2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Bende bayılıyorum temizlige hele çamaşır yikamaya. Yemek konusunu bende düşünüyorum dünden beri

Dolapta tavuk gögsüm var. Galiba kremalı tavuk ve pilav yapacağım. Eşim tavuk çok seviyor her gün yapsam şikayet etmez :1:
Yanınada komposto mu yapsam malum doğumdan beri kabızlık sorunum var. Tuvalete gitmeye korkuyorum artık :14: Prebiyotikli yoğurtlarda işe yaramıyor. bitkisel çaylarda sütümü azalttı :31:

Ben bu topıcı nasıl kacırmısım ya sımdı gordum daha.yenı mesajları kurcalarken.bır derdım var kosesıne yazılanları okumayı cok sevıyorum da :1:
Pc den gıremıyorum fırsat bulup,ondan goremedım sanırım.neyse arada takılırız artık bızde sıze
Kvalıde kpeder bızde gunlerdır.evın ıcınde dort donuyorum herkese yetısmek zor oluyor.Allahtan kvalıde gul gıbı kadın da sacma sapan sıkıntılarla ugrasmıyorum bıde bu arada.ama esımle bozustuk dun.annesı gelelı benı attı koseye ve bunu soyledıgımde de kabullenmıyor.ılk defa soyledıgını uzerıme almadım dıyor !! Almamaya devam etsın o dun gece ıtıvarıyla kusuz olası bı ateskesle ortayı bulabılırız ama ılk adımı atacak olan ben olmycam cunku haksız olan ooooo !!! Zaten aylardır gelmısım bu mahrumıyet bolgesınde nerdeyse ınsan yuzunu,konusmaayı unutcam psıkolojım yerlerde.benı ıdare edecegı yerde uste cıkma derdınde!! Uzgunum canım bu defa ıdare edılen ben olmalıyım !! ( Esıme seslenıs ; ıc ses :D

Anlatacak yer arıyormusum ıyı etmıssın zeyyno dıger topıcte bebelerden farklı mevzuya gırılmıyor ama burda tanıdıklarla fıkır pAylasımı fıkrı cok ıyı olmus.
Hayırlı cumalar bu arada kızlarr

En sevdiğimiz kitaplardan bahsetmiştiniz çok acı ama ben üniversiteden beri kitap okumuyorum :17:

Ay kendi kendime topicte konuşuyorum kimseciklerde yok. :1:

Ben bu topıcı nasıl kacırmısım ya sımdı gordum daha.yenı mesajları kurcalarken.bır derdım var kosesıne yazılanları okumayı cok sevıyorum da :1:
Pc den gıremıyorum fırsat bulup,ondan goremedım sanırım.neyse arada takılırız artık bızde sıze
Kvalıde kpeder bızde gunlerdır.evın ıcınde dort donuyorum herkese yetısmek zor oluyor.Allahtan kvalıde gul gıbı kadın da sacma sapan sıkıntılarla ugrasmıyorum bıde bu arada.ama esımle bozustuk dun.annesı gelelı benı attı koseye ve bunu soyledıgımde de kabullenmıyor.ılk defa soyledıgını uzerıme almadım dıyor !! Almamaya devam etsın o dun gece ıtıvarıyla kusuz olası bı ateskesle ortayı bulabılırız ama ılk adımı atacak olan ben olmycam cunku haksız olan ooooo !!! Zaten aylardır gelmısım bu mahrumıyet bolgesınde nerdeyse ınsan yuzunu,konusmaayı unutcam psıkolojım yerlerde.benı ıdare edecegı yerde uste cıkma derdınde!! Uzgunum canım bu defa ıdare edılen ben olmalıyım !! ( Esıme seslenıs ; ıc ses :D

Anlatacak yer arıyormusum ıyı etmıssın zeyyno dıger topıcte bebelerden farklı mevzuya gırılmıyor ama burda tanıdıklarla fıkır pAylasımı fıkrı cok ıyı olmus.
Hayırlı cumalar bu arada kızlarr

üzme canını diyecem ama insan üzülüyor. Bende eşimle limoniyim biraz. Eski enerjim yok sanki. Dün gece patladı hergün ayrı bir kapris yapıyormuşum.:31: Kahvaltıda lafta soktuk birbirimize. Ben herşeyin bir çözümü var dedim. O da benim bu sinirimin çözümü neymiş dedi. Bende seni bırakıp gitmek dedim. :20: Keşke demeseymişim hoş olmadı ama ne yapim :19:

Bende memleketten cok uzaktayim cok arkadasim yok bura da yalnizim bende yani.

Bende çok yanlızım. Oturup kahve içebileceğim bir arkadaşım yok. Eşimde kahve sevmiyor tek başınada güzel olmuyor :27:

Ben gidiyorum oğlanı uyku bastırıyor o direniyor. Huysuzluk yapıyor. Öpüldünüzzz

Son düzenleme:
Kocalar anlayisli olmali bize çocuktan firsat olmuyoki hic biseye ama herseyi tam istiyorlar

Bazen eşler anlayışlı bile olsa kadın arıza çıkarıyordur. Örneğin ben. eşim çok anlayışlı, çok temiz kalpli biridir. Çok yorma kendini der. Haftasonu bebeğe ben bakayım sen uyu der. Ben arızalıyım :37: Böyle bi sıkıldım hayatım monotonlaştı sanki. Çok çabuk sıkılıyorum. Sürekli eğlenceli bir hayatım olsun istiyorum abartıyorum biliyorum. Allah bana akıl eşime sabır versin :1:

Dün kocama humananın iyi geceler çayını aldırdım
aslında milupanınkini istemiştim yokmuş bunu almış . Akşam içirdim kızıma bana mısın demedi . Gece yine üç sefer kalktı. Bu sabah yine verdim ama cıks. Yine inmiyor kucağımdan ve uyumuyor. Ayağımda sallıyorm şu an.indirirsem uyanacak ama çok tuvaletim geldi üf ya kız xçocuklara has bir naz mı bu. Burada gördüğüm kadarıyla erkek bebekler daha sakin ve düzenli

Dün kocama humananın iyi geceler çayını aldırdım
aslında milupanınkini istemiştim yokmuş bunu almış . Akşam içirdim kızıma bana mısın demedi . Gece yine üç sefer kalktı. Bu sabah yine verdim ama cıks. Yine inmiyor kucağımdan ve uyumuyor. Ayağımda sallıyorm şu an.indirirsem uyanacak ama çok tuvaletim geldi üf ya kız xçocuklara has bir naz mı bu. Burada gördüğüm kadarıyla erkek bebekler daha sakin ve düzenli

Sen benim bebişimi görmedin çünkü :D Gerçi şükürler olsun. Allah onu benden ayırmasın. Normalde çok güleç sevimli akıllı bir kuzudur kendisi ama uyumayı sevmiyor anlamadım. Uykusu var esniyor uykuya dalacakken kendini bir silkeleyip uyandırıyor. Etrafa bakıyor. sonrada uyandım diye ağlıyor :1: Galiba uyumayı öğrenemedi diye düşünüyorum. birde kucağa çok alıştı tüm gün omzumda duruyor. Yere koyunca ağlıyor. Yakında kendime korsan gözlüğü alacağım. Onada papağan kıyafeti dursun öyle omzumda. :1: Dün inat ettim yatağına koydum biliyorum çok uykusu var. Gözler kıpkırmızı ama uyumuyor. Uyumayana kadar seni kucağıma almayacağım dedim. ağladı sustu etrafa bakındı. Gözünü açtı kapadı oyalandı. Ağladıkça emziğini ağzına koydum o fırlattı :1: tam 2 saat sonra kendi kendine uyudu :ssz: sonra ne mi oldu. 10 dk sonra uyandı :84:

Geceleride ben şöyle bir yöntem buldum. uyanınca emziriyorum 10 dk omzumda tutuyorum gaz için sonra yüz üstü uyanıp onuda yüzü bana bakacak şekilde uzatıyorum. Kafasını kaldırıp gözlerimin içine bakıp bakıp indiriyor derken uyuya kalıyor. bir saat öyle uyuyor. :32: Ama bütün salyası tükürüğü üzerime akıyor. Sırılsıklam oluyor gögsüm. Sonra yanıma koyuyorum. Biraz tehlikeli bir yöntem. Bazen bende dalıyorum. Bir uyanıyorum çocuk yok yatağın kenarına düşmüş. Yada yanıma koyarken dikkat edemeyebiliyorum. bir bakıyorum kolu altında kalmış. Geçen gece ödüm koptu. Kucağımıza aldığımızda bacakları kolları morarıyor. Çok hassas. Uykulu uykulu yatağına koydum kolu altında kalmış. Nasıl dua ediyorum allahım lütfen bişey olmasın diye. Hemen çıkardım. Çocuk hareket ettirince rahatladım. Sende bu gece dene ama sakın uyumaaaaa. belki işe yarar. Böyle uyuyunca uykusunda pırtlatabiliyor :1:

Son düzenleme:
gazı çok olan bebekler dize konulan yastıkta bacakları karnına doğru çekili olarak sallarsanız hem gazları çıkıyor hemde rahatça uyuyorlar.

çok ilginç bi yöntemmiş. peki du halde duruyomu bizimki çok hareketli bi kız rahat durmaz diye tahmin ediyorum, yinede denemeye değer

Benm esimde aksamlari yardimci olmaya calisiyo ama ne yardim
Uykusumu var
Neden agliyo
Acmi bu cocuk
Duur sakin ses yapma....uyucak
bisey desem ters ters cevaplar veriyo:41:
Hicde alisik degilim
Allahim nasil geriliyorum anlatamam
tamam cok yorgun geldigi halde yardimci olmaya callisiyo ama
Hic dokunmasa daha iyi
Ikimizide bosu bosuna geriyo
Ama gelin gorunki benm uyutamadigim cocugu napip edip uyutuyo :52:

Hamileliğimden beri burayı takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum. Burdan çok faydalı bilgiler aldım mesela bu akşam çok huysuz olan kızımı mutfaktaki tezgahın üzerine anakucağını koyup aspiratör sesiyle uyuttum. İki dk yı bulmadı uykuya geçmesi herkese tavsiye ederim. Ayrıca gazı çok olan bebekler dize konulan yastıkta bacakları karnına doğru çekili olarak sallarsanız hem gazları çıkıyor hemde rahatça uyuyorlar.

ben tam anlamadım pozisyonu :1: Biz oturuyor vaziyette duracağız bebeği yastığın üzerine yüz yere gelecek şekilde mi yoksa sırtı yere mü uzatacağız. yüz yere gelecek şekilde uzatırsak popo havada duruyor en sevdiğim hali :1:

2 aydır gecelerı oglumla beraber dusup uyuyordum.bugun canım sıkkındı uyuyamadım :26: ılk defa gece uykusuna sahıt oluyorum ve sankı uyumuyor da oyun oynuyor yatagnda,acaıp gurultulu tuhaf sesler cıkarıyor,ara ara seslı nefes alıyor, konusur gıbı mıkırdanıyor .. Sızın mınıklerde boyle mı

Aynen benm oglumda boyle
Cok sesli uyuyo o yuzden esim uyuyamiyo yanimizda tam tersi bende bayiliyorum mikir mikir uyumasina

zeyyno şu iş yerindeki arkadaşın hediyesi konusunda eşim de aynı şeyi yaşadı durup dururken ise maddiyattan değil bozulmak gayet doğal ya ben ona iki ihtimal
a)belki onun çocuğu olduğunda öbür arkadaş çok şey yapmıştır vs.
b)belki daha sonra getirecektir gibi yorumlarda bulunmuştum bilmem senin durumla ilgisi var mı..

canım dün iş yerinden başka bir arkadasım akşama bana geldi yemek falan yedik, bu konuyu tabi onunlada konustum :1:
duyduklarım beni daha da şaşırttıı :53: biz hamileyken bu diger dogum yapan kız altın götürdügü internetten uyku seti ve 2 nevresim takımı almıştı bebişi için kargoyla gelmişti, meger bunlarıda benim canım bitanecik arkadasım hediye olarak almış :53::53::53:

bu ne sevgi bune cömertlik dedimm :44::44: madem o kadar seviyor niye onla degil benle takılıyor yemege benimle inmek istiyor, dısarıda plan yaptıgımda kuyruk gibi peşime takılıyor, inan hiçbir şey anlamış degilim.. :19:

ki benimle bu kadar samimii 10 liralık basit bi tişörtle gelmeye hiç mi utanmıyor :24: ay sinir yaptım yinee, :1:
dün akşam gelen arkadasımında dedigine göre 1 hafta işe gittigimde pek yüz vermedim ya kendisine zeynep bana soguk davranıyor diye onlara söylenmiş :1::1:

bugün babaannemi özel bir bakım evine yatırdık kızlar...annem dayanamayıp gitmedi ailenin "pek güçlüsü" olarak ben gittim ama epey içimi sıktı itiraf edeyim. 12 sene önce beyin felci geçirmişti. Bu zamana kadar evde bakım sağlanıyordu ama artık pek mümkün değil daha profesyonel bakıma ihtiyaç duyuyor sürekli doktor kontrolü serum vs. gerekiyor. Önceden evlerinde bakımına yardım eden hastabakıcı vardı ama artık kimse yapamıyor. Buldukları çalışanlar bi deneyip gidiyor. Benim arkadaşımın açtığı bir bakım evi vardı, güvenilir bir yer oraya yatırdık. Babam ilk başta çok karşı çıkmıştı. Bir süre kendisi bakmayı bile denedi ama olmadı. Bugün o kadar üzüldü ki. Biliyoruz ki orası evden daha güvenli daha iyi bakılacak ama şu kültürün ve sağ olsun ajitasyon medyanın oluşturduğu "bakım evi" imajı yüzünden içi rahat edemiyor adamcağızın. Bir de evden ayrılırlarken komşular gelip ağlaşmışlar iyice tuz biber olmuş. Çok kötü oldu bugün, onu öyle görünce ben de çok kötü oldum.

evet bakım evleriyle ilgili bir önyargı var :50: allah kimseyi o durumlara düşürmesin,
fakat bakılan kadar bakanada gercekten cok zor :5: benimde babaannem son zamanlarında yatalak olmustu, annem ve yengem yıkıyor altını degiştiriyorlardı, :5: sürekli dua ediyordum allahım sen babaannemi yanına al diye, :14: o şekilde yaşamak da gercekten cok zor..
iş yerimde müdürümünde babası o şekilde evde bakıcısı var ama inan ki oda sırf cevre ne der diye bakım evine götüremiyor.. evde sürekli o şekilde görünce evdeki insanlarda hasta psikolojisine giriyor malesef :50:
babanı cok iyi anlıyorum, annesi sonucta içi elvermiyor oralara bırakmaya.. ne desek boş öylede insan üzülüyor böylede üzülüyor.. bu durumda en iyisi profesyonel olarak bakılması gibi geliyor :5:

Back
X