2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ben esimin basinin etini yedim ve sonuc olarak benim sectigim kolye geldi pahali bisey degil tabi de aldi yinede o gunun hatirasi

nilo maşallah büyümüş oğlun işe başlamana üzüldüm
ama mecbur tabii mama takviyesi mi alacak ?
sünnetiniz hayırlı olsun
nerede yaptırıdınız benim oğlum 5 yaşına geldi hala yaptırmadık
çok pişmanım küçükken yaptırmadığım için eşim sağolsun :19:

Canım teş.ederim.. sünneti başak çocuk hastanesinde Şaban beye yaptırdık, Şaban bey bu konuda çok tecrübeli, çünkü çok fazla sünnet yapıyor, bize önermişlerdi, bizde yaptırdık ve memnun kaldık... sizde Şaban beyi düşünebilirsiniz, ancak oğlunu artık 7 yaşından sonra yaptırmalısın, çünkü psikolojik çok etkileniyorlar, ya bebekken yaptıracaksın yada 7 yaşından sonra... en uygun böyleymiş sünnet için... işe başlama fikri gerçekten benim için çok kötü... aslında çalışmayı seviyorum ben.. ama 8 aydır işten uzak kaldım, şimdi bebişimi bırakıp işe gitmek çok zor olacak... bu arada ben yarı mama yarı anne sütü ile besliyorum bebişi... zaten erken doğduğu için fazla ememiyordu, biberona alışmıştı, sonra benim sütüm neredeyse çekilmek üzereydi, sonra bebişi zorlaya zorlaya sık sık emzirdim ama mama vermeye de devam ettim, şimdi bu şekilde alıştı, sütüm biraz arttı ama yinede yetmiyor bu yüzden mama vermeye de devam ediyorum... işe başlayınca sabah emzirip gideceğim, ben işteyken acıktığında mama verilecek, ben işten gelince yine emzireceğim, zaten erken geleceğim işten...

Canım çok çok geçmiş olsun Rabbim en kısa zamanda sağlığına kavuştursun bebişini inşallah eminim çok üzgünsün ama güçlü ol,olki bebeğinin sana ihtiyacı var bunada şükür Rabbim beterinden esirgesin Allah'a emanet

Canım teş.ederim.. sünneti başak çocuk hastanesinde Şaban beye yaptırdık, Şaban bey bu konuda çok tecrübeli, çünkü çok fazla sünnet yapıyor, bize önermişlerdi, bizde yaptırdık ve memnun kaldık... sizde Şaban beyi düşünebilirsiniz, ancak oğlunu artık 7 yaşından sonra yaptırmalısın, çünkü psikolojik çok etkileniyorlar, ya bebekken yaptıracaksın yada 7 yaşından sonra... en uygun böyleymiş sünnet için... işe başlama fikri gerçekten benim için çok kötü... aslında çalışmayı seviyorum ben.. ama 8 aydır işten uzak kaldım, şimdi bebişimi bırakıp işe gitmek çok zor olacak... bu arada ben yarı mama yarı anne sütü ile besliyorum bebişi... zaten erken doğduğu için fazla ememiyordu, biberona alışmıştı, sonra benim sütüm neredeyse çekilmek üzereydi, sonra bebişi zorlaya zorlaya sık sık emzirdim ama mama vermeye de devam ettim, şimdi bu şekilde alıştı, sütüm biraz arttı ama yinede yetmiyor bu yüzden mama vermeye de devam ediyorum... işe başlayınca sabah emzirip gideceğim, ben işteyken acıktığında mama verilecek, ben işten gelince yine emzireceğim, zaten erken geleceğim işten...

bizde başakta yaptırmayı düşünüyoruz herkes çok memnun kalmış sende öyle
artık okula başlamadan yaptıracağız sanırım seneye
kolay değil canım çalışan bir anne olmak umarım memeyi bırakmaz
sana kolaylıklar diliyorum canım

Son düzenleme:
Hayirdir canim insallah önemli birsey yoktur anlatmak istersen dinleriz tabiki herneyse sıkma canini hersey düzelir zamanla

Suan bile az cok anliyorum seni tek cocuk oldugu halde ama iki cocukla cok iyi idare ediyorsun yine massallah birde erkek cocuklari daha bir yaramaz olur kücük kucakta büyügün pesinden kostur dur, birde bugün yinemi hamileyim yazmissin aman diyeyim haa

ZEYNO: tatlim nete girince bana bi özel mesaj yollarmisin birsey sorucam tlfdan sadece cevap verebiliyorum yeni mesaj gönderme olmuyor

yok canım ne hamileliğiii midem bulanıyoduda takılıyım dedim sadece allahım isteyenlere versinn
Kaldir pc yi..cepten takip et cnm
Ben öyle yapıyorum:31: okuma yazmasi olmayan oğlum ; google dan oyun yazıp sitelere bakıyor. .oyun indiriyor falan:26:
Cok uzun zamandir sadece odevlerinde aciyorm, çıktı alıyorum falan
Wi-fi var, cepten bakıyorum:34:

telefona gıcık oluyom ya en iyisi pc idare ediyoz bakalım...

bende ilkinde kocama demediğimi bırakmamıştım çiçek isterim hediye isterim diye ters tepti sadece öylesine bi çiçek almıştıın ikincide hiç bişi sölemedim umrumda bile değil dedim bundada benden önce harika çiçeğimlee ayıldıktan hemen sonra hediyem geldii kendi elleriyle taktı kolyemii sonra ben ağladım tabi mutluluktan :16::16:

kızlar selam hepınıze moralım cok bozuk
ervanın ayagı kırıldı hemde sorunlu ayagı
alcıya aldılar 1 haftadır alcıda dua edın lutfen cok ıhtıyacım var
.zor gunler gechrıyorum :(

oyy kıyamam canım ya çook geçmiş olsun allah şifa versin meleğini kötülüklerden korusun

bende benzer şeyleri hissetmiştim. oğlum ilk 25 gün açlıktan kıvranmıştı. o kıvranışları ve ağlayışlarını ben huysuzluk olarak değerlendirmiştim. huysuz ve açgözlü. sürekli aranıyor ve ağlıyordu. ne açgözlü diyorduk hepimiz. oysa gerçekten açmış çocuk. şimdi doyunca fazlasını almıyor.

huysuzluğunun sebebinin açlık olduğunu anladığımda ciddi üzüntü yaşamıştım. öncelikle sütümün az olmasına çok üzülmüştüm. oğlumun şanssız olduğunu, ne biçim bi anne olduğumu bile düşünmüştüm.

sonra bende çevredekilerimi suçladım içten içe. özellikle annemi. annem elinden gelen herşeyi yaptı, haftasonları gelip koştur koştur bana yemek yapıp bırakıp gitti. çoğu zaman haftaiçi bile geldi o kadar uzak mesafeye.

o da kendini suçluyordu. çocukken size annelik edemedim şimdi de edemiyorum diye. ben onu teselli ediyordum öyle düşünme diyordum ama bi yandan da bi burukluk yaşıyordum. doğru düzgün bakanım olmadı sütüm ondan olmadı diye.

sonra mama verme zamanı herkes ve hatta dr lar mama verme dedi. emzir emzirdikçe sütün gelir. delirdiğim nokta bu oluyordu. iyi de o zamana kadar bu çocuk aç aç nasıl olcaktı. aç kaldığı için uyumuyordu. uyumadığı için ben dinlenemiyordum nasıl olacaktı.

bi gün bi hemşire arkadaşımla konuştum. söylediği şeylere hak verdim , hak vermek istedim. ondan sonra kafam çok rahatladı.

dr larda dahil kimseyi dinlemeyecektim ve her öğün mama vercektim. öyle de yaptım. önce iyice emzirdim sonra her öğün bir ölçek mama verdim.

bi süre sonra hazırladığım mamaları dökmeye başladım. çocuk iştahsız hasta galiba diye düşündüm. ama bi baktım sütüm artmış. şimdi günde 1 yada 2 kere mama veriyorum.

tembellik etmeyip gece sağım yapsam mama vermeden de işi götürebilirim sanırım. sanırım benim kafamı rahatlattığım noktada sütüm artmaya başladı.

canım bu cümleleri yazmana çok sevindim birara fena bunalımdaydın bak ne güzel herşey yavaş yavaş yoluna girmiş:34:

ayy benimki daha doğum yapmadan aldı ama ne aldııı elektirk süpürgem iyi çekmiyodu istediğim süpürgeyi aldı bunu doğum hediyesi yerine say dedi:41::41: gülsemmi bilemedim valla

benimkinde de aynı durum var eller ağızda bol salya:37:

Bizimki de öyle canım. Neyi tutarsa ağzına sokup ısırıyor. Bugün memesini tutmuş ağzına sokulan yerinden arkasnı yiyordu sert sert. :17:

aynen yaa diş içinde erken ama anlamdım bi türlüü...
kızlar bebeğim 4 gün sonra 3 aylık olacak..Kilosu 6200 falan...emme süresi 5 dakika falan :( ve gün içinde huzursuzlanıyor bazen memede sinir yapıp aglıyor kilosuna göre degerlendirirseniz sütüm yetmiyor olabilir mi :((
canım kilosu gayet iyi bizimkide 70 günlüktü 5.300 kilosu seninkisi gayet iyi bencee
dün senin bu yazdıklarını okuyunca bebeğimin doğumundan itibaren süreç gözümün önünden film gibi akıp geçti.3.gün sarılık olmuştu fototerapi gördü.o gece bana hastanede makina verip sağ dediler yaklaşık 1 saat arayla sağdım 25-30ml falan çıktı.hatta bu kadar mı diye şaşırdılar ve mama verdiler.ilk mamayla o zaman tanıştı yavrum çok üzülmüştüm.halbuki mememde fındık kadar ve daha büyük şişmeler olmuştu bende sütüm var ama çıkmıyor sanmıştım.akabinde bir kaç gün üst üste hastaneye tekrar gittik kontrol için.hastaneyi inletiyordu bebeğim sürekli ağlıyor ben kolik dedim kendimce başa geldi çekilecek.yine o kontrollerin birinde dr u dediki bu acıkma ağlaması emzir odada dedi. halbuki yeni emzirip girmiştim odasına.onun dışında, geceleri emziriyorum az bi zaman sonra tekrar uyanıp memeye dalıyor ben 15 er dk meme başına emziriyorsam 5 dk sından sonra uyuyup kalıyordu.ne bana uyku oluyordu nede ona tokluk.şimdi düşününce bunları anlıyorum.ilk ay kontrolümüze gittiğimizde dr az kilo almış deyip mamaya başlattı.o gün bugündür bebeğim ele gelir oldu.huzursuzluğu gitti demek açmış yavrum benim.hep kendimi ve etrafımı suçladım kimse yardım etmiyor bana hep yorgunum yemek bile yiyemiyorum diye ama neymiş... zaten benim sütüm yokmuşki kendi kendime gelin güvey olmuşum:43:
yeri gelmişken onuda diyim,yazlıktaydık eşimin annesi vefat,babası, eşim, ben... eşim diyorki ne kadar gerginsin işte herşey düzene girdi güzel uyuyorsun...ya ne güzel uyuyorum gece mama hazırlamak için 3 defa kalkıyorum her seferinde en az yarım saat hem gazını çıkarmaya çalışıyorum hem dik tutuyorumki kusmasın.çıt dese beşiğin başında bitiyorum.zaten 4.30dan sonra mızır mızır uyanık...anlatıyorum ama dinleyen kim?! aslında eşimin böyle demesinede şaşmamalı.çünkü daha doğum yaptığımın 5. günü dikişli mikişli,tek başıma bebekle kaldığımda bunu umursamayıp, yeni alacağı ayakkabılar hakkında telde yorum yapmamı istemişti.bebekle uğraşıyordum uğraşamıcam senin ayakkabınla dediğimde sen benle hiç ilgilenmiyorsun (!) diyen bir adam var karşımda.daha çook örnek var.eminim sizde aynı şeyleri yaşıyorsunuzdur.annelik bebekten ziyade kocayı idare etmekmiş ben bunu anladım :44:
doğru canım kesinlikle katılıyorum sana

Kızımın kolik ağlamaları tavan yaptı
yetmiyormuş gibi sürekli ilgi istiyor
Kucağımdan indirdiğim anda yaygarayı koparıyor çıldırmak üzereyim .dün akşama kadar yarımşardan bir buçuk saat uyudu sadece ve dışında sürekli kucağımdaydı. Oturtmuyor da bütün gün evde dolanıp durduk yetmedi dışarıda gezdik Allah ım çok şükür eli ayağı sağlam sağlığı yerinde ama çok zorlanıyorum ya ne zaman sakinleşip bir düzene giricez
canım geçicek zamanla dayanıcaz napalım bizimkide ölee hergün yeni bişi geliştiryo kendi kendinee

Canim son care biogaia alacaktim ama bunda da bakteri oldugunu gordum ve eczaci doktorun bunu surekli yazdigini hastalarin da cok memnun oldugunu soyledi. Aslinda bu ilaclarin hepsinin icerigi benzermis sadece her bebege baska ilac fayda veriyormus. Bizim ilacimiz sab simplex biliyorum en cok o fayda veriyor ama ici kimyasal dolu oldugu icin vermeyecegim. Bugunlerde aglamasi daha az. Ya benim diyet etkili oldu ya da ilac. Bugun 5.gun sut urunleri tuketmiyorum. iki gundur de kirmizi et yemiyorum. Yine agliyor gazdan ama cigliklari azaldi gibi

Dogru yapiyorsun, koyacagin su 90 olacak son hacim degil.

Gazi olmayan bebeklere cok ozeniyorum masallah :nazar:

Eskiler mecburiyetten yapiyormus. Yoksa bebegin kaldirabilecegi bisey degil pirinc unu. Lop diye oturur mideye. Memeni bos da olsa emzir bu sayede sut uretimi tetiklersin, yok ki diye vermekten kacinma. Ben o hataya dustum sutum azaliyordu, simdi hicbir zaman sutum yok demiyorum dayiyorum memeye.

Benim oglumun da surekli tikaniyor. Doktor bunun normal oldugunu surekli acmam gerektigini soyledi. Cigliklar atarak gozunden yaslar gelerek agliyor ben burnunu acarken. Cigerlerim parcalaniyor ama mecbur devam ediyorum. Sabaha karsi cok fena tikaniyor burnu, ne yapsam ayni.

Bu donemde dis yapilari gelismeye basladigi icin boyle.

inşallah öledirr..
kızlar selam hepınıze moralım cok bozuk
ervanın ayagı kırıldı hemde sorunlu ayagı
alcıya aldılar 1 haftadır alcıda dua edın lutfen cok ıhtıyacım var
.zor gunler gechrıyorum :(

canım gerçekten çok üzüldüm allahım yardımcınız olsunn dualarımız sizinle bebeğinede sanada allahım güç sabır versinn inşallah en yakın zamanda herşey yoluna girer...
merhabalar kızlar nasılsınız umarım herkes iyidir geçmişi okumadım 2 gündür . hepinizin bebişleri okada tatlı ki resimlerinden seviyorum hep ama fırsatbulup çok yorum yazamıyorum kızım ilk defa bukadaruzun uyudu bugün ben de fırsat bu fırsat foto ekleyeyim dedim.

işte bu da benim cimcimem :16:
yerim ben o cimcimeyii allahım maşallah çok tatlı denizkızı allah sana bağışlasın..

Nasılsınız bakalım, bebişler nasıl? umarım çok çok iyidir... ancak son yazılanlardan anladığım kadarıyla minik Erva'nın ayağı kırılmış sanırım.. çok üzüldüm, allah şifasını versin, umarım tez vakit iyileşir, allahım tüm bebişlerimizi korusun inş...
Denizkızı; kızın çok tatlı maşaallah, çok şirin... bende senden esinlendim, bende bebişimin, (Egemenim) resmini koyuyorum.. oğlum büyüdü teyzeleri... annesini hiç üzmüyor kuzucum benim...
Bu arada bende pazartesi günü işe başlıyorum... :( bir ay kadar kayınvalidem gelecek bebişe bakacak, sonrada bakıcıya vereceğiz, bakıcımız hazır ama bir ay ben bakarım dedi kayınvalidem.. bu arada kayınvalidem bir saat uzaklıkta oturuyor yoksa temelli bakmaya dünden hazır, çok seviyor torununu, kayınpederimde bir günden fazla kalamaz geldiğinde... bu yüzden mecburen bakıcı... ama bakıcımız iyi tanıdık biri çok şükür...
son olarak da oğluşum geçen hafta sünnet olmuştu biliyorsunuz bahsetmiştim.. şu anda iyileşti, hiçbir sorun yaşamadık, ağrısı bile olmadı, çabucak iyileşti.. bebişini sünnet ettirmeyi düşünenlere kesinlikle tavsiye ediyorum...
Eki Görüntüle 783581 Eki Görüntüle 783580 Eki Görüntüle 783582
canım çok tatlı bebişin allah esirgesinn maşallah...oyyy dayanıyom ben bunlara yaa...

bu arada..
iki haftalık tatilin sonuna gelmiş bulunmaktayız
artık evimdeyim şükürler olsun:ssz:
tatilimizi kısaca özetleyim size
sadece emzirdim :53:
evde, arabada, alışveriş merkezinde, sahilde, her yerde
bu kadar :43::43:
neyseki bunu tahmin edip otele değil yazlığa gitmiştik
kızım bebek arabasında gezmeyi pek sevmedi
nasıl oldu bilmiyorum ama kundağa bayılıyor
bazen yaygarayı basıyor kundak yapınca sakinleşip uyuyor
ne iş anlamadım :51:
emzik almıyor biberonu zorla bazen alıyor
ama illaki memeden emmek istiyor:31::31:

ilk oğluşumda 43 günlükken gitmiştik
hiç zorlanmamıştık bebek arabasına bayılıyordu
emziğini alıncada uyuyordu..
ahh ahhh bu kızlar
valla süpersin hayatım yaaa en iyisini yapmışsın bu zmanda tatil daha kolay oluyoo...bu kızlar bizi yicek bak görr...:9:

normal canım benimki kendi tükürüğünde boğalacak o durumda yani:52::52:
bende korkuyom zaten arasıra yutsmıyo okadar biriktiriyoki genzine kaçırıyoo...

Çok önemli bişey yapmadı ama söz konusu yavrum olunca sadece benim sözüm geçsin istiyorum. O ise ailesinden onay almadan sünnet yaptırmak istemiyor buna kızdım. Sonuçta benim yavrum ve biz bir aileyiz kendimiz karar verebiliriz buna. Hamileliğimde horlamaya başladım uyuyamıyordu. Ayrı uyumaya başladık. Çocuk oluncada geceçocuk ikide bir uyanıyor ses yapıyoz uykusu hassas ayrı uyuyoz işte. Ne bilim alıştık galiba. Bir gece birlikte uyuyalım dedik bana sıkıntı geldi :50: İlerde düzelir inşlh. Çocuğumla yayılıyoz yatağa. Yatağımızda çok rahat

ay bende hamileliğimin en son ayında yaslanmadan yatamıyodum o yüzden salondaki koltuğun yolu bana gözükmüştü doğumdan sonrada camı çok acamıyorum hem bana çarpıyo hem çocuk üşür diye yarım açıyodum hopp bizimki ben sıcakta yatamam dedi geçti diğer odaya. ama bu ay sonunda çocuğu artık kendi odasında yatırcam çocuk yatıyo ben kalkıyo ben fena alıştı sonradan ayırmadı daha zor olur gibi geliyo. ama koca yatakta tek yatmakta nasıl zevkli yaaa :27::27:

kızlar bi sorum olcek sizlere :15:
benm süt sagma makinem var ama gelin görünki daha hiç sagım yapmadım
hiç ihtiyaç duymadım çalışmıyorum da yani depolama gibi bi sorunum yok
ama bu ara sütümün azaldıgını da hissediyorum
sağsam artar mı?
birde buzluktan çıkarıp vercegime emzirmem daha iyi değil mi?
yinede sagıp biriktirmeli miyim
hadi diyelim acil durum içim biraz attım dondurucuya hazırda olsun diye
benm birsürü ufak biberonum var onlarla atsam olur mu
illa süt saklama poşetimi olmalı

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslar merhaba biliyosunuz kizim enfeksiyon oldu ve 10 gundur antibiyorik tedavisi goruyoruz ates dusmedigi icin uc gun serum yedi.damar yolunu bulamadilar ve cok yerden deldiler kizim aglamaktan hal oldu tabiki bende oyle.evdeyiz ates yok.crp umarim dusmustur.idrarda sorun yok.kakadan suphe duyuyordum su gibi sut kesikli sumukumsu diye bisey cikmadi.hala ole.sizin kakalar nasil.birde su kakada amip ayrimi bak iliyor labaratuvardakilwrmmi amip oldugunu anliyor.cunku kakada 3 sete bakmislar rota virusune falan.normal gaita yazmislar.ama eskisi gibi degil sanki kakasi hani sari mayonez gibimi sizin kakalar 3 ayligi gecen arkadaslar yoksa buyudukce degistimi.mervecim ervaya allah sifalar versin.seni iyi anliyorum on gundur ruh gibuim insanin yavrusunun cani yaninca mahvoluyor.ama guclu olmaliyiZ .

Back
X