2013 ikiz anne adayları buraya

senden daha az tecrübeliyim bugün 19 günlüğüz ve bende aynı soruları soruyorum kendime
benimkilerde 3 saatte uyanıyor ama kızım gece durmayınca mama veriyorum iyi uyuyor demekki gece süt yeterli olmuyor artık
bi de dr.um günde 5-6 kez kaka yapmaları doyduklarını gösterir demişti... çok şükür artık kakaları daha düzenli
aynı anda uyandıklarında annem oyalıyor birini yalancı emzik ile ( annem gidince nolcak bilmiyorum
gece 12 de 3 de ve 6 da uyanıyoruz

ben mamayı aynı anda veriyorum ve gece güzel uyuyoırlar ozaman bende rahat uyuyorum sabah sütüm iyi oluyor
annem gidince belki birini eşim birini ben doyururum
şimdilik düzen onların elinde ama yine de bi düzene oturtmaya başladım gaz sancılarının olmadığı günler

79 ile hamile kaldım 83 hatta 82 ile doğuma gittim
bu sabah 71 kiloydum
daha hiç ev işi yapmıyorum bu gidişle inşallah 65i göreceğim :))

bende bütün hamilelikte yattım sayılır (
hiç dışarı çıkamayacağımı düşünüyordum ama telaş etme Allah kolaylığını veriyor
haftasonu çıktım gezdim yemek yedim eşimle :)) tabii 2 saatte :))
haftaiçide yarım saat olsun anneme bırakıp markete falan çıktım
şansımız önümüz yaz ... annem gittikten sonrada havalar iyi olunca eşim çocukları alır çıkarız diyo...
bi de eşim işten gelince ben yürüyüşe çıkmayı planlıyorum

herkese günaydın güzel anne adayları ve bebişleri yanında olan tüm anneler...
güzel bi hafta olsun... hastanedeki arkadaşlar bebişlerine kavuşsun ... sağlıklı doğumlar kısmet olsun... yanındaki annelerde huzur içinde olsun

herkese merhaba bende 7 haftalık hamileyim uzun uğraşlardan ve tedavilerden sonra:) ikiz gebelik benimki de, geçen Cuma kalp atışlarını gördük ultrasonda:) benim merak ettiğim bir sürü şey var yardımcı olursanız sevinirim, bebeklerin iyi gelişmesi için özel bi şeyler yaptınız mı ve tabi erken doğumu önlemek için de? ben kiloları iyi olsun istiyorum ve tabi zamanında doğsunlar acaba şimdiden yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişeyler var mı? biraz araştırdım istirahat, bol su içmek ve stresten uzak durmak çok önemliymiş, sizler bunları yaşadınız neler tavsiye edersiniz? bide son haftalarda taşıması zor oluyor mu?

hayırlı olsun hamileliğin
bu karışık soruları bizde çok sorduk çok düşündük ama en önemlisi stresten uzak durmak ve bu nedenle bu soruları kafana takmaman derim ben...
bol su ve dinlenme işini sıkı tut...
zaten bulatıların ve aşermelerin başlayabilir...
tedavi ile olunca biraz daha dinlenmeye gayret et ... kanaman falan olursa stres yapma... pozitif düşün çok yaşamış biri olarak... korkma en iyisini hayal et hep
bebekler şimdilik senden besleniyor bu nedenle sakın beslenme olayını abartma ... çnk ilerde kiloyu çok alırsan son günlerde çok zorlanırsın
bu günlerde gazlı içecekler koruyu maddeli gıdalardan uzak dur hamilelik boyuncada dikkat et
zamanla onlar seni yönlendirecektir sağlıklı bi hamilelik diliyorum

çok teşekkürler cevabın için, bulantım çok ve reflü var bende o yüzden fazla yiyemiyorum zaten ama zor olsada su içmeye çalışıyorum meyvemi yiyyorum süt ve yoğurt tüketmeye çalışıyorum bide her sabah bi yumurta:)) o kadar:) şu sıralar sadece merak ediyorum ikiz gebeliği araştırıyorum, ama iyi şeyler hissediyorum umarım herşey yolunda gider.) sen doğum yapmışsın gözün aydın kaçıncı haftada aldılar bebekleri bide kilolarını söyler misin? Allah kolaylık versin sana, bebeklerinle bir ömür mutlu olursun inşallah...

Bol su içmek cidden çok önemli cnm ben hiç iltihaplanma olmadım ödem olmadı günde 3-4 litre su içiyorum

saol canım gayet güzel besleniyorsun böyle devam et ilk 3 ay çok yemek önemli değil düzenli kalsiyum ve protein almaya çalış
ben 35+0 da doğum yaptım bebeklerimde 2800 ve 2190 gr olarak dünyaya geldiler çok şükür sağlıklıyız darısı başına olsun

Bende 30. Haftaya kadar çalistim. 30 da d.iznine ayrildim bol bol gezecektim sabahlari uyuyacaktim boyle hayallerim vardi. Ama sadece 4 gün sürdü. İznimin ilk haftasinda erken dogum riskiyle hastaneye yattim. Sonrasinda da hep evde yattim. Çayimi bile kendim demlemedim. Herşeyimi annem yapti sağolsun. Ben ev işi yapmayi bile özlemistim. Onun icin 40 çikinca her firsatta cikiyorum. Bebek bakim odasi guzel olan avm leri seçiyorum. Darisi sana inşallah. Ônce saglikli bir dogum ve bebekler. Sonra gezme kismi.

hoşgeldin hayırlı olsun
süt sağmak daha zor emin ol ,seninkiler en azından memede doyuyor ,ben süt yetmediği zaman arada tekrar sağıyorum ,aletleri her defasında sterile ediyorum filan zor iş sağmak aslında..
ben 60 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim
bir hafta içinde 15 kilom gitti 65 e düştüm
sonra da 2 hafta içinde eski kiloma döndüm
bende ödem çoktu birden gidiverdi
göbeğim yok sıfırlandı ama tabi çatlaklarım var
aman olsun o kadar ne yapayım
geçen hastanede biri bana annelerine baksana ufak tefek maş. mankend gibi demişti de ne keyiflendim bilemezsiniz
kilo zamanla gidiyor korkmayın
ben bi de su içme özürlüyüm ,bi de su içsem 45 kiloya filan düşerim sanırım
bi de ben çok çabuk zayıflayan biriyim onun da etkisi var
zamanında 15 günde 12 kilo vermiş biriyim
biz şuan bir düzen kurduk akşamları eşim gelince 2 seans beraber hallediyoruz hamsileri 1 seans da o tek hallediyor ben uyuyorum
seanslar arasında da tv izliyoruz film izliyoruz birbirmize vakit ayırıyoruz çok şükür
dün mesela 2 seans eşim baktı ben pasta börek çöerek yaptım 3 çeşit
sonra film koyduk izledik beraber
hem de biz tekiz başka kimsemiz de yok
biberonlar olunca böyle bir rahatlık oluyor
ne de olsa kendi sütüm sonuçta o açıdan da sıkıntı yok
şimdilik ii gidiyor
yeterki eşler destek olsun brbirine gerisi geliyor

benim kanamam da tam 40 .gün bitti
ama adı kanama sadece lekelenme şeklinde sürdü benimki 40 gün boyunca
hatta polip var bende rahim ağzında o mu kanıyor diye düşündüm doktora gidecektim sonra vazgeçtim iiki gitmemişim bitti gitti zaten

herkese selam bu arada
gaz ve uyku için nette araştırdım kullananlar çok memnundu ben de aldım
om-x şurup ,gerçekten de içirince hemen kaka yapıyorlar ve uyuyorlar
ihtiyacı olanlar deneyin isterseniz

Sut sağmak bencede zor ama onunda guzelligi seninde dedigin gibi bebekleri birine emanet edip başka şeyler yapabiliyorsun. Ama ben yuruyuse gidiyorum mesela benimkiler aniden uyaniyor apar topar beslemek icin donuyorum. Hele oglum uyaninca hemen emmek istiyor. Emzikte almadiklari icin acikmasa bile emme ihtiyaci hissediyor.

evet valla tek başına olunca çok ii oluyor eşim bana yardım ediyor tek başımıza bakıyoruz böylece ..
ama memede bizimkiler bıraksan 1 saat kalacaklar o da her biri için beni çok yorar
yorgunluk da sütü etkiliyor
bu şekilde hem dinleniyorum hem doyup rahat uyuyorlar
nasıl olsa kendi sütüm diye de bu sisteme devam edeceğim ama emziriyorum da onu da bırakmıyorum
demekki seni emzik yerine kullanıyorlar keşke emziğe alıştırsaydın rahat ederdin
bi de biberonu dene bakalım içerler belki ,içerlerse işin olduğunda bırakır gidersin

delikiz masaallah subhanallah size birbirinizi ihmal etmeden duzeninizi kurmussunuz
Rabbim nazardan korusun...
kiloda kalmamis oda cok guzel
e daha ne olsunmutlulugunuz daim olsun...
darisi basimiza olsun ins...

Canım yazdıkların için çok sağol. Hamilelikte ruh hali değişken olabiliyor böyle. Dün kötüydüm, şükür bugün daha iyi hissediyorum kendimi. İnsanın etrafındakilerde çok önemli bu durumlarda. Yok yarın bir gün bebekler olunca şöyle olur, böyle olur söylemlerinden sıkıldım. Nerdeyse niye yaptınız, bebek kadar kötüsü yok diyecekler. Sabır diyorum. İnşallah canım, hepimiz için her şey yolunda gider. Dualarım hepimiz için...

Canım hadi hayırlı, güzel haberlerle gel. İshal dün bende başladı, h.sonu doktorumda kontrolde sorunca ishal yok değil mi diye. Aradık gece, devam ederse mutlaka gelin dedi. O yüzden ishal sıkıntılı olabiliyormuş. Ne diyecek buraya da yaz olur mu? Bu arada ödemlerin için bir şey söylemiyor mu, normal miymiş? Bizimki tahlilde albümin ve proteine baktı, şükür sorun çıkmadı ama bu doğum için sıkıntı yaratan bir durum dedi. Temizlik işini de iyi düşünmüşsün. Ben başkasına aldıramıyorum ya Aldırabilsem ben de yaptıracağım ama kalacak sanırım, ağda yapamam. Farklı yöntemler arayacağız.

Canım bir şey soracağım. Senin son ultrason ölçümlerinle bebeklerin doğduğu kilo arasındaki fark ne kadardı? Muhtemelen benim de -tabi bebekler sürpriz yapmazsa- doğum seninki gibi olacak aşağı yukarı. İlacı cumartesi kesecekmiş, sertleşme ve kasılma önleyici olanı. Çünkü 35 ve sonrasında rahimin toparlanmasını engelliyormuş ya da rahim geç toparlanıyormuş onlar yüzünden. 35 sonrası birkaç gün içinde olur sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…