2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Merhabalar,
yazdiklarinizi okumaya calisiyorum coguna da yazmak istiyorum ama zaman yok yok yok!!sadece ben mi durumdayim bilmiyorum.bizde maddi manevi ailelerden hicbir katki yok.hayatimin her doneminde oodugu gibi bu isin de altindan tek basima kalkmak zorundayim. Sizinle paylasip fikrinizi almsk istedigim de cok konu var ama firsat bulamiyorum ki..ins yazabilirim.
Benim oglumun da uyku duzeni bozuldu.su an2 disi var ama yenileri yolda. Hasta oldugundan beri gece 1 kez yerine 3-4 kez uyanuyor.emzigi akmiyor ve surekli her uyanista emmek istiyor yoksa uyumuyor. Gece- gunduz uyusun diye surekli emzirmekten canim yaniyor.meme hep agizda. Normalde gunduz 12de 2 saat , 4-5 gibi 1 saat uyurdu.simdi oglen 1 saat , aksamustu 45 dk kadar uyuyor.kanepeye tutunup kalkiyor ayakta duruyor. Alt degistirmek bile cok zorlasti.binbir numarayla zor temizliyorum.oturmak, ayaga kalkmak, bir yerlere tutunmak istiyor.bu nedenlerle biraz gec kalmis olsak da bu cuma sunnet olacak ins.simdi yeni derdim bu. Genel anesteziyle olacagindan oncesindeir kac saat ac kalicak.nasil durucaz, aglata aglata ben nasil dayanicam bilmem. Yaptiranlar hangi dr.a - bizimki urolog- , hangi yontemle yaptirdilar yazabilirler mi?

Bir diger derdim bakici. Ogretmenim ve dogum izni aldim eylulde baslamayi planlamistim. Simdi kime, nasil guvenicem,oglumu ardimda aglayarak bir yabanciya nasil birakicam, tum bu islerin ustune bir de calismanin fiziksel ve duygysal yipranmasini nasil kaldiricam ve de 1000tl bakici+ yol+ yemek vs.giderleri dusunce calismamin ne anlami kalicak diye sorguluyorum.burda dikkat ediyorum da calisan annelerden pek ses yok ya da ben yazan annelerin calismadigini zannediyorum. Varsa siz de fikir verebilir misiniz?

Sizler ne durumdasiniz ama ben cok yorgunum, surekli bisey yapiyorum, bebege ek olarak ev isleri, uykusuzluk bazen krize giriyorum. Dedigim.gibi esimden baska yardim eden de yok, e tabi o da bir yere kadar.Allah hepimize sabir ve kolaylik versin.

Yorumları okudum...Bende bu durumda olan tek ben miyim diye düşünüyordum.Şu an çalışıyorum 8 aylıkken başladım çalışmaya.Özel sektör, çalışma saatleri çoook uzun ve sıkça ctesi de neredeyse tam gün çalışıyorum.Bitap haldeyim.Hafta içi bebeğimi sabah 15 dk, akşam 15dk-yarım saat görebiliyorum.Zaten çok hareketli olduğu için erkenden uyuyakalıyor.Velhasıl bebeğimden çok uzak hissediyorum.Yoğunluk nedeniyle hiç bir şeyiyle şahsen ilgilenemiyorum.Bu durum beni o kadar çok üzüyor ki stresten sürekli rahatsızlanıyorum.Hayat şartlarımız bunu gerektiriyor, bununla dik durmaya çalışıyorum ama artık her şeyden önce anneyim.Diğer sıfatların gerekliliğini yerine getiremiyorum, o da ayrı konu.
Evde olduğum sıralarda da ev işleri, bebeğim vs. yine yorgunluk vardı değişen bir şey olmadı çalışmaya başlayınca.Değişen sadece bebeğimin kokusundan uzaklaşmam ve bu çok ağır geliyor.Sanırım adapte olmakta zorlanıyorum ama dua ediyorum işler yoluna girsin diye. Yapacak bir şey yok maalesef.
Dün yalnızdım bugün yine kalabalık içinde yalnızım.Ama sorumluluklarım var ve dik durmalıyım...

Öncelikle cvp yazan kntsz,lala, durusen, divasatanica ve moonletter a yorumlari ve destekleri için çok teşekkürler. Eminim benim gibi okuyup yorum yapmak isteyip de firsay bulamayan da çok arkadaş vardir. Onlarin da daha sonra paylaşimlarini okumayi umuyorum. Kntsz in da dedigi gibi Allaha şükürler olsun saglikli bebeklerimiz oldugu icin. İnanin bebegime dair hicbir seyden sikayetim yok. O daha küçücük ve tabi ki bakima muhtaç.beni asıl bunaltan bitmek bilmeyen ev işleri, evde olmak ve en önemlisi yardim eden kimsemin olmamasi. Zaten evde olmak ve ev isleri bir kısır döngü. Evde oldukça iş bitmiyor ve dolayisiyla dışarı çıkıp bir nefes alma firsati bulamiyorum. Çalişmaya alişkin oldugumdan da hayat yemek, ütü, çamaşir, bulaşiktan ibaret olmamali diyorum..evde olunca sosyal yaşam da yok. Tabi bende de suç var..herşeye yetişmeye çalış,2 ayda bir temizlikçi alma, her işe atla..bazen eşime patliyorum valla. Oh sen rahatsin, uykun,yemegin, ütün herşeyin yerinde diyorum. Üstüne bir de fedakar anne..bebegin herseyini kendi yapmaya çalişan..zaten babalarin yardimi akşamdan akşama, haftasonunda ..onda da bir yemek yedirme, bir alt değiştirme, biraz oyalama.. O kadar..yemese off yemiyor derler anneler hemen atlar ver ben yediririm diye..eşimi de bu konuda rahata alistirdigim icin elestiriyorum kendimi. Tabi o da hakli..bakiyor annesi herseyi hemen yapiyor, bana birakiyor..
Sonuc olarak cocuk buyutmek zor bir is ve tek basina yapilacak bir is degil. Benim bir yil icinde resmen goz cevrem kaz atagi doldu, sacimdaki beyaz teller artti..uykusuzluk, yorgunluk, fiziksel ve ruhsal olarak yipratiyor. Ama her guzelligin bir bedeli var ve herseye ragmen tum bunlar su an yanimda uyuyan bu melege deger..Allaha sukurler olsun anneligi yasamayi bizlere nasip ettigi icin.. Ve Allah yavrularimizi kazlardan, belalardan, hastalik ve kotuluklerden korusun, bizlere onlari en guzel sekilde buyutmeyi nasip etsin.

Öncelikle cvp yazan kntsz,lala, durusen, divasatanica ve moonletter a yorumlari ve destekleri için çok teşekkürler. Eminim benim gibi okuyup yorum yapmak isteyip de firsay bulamayan da çok arkadaş vardir. Onlarin da daha sonra paylaşimlarini okumayi umuyorum. Kntsz in da dedigi gibi Allaha şükürler olsun saglikli bebeklerimiz oldugu icin. İnanin bebegime dair hicbir seyden sikayetim yok. O daha küçücük ve tabi ki bakima muhtaç.beni asıl bunaltan bitmek bilmeyen ev işleri, evde olmak ve en önemlisi yardim eden kimsemin olmamasi. Zaten evde olmak ve ev isleri bir kısır döngü. Evde oldukça iş bitmiyor ve dolayisiyla dışarı çıkıp bir nefes alma firsati bulamiyorum. Çalişmaya alişkin oldugumdan da hayat yemek, ütü, çamaşir, bulaşiktan ibaret olmamali diyorum..evde olunca sosyal yaşam da yok. Tabi bende de suç var..herşeye yetişmeye çalış,2 ayda bir temizlikçi alma, her işe atla..bazen eşime patliyorum valla. Oh sen rahatsin, uykun,yemegin, ütün herşeyin yerinde diyorum. Üstüne bir de fedakar anne..bebegin herseyini kendi yapmaya çalişan..zaten babalarin yardimi akşamdan akşama, haftasonunda ..onda da bir yemek yedirme, bir alt değiştirme, biraz oyalama.. O kadar..yemese off yemiyor derler anneler hemen atlar ver ben yediririm diye..eşimi de bu konuda rahata alistirdigim icin elestiriyorum kendimi. Tabi o da hakli..bakiyor annesi herseyi hemen yapiyor, bana birakiyor..
Sonuc olarak cocuk buyutmek zor bir is ve tek basina yapilacak bir is degil. Benim bir yil icinde resmen goz cevrem kaz atagi doldu, sacimdaki beyaz teller artti..uykusuzluk, yorgunluk, fiziksel ve ruhsal olarak yipratiyor. Ama her guzelligin bir bedeli var ve herseye ragmen tum bunlar su an yanimda uyuyan bu melege deger..Allaha sukurler olsun anneligi yasamayi bizlere nasip ettigi icin.. Ve Allah yavrularimizi kazlardan, belalardan, hastalik ve kotuluklerden korusun, bizlere onlari en guzel sekilde buyutmeyi nasip etsin.

Yaşadığın şeylerde yalnız değilsin. Ben de oğlum için işimi bıraktım.
2 yaşı dolana dek çalışmayı düşünmüyorum. Ama yeterince organize olamadığımı düşünüyorum. Bebeklerimizle daha kaliteli zamanlar geçirmeliyiz. Gittikçe bilinçleri artıyor. Saç baş dağınık, işlerden bunalmış bir anne, çocuğuna nasıl bir rol model olabilir.
Dün instagramda okudum. 3 çeşit sağlıklı yemek yapıp yorgunluktan stress yüklü bir anne yerine bir sandviç hazırlayıp kendisi ile oynayan çocuğu tercih edermiş çocuklar. Çocuk belki ütüsüz gömlek giyse umrunda değil. Ama o ütüyü yapmak için annenin O nu geçiştirmesini unutmaz. Bunları bilmek değil, uygulamak önemli. Birbirimize destek olmalıyız. Bizi en iyi biz anlarız..

Goksu merhaba
Kizlarin da dedigi gibi yalniz degilsin.
Biliyorsundur Ben ikiz annesiyim.bahsettigin yorgunluk ve kisir dongu bende o kadar cok ki.soyle soyleyeyim,iki gunluk dag gibi bulasigi daha yeni topladim.ve arkasindan hemen eski goruntusune tekrar dondu.ev darmadagin,her oda,her nokta.benimkiler Su son ayda cok huysuz ve simarik oldular,nasil oldu ne ara oldu bilmiyorum.ikisi de tutunup kalkiyor,ikisi de her yeri dagitiyor,ustue kavga ediyorlar.kizim oglumun elinde ne gorse aliyor anisindan kendisine de vermeme ragmen.cok daraliyorum,cok bunaliyorum.
Oglum Shasta,atesi 39.5. Gece gunduz durmadan agliyor iki gecedir ayagimda yatiyor.bacaklarikin agrisindan artikduramiyorum.ve iki gece toplam dort saat uyumadim kafami kaldiramiyorum.hu arada dag gibi utuye,evi birak yattigim yatagi toplamaya bile vakit bulamiyorum.ayni zamanda kizim da devamli ilgilenilsjn diye agliyor.inan kacip gitmek istiyorum
Ustune esimin hic yardim etmeyen ama herseyivkendileri yapiyormus gibi davranan kaba ve cahil ailesi Ile ugrasiyorum.esikmle araiz sogiukl.cunku artik dayanamiyorum ve ailesine sayip dokuyorum.onceleri Boyle degildi,cocuklara bakmakkolaydi.niye zorlasti anlamadim.ama esimin ailesinin beddua etmis olabilecegini dusunuyorum,yapmadiklari sey degil..
Cocuklarim en ufak seyden mikrop kpiyor,devamli doktorlardayiz,paramiz yk...iki haftadir annemdeyim iki auyditr kaynanama gitmedim,istemeye istemeye gitmek zorundayim.ne bulursam onu yiyor,ne bulursam onu giyiyorumhicbirseye tuvalete gitmeye bile vakit bulamiyorum.birseye niyetlendiysem,onu bir hafta gecmeden yapamiyorum.bir yere bhiorsey koymussam,gunler gecmeden onu eski yerine koyamiyorum.hizli bir insandim,artik yildim ve yapamiyorum.ustelik cocuklara annemle bakiyoruz.Kadin da artik perisan.

Cocuk Baikmakl cok AMA cok zor.

Goksu merhaba
Kizlarin da dedigi gibi yalniz degilsin.
Biliyorsundur Ben ikiz annesiyim.bahsettigin yorgunluk ve kisir dongu bende o kadar cok ki.soyle soyleyeyim,iki gunluk dag gibi bulasigi daha yeni topladim.ve arkasindan hemen eski goruntusune tekrar dondu.ev darmadagin,her oda,her nokta.benimkiler Su son ayda cok huysuz ve simarik oldular,nasil oldu ne ara oldu bilmiyorum.ikisi de tutunup kalkiyor,ikisi de her yeri dagitiyor,ustue kavga ediyorlar.kizim oglumun elinde ne gorse aliyor anisindan kendisine de vermeme ragmen.cok daraliyorum,cok bunaliyorum.
Oglum Shasta,atesi 39.5. Gece gunduz durmadan agliyor iki gecedir ayagimda yatiyor.bacaklarikin agrisindan artikduramiyorum.ve iki gece toplam dort saat uyumadim kafami kaldiramiyorum.hu arada dag gibi utuye,evi birak yattigim yatagi toplamaya bile vakit bulamiyorum.ayni zamanda kizim da devamli ilgilenilsjn diye agliyor.inan kacip gitmek istiyorum
Ustune esimin hic yardim etmeyen ama herseyivkendileri yapiyormus gibi davranan kaba ve cahil ailesi Ile ugrasiyorum.esikmle araiz sogiukl.cunku artik dayanamiyorum ve ailesine sayip dokuyorum.onceleri Boyle degildi,cocuklara bakmakkolaydi.niye zorlasti anlamadim.ama esimin ailesinin beddua etmis olabilecegini dusunuyorum,yapmadiklari sey degil..
Cocuklarim en ufak seyden mikrop kpiyor,devamli doktorlardayiz,paramiz yk...iki haftadir annemdeyim iki auyditr kaynanama gitmedim,istemeye istemeye gitmek zorundayim.ne bulursam onu yiyor,ne bulursam onu giyiyorumhicbirseye tuvalete gitmeye bile vakit bulamiyorum.birseye niyetlendiysem,onu bir hafta gecmeden yapamiyorum.bir yere bhiorsey koymussam,gunler gecmeden onu eski yerine koyamiyorum.hizli bir insandim,artik yildim ve yapamiyorum.ustelik cocuklara annemle bakiyoruz.Kadin da artik perisan.

Cocuk Baikmakl cok AMA cok zor.

Ya sen böyle anlatınca çok üzüldüm😞geçicek arkadaşım iki tane pırlantan yanında büyüyüp dolaşacaklar sen yaşlandığındada onlar sana bakıcak.senin zorluğun bizimkiyle çarpı iki.yaman oraya buraya tırmandıkça peşindeyim o bile stres.Allah ikisininde rızkını arttırsın canım.ama hep şunu düşün sen zor olanı bu zamana kadar başardın o yoğunlukta nasıl özenle mama hazırladın onlara sakın karamsarlıpa kapılma arkadaşım çokta iyi bir annesin herkezide boşver gitsin gün olur devran döner.gerçejtende şuan zor zamanları şuan.bugün 8 den beri 2 dakika oturmamışım tuvaleti saymazsan😄😄oda annem bendeydi çığlık çığlıpa çocuk ya yanlız bırakmıcan.babasınıds bezdirdi ben seni istiyo diye diye sardım çocuğu başına adam ayağa kalkamıyo hemen ıhhhh ıhhh.yatana kadar tepesinde.vallaa sallayalım gitsin yaa geçiyor zaman bak doya doya yaşayalım.hep söylüyorum herkezin hayalinde olan bir kız birde erkek evladın var.Şanslısın hemde çokk.eşim bana kız resimleri gönderip duruyo işliyo beni ama şuan baktıpı gibi bebekken bakamadı bende hep yanlızdım hiç cesaretim yok.yazdım da yazdım lütfen canını sıkma heleki eşinin ailesini boşver herkez kendi yaşattıpını yaşar unutma ve çocukların büyüdüpünde zaten o ayrımıda yapıcaklar.öpüyorum üçünüzüde.

ben de haber vereyim kızlar bizden.
Mustafa beyciğim büyüyor. eskisi kadar toplu bir bebek değil. 10 kg. boyunu bilmiyorum ama sanki uzadı sıpa.
8 tane dişi var daha da geliyor ve bu oğluma çok sıkıntı veriyor.
bronşiolitle uğraşıyoruz. öksürük bitmiyor. hırıltı da var. hava veriyoruz yine de geçmedi. napıcaz bakalım.
yürüteçte ortalığın tozunu attırıyor ama yürüme arkadaşına daha pek alışamadı zor geliyor :) tüm dolap ve çekmeceler elinin altında. nazlı bir bebek. ağlamak için sebep arıyor. çok çok nadir tek başına oynuyor. anneyi zorda kalırsa söylüyor onun yerine deryaaaa diye ortalığı inletiyor sanki beşiğimi sallamış :) baba, dede, hayır kelimeleri çok net söylüyor. alkışı öğrettim daha yeni yeni yapıyor.
zaman geçiyor, oğlum büyüyor, bazen çok bunalıyorum bazen daha rahat oluyorum.
iş güç bitmiyor. bitmezse bitmesin zaten misafir de çok nadir geliyor :))
gece uykuları çok fenaydı şu anda alerji ilaçlarını kullandığımız için uykusu fena değil ama ilaçları kesince ne olacak bilmiyorum.
beşiğini odadan çıkarmayı düşünüyorum artık, çok yorucu olmaz inşallah sürekli odadan çıkmak yanına gitmek. hayırlısı...

Lalacim amin Canim rabbim senin evladina da hayirli guzel bir omur versin.disaridan goren herkes ne sanslisin diyor sansli miyim bilemiyorum.her annenin yasadigi yetersizlik hissi bende de bolca var.iyi besleyemedim,ilgilenemedim,gulerr yuz gosteremedim,yeterli oyun oynayamadim vs vs..yetisilemeyen ev islerini saymiyorum.zaten bir iki hafta oncesine kadar Boyle de degildi.nazar midir anlamadim.cabuk gecse Su gunler.

Canm cok istedigin kiz evladi rabbim insallah en hayirli vakitte verir size.su halime bakmadan Ben bile ucuncu istiyorum zaman zaman.sut veremedim lohusaligimi yasayamadim icimde uhde kaldi sanirim ondan.ama tabii bir alti yedi sene sonra felan :)

Merhabalar,
yazdiklarinizi okumaya calisiyorum coguna da yazmak istiyorum ama zaman yok yok yok!!sadece ben mi durumdayim bilmiyorum.bizde maddi manevi ailelerden hicbir katki yok.hayatimin her doneminde oodugu gibi bu isin de altindan tek basima kalkmak zorundayim. Sizinle paylasip fikrinizi almsk istedigim de cok konu var ama firsat bulamiyorum ki..ins yazabilirim.
Benim oglumun da uyku duzeni bozuldu.su an2 disi var ama yenileri yolda. Hasta oldugundan beri gece 1 kez yerine 3-4 kez uyanuyor.emzigi akmiyor ve surekli her uyanista emmek istiyor yoksa uyumuyor. Gece- gunduz uyusun diye surekli emzirmekten canim yaniyor.meme hep agizda. Normalde gunduz 12de 2 saat , 4-5 gibi 1 saat uyurdu.simdi oglen 1 saat , aksamustu 45 dk kadar uyuyor.kanepeye tutunup kalkiyor ayakta duruyor. Alt degistirmek bile cok zorlasti.binbir numarayla zor temizliyorum.oturmak, ayaga kalkmak, bir yerlere tutunmak istiyor.bu nedenlerle biraz gec kalmis olsak da bu cuma sunnet olacak ins.simdi yeni derdim bu. Genel anesteziyle olacagindan oncesindeir kac saat ac kalicak.nasil durucaz, aglata aglata ben nasil dayanicam bilmem. Yaptiranlar hangi dr.a - bizimki urolog- , hangi yontemle yaptirdilar yazabilirler mi?

Bir diger derdim bakici. Ogretmenim ve dogum izni aldim eylulde baslamayi planlamistim. Simdi kime, nasil guvenicem,oglumu ardimda aglayarak bir yabanciya nasil birakicam, tum bu islerin ustune bir de calismanin fiziksel ve duygysal yipranmasini nasil kaldiricam ve de 1000tl bakici+ yol+ yemek vs.giderleri dusunce calismamin ne anlami kalicak diye sorguluyorum.burda dikkat ediyorum da calisan annelerden pek ses yok ya da ben yazan annelerin calismadigini zannediyorum. Varsa siz de fikir verebilir misiniz?

Sizler ne durumdasiniz ama ben cok yorgunum, surekli bisey yapiyorum, bebege ek olarak ev isleri, uykusuzluk bazen krize giriyorum. Dedigim.gibi esimden baska yardim eden de yok, e tabi o da bir yere kadar.Allah hepimize sabir ve kolaylik versin.

Ah canım aynı sorunları ben de yaşadım yaşıyorum. Ben sezeryan doğum yaptım eve geldim yanımda kimse yok. 2. gün mutfakta yemek hazırlıyodum. Yardım edeni geçtim bir de doğumdan 1 hafta sonra mutfakta görümcemlere sofra hazırlıyordum (onlar balkonda sigara içip sohbet etmekten yardıma gelemediler). Allah razı olsun ablam 1 hafta yemek yapıp gönderdi de öylelikle o akşamı da atlattım. Ablamda da 2 küçük çocuk var elinden gelen bu kadardı. Bebeğim ilk haftadan acayip gaz sancıları çekmeye başladı. Sabah 6-7 gibi bi başlıyodu feryat figan gece yatıncaya kadar deliksiz 10 dakika uykusu yoktu. O halimle eşim beni görümcelerime götürüp dururdu. Onlar balkonda oturup çay keyfi yaparken ben odanın birinde bozulan düzenimle bebek susturmaya çalışırdım.O günlerden birinde görümcem eniştenin canı senin yaptığın tatlıdan çekmiş yapıp getirsen yeriz dedi:) Yahu ben bitmişim ölmüşüm gözlerinin önündeyim bebek beş dakika durmuyor onlar daha benden tatlı bekliyorlar. Bi sorun sen yiyebiliyomusun içebiliyor musun? Açım ben aç yemek yemeye vaktim yok ne tatlısııı... Kucağımdan inmeden 4 ayımızı bitirdik. İnan tuvalet yemek ihtiyacımı bile erteledim hep. 46 kiloya düştüm... Eşimle çok kötü olduk çünkü kötü günde hiç yanımda olmadı. Doğumdan 1 hafta sonra ramazan ayına girdik eşim 1 ay çalışmadı. Sabaha kadar televizyon izleyip akşama kadar yattı. Akşam kalkar kalkmaz bebeği ona verip mutfağa iftar yemeği hazırlamaya koştum. O yerdi ben bebekten yine aç kalırdım. Bebek ağlarken lokma yutamıyordum ki. Sofradan sonra benim eşimin mutlaka bir işi çıkar giderdi. iş dediği görümce gezmesi... Bazı geceler artık bayılacak duruma geldiğimde eşim ayağında sallardı.Ardından gece gündüz kahrını çekmiş gibi trip atardı. Eşim işe başlamıştı bir gün sabah eşime yalvardım '' ne olur bugün biraz erken gel yarım saat çocuğa bak. Bi yarım saat hiçbirşey yapmadan oturayım balkona çıkıp hava alayım'' bakarız dedi gitti. Akşam aradığımda arkadan görümcemin sesi geliyordu. Hergün iş çıkışı görümcelerimden birine gider 2-3 saat otururdu. O gün halimi görenin kalbi taş olsa çatlardı onun vicdanı sızlamadı. Yine geç geldi. Her akşam eve gelir gelmez iştimaya başlardı yemek yaptın mı? çamaşır yıkadın mı? ütü yaptın mı? Balkon çok batmış, burası toz olmuş. Şimdide oğlumun ağlama krizleri hariç herşey aynı. Gece yarım saatte bir ayaktayız emmeden uyumuyor. Bazen emdikten sonra sallamadan uyumuyor. Uyumasıyla uyanması bir oluyor. Gece 1 de uyuyor sabak 8 de kalkıyor. Bugün sabahtan bu saate yaptıklarımı anlatıyım. 8 de kalktık oğlumu emzirdim altını değiştirdim oyuna bıraktım. dün yıkanan renklileri dürdüm beyazları makinaya attım. oğluma tekrar çorba ıyedirdim. eşim işe gitti yatak odayı topladım. bulaşık makinasını boşalttım mutfağı toparladım. Tekrar çamaşır serdim. Oğlumu uyuttum. Karnımı doyurdum. Bebeğimin oyuncaklarını topladım. Annemlere gidicem ordan görümcemlere geçicez. Bebeğin çantasını hazırladım. Tekrar oğluma çorba için mufağa girdim çorba yaptım. Oğlum uyandı üzerini değiştirdim. Sonra ben giyindim. Tuvaleti temizledim ve şimdi buradayım. Gidecek olmasam daha iş çok çok çok bitmiyor hiç. Valla arkadaşım fazla dolmuşum destan yazdım ama ne yapayım yarama dokundun...

$20140425_164630.webp

Kızlar Bim e çok güzel bir davul gelmiş, tavsiye ederim.
22 TL ydi sanırım. Işıklı ve müzikli. Gövdesi de dönüyor.
Döndükçe bir bebek kahkaha atıyor.
Bebeğinizi biraz oyalar...

Eki Görüntüle 1087717

Kızlar Bim e çok güzel bir davul gelmiş, tavsiye ederim.
22 TL ydi sanırım. Işıklı ve müzikli. Gövdesi de dönüyor.
Döndükçe bir bebek kahkaha atıyor.
Bebeğinizi biraz oyalar...

yok olmaz geçen gün şok marketten oyuncak tef aldım hakkını doldurdu oğlum 1 ay yeni oyuncak yok:1:

kızlar hepiniz yazmışsınız valla inanın buna benzer şeyleri ben de yaşıyorum:( çocuk bakmak çok zor diş çıkarma dönemi tam ve çok zorluyor gerçekten bizim 9.dişimiz çıktı ve köpek dişi.doktor önce 1.azılar çıkar genelde köpek dişleri 1.5 yaşına doğru çıkar dedi hakikaten netten de baktım genelde çyle yazıyor ama bizimki 10.5 aylık köpek dişi çıktı:53: burun tıkanılıklığı falan bizdede var geceleri uyuyuyamıyor huzursuz:( he bu arada ilk yaş günlerine de az kaldı o günden hatıra herkese dağıtmak için özel kokulu sabunlar yaptırıyorum oyunxcak yarış arabası ve uçak şeklinde tek tek keselerde olucak ve üzerinde kerim 1 yaşında yazıcak:) fikir olur belki sizin içinde..

bişey sormak istiyorum size ben lohusa döneminden sonra hiç adet olmadım mart ayına kadar.martın 18inde kanama başladı ama çok az bende adet oluyorum ama sökülemiyor sandım sökülecek diye beklerken kanama bitti.şimdi bu ay yine öyle kanama başladı ama az az söktürmek için bildiğiniz bişey vvar mı? emzirediğim için ilaç kullanamıyorum..

ayy çok sevindm ya maaşallah kızına erkenci çıktı.bnde çok merak ediyorm ne zaman yürüyck.evt cnm onbeş gün zaten ama eğer seneye o bakmazsa yine sorun.en azndan ben bakıcıyı denemş olurum oğlmda az da olsa alışır diyorm bu süreçte ama bilmiyorm oğlm için tabiki halası daha iyi olacak.inan bu gece rüyamda bunu gördm.okula başlamışım 8de gitmem gerekirken 8.30da anca gidebiliyorm:)nasl olacağını merak ediyorm açıkcası.peki cnm 1 yaş civarı bırakınca yine mama verecekmisn.illa yine ister bnmki.keçi sütü alma imkanımız da var taze.hangisi ne ölçüde verilmeli mama ve sütün bilmiyorz.büyük bi yere gidersek iyi bir doktora bunları sorucaz.senin doktorn da iyiydi sorar mısın.nasıl bir yol izlenmeli.bazı arkadaşlarn doktorları da çok iyi geliyo bana.sorabilirler mi lütfen.hepimiz için faydası olr

canım 1 yaşında doktora danışıcam süt konusunu sanada söylerim,benimki de sütsüz durmaz :))

Kızlar bşy sorucam artık bu serum,fizyolojikler işe yaramıyor bana önerebileceğiniz burun spreyi var mı etkili böyle rahat nefes almasını sağlayabilecek oğlanı Bi gezmeye götürdüm hasta ettim sabahladık gece ☹

Arzu mu dis buğdayi partiniz nasıl geçti nihayet bugün bizim de ilk disimiz çıktı ama yaş gününde beraber yaparım diye düşünüyorum 1 ay var zaten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yorumları okudum...Bende bu durumda olan tek ben miyim diye düşünüyordum.Şu an çalışıyorum 8 aylıkken başladım çalışmaya.Özel sektör, çalışma saatleri çoook uzun ve sıkça ctesi de neredeyse tam gün çalışıyorum.Bitap haldeyim.Hafta içi bebeğimi sabah 15 dk, akşam 15dk-yarım saat görebiliyorum.Zaten çok hareketli olduğu için erkenden uyuyakalıyor.Velhasıl bebeğimden çok uzak hissediyorum.Yoğunluk nedeniyle hiç bir şeyiyle şahsen ilgilenemiyorum.Bu durum beni o kadar çok üzüyor ki stresten sürekli rahatsızlanıyorum.Hayat şartlarımız bunu gerektiriyor, bununla dik durmaya çalışıyorum ama artık her şeyden önce anneyim.Diğer sıfatların gerekliliğini yerine getiremiyorum, o da ayrı konu.
Evde olduğum sıralarda da ev işleri, bebeğim vs. yine yorgunluk vardı değişen bir şey olmadı çalışmaya başlayınca.Değişen sadece bebeğimin kokusundan uzaklaşmam ve bu çok ağır geliyor.Sanırım adapte olmakta zorlanıyorum ama dua ediyorum işler yoluna girsin diye. Yapacak bir şey yok maalesef.
Dün yalnızdım bugün yine kalabalık içinde yalnızım.Ama sorumluluklarım var ve dik durmalıyım...

Moon başladın mi işe :( sen yazamayınca tahmin etmiştim. Programın çok yogunmus üzüldüm. Psikolojik olarak tam adapte olamamisin sanırım işe ama şartlar öyleyse bence fazla dusunup te üzülme ama belki daha iyi şartlarda bir yer bulursun özel sektordeymisin nasılsa.
Bu arada kızım 3 yaşına gelene kadar benim de eşim calismami istemiyor aslında ben de istemiyorum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar bşy sorucam artık bu serum,fizyolojikler işe yaramıyor bana önerebileceğiniz burun spreyi var mı etkili böyle rahat nefes almasını sağlayabilecek oğlanı Bi gezmeye götürdüm hasta ettim sabahladık gece ☹

Ben burnu tıkandığı zaman cold mix kullanıyorum. Çok rahat ediyor. Okaliptüs yağı. 1 damla yetiyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

NASERDO gercekten senin gorumce faktoru cok sinir bozucuymus.tum yorgunluga ek olarak bir de psikolojik savas vermek cok zor. Bu tur durumlarda eslerimizin daha cok anlayis gostermesi ve destek olmasi lazim.biz zaten hamilelik+dogum gibi ciddi surecler sonrasi bu noktadayiz. Bizim ailelerin destegi yok ama en azindan zarari yok. Kizdim gercekten esine ve gorumcenechem yardim etme bir de ustune is bekle.
NEFİSEBERK senin durumunu hayal edemiyorum dogrusu..LALA ya katiliyorum. Herseye ragmen cok iyi idare ediyorsun bence de. İkizleri olanlar bir cocuk ne ki diyor zaten. ;-) Zor zamanlari atlattin iki cocuk annesi oldun masallah. Sen bizden cok yol katettin o anlamda.Allah dagina gore kar veriyor
ARZU MU benim de soylemeye calistigim ayni sey..cocuklarimiza bakmak icin evdeyiz ama ev isleri vakit ve enerjimizi fazlasiyla aliyor. Aynen yazdigin gibi yorgun ve sinirleri bozuk bir anne kaliyor geriye. Bu anlamda surekli evde olmak gecirdigimiz zamanin kalitesini dusuruyor. Zorunlu ihtiyaclari - yemek, alt degistirme, diger bakimlari- giderip yemege, utuye kosuyoruz. Bazen bunlari bile alelacele yapiyoruz.Aksam yemeginden sonra esime hadi siz baba ogul kaliteli zaman gecirin deyip onlari oyuna yolluyorum. Oglum babasiyla gunduz vakit geciremiyor diye..icimden de soruyorum kendime bir yandan peki ben geride kalan bu koca gun oglumla ne kadar kaliteli zaman gecirdim? Calismali miyim diye de bu nedenden dusunuyorum. Bakiyorum esim eve heyecanla geliyor, enerji dolu..ben ise bitmis durumda oluyorum. Acaba bu anlamda calisan ve o gunu telafi etme kaygisindaki bir anne tum gun evde ister istemez yorulan ve gerilen,dinlenmeye, insana hasret bir anneden daha mi iyi? Daha onemlisi evde olup daha enerjik, neseli ve yararli bir anne olmayi nasil becericez?

Yazdiklarim daha once silinmisti. Yine olur korkusundan msji hemen gonderdim.sunnet hikayemizi ayrica yaziyorum.LALA da yazmami rica etmisti.
Cuma gunu oglum genel anestezi yontemiyle urolog tarafindan sunnet edildi.yaptiralim diye karar vermis olmamiza ragmen cok zor gittik.ben zaten yolda basladim aglamaya..bakiyorum minicik yavrum herseyden habersiz disari cikmis olmanin sevinci icin de. Genel anestezi de cok korkutuyor insani..ya bir komplikasyon olursa?Operasyon oncesi ayagindan damar yolu acilirken cok agladi. Tabi bir de hemsireler alip gotururken..Tabi ben bu arada aglamaktan mahvoldum.onun aci cektigini bilmek, acisini dindirememek kahredici bir duygu..20 dk. sonra yine girdigi gibi aglaya aglaya cikti. Narkozdan tam uyanma evresi oldugu icinmis. Bazen buyuk insanlar da aglayarak uyaniyorlarmis. Yavrucum 45 -50 dk hic susmadan kipkirmizi halde agladi.offf cok korktu tabi .o ameliyathanedeki halini dusunemiyorum bile..Girmeden once 4 saat, ciktiktan sonra da 1,5-2 saat ac kalmasi gerekti.Allaha sukur o sorun olmadi.2 saat sonra evimizdeydik.antibiyotik ve agri kesici surup kullaniyoruz. İlk gecemiz rahatti aclik ustune de aglama krizi yorgunlugundan kuzum erkenden uyudu.ertesi gun bandajlar cikarildi.yine agladi..en kucuk beden sunnet kulodunun uzerine bez bagliyoruz.3 gun gunde 2 kere baticonlu ilik suda oturma banyosu ardindan teramycin krem uygulamasi var. En buyuk sorun alt degistirme ve kaka yapmasi.bugun 3 gun ve alt degistirmekte tek basima cok zorlaniyorum.cok hareketli ve o dusup kalktikca icim gidiyor. Pipinin goruntusu de kotu..yani oyle kucuk 2 gune gecer falan olmuyor. Eninde sonunda yapilacak.ama 6. Ay dolunca yaptirmadigimiza ve 19 mayis tatiline getirmedigimize pisman.oldum.esim bir gun daha evde olurdu. İnsallah cabucak iyilesir..

Back
X