2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
bende 38.6 derece ateş ve tiitreme ile gece acile gittim. ama acildeki dr. idrar yolu iltihabından dedi. sanırım başlangıç aşamasıydı o zaman. şiimdi kızarıklık ve iltihapta var. mastit olduğundan emin oldum. bugün aile hekimine gideceğim. antibiyotik kullanmak istemezdim ya :50:

ama geçmezzmiş kend kendine. mecbur kullancam.

ama iltihap akıyor. nasıl emzireyim. o iltihap bebeğe gidecek :50::50:[/QUOTE bebege zararı olmayan bi antibiyotik veriyorlar için rahat olsun. Benim iltihap akmıyordu içerde kitle olusmustu o yüZden yanlış yönlendirmek istemem. Ama göğsünü boşalt bir şekilde

kızlar göğsüm mastis olmuş.

dün ateşlenmiştim. bugün göğsümdeki kızarıklığı farkettim. bir kaç saat öncede iltihap geldiğinden emin oldum. nette iltihaplı göğüsten emzirebilirsiniz diyor ama gönlüm razı değil. bunu yaşayan var mı?

Hemen cocuk doktorunuzla gorusun, buyuk ihtimalle size antibiyotik verecektir. Memeyi bosaltmak zorundasiniz, eger bosaltmazsaniz isin sonu ameliyat kadar gidebilir.

kızlar bana şu an kızkardeşim bakıyor. elinden gelen herşeyi yapıyor ama ne de olsa bu konularda tecrübeli değil. annem çalışıyor. aklı burda kalıyor. o yüzden bana buraya gelin diyor. dün ateşlenince en çok annemin eksikliğini hissettim. yanımda olsun çok isterdim.

oraya gitmeyi düşünüyorum , hem orası serin bir yer. site . benim ev çok güneş alıyor, şu an çok sıcak. cadde kenarı olduğu için toz toprak. orası çocuk içinde daha iyi gibi.

fakat nerde yatacak o sorun. park yatak almamakta direndim ama park yatak alsaydım toplar götürürdüm şimdi. neyse sonuçta gelip gittikçe annemlere bir yatak lazım olacak. ucuzundan ve iyisinden bir park yatak almayı düşünüyorum şimdi.

çoğunuz aldınız ve kullanıyorunuz şimdi. sizden tavsiye bekliyorum. hangi marka ve nerden aldığınızla ilgili olarak.

ebebekten aldım. 129 tl idi sanırım. baby plus. kurulumu çok kolay çok da memnunum. bizim odada kurulu. kızım orda yatıyor. henüz odasını kullanmadı

Ben gece sadece bir kez mama veriyorim.ya bu buyukler fiskiracak falan diyor bende oyle bi sey yok cok uzuluyorum

valla benimki de bugüne kadar hiç öyle taşmadı. fışkırmadı. benim sudyenim bile ıslanmıyor.

Kızlar çok stresli ve gerginim.Lütfen bana bi akıl verin. Bugün kontrolüm vardı bebek gayet iyi suyu iyi sancım hiç yok. Doktor pazartesi gününe kadar kendiliğinden sancın gelmezse bebeği bekletip risk almayalım dedi. Suni sancıyla doğumu başlatalım o gün açılma olmazsa sezeryana alalım dedi. Ama ben suni sancı istemiyorum bir de açılma olmazsa sezeryan ikisini birden yaşarsam ne psikolojim ne de vücudum bu kadarını kaldırmayacak. Pazartesi gününe kadar kendi sancılarım başlamazsa sezeryanla doğum yapıyım diyorum. Sizce suni sancıyı denemeli miyim? Gerçekten bütün cesaretimi kaybettim suni sancıdan çok korkuyorum:(

Ben de aynı durumdayım, p.tesi günü kontrolümde nst'de sancım çıktı, 1 cm kadar açılmam vardı. Doktor Perşembe ye kadar bekleyelim, gelmezse Perşembe sabah gelip direk yatışını yap dedi. Ben de dua ediyorum, inşallah kendi sancımla olur doğumum diye. Ben de suni sancıdan ve sezeryandan korkanlardanım. Hakkımızda hayırlısı artık..

benimde sezeryan 8. gün. ilk günler hiç gelmedi. bu ara biraz daha iyi. ama bazen gün içinde hiç gelmediği oluyor. beslenmeme dikkat edemiyorum ondan sanırım. sütüm hiç olmadığında mama veriyorum.

benimki emmeyi bilmior birde. sadece ucunu emiyor boş boş. önceden azimle bıkmadan emiordu boşda olsa. şşimdi biberonla kendi sütümden verdiğimden yada mama verdiğimden alıştı hazıra. bi kaç saniye geç gelse süt sinirleniyor , bırakıyor. bende elimle sıkıp az süt gelmesini sağlıyorum. öyle süt olduğunu anlayıp devam ediyor.

dr. sizin sadece emme probleminiz var dedi. ciddi bir gaz problemide yok dedi. yanlış emdiği için sıkıntınız var dedi. yanlış emdiğinin farkındayım ama doğru emmesini sağlayamıyorum. :(

canım emzirirken bebeginin yan durmasını sağla, yani sana dogru yan yatır, kafası memene dönük vücudu sırt üstü şeklinde olmasın,
tüm vücuduyla yan tutarsan hem memeyi daha kolay tutar hemde gaz problemi minumuma iner

cnm bu pamukçuk nasıl anlaşılıyor, bizim emirin dilinde hafif beyazlık var, acaba pamukçuk mu oluyor:44:

merhabalr kızlar ve cücükleriii
nasılsınız bakalımbız bugun uyku halı dısında superızzz:66:sancı mancı yokk:1: paşamın keyfısisi yerınde cok sukur kıpırr kıpırrr
dün geceyı anlatım sızeee oncekı gun hast.gelırken aklım abır yıyecek geldı esıme dedım duymamıss gecınce tekrarladımm ustelemedımm gecmeden nıe demedın dedi fılan neyse dedım dunde aklıma geldı esımde dısardayd gece gec gelecekdı mesaj attım derkenn oda ısı uzamıss gece 12 de kayseri gib bır yerde(10 dan sonra heryer kapalı durumda geneldee taa sehırın ıcıne gıdecksın sosyetık yerlereee)oda dolan dolan kaynımla araba ıleee dedım yteer gel vaz gectım sabah erken gıdıyorsun gelde yatt derken 1 gıbı eve geldı ohh baktım ıstedıgım seyy anammmmmmmmmmm bır yedım bır yedımm gece dusunun st 1 de bır ekmek yedım nerdeysee onunlaaa ama bır rahatladım kı sormayın gıtsınn:9::9::9:o ka:46: yıyen sen mısn oh mısıll mısıl uyumusum takııı st 5 de içimm yanmıss o ka yersen tabııı:9:
sonra esımı gonderırkende buz gıbı karpus yedık paşamla yattık kalktımkı yedıgım seydenmıdır nedırr sag elım ayagaım sısmıss oynatamıyorum bılemm ama sımdık gecıı hehehe ıyı oluyormus hehehe bu ass erme ıslerı yaaaaaaaaaaa:46::46:
:52::52::52:

kızlar 1 gıbı sancım basladı ve tam 5 dakkada bır gelıyor otekı oglumda oldugu gıbı sımdıde nısanım geldı doktora hemen gıtmelımıyım karar veremıyorum otekı dogumum gece 2de sancım basladı sabah 10da hastaneye gıttım nısanım oyle geldı akıl verın bana kızlar ya:50:

bızım ıcın dua edın doguma gırıyorum ve cok korkuyorum:18: hayırlısıyla bebegımı kucagıma alacam insallah.. rabbım herkesın evladına bagıslasın..
ABOWW ALLAH KOLAYLIK verısn ınsl kı bu st lerde emısıyorsunudur ınsl cnm benım gusle haberlerını almak dılegımlwww:16:

Kizlar yaa benim oglusumun yanaklarinda sivilce gibi seyler cikti.bu nedir acaba sizde yasiyor musunuz
canım sıcakdan isilik olabılır ustunu kıyafetını az gıydırr erkeklr sıcagı sevmezzzzzzzzzzz:20:

slm kızlarrr doğuramayan kaç kişi kaldık acaba doğuran anneler bize dua edin bizde sağ salim doğuralım artık takvim bitti artık sayacak gün bile kalmadı napmalıyız bu son günlerde yürüyüş ve duşun haricinde tecrübeli olanlardan yardım istiyoruz
bırde hurma yıyorum ben ıscak dus yuruyus ve bugun ıtıbarı ıle merdıve ınıp cıkmaya baslıyorum evım 7.katta merdıvenle cıkmayı palanlıyorum ınslll

Kızlar çok stresli ve gerginim.Lütfen bana bi akıl verin. Bugün kontrolüm vardı bebek gayet iyi suyu iyi sancım hiç yok. Doktor pazartesi gününe kadar kendiliğinden sancın gelmezse bebeği bekletip risk almayalım dedi. Suni sancıyla doğumu başlatalım o gün açılma olmazsa sezeryana alalım dedi. Ama ben suni sancı istemiyorum bir de açılma olmazsa sezeryan ikisini birden yaşarsam ne psikolojim ne de vücudum bu kadarını kaldırmayacak. Pazartesi gününe kadar kendi sancılarım başlamazsa sezeryanla doğum yapıyım diyorum. Sizce suni sancıyı denemeli miyim? Gerçekten bütün cesaretimi kaybettim suni sancıdan çok korkuyorum:(
hıc mı acılamn yok canım bnımm benımde dun kontroldu bebegım gayet ıyıdı vr dr mus gununu beklesın sunı vermem sana dedı 2 cm de cumadna berı aıklık var dedı kısmet artık kendı sancımı beklıcm kıı pazar aksamı 30-80 arasıı dusensız sancım cıktı nts de hayırlsıı ama cm acıklıgın varsa sunı denemeye degerrrrrrrrrrrrr bencee:26:

bugün 26 günlük olduk şükür. 5 gün sonra kontrolümüz var bakalım kilo almış mıyız çok merak ediyorum. oğluş o kadar hareketli ki uyurken sarmazsak deli gibi hareket ediyor eller kollar hiç durmu yo inanılmaz. bende sabahları mama veriyorum

kızlar selamlar...
emzirmeyle ilgili sorunum var yardımcı olabilir misiniz acaba?
bebeğim devamlı uyuyor,3-4 saat hatta uyandırmasam 6-7 saat uyuyor.emzirmeyi de sadece o isteyince yapıyorum,çünkü ne yapsam uyanmıyor.bu seferde aç kalıyor galiba,sütüm yağlı ama az geliyor memelerim dolup taşmıyor yani. günde kaç defa ve kaç dakika emzirmem lazım bilemiyorum.yardım eder misiniz bu konuda? uyanmadığında nasıl uyandırıyorsunuz bebeğinizi?
bi de göbeği az önce düştü bugün hemen banyo yaptırsak olur mu yoksa yarın mı yaptıralım?

Ben simdi saglik ocagindan geldim benim oglum surekli memede hic birakmiyor kilo almis mi kontrol ettirmek istedim emzirmeyle ilgili seninkine benzer sorularim oldu..
Yenidogan bebek icin her istediginde emzirmelisin dediler ne kadar emerse o kadar iyi diyorlar
Oglum pek kilo almamis ama boyu uzamis mamayla ayda bir kilo alacagina anne sutuyle yarim kilo alsin iyidir dediler

biz banyosunu göbek düştükten iki gün sonra yaptırdık çünkü kuru kalması gerekiyormuş ben gündüzleri neredeyse 1 buçuk 2 saatte emziriyorum geceleri de biraz daha geç

kızlar selamlar...
bebeğim devamlı uyuyor,3-4 saat hatta uyandırmasam 6-7 saat uyuyor.emzirmeyi de sadece o isteyince yapıyorum,çünkü ne yapsam uyanmıyor.bu seferde aç kalıyor galiba,sütüm yağlı ama az geliyor memelerim dolup taşmıyor yani. günde kaç defa ve kaç dakika emzirmem lazım bilemiyorum.yardım eder misiniz bu konuda? uyanmadığında nasıl uyandırıyorsunuz bebeğinizi?
bi de göbeği az önce düştü bugün hemen banyo yaptırsak olur mu yoksa yarın mı yaptıralım?

Canım öncelikle merhaba,
Bizim bıcırıkta başlarda çok zorlanıyordu, uyanmak istemiyordu. Kendi haline bırakırsan saatlerce uyur. Hemşire bana uyanmazsa topuğunu sıktır, ağlatarak uyandır dedi. Bak benim kızım uyumaktan sarılık oldu, daha yeni yeni atlatıyoruz. Sakın ihmal etme ve ağlatmaktan korkma. Ki yenidoğanda yalnız başına, ışığın altında ağlayacağına topuk acısından ağlasın yani..
Emzirme konusuna gelince.. Ben sezeryanla doğum yaptım ve bana çok ağır geldi ameliyat psikolojisi.. Dolayısıyla süt problemi yaşadım. Şimdi çok güzel gelmeye başladı. Asla umudunu kaybetme. Benim 16. günüm düşün yani.. Zamanla bebek emme düzenine alışıyor ve ben uyandırmasamda 2 saatte bir acıkarak uyanıyor. Emzirme zamanlarımız oldukça uzun. Gündüz genelde 45 dk sürüyor, akşam saatlerinde çok daha uzun. Ama sabır.. Buda düzelecek :))
Biz göbek bağı düşer düşmez yıkamıştık. Bence yıkamalısın. Oda rahatlasın yazıkkkk :))

canım sıcakdan isilik olabılır ustunu kıyafetını az gıydırr erkeklr sıcagı sevmezzzzzzzzzzz:20:

Canim sende kayserideymisdin bende nasil giydiyorsun bebegi

canım benim de 40 bitti dün kontrolüm vardı.suyu iyi bebek iyi beklemeye devam dedi doktor.bence bebeğinde sıkıntı yoksa bekle derim ben.açılma yokken verilen sancının sonucu genellikle sezeryan oluyor

kızlar selamlar...

oğluşumda öle çok zor uyanıyo.ilk haftalarda sağlık ocağı her saat uyandırıp emzireceksin dedi kilo alması için.bir,bir buçuk saatte bir uyandırıyorum ben.10 15 dk emiyo.bazen yarım saati buluyo emmesi.altını açık bırak uyanması için.hatta bezini çıkar altına ıslak mendil koy uyanır ıslak olduğu için.yada ıslak mendille vücudunu siliyorum ben.soğuyu sevmiyo uyanıyo öylelikle.süt zamanla çoğalır.ben 17.gündeyim sütümü sağıyorum bile.o kadar çoğalıyo yani.sadece stres yapma bebeği uyandır mutlaka ve emzir.

Canim sende kayserideymisdin bende nasil giydiyorsun bebegi
kı z ben daha dogurmadımm:1:ama arkadasım zıbın ustne ınce peenye takım sonrada penye battanıye ıle sarıyor o kaaaaaaaaa
benım oglum dogana kadarr:1: hava bırazdaha sıcak olur 10 denn:d
ve benım evım full gunes alıyor ve catı katıı derken ben sade zıbınn ve kundak ıle de yatırabılrımm :1:ustunede ınce penye battnye tmm dırr paşamm

Back
X