Arkadaslar,
Meme ucu yaralari bebegin memeyi dogru tutmamasindan kaynaklaniyor. Biliyorum ilk defa anne oldugunuzda herkes sadece ucunu degil cevresindeki siyah kismida agzina almali diyip duruyor. Isin kotusu ne yapilmasi gerektigini hepimiz biliyoruz ama nasil yapilacagini bilmiyoruz:) korkmayin yalniz degilsiniz. Ilk bebegimde hergun aglaim 1 ay boyunca

yok ben emziremeyecegim diye. Kizimi 15 ay emzirdim doyasiya:) benim isime yarayan birkac noktayi paylasmak isterim:
1- meme basi aik yara olduysa: Garmastan Pomat kullanin ve memeyi havalandirin. Yalniz bu kremi emzirmeden once temizlemeniz gerekiyor. 1 kasik karbonati suda eritip iyice memeyi temizleyin sonrada ilik suyla durulayin.
2- bebegi emzirmeden 5 dakika once memeyi pompa ilesagin. Meme ucunuz cikacak ve siyah kisim yumusayacak. Boylece bebek memeyi kavrayabilecek.
3- eger pompa ise yaramiyorsa plastik meme uclari ile emzirin. Korkmayin bebek biraz buyuyunce cikartiyorsunuz o plastik aperatlari. Bebek magazalarinda satiliyor. Meme ucunuza uygun boyutta almaniz gerekli.
4- her emzirmeden sonra meme ucunuza sutunuzu surup acik birakin memeyi.
5- emzirmeden once sicak havlu ile memelere masaj yaparsaniz sut akisini hizlandiracaksiniz.
6- sut uretimini indukleyen gidalar: rezene, zencefil, sarimsak, sogan, bulgur,
7- internette degisik pozisyonlarda emzirme teknikleri var, eger memeleriniz buyukse futbol topu pozisyonunu oneririm. Ters kundak bir diger iyi yeni dogan emzirme pozisyonudur.
8- bebek sarilik olduysa ve uyandirmakta gucluk cekiyorsaniz, islak temiz bir bezle ayaklarina ve alnina dokunun, ayak altini imdikleyebilirsiniz, sirtinda omurlai boyunca parmaklarinizi hareket ettirmenizde uyanmasini saglar. Lutfe bebekleri cok giydirmeyin, onlar terleyemediklei icin cok giydirmek ateslerinin yukselmesine sebep olacaktir.
Unutmayin yazin sizden 1 kat ince kisin 1 kat kalin giyinmek yetecek bebege.
Umarim benim isime yarayan bilgiler sizlerede yarar saglar. Saglikli mutluve bol sutlugunler!
Son soz: sutum bol dedikce sutunuz olacak. Ben buna inaniyorm ve her sabah sutum bol diyorum kendime