2013 ikiz anne adayları buraya

Allah şifalar versin Bekay, inşallah en kısa zamanda kurtulursun enfeksiyondan. Maşallah çok da küçük değil bebeklerin, keşke istediğimiz gibi karnımızda gelişip vaktinde gelseler ama her şey istediğimiz gibi olmuyor maalesef. İnşallah böylesi daha hayırlıdır sen ve kuzucukların için. Kritik haftaları atlattın en azından, bunu düşünüp rahatlamaya çalış. Allah fiziksel ve ruhsal açıdan iyilikler versin sana. Allah' ın izniyle bebişlerini kucağına aldığında hepsinin geride kaldığını göreceksin.

Kislar herkese slm dogum ypmis oln arkdslra hyrlisi olsun allhim anali babali buyutsun ins rabbim hyrli ewlatlar eylesin cumlemize henuz dgm ypmams ve bu surecin cabuck gecmesni bklyn bnm gbi arkdslrada rabbim kolylk versin ins:) bn bgn 32+ 3 oldum bndn 4 hfta onceydi kntrolum olm 1600 gr kizm 1584grmdi dr hersey yolnda ve cok ii dedi bklm bu hfta nedycek allhtn annm ynmda ve kizma bkio cok sukur bn dewamli ytiom desem yaln olmaz benim ara ara sancim oluor kasilmlrim ama nts grdim 1 saatte birkere sancim cikti simdlk cok sukur hersey yolnda ama ates cok yapio bnde inanilmaz ve dzlerim cok agrio smdlk bnden bukdr hepniz allha emnt olun grsrz

doktor hastane enfeksiyonundan çok korkuyor. hatta yarın kontrole gideceğiz ve ondan sonra bir ay sonra kontrole geleceksiniz dedi. çocuk polikliniğinin önün bir sürü hasta bebek ve çocuk dolu. hastane bebekler için sağlıklı bir yer değil. bebeğinizin rutin kontrollerini sağlık ocağı takip etsin. ayda bir gelin bana bilgi verin ve sadece bebeğin sıkımtısı olduğu zaman bana gelin dedi. mümkün olduğunca hastaneden uzak tutmaya çalışıyor bebekleri. ben de selin 1800-1900 gr olana kadar kalsın istiyorum ama doktor da haklı. zamanında haberlerde çok gördük hastane enfeksiyonundan toplu bebek ölümü olaylarını. doktoruma çok güveniyorum. dediğim gibi sadece beslenme problemi var küçük kızımın. onu da gün gün atlatıyor. görsen nasıl cimcime. hiç yerinde durmuyor. kedi yavrusu gibi seri.
özlenmez mi bebişler.
bugün doktorumuz sağeolsun hastanede bir oda hazırlattı. 2 bebeğimiz ve biz güzel bir gün geçirdik. küçük kızım orada biliyorsunuz. küvezde besliyorlar. diğer kızım, ben, eşim ve annem ve eşimin ailesiyle birliktetam 6 saat boyunca kızlarımıza doyduk. fotoğraflar çektik. ikiside hep uyudular. arada eşzamanlı uyandıla. bir türlü doğru düzgün süt içiremedik. hastane çok sıcak. kızlar iyice mayıştı. bu akşam ve gece kızıma içiremediğim sütü içirmeye çalışacağım. umarım çok acıkır ve içmesi gereken miktarda içer.
sarılık oldu diye üzülmüyorum. ama artık kilo almaya başlasınlar. 9 günlük oldular. daha ilk doğum kilolarının üzerine çıkamadılar malesef. allahtan küçük kızım küvezde olduğu için fototerapi görmüş. onu belki haftaya cuma günü çıkartacak doktor. o da en az 3 saatte bir uyanıyormuş. ve içiyormuş sütünü. bir de o sarılık olsaydı yanmıştım valla.
gözün aydın. sağlıklı olduklarını duymak çok güzel. umarım böyle devam eder. tebrik ediyorum.

ben iyi olmaya çalışıyorum. lansinohtan çok memnununm onu kullanıpta sütü gelmeyenin gerçekten sütü gelmiyor demektir.çok şükür gaz problemi ve bebeği sallama derdi şimdilik yok. beslediğim gibi gazını çıkartıoyrum. yatağına koyunca kendi kendine uyuyor. Selinim iyi ,her gün 10 gr falan büyüyor. çok şükür küçük olması dışında sağlıklı ama biraz daha fazla beslenmesi gerekiyor.
bu arada sıkıntıların artmış, doğumdan sonra hepsi unutuluyor. inşallah zamanında gelirler de bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsın.

Hayirli ugurlu olsun. Bebeklerini gule gule buyut:)

BEKAYCIM,merak etme bu konularda yalnız değilsin,eminim bi çok kişi bu korkuları yaşadı,hep söylüyorum,korkularla hamileliğimi içime zehir ettim,bazen gaza gelip,sırf keyifli bi hamilelik yasamak için,3.yü doğurayım diyorum,sonra korkuyorum,ama kız olacağını bilsem inanki doğururum bizim maalesef kaderimiz bu,bebişler küçük oluyo,inan ki sağlıklı olsunlar,küvezde kalmasınlar,evine bebişlerinle dön yeter,bebişlerinin güzel yüzünün ve kokusunun hayalini kur,ve ruh halini düzelt :)

mrb,benim şahsi fikrim,sadece ezirmeyle bebeklerin doyduğunu düşünmüyorum,çünkü yeteri kadar ememiyolar,yoruluyolar,bırakıyolar,sütün yeterliyse emzirdikten sonra sağıp arkasından verilmeli,zaten doymasalar uyumaz ağlarlar,ama seninkiler doyuyo kii 3 saat uyuyo,ben mamada kullandığım için,ağlayınca,birini emziriyorum,diğerine mama veriyoruz,benim kuzular çok huzursuz ve gazlıydı,saat başı uyanıyolardı,şimdi düzene girmeye basladı,ortalama 2.5-3 saat uyuyolar artık

hilale moral veren o güçlü kadın nerede?
kendimizi koyvermek yok, hepimiz neler neler yaşıyoruz
biliyorum bu sıkıntılarının tek nedeni zorlu geçen hamileliğin değil ama
bu hamilelik seni böyle karamsar ve kasvetli yapan
eşin yavaş yavaş üstesinden gelecek yaşananların
eskiler demiş ya
" oğulsuz durdum da öğünsüz duramadım "
zaman geçecek ve her şey rayına girecek
eşin olanların üstesinden gelecek
arada kalmaktan da rahatsızdın ama umursamamaya çalış canım
her iki tarafa da kulaklarını tıkamayı dene
kahrı çekilmesi gereken senken
arabulmaya çalışıp kendini heder etme bekay
böyle yaparsan ilerde çok üzülürsün

kasılmalarına gelince ...
hepimizin bebeklerinin ve bizlerin vücutlarının bir dayanma kapasitesi var
ve kabul edelim ki tek bebekle aynı olamıyoruz
hep daha fazlasını istiyoruz
ama içini rahat tut
yaşadığın onca sıkıntıya rağmen hala bebeklerin seninle
ve sen elinden geleni yapmaya çalışıyorsun

herkese merhaba..mrl hayırlı olsun bebeklerin...maşallah hemen çıkmışlar ne mutlu....

mergen ve bekay sabır biraz daha ama ikinizde bebekler, baya büyüttünüz sıkıntı olmıycak inşallah...allah emanet olun...

derin ve denize gelince..deniz olayı çözdü :) bayağı iyi emiyor dünden beri...derin biraz daha oyalanıyor ancak yarısı bitiyor biberonun..
bugün denizin altını adlım bacaklarını karnına bastırıp masaj yaparken gazı çıksın diye..üstüme....siz anladınız onu:) pırttttt...

ay ben nasıl mutlu oldum:) buna bile sevindim yaaa...işte görmemişin oğlu olmuş :)

ayyyyyyy hilal ne güzel anlatıyorsun
derin ile denizini
maşallah sizeeeeeee

Bence sutun yetiyordur yoksa emin ol 3 saat uyumazlar. Ama şupen varsa ya evde tart ya da aile hekimligine gotur. Bende sadece emziriyorum. İkisi birden aglarsa ya biri oyaliyor yada cok aciktilarsa ikisini ayni anda emziriyorum. Gece ben iki kere emziriyorum. 3-4 saatte bir oluyor. Ama biz suan 49 gunluguz. Senin gunlerindeyken cok duzensiz uyaniyorlardi gece 5-6 kere kalktigimi bilirim.

mutluluğunu çok iyi anlıyorum. bugün ben de ilk defa küvedeki kızımın altını aldım. kaka yapmıştı. temiz bezi sarmak üzereydim ki büyük bir gazla birlikte kakasını fışkırttı. onu temizledim bu sefer tekrar ayn şeyi yaptı. yani resmen ellerime mıçtı :) hem de iki kere. benim için ilkti ve güzeldi. kızımı ilk defa biberonla emzirdim. zordu valla. 5 kere emiyor sonra gaz çıkarmak istiyor. onu doyurmak uzun sürüyor.
ne kadar önemli şu emme olayı. o iş hallolduktan sonra küvezde kalmasına gerek değil mi hilbur oğlunun?
mergen, papatya ve bekay sbiraz daha sabır size. sizler bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacaksınız inşallah. insan hastanelerde helak oluyor.
9 gündür lohusayım. bu tempoya dikişlerim dayanmadı. bugün acayip şişti. yarın doktoruma görüneceğim. inşallah enfeksiyon değildir. kendimi yorduğum için geçici bir şeydir. ağrım sızım yok ama yumruk kadar şişlik var.
valla hamilelikte yaşanması gereken her şeyi yaşadım, yaşıyorum. nasıl iştir?

kilolarınız ne durumda?
kaç kilo alıp kaç kiloya düştünüz?
karnınızdaki şişlik ne durumda?
karnınız sönmüş balon gibi oldu mu?
kendinize gün içinde zaman ayırabiliyor musunuz?

çok soruyorum ama merak işte
nolur beni mazur görün kızlar

canım bugün tartıldım toplamda 23 kilo almıştım 17 kilom gitmiş 6 kilom var,göbek biraz var ama çok değil ve öyle çokta şişmiş balon gibi olmadı bende,perşembe hulusi hoca dikişlerime bakarken karnında hiç çatlak oluşmamış göbekte kalmamış gibi dedi.kendime henüz vakit ayıramıyorum şimdilik,ama ben daha yeniyim biliyosun....

55 ile hamile kaldım. 70 kiloya çıktım en son. şimdi 60 kiloyum. 5 kilo fazlam kalmış. bunun rahat 2 kilosu göğüslerimdedir.
karnımda hiç çatlak oluşmadı. ama içi boş bir göbek var şuan. ama o da yavaş yavaş kayboluyor. karın derim için bir şey söyleyemem henüz. sönmüş balona bener bir şey yok ama şuan sallanıyor derisi. korse kullanıyorum.
kendime şuan hiç vakit ayıramıyorum desem ya da aklım başka yerde kendim de değil desem

gözün aydın maşallah sizlere.rabbim sağlıklı mutlu huzurlu ömürler versin inş.

canım benim bebeklerim evde değil ama yinede kendime vakit ayıramıyorum :) 70 kg girdim doğuma yarın tam 2 hafta olucak..56kg düştüm.48 ile hamile kalmıştım.3 saatte bi süt sağıyorum.sonra biberonları ve makinanın aparatlarını strelize ediyorum derken 3 saatte 1,1 saat uyanıyorsun...uykunuda alamıyorsun.hergün bebeklere hastaneye gitmek için 1 de evden çıkıyorum eve dönmem 5 i buluyor...geçen hafta eşim kuaförün önünde durduda kaşlarımı aldırdım,bide fön çektir diyor iyi gelir aşkım diyor:)

karnım şişliği 3-4 alık hamile gibi..biraz bıngıldaklık söz konusu açıkçası ama ağrı geçti ya çok şükür buda iner.doktor uterus daiha yukarıda yerine inmediği için göbeğin var dedi..korse takabilirsin dedi ama ben takmadım daha.sevindiğim tek nokta bacaklarımda ve kalça kısmımda hiç çatlak yok.herkesin göbek altında kalıyormuş ama benim tam göbeğim üstünde çatlaklar var...etekli mayo giymeme gerek yok en azından:) nefret ediyorumda:) belki bikini zora girer kısmet artık:)

kanamamda oldukça azaldı hayretler içindeyim..millet 40-50 gün sürüyor diye korkutmuştu...

şimdilik bu kadar :)

Sağol canım benim, inşallah. 2,5 kilo olurlarsa daha da rahatlayacaz ama ben bugün özellikle sıkıntılıyım. İnşallah bu haftayı da atlatmayı başarırız. Duaların için çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alır ve tüm sıkıntıları unuturuz.
Aman tahtalara vur, nazar değmesin annesi. Sen de dikkat et kendine aman, dikişlerin falan sorun olmasın. Zamanında olması gönlümüzden geçiyor ama buna bebişler karar veriyor biliyorsun. İnşallah acele etmezler
Sorma canım, o 3. bebek fikrini şimdiden ben de düşünüyorum bazen. Ama onlar da ikiz olursa :))
Haklısın Papatya. Ben normalde güçlüyümdür ama hamilelik bambaşka bir ruh haliymiş. Bakalım lohusalıkta nasıl olacağım :) Artık bebeklerin doğmasının benim elimde olmadığı ve zamanına onların karar verdiği fikrini kabullenmem lazım sanırım...

Hilal biz sabrediyoruz da bakalım onlar sabredecek mi... Kiloları seninkiler kadar hemen hemen bizimkilerin. İnşallah canım, sıkıntısız biter bu süreç.
Deniz açılışı yapmış hadi bakalım :) Bundan sonra devamı gelir artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…