2013 ikiz anne adayları buraya

Canım benim, annesi o minik nasıl hızlı büyüyecek kocaman olacak sen hiç merak etme:) dün dinledim tv de küçük doğan bebeklerin büyüme hormonları çok daha fazla çalışıyormuş ve yaşıtlarından daha büyük oluyorlarmış sonrasında. Doğa bir şekilde dengeyi buluyor minikleri koruyor yani:) Sen bebeklerine sağlıkla kavuştun ya çok şükür daha ne olsun:)

benim daha önce hep ultrason ile ölçüyodu.ilk kez bu hafta gittiğimizde vajinal muayene ile açıklık var mı diye kontrol etti.ama hiç korkma ben ısrarla soruyorum ya bişi olursa diye oda her defasında olmucak emin ol bi zararı yok diyo.hatta bu hftaki kontrolde içerde birikmiş akıntı varmış onu temizledi.çok şükür bişi olmadı.

**hayırlı cumalar herkeseeeeeee.....***
inşallah hepiniz iyisinizdir,kızlar....bekay ve papatyanında ağrıları geçmiştirde anneliğin tadını çıkarıyolardır umarım..
bende bugün öğleden sonra eşimle alışverişe gidicem,ama karnımın iki yanında dünden beri bi ağrı var bi yandan hiç keyfim yok , bi yandanda gitmek zorundayım eşim yoğun çalıştığı için işini bugüne ayarlamış...kızımda 2 gündür evde hasta yatıyo,bademcikleri çok fena,doktorlar 9 yaşına kadar böyle sıksık boğaz enfeksiyonu yaşıycağını sölemişti,zaten kışı hep hastalıkla geçiriyo bitanem..

düşünüyomda bu kızlarımda zeynebime benzerlerse yandım ben insan çocuk hasta olacağına ben oliyim diyor.normalda yemek yemezdi zaten,iki gündür hiç yemiyo bende onla beraber hastayım sanki....allahım hepimize ve sevdiklerimize sağlık versin inşallahh..

Canım sana zaman verdi mi doktorun? Gerçi belli olmuyor ama planlanmış bir durum var mı ve nasıl sağlık durumun? Hadi bakalım liste başısınız Allah kolaylıkla kavuşmayı nasip etsin:))

:) iyi dilekleriniz için teşekkürler aynı güzellikleri ben de sizlere diliyorum. bugün 36. haftanın son günü pazartesi kontrole çağırdı doktorum. devlet hastanesi olduğu için normal doğumda diretecek gibi doktor. ama mart nöbetlerine ayarlayalım falan dedi inanın ben de doğum zamanı konusunda hiç tahminde bulunamıyorum, çünkü doktorumuz biraz ketum ağzından laf almak çok zor. ne yalan söyleyim ben de sürprizli olsun istiyorum zamanı önceden bilirsem çok gerileceğim gibi geliyor. burada bir çok arkadaşın hiç beklenmeyen zamanlarda pat diye geliverdi bebişleri benim de öyle olsun heyecanı o an olsun sadece :) sonra inşallah mutluluğu kalsın :) ağırlaşmama rağmen allah dayanma gücü veriyor heralde bakalım 37 yi bitirebilecek miyim:)

hoşbuldum :) amin inşallah canım

hoşgeldin canım.tüp bebek mi?

hoşbuldum :) evet canım tüp bebek 3. denememde dondurulmuşlarla tuttu

maş.suphanallah..
gözünaydın..sağlıkla sıhhatle büyüsünler inş.

valla ben de sendenim ,öyle en ufak lekeye değiştirmiyorum ben de yoksa hem bebekler üşütür hem uğraşılmaz öyle sürekli giy çıkar
ama çok kusma lekesi varsa değiştiryorum
mesela 1 numara bezler artık küçük geliyor ama 4 paket almıştım bitene kadar mecburkullanacağım
bazen öyle bi kaka yapıyorlarki bezden dışarı fırlıyormübarek
o zamanlar mevbur değiştiriyorum

RABBİM yardımcın olsun inş. sağ salim gir çık,sağlıklı evlatlar doğur inş.
yerinde olsam bişeyler yapmaz,bebişlerimle biraz daha fazla vakit geçirirdim:) nasıl olsa yapıp getireceklermiş değil mi ama?
zaten sürekli bebeklerimleyimki anlamadım ne demek istedin..
ben bebeklerime tek başıma bkıyorum yanımda kimse yok ve 24 saat onlarla beraberim ben
ama arada bizim de nefes almya normal hayat dönmeye ihtiyacımız var yoksa bebeklere de verimli olamayız
yerinde olsam doğum yapmadan konuşmazdım

herkese günaydın ..
ben hamsilerin odasında elimde iki fincan humana çayı,alman pastası ve 500 mllik su bardağımla oturuyorum
bil.da bi yandan vivaldi çalıyor bi yndan bebişler uyuyor
artık hamsilerin gündüz uykusu azaldı geceye geçtiler
gündüz 2-2,5 saat uyuyp gece 2 seans hal,nde 4 er saat uyumaya başladılar
akşam 21,00-01,00-01,00-0530 şeklinde uyuyorlar
gün geçtikçe gündüz uykuları azalıp gece uzunuyuyacaklar
tracy hogga göre 4 aylık bir bebek gece 6-8 saat uyuyabilirmiş

arkadaşlar mrb,iki gün girmedim maşallahh oku oku bitiremedim neler neler olmuş....yeni arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz hayırlı olsun inş,doğum yapan arkadaşlar sizlere de hayırlı olsun sağlıklı büyütmek nasip etsin Allah....

ben dün alışverişe gittim arkadaşlar bebek arabamızı aldık....çok model baktım ama içime sinen sadece peg prego oldu zaten he yerde her model de olmuyo malesef çok hafif ve rahat katlanması hoşuma gidince artık 800 tl ye aldık ana kucaklarını almıştık zaten cybex atom....

park yatağımızı aldık ilk etapta yatakodasında ikisini aynı yatakta yatırırım diye düşünerek 70 120 boyutunda kraft marka aldık bide kraftın kendi yatağı var tamamen pamuk terlemeyi engelleyen onu da aldık su geçirmeyen alezde aldık bi nevresim takımı kaldı yatak için...
zaten odasında mobilya yatakları olacak daha sonra onu kullanırlar artık hayırlısıyla....
birsürü zıbın tulum yelek çorap aldık...banyo malzemerini küvetini,maşrabasını kovasını sevi bebenin filesini aldık....
ben chicco nun emzirme kalkanını ve manuel pompasını aldım inşallah iyi sütüm olur da
emzirme yastığımı ve emzirme örtümü de aldım=))
tırnak makasımzı,burun aspiratörü,dr brown un gazı önleyici biberonlarını ve emziklerini....aklıma gelene gözüme takılan ne varsa aldık bakalım ama alışveriş yapması çok çok çok zevkliiiii=))

şimdi bebek odası için dolapları yartıracağız perdemiz ve halımız kaldı bi de bi duvara devar kağıdı kaplamak istiyorumm çok hoş oluyoo....inşş sağlıklı bi şekilde kucağımıza da alırız bebeklerimiziii

doğum aniden olunca neye uğradığını şaşırıyorsun. bir saatte her şey bitiveriyor. bir yandan iyi, bir yandan kötü. en önemlisi bebeklerin sağlığı. seninde vaktin gelmiş artık. umarım daha fazla beklerler ama tetikte olmalısın.
papatya seni tebrik ettim mi inan hatırlamıyorum. geçmişe de bakamadım. malum ikizlerle ilgilenmek vakit alıyor. tebrik ediyorum tekrardan. umarım her şey yolundadır.
bekay yarın da senden haber bekleyeceğiz. yarın sen de anne olacaksın. bakalım hayatında neleri değiştirecek. uamrım bebekleriniz herşeyi yoluna koyar.

bebeklerin vakit almaması mümkün değil... son 3-4 gündür gaz sancısından dolayı düzen falan kalmadı
oğlum çok nazlanıyor...memede uyumak istiyor kız emmek yerine mama gelsin çabuk yiyeyim diyor
ben kendi kurallarımı esnetmek istemiyorum
hala annem yanımda her işi o yapıyor o gidince bi de ev işleri bana kalacak... aslında çok sakinim sebebini bilmiyorum
sanırım benim gibi arkadaşalarım var onlar bakıyo bende bakarım diye sizden kuvvet alıyorum
annem duşa girdi ikisi aynı anda ağlamaya başladı
hiç panik yapmıyosun gittim mama hazırladım biri yedi diğerine emzik tutturmaya çalıştım
bunlar kolayda şu yaramazımın gazı geçse ( hiç kıyamıyorum göbüşü ağrıyo kuzumun... herşeyi deniyorum

bonny benim gebeler listesinde adım yok sanki=(((

Canım, Rabbim aldıklarınızı mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah. Sen bilgilerini vermiş miydin bana?

İster özel mesajla ister buradan "YAŞ-SAT-BEKLENEN DOĞUM TARİHİ-KAÇINCI DOĞUM-BEBEKLERİN CİNSİYETLERİ- BEBEKLERİN İSMİ- HAMİLE KALINAN KİLO & ŞİMDİKİ KİLO-TEK YUMURTA , ÇİFT YUMURTA-ŞEHİR" bilgilerini verirsen seni de "2013 İkiz anneleri" listesine eklerim.

Geçmiş olsun dosba, inşallah en kısa zamanda gazı geçer bebişinin. Kullanıyor musun bilmem ama ablamın yakınlarda doğum yapmış bir arkadaşı bebişte gaz olmaması için "Humana Anne sütü artırıcı çay" ın kimyonlusunu önermiş. Denemediysen bir dene istersen belki faydası olur. Rabbim şifalar versin kuzucuğuna.

canım düzenli rezene ve kimyon tüketiyorum
şimdide muskatı çay olarak demleyip içiyorum ...aslında bebeğim biraz büyük olsa muskatı mamasına katacağım kesin çözüm diyenler var ama çok küçük kıyamıyorum keskin bi baharat sonuçta
acı elma yağı kullanıyorum ama fazla kullanmamak lazımmış bende akşamları sürüyorum gece en azından rahat ediyor

merhaba canım. benim 12. haftadan beri doktorum ultrason cihazıyla alttan muayene ediyor her gittiğimde, 3 hafta arayla da gidiyorum. erken müdahale ederiz açılma olursa dikecez diyor. 2 dakika anca sürüyor uzunluğu ölçüp bırakıyor hemen. bebeklere karnımdan bakıyor bi yandan da iyi diye düşünüyorum alttan muayeneyi.

nadıdenursu, benım ıkı aydır falan rahım agzı ultrasonla ölçülüyor, rahım agzı kapalı, su kadar cm.falan dıye soyluyor...vajınal muayeneyı bılmıyorum ama bence dr. yaparsa ıyı bırsey yapmıs olur erkenden mudahale eder:)[/QUOTE]

benim de sürekli ultrasondan bakarken açıklık var mı felen bakıyordu ama vajinadan hiç bakmadı. tedirgin oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…