- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.661
Tecrübeli ikiz anneleri merhabalar kızlarım 24 gunluk oldular sadece anne sutu veriyorum yalnız yatıp yetmediğini anlayamıyorum .herbiri yaklaşık 30 dk. Memede kalıyor ve uyuyorlar yaklaşık 3 saatte bir uyanıyorlar.
Sizce şutum yeterli mıdır ? Birde ikisi aynı anda uyandıklarında nasıl besliyorsunuz ?
Son sorum gece kac defa uyanıyor sizin kuzular.
mrb,benim şahsi fikrim,sadece ezirmeyle bebeklerin doyduğunu düşünmüyorum,çünkü yeteri kadar ememiyolar,yoruluyolar,bırakıyolar,sütün yeterliyse emzirdikten sonra sağıp arkasından verilmeli,zaten doymasalar uyumaz ağlarlar,ama seninkiler doyuyo kii 3 saat uyuyo,ben mamada kullandığım için,ağlayınca,birini emziriyorum,diğerine mama veriyoruz,benim kuzular çok huzursuz ve gazlıydı,saat başı uyanıyolardı,şimdi düzene girmeye basladı,ortalama 2.5-3 saat uyuyolar artık
79 ile hamile kaldım 83 hatta 82 ile doğuma gittimkilolarınız ne durumda?
kaç kilo alıp kaç kiloya düştünüz?
karnınızdaki şişlik ne durumda?
karnınız sönmüş balon gibi oldu mu?
kendinize gün içinde zaman ayırabiliyor musunuz?
çok soruyorum ama merak işte
nolur beni mazur görün kızlar
ooooooo maşallah
ilk kilonuzun bile altına inmişsiniz ne güzel
kendinize zaman ayırıyor musunuz diye sormamın nedeni benim hamileliğim
problemli başladı
7 aydır yatıyorum, evdeyim
ve doğum olur olmaz kendimi sokağa atmak istiyorum
biraz rahatlamak istiyorum
tecrübelerinizden yararlanarak acaba yapabilir miyim diye merak ettim
cevaplarınız için teşekkürlerrrrr
hayırlı olsun hamileliğinherkese merhaba bende 7 haftalık hamileyim uzun uğraşlardan ve tedavilerden sonra:) ikiz gebelik benimki de, geçen Cuma kalp atışlarını gördük ultrasonda:) benim merak ettiğim bir sürü şey var yardımcı olursanız sevinirim, bebeklerin iyi gelişmesi için özel bi şeyler yaptınız mı ve tabi erken doğumu önlemek için de? ben kiloları iyi olsun istiyorum ve tabi zamanında doğsunlar acaba şimdiden yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişeyler var mı? biraz araştırdım istirahat, bol su içmek ve stresten uzak durmak çok önemliymiş, sizler bunları yaşadınız neler tavsiye edersiniz? bide son haftalarda taşıması zor oluyor mu?
hayırlı olsun hamileliğin
bu karışık soruları bizde çok sorduk çok düşündük ama en önemlisi stresten uzak durmak ve bu nedenle bu soruları kafana takmaman derim ben...
bol su ve dinlenme işini sıkı tut...
zaten bulatıların ve aşermelerin başlayabilir...
tedavi ile olunca biraz daha dinlenmeye gayret et ... kanaman falan olursa stres yapma... pozitif düşün çok yaşamış biri olarak... korkma en iyisini hayal et hep
bebekler şimdilik senden besleniyor bu nedenle sakın beslenme olayını abartma ... çnk ilerde kiloyu çok alırsan son günlerde çok zorlanırsın
bu günlerde gazlı içecekler koruyu maddeli gıdalardan uzak dur hamilelik boyuncada dikkat et
zamanla onlar seni yönlendirecektir sağlıklı bi hamilelik diliyorum
herkese merhaba bende 7 haftalık hamileyim uzun uğraşlardan ve tedavilerden sonra:) ikiz gebelik benimki de, geçen Cuma kalp atışlarını gördük ultrasonda:) benim merak ettiğim bir sürü şey var yardımcı olursanız sevinirim, bebeklerin iyi gelişmesi için özel bi şeyler yaptınız mı ve tabi erken doğumu önlemek için de? ben kiloları iyi olsun istiyorum ve tabi zamanında doğsunlar acaba şimdiden yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişeyler var mı? biraz araştırdım istirahat, bol su içmek ve stresten uzak durmak çok önemliymiş, sizler bunları yaşadınız neler tavsiye edersiniz? bide son haftalarda taşıması zor oluyor mu?
çok teşekkürler cevabın için, bulantım çok ve reflü var bende o yüzden fazla yiyemiyorum zaten ama zor olsada su içmeye çalışıyorum meyvemi yiyyorum süt ve yoğurt tüketmeye çalışıyorum bide her sabah bi yumurta:)) o kadar:) şu sıralar sadece merak ediyorum ikiz gebeliği araştırıyorum, ama iyi şeyler hissediyorum umarım herşey yolunda gider.) sen doğum yapmışsın gözün aydın kaçıncı haftada aldılar bebekleri bide kilolarını söyler misin? Allah kolaylık versin sana, bebeklerinle bir ömür mutlu olursun inşallah...
Bol su içmek cidden çok önemli cnm ben hiç iltihaplanma olmadım ödem olmadı günde 3-4 litre su içiyorum
ooooooo maşallah
ilk kilonuzun bile altına inmişsiniz ne güzel
kendinize zaman ayırıyor musunuz diye sormamın nedeni benim hamileliğim
problemli başladı
7 aydır yatıyorum, evdeyim
ve doğum olur olmaz kendimi sokağa atmak istiyorum
biraz rahatlamak istiyorum
tecrübelerinizden yararlanarak acaba yapabilir miyim diye merak ettim
cevaplarınız için teşekkürlerrrrr
hoşgeldin hayırlı olsunherkese merhaba bende 7 haftalık hamileyim uzun uğraşlardan ve tedavilerden sonra:) ikiz gebelik benimki de, geçen Cuma kalp atışlarını gördük ultrasonda:) benim merak ettiğim bir sürü şey var yardımcı olursanız sevinirim, bebeklerin iyi gelişmesi için özel bi şeyler yaptınız mı ve tabi erken doğumu önlemek için de? ben kiloları iyi olsun istiyorum ve tabi zamanında doğsunlar acaba şimdiden yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişeyler var mı? biraz araştırdım istirahat, bol su içmek ve stresten uzak durmak çok önemliymiş, sizler bunları yaşadınız neler tavsiye edersiniz? bide son haftalarda taşıması zor oluyor mu?
süt sağmak daha zor emin ol ,seninkiler en azından memede doyuyor ,ben süt yetmediği zaman arada tekrar sağıyorum ,aletleri her defasında sterile ediyorum filan zor iş sağmak aslında..Ben 56 ile başlayip 71 ile doğurdum. Şimdi 53 kiloyum ama göbüşüm sönmüş balon gibi. Ben sadece emziriyorum. Sütümü sagmiyorum o yüzden kendime pek vakit ayiramiyorum. 15-20 dakika yürüyüş yapabiliyorum oda bazen. Ama biz h. Sonlari bebeklerle beraber avm ye veya yemeğe gidiyoruz. Bu bile çok iyi geliyor.
ben 60 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdimkilolarınız ne durumda?
kaç kilo alıp kaç kiloya düştünüz?
karnınızdaki şişlik ne durumda?
karnınız sönmüş balon gibi oldu mu?
kendinize gün içinde zaman ayırabiliyor musunuz?
çok soruyorum ama merak işte
nolur beni mazur görün kızlar
benim kanamam da tam 40 .gün bitticanım benim bebeklerim evde değil ama yinede kendime vakit ayıramıyorum :) 70 kg girdim doğuma yarın tam 2 hafta olucak..56kg düştüm.48 ile hamile kalmıştım.3 saatte bi süt sağıyorum.sonra biberonları ve makinanın aparatlarını strelize ediyorum derken 3 saatte 1,1 saat uyanıyorsun...uykunuda alamıyorsun.hergün bebeklere hastaneye gitmek için 1 de evden çıkıyorum eve dönmem 5 i buluyor...geçen hafta eşim kuaförün önünde durduda kaşlarımı aldırdım,bide fön çektir diyor iyi gelir aşkım diyor:)
karnım şişliği 3-4 alık hamile gibi..biraz bıngıldaklık söz konusu açıkçası ama ağrı geçti ya çok şükür buda iner.doktor uterus daiha yukarıda yerine inmediği için göbeğin var dedi..korse takabilirsin dedi ama ben takmadım daha.sevindiğim tek nokta bacaklarımda ve kalça kısmımda hiç çatlak yok.herkesin göbek altında kalıyormuş ama benim tam göbeğim üstünde çatlaklar var...etekli mayo giymeme gerek yok en azından:) nefret ediyorumda:) belki bikini zora girer kısmet artık:)
kanamamda oldukça azaldı hayretler içindeyim..millet 40-50 gün sürüyor diye korkutmuştu...
şimdilik bu kadar :)
vay bayağı su içiyormuşsun ben en fazla 2,5 içiyorum şimdilik bulantım geçerse arttırırım bende:) sen hala hamile misin yoksa doğum yaptın mı?
hoşgeldin hayırlı olsun
süt sağmak daha zor emin ol ,seninkiler en azından memede doyuyor ,ben süt yetmediği zaman arada tekrar sağıyorum ,aletleri her defasında sterile ediyorum filan zor iş sağmak aslında..
ben 60 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim
bir hafta içinde 15 kilom gitti 65 e düştüm
sonra da 2 hafta içinde eski kiloma döndüm
bende ödem çoktu birden gidiverdi
göbeğim yok sıfırlandı ama tabi çatlaklarım var
aman olsun o kadar ne yapayım
geçen hastanede biri bana annelerine baksana ufak tefek maş. mankend gibi demişti de ne keyiflendim bilemezsiniz
kilo zamanla gidiyor korkmayın
ben bi de su içme özürlüyüm ,bi de su içsem 45 kiloya filan düşerim sanırım
bi de ben çok çabuk zayıflayan biriyim onun da etkisi var
zamanında 15 günde 12 kilo vermiş biriyim
biz şuan bir düzen kurduk akşamları eşim gelince 2 seans beraber hallediyoruz hamsileri 1 seans da o tek hallediyor ben uyuyorum
seanslar arasında da tv izliyoruz film izliyoruz birbirmize vakit ayırıyoruz çok şükür
dün mesela 2 seans eşim baktı ben pasta börek çöerek yaptım 3 çeşit
sonra film koyduk izledik beraber
hem de biz tekiz başka kimsemiz de yok
biberonlar olunca böyle bir rahatlık oluyor
ne de olsa kendi sütüm sonuçta o açıdan da sıkıntı yok
şimdilik ii gidiyor
yeterki eşler destek olsun brbirine gerisi geliyor
benim kanamam da tam 40 .gün bitti
ama adı kanama sadece lekelenme şeklinde sürdü benimki 40 gün boyunca
hatta polip var bende rahim ağzında o mu kanıyor diye düşündüm doktora gidecektim sonra vazgeçtim iiki gitmemişim bitti gitti zaten
evet valla tek başına olunca çok ii oluyor eşim bana yardım ediyor tek başımıza bakıyoruz böylece ..Sut sağmak bencede zor ama onunda guzelligi seninde dedigin gibi bebekleri birine emanet edip başka şeyler yapabiliyorsun. Ama ben yuruyuse gidiyorum mesela benimkiler aniden uyaniyor apar topar beslemek icin donuyorum. Hele oglum uyaninca hemen emmek istiyor. Emzikte almadiklari icin acikmasa bile emme ihtiyaci hissediyor.
delikiz masaallah subhanallah size birbirinizi ihmal etmeden duzeninizi kurmussunuzhoşgeldin hayırlı olsun
süt sağmak daha zor emin ol ,seninkiler en azından memede doyuyor ,ben süt yetmediği zaman arada tekrar sağıyorum ,aletleri her defasında sterile ediyorum filan zor iş sağmak aslında..
ben 60 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim
bir hafta içinde 15 kilom gitti 65 e düştüm
sonra da 2 hafta içinde eski kiloma döndüm
bende ödem çoktu birden gidiverdi
göbeğim yok sıfırlandı ama tabi çatlaklarım var
aman olsun o kadar ne yapayım
geçen hastanede biri bana annelerine baksana ufak tefek maş. mankend gibi demişti de ne keyiflendim bilemezsiniz
kilo zamanla gidiyor korkmayın
ben bi de su içme özürlüyüm ,bi de su içsem 45 kiloya filan düşerim sanırım
bi de ben çok çabuk zayıflayan biriyim onun da etkisi var
zamanında 15 günde 12 kilo vermiş biriyim
biz şuan bir düzen kurduk akşamları eşim gelince 2 seans beraber hallediyoruz hamsileri 1 seans da o tek hallediyor ben uyuyorum
seanslar arasında da tv izliyoruz film izliyoruz birbirmize vakit ayırıyoruz çok şükür
dün mesela 2 seans eşim baktı ben pasta börek çöerek yaptım 3 çeşit
sonra film koyduk izledik beraber
hem de biz tekiz başka kimsemiz de yok
biberonlar olunca böyle bir rahatlık oluyor
ne de olsa kendi sütüm sonuçta o açıdan da sıkıntı yok
şimdilik ii gidiyor
yeterki eşler destek olsun brbirine gerisi geliyor
benim kanamam da tam 40 .gün bitti
ama adı kanama sadece lekelenme şeklinde sürdü benimki 40 gün boyunca
hatta polip var bende rahim ağzında o mu kanıyor diye düşündüm doktora gidecektim sonra vazgeçtim iiki gitmemişim bitti gitti zaten
delikiz masaallah subhanallah size birbirinizi ihmal etmeden duzeninizi kurmussunuz
Rabbim nazardan korusun...
kiloda kalmamis oda cok guzel
e daha ne olsunmutlulugunuz daim olsun...
darisi basimiza olsun ins...
**bekay * cım okudum ama yazamadım..enfeksiyonun inşallah biran önce geçer canım geçmiş olsun ..ama bu günleri kendine iyice zehir etme . doğru kolay geçmiyo,hep ağrı ve sorunlarla dolu her günümüz ama birdaha belki hamile kalabilirsin,ama ikiz olurmu ...bu ayrıcalığın tadını çıkar canım...inan şuan ağrımayan yerim yok sabah sırt ağrımla uyanıyom ,ellerim ve ayaklarım şiş, karnımda da öyle bi ağrı varki...bide bende fmf hast. varya hep aklımda ya atağım olursa ne yaparım...ama şöyle bi kendime geldiğimde diyorum bidahamı böyle ikiz hamilelik yaşıycam allahım bu güzelliği verdi kıymetini bileyim,şükredeyim...ağrılarada katlaniyim ...bebişlerin de inşallah 2.5 kg bulurlar bulmasalarda üzülme canım sağlıklı olsunlarda önemli olan o..eşin ve seni miniklerle güzel bi hayat bekliyo hep böle düşün motive ol, bundan sonraki hayatına..... sizler cesaretli olunki bizlerde korkmayalım demi,,,bol bol ye iç, dinlen bebişlerde büyüsün son günlerinde annesi...
kızlar normalde kontrolüm yarındı ama bugün yüzüm ellerim ayaklarım botokslu gibi uyandım
kendimden korktum valla
şimdi güzel bir duş alıp, kuföre gideceğim
kıl tüy işinden kurtulmak istiyorum, doktoruma sordum ağda yaptırabilirsin dedi
yavaş yavaş yaptıracam, ağrımasından korkuyorum ama
doğum ha oldu ha olacak diye beklerken bir de temizlik mevzuunu düşünmek istemiyorum
bir de neredeyse bir haftadır gün aşırı ishal oluyorum
bu durum da beni korkutuyor
gidelim bakalım, doktorumuz ne diyecek
gelince sizlere yazarım
hepimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hafta diliyorummmmm
Canım yazdıkların için çok sağol. Hamilelikte ruh hali değişken olabiliyor böyle. Dün kötüydüm, şükür bugün daha iyi hissediyorum kendimi. İnsanın etrafındakilerde çok önemli bu durumlarda. Yok yarın bir gün bebekler olunca şöyle olur, böyle olur söylemlerinden sıkıldım. Nerdeyse niye yaptınız, bebek kadar kötüsü yok diyecekler. Sabır diyorum. İnşallah canım, hepimiz için her şey yolunda gider. Dualarım hepimiz için...
bekay başkalarının söylemleri hakkında ben de dün çok üzüldüm. bir arkadaşla görüştüm arkadaş demesem de olur çünkü eşimin arkadaşlarıydı. işte tanıdığı birinde ikiz varmış. ne bulduysa yemiş ben az yiyormuşum ( normalde de çok yemem ) çok zor oluyormuş.napçakmışım bakalım doğunca görceklermiş felen. yüzüm çok kötü görünüyormuş.( yüzüm küçük ) acayip moralim bozuldu. makyaj yapmayı normalde de çok sevmem şimdi daha çok dikkat ediyorum. giyinip kuşanıp gezemiyorum kimse kusura bakmasın.
zaten bu konuda da fikir almak istiyorum sizden. şimdiye kadar herşeyim oluyordu nerdeyse. artık olmamaya başladı ve göbeğim çok çıktı. bana da garip gelmeye ve kendime hiçbirşey yakıştıramamaya başladım. bu yüzden saçımı bir toplayıp eşofman giyip çıkıyorum. eşim de göbeğimin çok belli olmasını istemediği için herşeyi giymeme izin vermiyor ona da bozuluyorum. dinimizce de günah zaten açık seçik belli etmek hamileliği. şimdiye kadar çok dikkat ettim ve belli etmedim ama artık buna engel olamıyorum. eşim beni aldatıyor mu artık beni beğenmiyor mu diye düşünmeye başladım pek bir duygusalım zaten. bi de eşim demez mi sen çok güzelsin ama bakımsızsın.. ayyyyy çok üzüldüm sormayın.
delikız senin tavırlarına bayılıyorum rahatlığın inşl bende de olur. tutumun harika her konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?