2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Benimki de öyle cnm doğuştan göbek fıtığı varmış doktor ilk muayenesinde dedi büyüdükçe toparlarmis.bende aglatmamaya çalışıyorum cnm.

Buarada o bebek görmeye gelenler bana hep yemeğe geldiler annemle sinir olduk insanlarda hic insaf kalmamış resmen yemeğe gidecek kapı ariyolarmis gibi akşam yemeğine geldiler hep bu nasıl is bu insanlar hicmi düşünmüyo bebekle ugrasmaktan nefes alamıyorum hele gündüz uykusu hic yok gelen gidene ne temek yedirecegimi ddüşünmekten canımdan bezdim...:37::47:

kızlar bebeğim sarılık oldu sürekli uyumak istiyor emzirmem gerek ama memeyi tutmuyor bu sebeple sağıp vermek istedim ama kraftın süt sağma makinasını denedim acayip acıtıyor yaa 1 damla bile çekemedim dayanamadım sürekli acıtır mı yoksa bir süre sonra geçer mi napmalıyım sağıp kaşıkla vermek istemiştim sarılık için başka ne yapabiliriz sizler neler yaptınız nolurr acil yardım edin

Günaydın kızlar
Sorunlar hep aynı sanırım benim oğluşum da dün 4ten akşam 10a kadar uyanıktı çok korktum birşeyi mi var diye bi de bu aralar gaz sorunumuz mu başlıyor yeni yeni anlamadım bakalım bugün nasıl olacak
Tabi bir de misafir sorunu:)
Biz hastaneden çıkıp eve geldiğimizden bu yana ki 25 gün oluyor hergün yatılı misafirimiz vardı
Ev geniş bir de annem bi yardımcı ayarlamıştı o yüzden çok iş güç karışmadım başlarda daha doğrusu 3.günü kalkıp sarma falan sardım yemekleri yaptım sırf sıkıntıdan 1hafta falan öyle gitti sonra baktım ki dikişlerim kanamaya başladı azcık işi bıraktım ama son birkaç gündür artık iş başa düşmeye başladı inşallah sorunsuz hallederiz bu dönemleri..
Çok kopuk kopuk yazdım sabah sabah ama bir de benim en büyük sorunum eşim 23temmuzda londraya dönecek okulu başlıyor ben kalıyorum biraz daha evi falan boşaltmışık gelirken o ev bulacak eşyaları falan ayarlıcak biz de bayramdan sonra gitcez inşallah. Eşim olmadan ne yaparım bilmiyorum hem bebek için zira ben ondan cesaret alıyorum hem de kendim için. Şu zamana kadar eşimden daha hiç ayrı kalmadım Rabbim sabrını verir inşallah..
Bir diğer konu da foruma girmeyen arkadaşlar..ben hem zeynodan hem de taliadan çok faydalı şeyler öğrenmiştim çok yorum yazmasam da bunun da yanında ikisinin de enerjisine bayılıyordum. Zeynonun pratikliği ve talianın 3 çocuğa rağmen bu kadar aktif olması beni etkiliyordu. Şimdi forma girmeme kararı almışlar ve gerçekten çok üzücü umarım kısa zamanda tekrar aramıza dönerler telle falan görüşen varsa ikna etmeye çalışın arkadaşlar ikisini de bu başlığa gelmek istemiyorlarsa olmadı başka konu başlığı açarız:)

günaydın annişler,

hepimizde aynı sorunlar valla.ya gaz ya uykusuzluk ya da bebişleri uyutamama.allah hepimize kolaylık versin.
bebeğime emzik alıştırmak istiyorum kızlar çok mu geç kaldım.oğlum bir aylık olacak.birde nuk un emziğini aldım ama ucu çok sert.(biberonun ucu çok yumuşak bebiş çok rahat alıyo biberonu).bebeğin ağzını acıtır die veremiyorum sizin emzikler nasıl ve ne marka.önereceğiniz emzik varsa gidip alayım yoksa bebiş 24 saat memede kalacak.

Bu arada topiğe terk eden sevgili arkadaşlar geri dönün lütfen.insan bu sitede birbirinden çok şey öğreniyo ve bir nevi streste atıyo.hepimizin birbirlerinin görüşlerine önerilerine ihtiyacları var.

günaydın annişler,

hepimizde aynı sorunlar valla.ya gaz ya uykusuzluk ya da bebişleri uyutamama.allah hepimize kolaylık versin.
bebeğime emzik alıştırmak istiyorum kızlar çok mu geç kaldım.oğlum bir aylık olacak.birde nuk un emziğini aldım ama ucu çok sert.(biberonun ucu çok yumuşak bebiş çok rahat alıyo biberonu).bebeğin ağzını acıtır die veremiyorum sizin emzikler nasıl ve ne marka.önereceğiniz emzik varsa gidip alayım yoksa bebiş 24 saat memede kalacak.

Bu arada topiğe terk eden sevgili arkadaşlar geri dönün lütfen.insan bu sitede birbirinden çok şey öğreniyo ve bir nevi streste atıyo.hepimizin birbirlerinin görüşlerine önerilerine ihtiyacları var.

Chicco'nun her tarafı kauçuk emziğini kullanıyoruz. Çok yumuşak olduğu için yüzünde iz de bırakmıyor. Her ay değiştirmek gerekiyor, biz ikincisine geçtik :)

Günaydın kızlar
Sorunlar hep aynı sanırım benim oğluşum da dün 4ten akşam 10a kadar uyanıktı çok korktum birşeyi mi var diye bi de bu aralar gaz sorunumuz mu başlıyor yeni yeni anlamadım bakalım bugün nasıl olacak
Tabi bir de misafir sorunu:)
Biz hastaneden çıkıp eve geldiğimizden bu yana ki 25 gün oluyor hergün yatılı misafirimiz vardı
Ev geniş bir de annem bi yardımcı ayarlamıştı o yüzden çok iş güç karışmadım başlarda daha doğrusu 3.günü kalkıp sarma falan sardım yemekleri yaptım sırf sıkıntıdan 1hafta falan öyle gitti sonra baktım ki dikişlerim kanamaya başladı azcık işi bıraktım ama son birkaç gündür artık iş başa düşmeye başladı inşallah sorunsuz hallederiz bu dönemleri..
Çok kopuk kopuk yazdım sabah sabah ama bir de benim en büyük sorunum eşim 23temmuzda londraya dönecek okulu başlıyor ben kalıyorum biraz daha evi falan boşaltmışık gelirken o ev bulacak eşyaları falan ayarlıcak biz de bayramdan sonra gitcez inşallah. Eşim olmadan ne yaparım bilmiyorum hem bebek için zira ben ondan cesaret alıyorum hem de kendim için. Şu zamana kadar eşimden daha hiç ayrı kalmadım Rabbim sabrını verir inşallah..
Bir diğer konu da foruma girmeyen arkadaşlar..ben hem zeynodan hem de taliadan çok faydalı şeyler öğrenmiştim çok yorum yazmasam da bunun da yanında ikisinin de enerjisine bayılıyordum. Zeynonun pratikliği ve talianın 3 çocuğa rağmen bu kadar aktif olması beni etkiliyordu. Şimdi forma girmeme kararı almışlar ve gerçekten çok üzücü umarım kısa zamanda tekrar aramıza dönerler telle falan görüşen varsa ikna etmeye çalışın arkadaşlar ikisini de bu başlığa gelmek istemiyorlarsa olmadı başka konu başlığı açarız:)

Canim benim esim 6 aylik yurt disi gorevine gidiyor ne yaxik ki aile goturulemeyen bir yere oglum bir bucuk aaylik olacak babasi gittiginde.o yuzden durumunla mutlu ol siz en azindan beraber olacaksiniz

kızlar bebeğim sarılık oldu sürekli uyumak istiyor emzirmem gerek ama memeyi tutmuyor bu sebeple sağıp vermek istedim ama kraftın süt sağma makinasını denedim acayip acıtıyor yaa 1 damla bile çekemedim dayanamadım sürekli acıtır mı yoksa bir süre sonra geçer mi napmalıyım sağıp kaşıkla vermek istemiştim sarılık için başka ne yapabiliriz sizler neler yaptınız nolurr acil yardım edin

canım benim avent ilk başta acıtıyor ama sonra geçiyor. sağamıyorsan da mama ver hayatım aç bırakma sakın bir kerelik bişey olmaz daya biberonu aç kalırsa sarılığı artar.. bir de su ver mutlaka...

günaydın annişler,

benim oğlan nuk u alıyor hiç dikkatimi çekmedi sert oluşu..

Kızlar sutum kesiliyor :( goguslerım kuculdu bugun hep mama verdik mememden sut gelmeyince cıldırmış gibi aglıyor kolik dedi doktor ama anlıyorumki cocuk acmış bunu farkedince iyice morelim bozuldu ve resmen sutum gittikçe azaldı.kendimi motive edemiyorum olmuyor iyice dirayetsiz oldum yalvarırım dua edin en azında 6 ay kızıma sut verebileyim.
Moralini bozma. Bozarsan sutun daha da azalir. Sut yapicai caylar ic yiyecekler ye ve bos bos da olsa emzir. Mecbur gelecek :34:

Cumamız hayrolsun arkadaslar..
Dırek konuya gırıyorum fenayım cunkı bı sorum olcak oglum emdıkten sonra emdıgı gogsumde bı sure fena agrı sancı oluyor sızce neden bı bılgınız var mı ?
Sut tekrar damarlara dolarken oluyor. Sevin bence

Off hanımlar sezeryan doğumun 2. günü ayağa kalkmak zorunda kaldım. Bakanım olmadığı gibi gelende ya öğlen kahvaltıya ya akşam yemeğe geliyor. Doğum sıkıntılarına, bebekli düzene alışmaya çalışırken bi taraftanda çamaşır, bulaşık, ütü, yemek, gelen giden hepsi bana bakıyor. Evde annem var ama o engelli olduğu için ancak kendi kendine yetiyor. Gelen misafir annemle oturuyor ben yemek hazırlıyorum. Onlar gidince annem ''sen lohusa kadınsın kendini zormala girip yapsınlar'' diyor. Sonra da gelen misafirin yanında kızım kahvaltı hazırla, yemek hazırla, onu da ısıt, bunu da doğra'' diye emirler veriyor.
Kimse de tokuz demiyor ki bacım '' zahmet etme biz eve gidince yeriz'' diyorlar. Bu cümlenin açılımı ''açız ama bizi doyur diyemiyoruz artık sen anla'' oluyor. Bazılarıda akşama doğru geliyor otur otur akşam olmuş mecbur yemek yenecek. Tabi sadece ben mutfaktayım. Oturdukları yerden bağırıyolar '' naserdo gel otur yorma kendini!'' iyide siz oturuyosunuz ben de otursam yemeği kim hazırlayacak?Bugün gelen olursa yemin ederim hastayım diyip gidip yatıcam. Bu ne yaa... Sİz de benim gibi misiniz yoksa bi bakanınız var mı?
Sinir oldum misafirlerine. Sen de hatalisin. Lohusa halinle kosturma. Insanlar seni kosturup dururken gorunce iyi galiba deyip isin ucunu kacirilar. Git yat, onlar yemek getirsin sana. Acisi sonradan cikar bak soyleyeyim. Benim dikisim kabarmisti

acemi canım bebiş emdikten sonramı yoksaa öncemi sağıyorsun 40 ml süt tüm gün çıkan sütmü yoksa her sağdığında çıkan sütmü...benim kızım emiyor uyuyor 5dk sonra uyanıyo yine emiyo sonra ağlayarak uyanıyo ve meme tutmuyo 60 yada 90 ml mama hazırlıyorum lok lok içiyo bitiriyo anlıyorumki memişi boş boş emmiş
Yok canim bebeenim bebegim de artik 70-80 ml emiyor sanirim. Bazen daha fazla bazen daha az emiyor bebekler. Bebegin acliktan uyaniyorsa hic emzirmekle israr etme mamasini ver rahatca uyusun, senin de sutun biriksin. Gun boyu su ic bardak bardak.

slm annişler,

Bebeğimin bir süredir yeşille karışık sarı cıvık kakası vardı.birde çok huzursuzdu.uykuya dalamıyordu.bu sabah kakası tamamen yeşildi dayanamadım dr gittik.meğer oğluşum mikrop kapmış kaç gündür sancı çekiyormuş.ağrı kesici ve mikrop giderici şuruplar verdi dr şimdi paşam mışıl mışıl uyuyo.aman annişler böyle bir olayla karşılaşırsanız ihmal etmeyin dr a mutlaka götürün bebişleri.

Bol sütlü günler diliyorum........
gecmis olsun

Kiyafet konusunda cevap verenlere tesekkur ederim. Artik kisa kollu-sortu giydirdim. Icinde hala kolsuz citcitli body var. Onu da yakin zamanda aticam. Cocuk rahatladi biraz :52:

Ben de bebgime mvlut okuttum ramazan gelmeden. Bugun bir aylik olduk. Gaz sancilarimiz cok az da olsa azaldi, onceden cok fenaydi. Sutu guzelce emince uykusu da daha iyi oluyor. Arada bir mama vermek zorunda kaliyorum malesef. Sutum daha iyi ama oglum daha cok emmeye basladi. Eger sagarsam gun icinde tekrar vermek zorunda kaliyorum, ac kaliyor illa ki bir ogunde.

Kanamam hala devam ediyor. Kahverengi lekeye donustu. Umarim artik biter

Canim ufak bir kirginlik oldu onlar da daha gelmeyeceklerini söylediler.. Eminim okuyorlar ama israrla yazmiyorlar

Taliaaya sormussun ama ben cevap vereyim sanirsam oda benimle ayni paketi kullaniyor.. Burdaki 1 numaranin icin de 25 tane bez var belki oyüzdendir ..

Yikarken bende cok tereddüt ediyordum basta ama oglusum suyun icinde sakin olunca bende yavas yavas sakin bir sekilde yikiyorum.. Suana kadar 3 defa yalniz yikadim hepsinde de masallah suya girer girmez uyudu resmen :) onun disinda esimle banyo yaptiriyoruz hep,. Arkasindan birde güzel masaj yagiyla masaj yapiyorum 3-4 saat araliksiz uyuyor eger karnida tok olursa..

Osuruguna da gelen giden gülûyor baska ne yapicaklar birde her emzirme sonrasi bütün gücüyle sesli sesli ikinmasi var kaka yapmak icin babasi uykudan uyanip kahkaha atiyor bazan ;)

hııım helal olsun valla dün k.valideyede söyledim bizim arkadaşlardan biri kendi yıkıyomuş diye
oda benim gibi tepki verdi:1:
bez konusundada ok o zman25 adetse azmış normal yanii babaların paralarına etmeyeeeeeeeee dewam:9:
talliya ve diğerlerin yazılarını okudum çok üzüldüm ortada hiç bişi yok yaa
hem burası kimsenin evi barkı değil isteyen istediği yere girer,kırkınlık hoş bişi değil elbet ama topikte bulunsalar yine birbirleriyle
konuşmazsalarda kendileri bilir...:ssz:

Taliaa geridonusumkutusu ve zeyno kizlar bi kendinize gelin, alincak hicbir sey yok. Yanlis anlamalar konusarak duzeltilebilir yapmayin

Oglumla misafir agirlamaya devam ediyoruz. Kalabalikta cocuk misil misil uyudu :37: Boyle uyuyacaksa surekli misafir cagirayim ben :1:

Oglum banyoda iken aglamaya basladi. Kiyaeti cikinca biraz aglayip suya girince susuyordu. Dun hem suya isedi hem agladi hem de kurularken havluya kakasini yapti :37: Giydirene kadar da agladi :18: Emzirmesem sakinlesmeyecekti. Neden boyle oldu anlamadim. Ilk defa tek basima yikamistim yanlis bir sey mi yaptim acaba :44:

Dikisimin ucundaki dugum ipi dustu :49: Bugun evde ilk defa tum gun tek kaldim. Bebek uyurken banyo bile yaptim :52: Artik birbririmize alisiyoruz. Bebegim biraz sicak kucak seven tipten. Bir de lafci, durmadan konusucan. Arada bir kaldirip gezdirmemi de istiyor, boyuna tavanlara bakiyor. Insallah gunden gune iyiye gider.

Su yalan dunyada en rahat yer anne kucagiymis :nazar::nazar:

maşalllaaaahhh oğluşunada sanada yanlız alıştımı fena olur benden söyleemesi:27:

hepimiz aynı cnm kimimiz oğluşuyla kimisi de kızıyla uğraşıyor bunlar güzel uğraşlar RABBİM HERKESLERE BÖYLE TATLI UĞRAŞLAR VERSİN İNŞALLAH
İYİ OLMANIZA SEVİNDİK BENDE KIZIMDA İYİ ÇOK ŞÜKÜR BİRAZ KAKA SIKINTIMIZ VAR O KADAR
EVET CNM YA GÖRMEDİM KUSURA BAKMA DUDAKLARI MEŞHUR ZATEN:54::54::54:
AL Bİ RESİM DAHA SANA

alllahım nazarlardan korusun maşşallah bu nasıl bir güzellitir böylee:nazar::nazar::31:

kızlar kilolar ne alemde bu arada hep sormayı unutuyorum
ben 18 kilo ile sezonu kapattım
bugün 45 günlük olduk
giden kg:12
kalan kg: 6:))
hiç bu kadar çabuk gideceğine inanmıyordum çooook sewindirik oldum

canım sakın aç bırakma mamadan korkma, bizde gecirdik o günleri mamada verdim biberonla, emmez sonra diye korkma ben bir ay sadece sağarak besledim tutamıyordu, ş,mdi kendiliğinden tutuyor,ama ben hala ne kadar yediğini biliyim diye sağıyorum,ben lansinohun çift elektriklisini kullanıyorum memnunum,birde markatten bebedorun manuelini aldım hem 30 lira çok ucuz pratik onunlada çekiyorum,kaşıkla filan uğrasma doymaz bebişin,

kızlar oğlum kaç gündür kakasını yaparken çok zorlanıyo ıkınıyo da ıkınıyo zeytinyağı falan filan çok uğraşıyo napabilirim

1 aylık şenlıgın ardından annem ve kardeslerım ıstanbul yolunu tuttular..geldıklerı vakıt dogum olabılırdı ama oglum 10 gun gec gelınce annemler ve bebısle beraber toplamda 10 gun gecırebıldık..ve sonunda ramazan dolayısıyla gıtmek zorunda kaldılar.gırdıgım her odada onlar var sankı yoklukları cok dokundu.. Aglaya aglaya helak oldum ama smdı sutum kesılır korkusuyla tutuyorum kendımı..

Artık 2+1 ız oglumuzla basbasa.burda tanıdık kımsem yok bebısımız oldu dıye ust komsunun harıcı kımse gelmedı hos su saatten sonra kımsenın gelmesnı de ıstemem zaten sadece oglumla ılgılenmeye gucum var.tek arkadasım dostum herseyım esım var Allahtan ısı musaıt gun ıcınde de evde olabılıyor.

Bıze dua edın arkadaslar esım sozlesmelı memurdu bır ay ıcınde kadroya gecıcek ıns.kadrolu olunca da ıst.da okudugu ıcın oraya gıtme ımkanımız doguyor dort gozle eylulu beklıyoruz hep dua edıyoruz sızlerde dualarınza bızı de katın ıns.yalnızlık essız dostsuz bır basınalık cok zor aylardır sabrettık buna karsılık donerız ıns ıstanbulumuza..

Pek dertlıyım kusuruma bakmayın baya laf kalabalıgı yapmısım :26:

1 aylık şenlıgın ardından annem ve kardeslerım ıstanbul yolunu tuttular..geldıklerı vakıt dogum olabılırdı ama oglum 10 gun gec gelınce annemler ve bebısle beraber toplamda 10 gun gecırebıldık..ve sonunda ramazan dolayısıyla gıtmek zorunda kaldılar.gırdıgım her odada onlar var sankı yoklukları cok dokundu.. Aglaya aglaya helak oldum ama smdı sutum kesılır korkusuyla tutuyorum kendımı..

Artık 2+1 ız oglumuzla basbasa.burda tanıdık kımsem yok bebısımız oldu dıye ust komsunun harıcı kımse gelmedı hos su saatten sonra kımsenın gelmesnı de ıstemem zaten sadece oglumla ılgılenmeye gucum var.tek arkadasım dostum herseyım esım var Allahtan ısı musaıt gun ıcınde de evde olabılıyor.

Bıze dua edın arkadaslar esım sozlesmelı memurdu bır ay ıcınde kadroya gecıcek ıns.kadrolu olunca da ıst.da okudugu ıcın oraya gıtme ımkanımız doguyor dort gozle eylulu beklıyoruz hep dua edıyoruz sızlerde dualarınza bızı de katın ıns.yalnızlık essız dostsuz bır basınalık cok zor aylardır sabrettık buna karsılık donerız ıns ıstanbulumuza..

Pek dertlıyım kusuruma bakmayın baya laf kalabalıgı yapmısım :26:

alllah gönlünüze göre en hayırlısını nasip etsn canım üzme kendini:54:
biz varız ya daha eş dost mu istiyosun sen bakiiim :23::34:
şaka bi tarafa da çok zor heleki aileden uzak olmak , alışırsın bebişine odaklan vakit çok çabuk geçer :54:
bi bakmışsın eylül gelmiş istanbula atanmışsınız oohhhhh miisssssss:16:

aşıığıım ben bu oğluşuma ya acayip lafçı ve çok bilmiş bakıyor
aguuucuklar atmaya başladı
konuşmaya çalışıyorum bebekleşerek konuşuyorum tabi:1:
sanki ''anne ne saçmalıyosun düzgün konuş'':9: dercesine bi bakıyoki susuyorum hemen:27:
sabah 6 kalkış saatimiz hiç şaşmıyor sizin bebişlerde aynımı:26:
çalar saatini kurmuş sanki hiç es geçmiyor ayarlanıp gönderilmiş bu meleklerr:9:

ben de lansinohun elektriklisinden memnunum canım, geçmiş olsun..

günaydın annişler,

biz mamajoonun yenidoğanını aldık çok sevdi, ondan önce de bebedorun yeni doğanını kullanıyordu şimdi ikisini de alıyor. Dene cnm, neyi alacağı belli olmuyor ama mutlaka 0 numara al, 0-3 ay olanları büyük ve çabuk yoruluyorlar onlarla

kızlar kilolar ne alemde bu arada hep sormayı unutuyorum
ben 18 kilo ile sezonu kapattım
bugün 45 günlük olduk
giden kg:12
kalan kg: 6:))
hiç bu kadar çabuk gideceğine inanmıyordum çooook sewindirik oldum
benimkiler yerli yerinde:31:

kızlar oğlum kaç gündür kakasını yaparken çok zorlanıyo ıkınıyo da ıkınıyo zeytinyağı falan filan çok uğraşıyo napabilirim
sen kayısı suyu içebilirsin cnm sütünden geçer bir de yüzüstü yatrıp sırtını yukarıdan aşayıa ovun

aşıığıım ben bu oğluşuma ya acayip lafçı ve çok bilmiş bakıyor
aguuucuklar atmaya başladı
konuşmaya çalışıyorum bebekleşerek konuşuyorum tabi:1:
sanki ''anne ne saçmalıyosun düzgün konuş'':9: dercesine bi bakıyoki susuyorum hemen:27:
sabah 6 kalkış saatimiz hiç şaşmıyor sizin bebişlerde aynımı:26:
çalar saatini kurmuş sanki hiç es geçmiyor ayarlanıp gönderilmiş bu meleklerr:9:

biz 5 gibi kalkıyoruz uyku uyanıklık arası 6 yapıyoruz sonrası vahşet :1: sonra bi sıkıntısı yoksa öğlen uyuyor tosbam

Oğlum sünnet oldu:) iyi ki yaptırmıştım hiç bir sorun yaşamadık Allah'a şükür... Tek sorunumuz sebamed kullanmama ve sürekli alt değiştirmeme rağmen 2 gündür pişik:( önerilerinizi bekliyorum

Back
X