2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
buarada yazmayı unutmuşum,ben günde 3 kez parmaktan açlık ve tokluk kan şekerimi ölçüyorum.doktorum bırak diyene kadarda hergün ölçücem.dün mesela kabak dolması yedim,içinde azcık pirinç vardı.ekmek yemedim dengelesin diye. ama 1. saatteki kan ölçümümde hemen farketti.değerim baya yüksek çıktı önceki öğünlerime göre.çok ince bir ayar ama dengelemek gerek.

senin kaç çıktı peki şekerin?

Bu arada ben şeker yüklemeden bir gün önceki akşam 1 paket cipsle nutella yemiştim onun için böyle çıkmış olabilirmi acaba ????

geridönüşüm msg gözümden kaçmış canım, geç cevap yazıyorum: Kaygılarında ve kızgınlığında haklısın tatlım ya, hadi insan gençken yapar da evli çocuklu bir adam için eşinin yaptığı şımarıklık canım ya bişi soracağım, kendi alanında çalışsa (hani hep başka alanda çalışmış ya ondan) iş bulabilecek mi ya da kazanabilecek mi eşin

kendi alanında da çalıştı baya. ama kendi alanında geliştirmedi kendini. bu sefer kendi alanında işe girmesini isteyecem. ama gene kaygılıyım tutunacak mı diye. diğer alana artık müsadem yok zaten

oncelikle annecigine allahtan rahmet diliyorum,esinin tavrinida kutluyorum.benim esimde bebek olayindan oncede duserdi uzerime ama bu kadar degildi.simdi coraplarimi bile giydiriyor:-) simartiyor bende bunu sonuna kadar kullaniyorum.ev islerinde degil ama olsun napalim onuda yardimci bir ablamiz yapiyor.ne yalan soyleyeyim esimi cok severdim ama su hamilelik donemimde daha cok sever oldum.heleki bebegimize olan duskunlugu bunun en buyuk sebebi.

geridonusumkutusu..canim aksam cevap yazamadim.buda benim nacizane fikrim.bugune kadar ki paylasimlarindan cikarttigim kadariyla sen epey guclu ve baskin bir kadinsin.esin sana cok guveniyor olmali.baksana canim simdiden ek isler yaparak dogum parani hazirliyorsun.cok takdir ediyorum seni.guclu kadinin farkini ortaya koyuyorsun.herseyi kendin halletmeye calisma esinede sorumluluk ver canim bak gor o zaman kara kara dusunmeye baslayacak.dilerim isinden ayrilmaz ayrilsada daha iyi bir isi olsun.

evet o hatayı başta çok yaptım. faturalardan tut herşeyle ben ilgileniordum. sonra biraz akıllandım sorumluluğun bi kısmını ona attım. hayırlısı artık. inş iyi kalıcı bir işe girer. burda geç saatlere kadar çalışıyordu zaten. ama işte her yeni iş bi risk ve kaygı demek. bakalım tutuncak mı nolcak. neyse artı. bugün daha sakinim. dün odayı falan bile dağıttım sinirden.

bu arada işteyim herkesten tek tek alıntı yapamadım. destek olan herkese çok teşekkür ederim. kadınlar gününüz kutlu olsun :16::16:

birde bugün ne zaman kadınlar günü demem gerekse kadınlar kulübü dedim ya :) kadınlar kulübüyle yatıp, kadınlar kulübüyle kalkınca böle oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada ben şeker yüklemeden bir gün önceki akşam 1 paket cipsle nutella yemiştim onun için böyle çıkmış olabilirmi acaba ????

tatlım doktorunun söylemesi lazımdı,şeker yüklemesine gitmeden önceki akşam 9-10dan sonra hiçbirşey yiyip içmemen lazım zaten.geç saatte yemediysen onun pek etkili olacağını sanmıyorum.

merhabalar 4 aydır girmediğim topiğim ve haziran annişleri hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyi ki kadınız dünyaya ne olarak gelmek istersin bi daha die sorsalar kadın olarak derdim annelik güzel şey tüm dünya kadınlarına şiddetten uzak,sevgili,saygılı hayatlar ve sağlıklı doğumlar diliyorum kendinize iyi bakın minnak kuzulara da :emir_bebek::nazar::nazar::nazar::16:

Selam herkese. Uzun zamandır giremedim. Biz miniğimle iyiyiz, umarız sizde iyisinizdir.

Yarın kontrolümüz var. Kızımı özledim:emir_bebek: Karnımda kıpır kıpır durmuyor. Geçen gün dışarıda eşim resmimi çekmişti. Fotoğrafa bir baktım, ne göreyim karnım yamuk:1: bizim kız içeride poz verdi herhalde. Fotoğrafı görünce şok oldum:53:

Yarın kızımın oda takımının siparişini de vereceğiz. Bir sonraki hafta sonuda evde badana var. Artık yoğun bir hazırlık dönemi başladı. Nisan başı gibi de alışveriş işini bitirmeyi düşünüyorum.

Bizden haberler bu kadar. Ben kaçtım.

Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.

Merhaba Güzel Haziran Anneleri,

Ben temmuz annesi olmakla birlikte topiğinizin de sürekli takipçilerindenim.Bu topiğe mesajlarıyla katkıları geçen tüm haziran annelerinin "emekçi kadınlar gününü" kutluyor, mutlu bir kadın ve aynı zamanda ideal bir anne olarak geçirebilecekleri nice yıllar diliyorum.

Bugüne kadar deneyimlerinizden çok şeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam etmekteyim, kaleminize ve yüreğinize sağlık diyerek bu vesile ile en içten teşekkürlerimi iletmek istedim. Sohbetlerinizi; tek düze olmadan, gruplaşma yaşamaksızın sürdürerek ve zaman zaman da benim gibi meraklı diğer topik anne adaylarının sorularına gösterdiğiniz duyarlılığınız ve samimi ilginizden dolayı sizleri ayrıca taktir etmekteyim.

Sağlıklı gebelikler..
$kkk.webp

Bugün 50 gramlık şeker yüklemem tekrarlandı. Geçen hafta 12 ye kadar sürekli bir şeyler yediğim için doktorum çıkan sonuca çok güvenmedi. Bu sefer 10 dan sonra hiçbir şey yemedim bakalım.

Geçen haftakinde açlık şekerim 71 ya da 72 tokluk 170 çıkmıştı. :17: Doktorum tokluk şekerimin 170 olmasından çok açlık şekerimin çok düşük olmasından rahatsız oldu gibi geldi.

Bu hafta eltimin şu parmaktan şeker ölçen aletiyle 2 kez ölçtüm. İlkinde açlık şekerim 72 tokluk 117 (yemekten 1 buçuk saat sonra) diğerinde açlık 84 tokluk 99 çıktı yemekden 1 saat sonra. :44:

Bugünün sonuçları akşam 6 da çıkacak sanırım. Dün doktorum sonucun iyi çıksa da ben beslenme uzmanına göndericem seni dedi. Sağlıklı beslenebileceğin bir düzen oluştursun sana dedi. Kızı 3 aylık hamile ve onu en başından göndermiş şeker falan olmamasına rağmen. :17:

P.tesi bizede beslenme uzmanı yolu görünecek sanırım. :17: Bakırköyde dedi ama ismini sormadım doktorun?:44:

Bu arada dün ani tansiyon düşmesi yaşadım. Bayılmama ramak kalmıştı. Yatırdı eşim hemen zeytin verdi bacaklarımı havaya kaldırdı. 10 dk kadar sonra tansiyonum ölçüldüğünde 7-4 idi. :17:

Doktorumu aradım gel dedi. Gittim ölçtü 8-5 olmuş. Bebeğin kalp atışlarına da bakalım dedi ultrasona aldı bizi. Her şey yolundaydı, kalp atışları normaldi bebeğimin. Ama ölçüm yapmadı. Haftaya kontrolüm var zaten. Sadece çok minik bir burnu var dedi doktorumuz o kadar.:emir_bebek: Bir de bacaklarını dikmiş minnak pipisini gösteriyordu doktor teyzesine. :1:

slm arkadaşlar meltem adında bi arkadaşımız için 41 hamileden ayetel kürsi topluyoruz.yardımcı olurmusunuz?okuyan arkadaşlar beğene basmaları yeterli şimdiden teşekkürediyorum.

ben lullaby aldım.. biraz büyük ama bayağı iş görür gibi, beğenerek aldım açıkçası. 85-TL indirimli fiyatıydı. tavsiye edebilirim

Kızlar nasılsnz hepinizde iyisinizdir inşallah geçmişi okuyamadm biz doktora gidiyoruz kontrole. Kızımı çok özledim bir ay oldu gelince yazarm size bakalm büyümüşmü

sağol canım benim :) ben bir araştırayım bakalım ama beceremezsem annenden yardım almak isterim canım :)

bu arada bebişinin odası çok çok güzel. şehzademiz keyfine düşkün olacak doğrusu. ama şimdi getirtme bence taşınacağın eve gelsin ki hasar görmesin oradan oraya. sen taşınırken de haber ver hafta sonları evdeyim gelirim yardıma. ağır iş yapamasam da çok iyi kolileme yaparım ona göre :34::34:

Sağol canım teşekkür ederim, ben kıyıp da hamileye iş yaptıramam kendimde dahil :))
Ancak çaya kahveye beklerim her zaman..
Valla taşınırken annem, kayın validem, görümceler vs kimsenin gözünün yaşına bakmam, ben söylerim siz yaparsınız moduna sokmaya çalışıyorum şimdiden :)

Günaydın arkadaşlar iş yoğunlu nedeni ile pek giremiyorum, arada bir girip geçmişi okuyorum ama cevap yazmaya fırsat kalmıyor... Hem anneler hemde bebekler iyidir umarım...
Bizim adam içimde tek başına maç yapıyor top olarak da beni kullanıyor :))) ama onula ilgili her his o kadar güzel ki :)
Eşimde o kadar destek ki ona olan sevgim içimde ki bebeğimle büyüyor :))) Gece defalarca kalkıp beni kontrol ediyor, üstümü örtüyor, ufacık bir ahh etsem yanıma koşup ne yapıyorsam bıraktırıp kendisi tamamlıyor, hamilelikten öncede hep destek olurdu ev işlerinde ama şimdi bıraksam her işi o yapmak istiyor :)) Sen bana tarif et ben hallederim lafı ağzından hiç düşmüyor...
O kadar şanslı hissediyorum ki kendi mi, rahmetli anneciğimin duaları üzerim de sanırım ....
15 Mart'a şeker testi 22 Mart'a kontrolüm var... O zamana kadar oğluma özlemim devam edecek...

4d ultrasonla ilgili fiyat bilgisi sormuş arkadaşımız fiyat daha çok 4d ultrasona göre değilde, doktora göre değişiyor, benim doktorumun her zaman muayenelerde kullandığı ultrason 4d ama ben onun için bir fark ödemiyorum, her muayenede aynı ücreti alıyor 280 TL. Kendisi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduğu gibi, perinatoloji uzmanı da yani detaylı ultrason ve riskli gebelik konusunda da uzman bir doktor ve kesinlikle tavsiye ederim ... Ama sadece bebeğini 4 boyutla görmek istiyorsan da sana videolarını bile cd kaydedip verir çok tatlı bir doktordur ... Kendisi Anadolu yakasında da bir hastanede haftanın belli günleri 220 TL muayene yapıyor ama orada ki cihazlarını bilmiyorum ... Prof. Dr. Kılıç Aydınlı...

Canım teşekkür ederim verdiğin bilgi için benim gittiğim hastanede yok beni görüntüleme merkezine yönlendireceğini söyledi doktorum fiyatları merak ediyorum.teşekkürler aklımda olsun

Kızlarrr, bu oğlanın ismi ne olucak yahu...
Yavrukuşun ismi daha belli değil, nerdeyse doğacak artık, 3 aycık kaldı..
Ahmet Hakan, twitterda şöyle yazmıştı; 20 yıl sonra Rüzgar, Yaman, Ege, Poyraz, Kuzey'den geçilmeyecek..
Gerçekten hep aynı isimler dönüyor; insan sevse bile koymaktan vazgeçiyor..
İyi de,
ne olucak bu bebişin ismi..

Sizler kesin kararlarınızı verdiniz mi?
Var mı güzel isim önerileriniz..

Güzel anlamlı ve şık bir isim olsun, istiyorum..
Ama böyle fazla dini çağrışımlar olsun istemiyorum;
zaten önemli olan iyi bir anlamı olması;
dinen önemli olan da bu.
Ama çağrışım olarak Talha, Enes falan gibi isimler beni itiyor..
sizin fikileriniz çok kıymetli,
var mı önerileriniz?

Canım biz Deniz Sadi koymayı düşünüyoruz..
Deniz'i ben istedim, eşimde Sadi'yi istedi anlamı uğurlu, mutlulukla ilgili, uğurla ilgili kimse demekmiş.. Bize uğur ve mutluluk getireceğini düşünüyor o yüzden eski bir isim de olsa hayır demedim..
İsmin şık,karizmatik vs olmasından ziyade anlamı da çok önemli..
Kayın validemler, en büyük görümceme Kezban ismini sırf Kuran'da geçiyor diye koymuşlar ama anlamı çok kötü, geçenlerde biri yüzüne söylemiş adının anlamını koskoca kadın ağlıyordu ismimi değiştirmek istiyorum diye :S

Back
X