ve süt kesiği gibi, umarım bebeğime zarar vermez...

canom cok gecmıs olsun
epey dusmus tansıyonun ya
dınlen kalkma yattıgın yerden
saol cnm evet çok düştü fena oldum gözlerim bile görmedi biraz korkyum ama ayaklarımı havaya diktiler zamanla düzeldim Allahtan, evde yatıyorum.

geçmiş olsun canım
o kan niye durmadı ki
kan alan mı acemiydi. evdeymişsin iyi etmişsin.
Acemi değil aslında çok da tatlı bir hemşire ama sanırım ben kan sulandırıcı kullanıyorum ondan öyle oldu :31:şimdi yatıyorum işe gidecek hiç halim yok zaten:50:

18 hafta erken değil mi şeker yükleme testi için. ama doktorun istemiş ki gerek görmüş. ben 25. haftadayım şu an hasta olduğum için doğru çıkmayabilir dedi doktorum iyileşince 28. haftaya kadar gideceğim. bence tekrar yaptırabilirsin doktoruna sor bence bi de?

peki şeker testi ne kadar burada hiç ücret konuşulmadı galiba fazla bişey tutmuyor. ayrıntılı ultrason fiyatları konuşuldu ama şeker testi hiç konuşulmadı ben de sormadım.

bende merak ediyodum geçen aradım gittiğim hastaneyi (Kurtköy Emsey) ssklıysanız 25tl civarında dedi bende o yüzden orda yaptırıcam, benim sağlık ocağında kan idrar tahlili var ama şeker tetsti yokmuş:19:malesef.

Benim oğlum sürekli sol tarafıma çalışıyo.Kızımsa sağa tekme atardı.Bende merak ettim.sizin bebişlerin takıldıkları bi yön varmı diye :))

çok geçmiş olsun... normalde kan tutar mı seni yoksa ilk kez mi oldu?

Merhaba kızlar öncelikle Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bende bu pazar 6. ayımı geride bırakıyorum çok mesudum :D Gitgide de sabırsızlanmaya başladım rüyalarımda bile hep bebeğimin doğduğunu görüyorum. Gerçi bebek bi esmer doğuyor, bi kumral, bi sarışın, bi uzun saçlı, bi keltoş :D hiç biri ötekine benzemiyor vallahi :D Sizlerde benim gibimisiniz rüyalarınıza giriyor mu?

Bu arada şeker yüklemesini har hamile bayan yaptırıyor mu kızlar ben ilk defa duyuyorum ve birde sağlık ocağında aşı yaptırmadım. Kayıt yaptırdım ama çağıran olmadı. Şimdi gitsem geç mi kaldım bilemedim ki şimdi?

canım kanın neden durmamış peki, o zaman kan değerlerin iyi demek ki? ne kadar ilginç kanının durmaması , ben normalde verrken hep kendimden geçerdm bayılır gibi olrdum, tansiyonum düşerdi yani, şimdi hamile olalı hiç öle olmadım sanırım kan basıncı arttığndan kanım iyi diye düşünüyorum yani bildiğmden değil de öyle yorumluyorum.

Merhaba kızlar öncelikle Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bende bu pazar 6. ayımı geride bırakıyorum çok mesudum :D Gitgide de sabırsızlanmaya başladım rüyalarımda bile hep bebeğimin doğduğunu görüyorum. Gerçi bebek bi esmer doğuyor, bi kumral, bi sarışın, bi uzun saçlı, bi keltoş :D hiç biri ötekine benzemiyor vallahi :D Sizlerde benim gibimisiniz rüyalarınıza giriyor mu?

Bu arada şeker yüklemesini har hamile bayan yaptırıyor mu kızlar ben ilk defa duyuyorum ve birde sağlık ocağında aşı yaptırmadım. Kayıt yaptırdım ama çağıran olmadı. Şimdi gitsem geç mi kaldım bilemedim ki şimdi?

merhaba canım. şeker yüklemesi için geç kalmadın merak etme. 28. haftaya kadar yaptırılabiliyor.bende dün sağlık ocağına gittim kaydımı yaptırdım kan tahlili aldılar oradan bütün gerekli tahlilleri yapacaklarını söylediler. şeker yüklemesi bende hala yaptırmadım sağlık ocağı yapmıyormuş. yani benim gittiğim sağlık ocağı yapmıyor ama yapanları var.geriye dönük 3 aylık şekerime bakılıyormuş zaten kan tahlilinden. artık gittiğim hastanede yaptırırım yüklemeyi de.en fazla 25 - 30 tl civarındadır diye düşünüyorum. ama aklında bulunsun aç karnına git mutlaka.ayrıca dün tetanoz aşımı da oldum. diğer ikinci doz için de bir ay sonraya gün verdiler.

e bebekten aldığım ürünler geldi şimdi. ama netten alışveriş bana göre değil sanırım :) taşıma problemi olmadı gerçi ama küveti beyaz seçmiştim. ilerde de kullanma imkanım olsun die. gelince rengini begenmedim. çok mızmızım ya:50:
ne renk geldi ki?

slm kızlar,
size birşey sormak istiyorum bende 1 ay önce falan bir kasık ağrısı başlamıştı doktora gittim bişey yok dedi zamanla geçti haftasonu yine başladı. hafif hafif oldu ama pazar gecesi tuvaletimi biraz fazla tutmuşum uyandım tuvalete gittim sonra bi 3-4 dk sağlam sancı girdi korktum ama geçti çabuk. şimdi de azar azar var yani kötü şeyler düşünmüyorum aslında hamileliğimin başından beri zaman zaman yaşıyorum ama yine de canımı sıkıyor. benim gibi kasık ağrısı yaşayan yada etrafından duyan varmı acaba?
şu yasaklı yiyecekler, bitkiler bende direk rahimde kasılma yapıyor (hani, kekik, nane,biberiye diye uzayan liste) belki öyle birşey olabilir, yasaklılara dikkatediyor musun canım?kimini daha çok etkiliyor

sabun daha iyidir mutlaka ama makinayı bozuyor dediler... evet çok güzel kokuyor bugün yıkadım 2 parti zaten :)

çok sevindim bunu duyduğuma :) tabi sana geçmiş olsun... kendi çamaşırlarında da kullanıyorsun demek... çok pahalıya gelmiyor mu tüm çamaşırlarda? ben sadece bebek için düşünüyorum...
mecbur kullanıyorum, diğer deterjanlar hemen kaşıntı,kızarıklık,kabarma yapıyor ve sürekli ilaç kullanmam gerekiyor..İndirimleri takip ediyoruz, indirimde bulunca 2şer 3er alıp kenara atıyoruz biz :)

çok enteresan hapşururken sanki kaburgalarım iç organlarıma batıyor.sanırım karnım oldukça yukarda ve rahmim artık iyice sıkıştırıyor organlarımı.valla son günlerde hapşurmaktan korkar oldum.ne garip bişeymiş bu hamilelik.ben sadece karnım şişecek bir gün doğum sancılarım başlıyacak ve doğurucam gözüyle bakıyordum.ama çooooook yanılmışım:)
evet aynı hayal kırıklığını ben de yaşadım..hamilelik hastalık değil derler ben de sanıyordum ki gayet rahat karnım şişecek ama ben işime gücüme bakacağım..yalan!benimki baya baya hastalık gibi geçiyor (gerçi şimdi daha iyi buna da şükür) bünye meselesi işte:31:

selam kızlarrr dün dr kontrolümüz vardı bebişimin fotoğrafını ekleyecektim ama ya ben beceremedim yada yüklemede sorun var,daha sonra tekrar deneyeceğim,bugün sabahda şeker yüklemesi yapıldı sonuçlar öğleden sonra çıkacak bakalım hayırlısı artık, idrar tahlilide yapıldı ama bende çokk feci enfeksiyon var korkuyorum :( bir ay önce başladı bu enfeksiyon ilaç kullandığım halde geçmedi ve çık akıntım var hem tuhaf bir sarı ve süt kesiği gibi, umarım bebeğime zarar vermez...
geçmiş olsun canım, inşallah sonuçların güzel çıkar ve bebiş de sağlıkla dünyaya gelir, aman enfeksiyona dikkat sık sık git kontrole

Geçmiş olsun canım. Benim normalde tansiyonum 8 -5 olduğu için küçüğüm 2 ye düşene kadar fenalaşmıyorum. :1: Ama 12-8 normal tansiyonu olan biri için çok düşmüş.

Ben şeker yüklemesinden sonra bir poğaça yiyip annemle alışverişe gittim geçen hafta. Önce terlemeye başladım sonra da midem bulanmaya başladı. Bayılmak üzereydim annem taksiye attığı gibi eve götürdü beni. İstifra edip uyuynca kendime geldim. Çok fenaydı, şeker fazla geldi sanırım.:1:

Benim oğlum sürekli sol tarafıma çalışıyo.Kızımsa sağa tekme atardı.Bende merak ettim.sizin bebişlerin takıldıkları bi yön varmı diye :))

Benim oğlumun patileri hep sağda.:17:

Kızlar benim mesajları pek görmüyosunuz ama neyse yazayım gene de :2: tatlandırıcı olarak stevya diye bir doğal tatlandırıcı var onu bi denemenizi tavsiye ederim

Ben uzun zamandır çayı şekersiz içiyorum. Tatlandırıcı bana da çok sağlıklı gelmiyor.

Son düzenleme:
kızlar alışveriş konusunda bir gözlemimi söyleyeyim (bir çoğunuz zaten biliyordur ya benim gibi geç fark edenler için:1: ) şu minik butiklere fln hiç bakmamak lazım, aynı ürün iki katı fiyatı oluyor. Ya büyük bebek alışveriş mağazaları (ebebek,hellobaby vb. gibi) ya da internetten almak lazım eğer hesaplı alışveriş isteniyorsa. Bir de bazı ürünler marketlerde çok güzel düşebiliyor, misal ben şu chicco tırnak bakım setini kipadan 15tlye aldım ki ortalıkta 30-50tl civarında
$chicco-tirnak-bakim-seti-z (1).webp

Back
X