- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.621
Hepinize mutlu, huzurlu bir gün diliyorum.
Ne yazık ki ben o huzuru tam hissedemiyorum. Belki ilerde çok kızacağım kendime, niye hamileliği zehir ettim kendime, niye o kadar pimpirikli oldum diye ama can çıkar huy çıkmazmış. Geceler yarım yamalak bir uyku ve o kısacık uykularda doğum yaptığımı görüyorum hep ama sıkıntılı. Uyanınca hemen yatağa bakıyorum suyum ya da kanamam gelmiş mi diye. Çok korkuyorum hala.
Dün dr. kontolümüz vardı. 2200'e yakın bebeklerin ağırlığı. 2500 olunca alacağım dedi dr, daha fazla dayanmaz dedi. Ben 15 marta gelip 37-38leri görelim istiyordum ama o 35 bitince gün verecekmiş. Vardır bir bildiği ama insan azcık tombik olsunlar ve vaktinde olsunlar istiyor yine de...
Şu enfeksiyon ve iltihap bırakmadı yakamı, yine antibiyotiğe başladık. El, ayk ve yüz şişmesi albümin ya da protein kaybıyla alakalı değilmiş ama iltihap etkili olabilirmiş. Ödemler yüzünden 1 haftada 4-5 kilo almışım. Çok rlanıyorum. Aşağıda şiddetli ağrım oluyor, sağa sola dönemiyorum. Bunlara dayanırım ama sertleşme ve sancılar korkutuyor beni. Umarım her şey yolunda gider...
iÇİNİZİ KARARTTIM SANIRIM, KUSURA BAKMAYIN. RUH HALİMİN ÇOK İYİ OLMADIĞININ FARKINDAYIM
doktor hastane enfeksiyonundan çok korkuyor. hatta yarın kontrole gideceğiz ve ondan sonra bir ay sonra kontrole geleceksiniz dedi. çocuk polikliniğinin önün bir sürü hasta bebek ve çocuk dolu. hastane bebekler için sağlıklı bir yer değil. bebeğinizin rutin kontrollerini sağlık ocağı takip etsin. ayda bir gelin bana bilgi verin ve sadece bebeğin sıkımtısı olduğu zaman bana gelin dedi. mümkün olduğunca hastaneden uzak tutmaya çalışıyor bebekleri. ben de selin 1800-1900 gr olana kadar kalsın istiyorum ama doktor da haklı. zamanında haberlerde çok gördük hastane enfeksiyonundan toplu bebek ölümü olaylarını. doktoruma çok güveniyorum. dediğim gibi sadece beslenme problemi var küçük kızımın. onu da gün gün atlatıyor. görsen nasıl cimcime. hiç yerinde durmuyor. kedi yavrusu gibi seri.canım benim çok yeniler daha yarın 14.gün ve ancak kilo almaya başladı derin ve deniz...allah kolaylık versin..sarılık yüzünden beslenmeleride geriliyor.sarılık yoruyor çünkü..benimkilerde sarılık yüzünden bu kadar geciktiler..aylinde biraz dahamı toparlasaydı acaba selinin yanında kalıp...tabi doktoru daha iyi bilirde şimdi sende çok etkileniyorsun..sen stres yapma..senin bakmanla ilgisi yok şuan olanların.tamamen onların gelişim süreciyle ilgili...
ÇOK ÖZLEDİM KUZULARIMI YA...............
gözün aydın. sağlıklı olduklarını duymak çok güzel. umarım böyle devam eder. tebrik ediyorum.Günaydın kızar, iyi pazarlar,
Pazartesi sabahı 33+6 haftalık olarak kızlarımı spinal anestezi yöntemiyle dünyaya getirdim.
Derin 2065, Duygu da 2165 gr olarak doğdular.
1 gece küvözde kaldılar ve sonra yanıma verildi.
Hastaneden cuma taburcu olduk.
Tuğba geçmiş olsun canım. Umarım tez zamanda geçer sarılığı bebeğinin. Sağıyorsun değil mi sütünü? Ben de sipariş verdim sonunda Lansinohtan. En çok gaz ve sütün az olmasından korkuyordun şükür onlar yok, sarılıkta geçer sıkma canını. Sütün yarar onlara. Selin nasıl bu arada?
Günaydın kızar, iyi pazarlar,
Pazartesi sabahı 33+6 haftalık olarak kızlarımı spinal anestezi yöntemiyle dünyaya getirdim.
Ne yazık ki ben o huzuru tam hissedemiyorum. Belki ilerde çok kızacağım kendime, niye hamileliği zehir ettim kendime, niye o kadar pimpirikli oldum diye ama can çıkar huy çıkmazmış. Geceler yarım yamalak bir uyku ve o kısacık uykularda doğum yaptığımı görüyorum hep ama sıkıntılı. Uyanınca hemen yatağa bakıyorum suyum ya da kanamam gelmiş mi diye. Çok korkuyorum hala.
Dün dr. kontolümüz vardı. 2200'e yakın bebeklerin ağırlığı. 2500 olunca alacağım dedi dr, daha fazla dayanmaz dedi. Ben 15 marta gelip 37-38leri görelim istiyordum ama o 35 bitince gün verecekmiş. Vardır bir bildiği ama insan azcık tombik olsunlar ve vaktinde olsunlar istiyor yine de...
Şu enfeksiyon ve iltihap bırakmadı yakamı, yine antibiyotiğe başladık. El, ayk ve yüz şişmesi albümin ya da protein kaybıyla alakalı değilmiş ama iltihap etkili olabilirmiş. Ödemler yüzünden 1 haftada 4-5 kilo almışım. Çok rlanıyorum. Aşağıda şiddetli ağrım oluyor, sağa sola dönemiyorum. Bunlara dayanırım ama sertleşme ve sancılar korkutuyor beni. Umarım her şey yolunda gider...
iÇİNİZİ KARARTTIM SANIRIM, KUSURA BAKMAYIN. RUH HALİMİN ÇOK İYİ OLMADIĞININ FARKINDAYIM
Tecrübeli ikiz anneleri merhabalar kızlarım 24 gunluk oldular sadece anne sutu veriyorum yalnız yatıp yetmediğini anlayamıyorum .herbiri yaklaşık 30 dk. Memede kalıyor ve uyuyorlar yaklaşık 3 saatte bir uyanıyorlar.
Sizce şutum yeterli mıdır ? Birde ikisi aynı anda uyandıklarında nasıl besliyorsunuz ?
Son sorum gece kac defa uyanıyor sizin kuzular.
herkese merhaba..mrl hayırlı olsun bebeklerin...maşallah hemen çıkmışlar ne mutlu....
mergen ve bekay sabır biraz daha ama ikinizde bebekler, baya büyüttünüz sıkıntı olmıycak inşallah...allah emanet olun...
derin ve denize gelince..deniz olayı çözdü :) bayağı iyi emiyor dünden beri...derin biraz daha oyalanıyor ancak yarısı bitiyor biberonun..
bugün denizin altını adlım bacaklarını karnına bastırıp masaj yaparken gazı çıksın diye..üstüme....siz anladınız onu:) pırttttt...
ay ben nasıl mutlu oldum:) buna bile sevindim yaaa...işte görmemişin oğlu olmuş :)
Tecrübeli ikiz anneleri merhabalar kızlarım 24 gunluk oldular sadece anne sutu veriyorum yalnız yatıp yetmediğini anlayamıyorum .herbiri yaklaşık 30 dk. Memede kalıyor ve uyuyorlar yaklaşık 3 saatte bir uyanıyorlar.
Sizce şutum yeterli mıdır ? Birde ikisi aynı anda uyandıklarında nasıl besliyorsunuz ?
Son sorum gece kac defa uyanıyor sizin kuzular.
mutluluğunu çok iyi anlıyorum. bugün ben de ilk defa küvedeki kızımın altını aldım. kaka yapmıştı. temiz bezi sarmak üzereydim ki büyük bir gazla birlikte kakasını fışkırttı. onu temizledim bu sefer tekrar ayn şeyi yaptı. yani resmen ellerime mıçtı :) hem de iki kere. benim için ilkti ve güzeldi. kızımı ilk defa biberonla emzirdim. zordu valla. 5 kere emiyor sonra gaz çıkarmak istiyor. onu doyurmak uzun sürüyor.herkese merhaba..mrl hayırlı olsun bebeklerin...maşallah hemen çıkmışlar ne mutlu....
mergen ve bekay sabır biraz daha ama ikinizde bebekler, baya büyüttünüz sıkıntı olmıycak inşallah...allah emanet olun...
derin ve denize gelince..deniz olayı çözdü :) bayağı iyi emiyor dünden beri...derin biraz daha oyalanıyor ancak yarısı bitiyor biberonun..
bugün denizin altını adlım bacaklarını karnına bastırıp masaj yaparken gazı çıksın diye..üstüme....siz anladınız onu:) pırttttt...
ay ben nasıl mutlu oldum:) buna bile sevindim yaaa...işte görmemişin oğlu olmuş :)
kilolarınız ne durumda?
kaç kilo alıp kaç kiloya düştünüz?
karnınızdaki şişlik ne durumda?
karnınız sönmüş balon gibi oldu mu?
kendinize gün içinde zaman ayırabiliyor musunuz?
çok soruyorum ama merak işte
nolur beni mazur görün kızlar
kilolarınız ne durumda?
Günaydın kızar, iyi pazarlar,
kilolarınız ne durumda?
Sağol canım benim, inşallah. 2,5 kilo olurlarsa daha da rahatlayacaz ama ben bugün özellikle sıkıntılıyım. İnşallah bu haftayı da atlatmayı başarırız. Duaların için çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alır ve tüm sıkıntıları unuturuz.Allah şifalar versin Bekay, inşallah en kısa zamanda kurtulursun enfeksiyondan. Maşallah çok da küçük değil bebeklerin, keşke istediğimiz gibi karnımızda gelişip vaktinde gelseler ama her şey istediğimiz gibi olmuyor maalesef. İnşallah böylesi daha hayırlıdır sen ve kuzucukların için. Kritik haftaları atlattın en azından, bunu düşünüp rahatlamaya çalış. Allah fiziksel ve ruhsal açıdan iyilikler versin sana. Allah' ın izniyle bebişlerini kucağına aldığında hepsinin geride kaldığını göreceksin.
Aman tahtalara vur, nazar değmesin annesi. Sen de dikkat et kendine aman, dikişlerin falan sorun olmasın. Zamanında olması gönlümüzden geçiyor ama buna bebişler karar veriyor biliyorsun. İnşallah acele etmezlerben iyi olmaya çalışıyorum. lansinohtan çok memnununm onu kullanıpta sütü gelmeyenin gerçekten sütü gelmiyor demektir.çok şükür gaz problemi ve bebeği sallama derdi şimdilik yok. beslediğim gibi gazını çıkartıoyrum. yatağına koyunca kendi kendine uyuyor. Selinim iyi ,her gün 10 gr falan büyüyor. çok şükür küçük olması dışında sağlıklı ama biraz daha fazla beslenmesi gerekiyor.
bu arada sıkıntıların artmış, doğumdan sonra hepsi unutuluyor. inşallah zamanında gelirler de bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsın.
Sorma canım, o 3. bebek fikrini şimdiden ben de düşünüyorum bazen. Ama onlar da ikiz olursa :))BEKAYCIM,merak etme bu konularda yalnız değilsin,eminim bi çok kişi bu korkuları yaşadı,hep söylüyorum,korkularla hamileliğimi içime zehir ettim,bazen gaza gelip,sırf keyifli bi hamilelik yasamak için,3.yü doğurayım diyorum,sonra korkuyorum,ama kız olacağını bilsem inanki doğururumbizim maalesef kaderimiz bu,bebişler küçük oluyo,inan ki sağlıklı olsunlar,küvezde kalmasınlar,evine bebişlerinle dön yeter,bebişlerinin güzel yüzünün ve kokusunun hayalini kur,ve ruh halini düzelt :)
Haklısın Papatya. Ben normalde güçlüyümdür ama hamilelik bambaşka bir ruh haliymiş. Bakalım lohusalıkta nasıl olacağım :) Artık bebeklerin doğmasının benim elimde olmadığı ve zamanına onların karar verdiği fikrini kabullenmem lazım sanırım...
hilale moral veren o güçlü kadın nerede?
kendimizi koyvermek yok, hepimiz neler neler yaşıyoruz
biliyorum bu sıkıntılarının tek nedeni zorlu geçen hamileliğin değil ama
bu hamilelik seni böyle karamsar ve kasvetli yapan
eşin yavaş yavaş üstesinden gelecek yaşananların
eskiler demiş ya
" oğulsuz durdum da öğünsüz duramadım "
zaman geçecek ve her şey rayına girecek
eşin olanların üstesinden gelecek
arada kalmaktan da rahatsızdın ama umursamamaya çalış canım
her iki tarafa da kulaklarını tıkamayı dene
kahrı çekilmesi gereken senken
arabulmaya çalışıp kendini heder etme bekay
böyle yaparsan ilerde çok üzülürsün
kasılmalarına gelince ...
hepimizin bebeklerinin ve bizlerin vücutlarının bir dayanma kapasitesi var
ve kabul edelim ki tek bebekle aynı olamıyoruz
hep daha fazlasını istiyoruz
ama içini rahat tut
yaşadığın onca sıkıntıya rağmen hala bebeklerin seninle
ve sen elinden geleni yapmaya çalışıyorsun
herkese merhaba..mrl hayırlı olsun bebeklerin...maşallah hemen çıkmışlar ne mutlu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?