- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.421
bonny; ıcımden bı ses ıkı -üç hafta rahat rahat dayanırsın dıyor...:) merak etme ınsallah, nst güzel cıkacak:)
merhaba arkadaşlar.
bir çok arkadaşımız doğum yapmış. hilal,tuğba, papatya,berkay, sinem ismini hatırlayamadığım diğer arkadaşlarım,
allah evlatlarınıza sağlıklı uzun ömürler versin. eşlerinizle,bebeklerinizle yuvanızda huzurla yaşayın inşallah.
hamile olan arkadaşlarımızda inşallah 36-37 haftaları görsünler ve sağlıkla alsınlar bebişlerini kucaklarına.
beni sorarsanız bugün hastanede 26 günüm. nst de sancılarım çok çıkıyor. 4 gün öncede vajinal muayeneden sonra lekeler geldi.
doktor muayeneden de olabilir veya nişanda olabilir. ama sorun yok zaten 34 geçtin dedi.şuan 34+5 iz. 1 hafta önce doktor kilolarına, çok net ölçemiyorum sıkışmışlar ama 2.500 yaklaşmışlar dedi. kiloya çok takılmıyorum sağlıklı olsunlar inşallah.
geçen hafta yan odada 37 haftalık bi bebek doğdu. doktor 2.900 demiş. ama bebek 2.500 doğmuş. yanılma payı çok olmuş şaşırdım. ama bebek hiç kuveze girmeden annenin yanına geldi.3 sonrada taburcu oldular.
arkadaşlar benim naçizane tavsiyem 28- 30 haftaya gelmeden tüm hazırlıklarınızı tamamlayın. batıl inaçlarada hiç takılmayın. doktorum biz burda 500 gr lık bebeği allahın izniyle yaşattık.bazen ziyaetimize gelirler dedi. bizim aileler 7 ay dolmadan bişey aldırmadılar. şimdide herşeyimi başkaları aldı. ben bebeklerimin mobilyasını odasının döşenmiş halini bile görmedim daha.
bide kendinizi yormayın. ben hastaneye geldiğimde rahim boyu 11 di. hastanede yatınca 26 ya çıktı. doktor bence sen evde iş yapıyordun dedi. yaptığım yemek, bulaşık çamaşır vb. şeylerdi. ama bunları bile yapmamak lazım demekki.
kızlar dualarınızı bekliyorum. benim dualarımda sizlerle.
Kızlar ben 8 Mart da doğum yaptım34+3 de kızım 2560 oğlum 3056 gr doğdu kızımın biraz solunumun problemi oldu bugün veya yarın çıkıcak biz bugün çıkıyoruz hastaneden
sanırım senın iki tane nur topun var Allah bağışlasın
hormon konusunda senınkı nasıldı benımkı 3 günde 4 e katladı
amin canım
benimki tedavi ile oldu transferden sonra 10.gün 890 çıkmıştı bhgc
sonrasında bi daha test yaptırmadım 5.hafta iki kese görmüştüm
darısı sana olsun hamileliğin hayırlı olsun
RABBİM tamamına erdirsin inş.slm bende ikiz hamileyim 17+6 haftalıgım yeniyim benide aranıza alırsanız sevinirim herkese saglıklı tam haftasında dogumlar dilerim
ben biberonu gaz yapmayan olsun diye özellikle seçtim****kızlarrr sıze sorularım var:
*deneyımlı ennler oncelıkle sıze: bıberonu hangı ozellıklere bakARAK aldınız? kac cc, cam mı olmalı?ne yıne bakıp alıcam?
*sterılızasyon aletınız hepınızde var mı, hangı marka?
bunun harıcınde;
sızde kırmızı noktalar cıktı mı? bende sıvrı sınek ısırmıs gıbı elımde ve kollarımda bıkac tane nokta cıktı.dr.cıldıyeye gıt dıyor gıdıcem fakat once danısmak ıstedım.bana kılcal damar catlaması gıbı geldı.bazılarında kılcal damar seklınde görünüm var
son olarak...haftaya pazartesı kontrolum var.kac haftada bır gıtmeye basladınız, yada baslamıstınız doktora bu haftalarda? ben herkese sezzeryan olucam dıyorum ama kımse bana boyle bısey solemedı dahakendi kendıme soyluyorum:)) ne zaman konusulmalı bu konu?
cıger gelıstırıcı ıgneyı ne zamaan yaptırdınız?
ufff cok mu sordum nee
gözünaydın RABBİM analı babalı büyütsün inş.Kızlar ben 8 Mart da doğum yaptım34+3 de kızım 2560 oğlum 3056 gr doğdu kızımın biraz solunumun problemi oldu bugün veya yarın çıkıcak biz bugün çıkıyoruz hastaneden
serklaj yapıldıysa çok daha dikkat etmen gerekdoğum yapan güzel annelerimize gözünüz aydın diyorum. Allah hayırlı uzun ömürler versin.
ben cumartesi günü serklaj için yattım hastaneye. kısa bir operasyondu ama bir parmaklık olan açılma 3 gün içinde çok daha artmış iyi ki almışız ameliyata dedi. bundan sonra ben yatarak geçircem artık süreci. Pek onu yapmayım bunu yapmayım dememiştim açıkçası ama iş buralara gelince ciddiyetini anladım. sağlıklı sıhhatli bir hamilelik diliyorum herkese.
benim göbek aşağı hiç inmedi valladoğum yapmış ikiz anneleri göbeginiz kaçıncı haftada aşağı inmişti ve göbeğiniz aşşağı indikten ne kadar süre sonra doğum yaptınız???? 30 haftamdayım acele cevap verirseniz sevinirim
maş. gözünaydın ..arkadaşlar cumayı cumartesiye bağlayan gece keselerimden bir tanesi patladı. acilden doğuma girdik acile girdiğimde bebeğin doğum kanalına biz yoldayken indiğini öğrendik normal doğumla ikisi de 2800 gr kızlarım oldu. eve bugün geldik. önceki sayfalara hiç bakamadım doğum yapanlar var muhtemelen tebrik ederim:) bundan sonraki sayfalara da bir müddet bakamayabilirim. 37+1. hafta 09.03.2013 doğum tarihleri ben de artık doğum yapanlar listesindeyim :)) doğumumun çok kolay geçtiğini söyledi doktor toplamda 50 dakika masada kaldım. ama zorunu bilmediğimden bana çok zor geldi normal doğum. allah doğum yapacak herkesin yardımcısı olsun.
bence sen ev işlerini askıya alMerhaba kizlar ,tek basina bakmak bence cok zor ama esinize ve tecrubenize guveniyorsaniz bisey diyemem.bebeklere bakilir ama evi hergun supurmek silmek havalandirmak gerekiyir ameliyatliyken bunlari yapmak zor.bebeklerin hergun camasiri ve utusu oluyor.yemekti vs de var.valla benim annem ve k,validem bu isleri yapio ben bebeklere bakiyorum ama yinede arada bikac saat uyuyup onlara birakiyorum bebekleri.yani siz ev isini yapin bebekleri ellemeyin bizim ozel hayatimiz etkilenir gecede kalmayin olmuyor.ki daha bebek ziyaretcisi almiyoruz.onlar baslayinca pasta borek isleride cikicak...40 in cikinca gidicez diyorlar ama simdiden gozum korkuyor...
güzel günlerde sağlıkla kullanın inş.Yasasinnn,bebislerimin odasi boyandi,park yataklari ve dolaplari geldi.artik yavastan yerlestirmeye baslayacagiz.aslinda yataklari biraz erken aldik galiba ama ciddi indirim vardi kacirmak istemedik.rabbim hayirlisiyla kullanmamizi nasip etsin insallah..
Kizlar imrendim size maşallah bende ikizlerime hamileyim ama daha cok yeniyiz 7+0 sizin kadar sonuna gelirim insallah,bana bi sorumda yardımcı olsanız..benim iki bebegım ayni büyüklükte ama birinin kesesi daha küçükmüş Yada arkadaymis kalbide dıgerı kdr gümbür gümbür atmadı gecen hafta gitmiştik.6 haftaliktik yer degistirirlermi ?? Yada aynı sorunu yaşayan oldumu??
ya bu tek bakma işi tamamen bebeklere bağlı bir durum..kızlar nasılsınız inşallah herkes iyidir..
kaç gündür doğumu ve sonrasını düşünüyorum ve kafama şu takıldı.herkes bakıyorumda ya annesiyle ,ya k.validesiyle yada ikisiyle bakıyo bebişlere..benim ilk kızımda ablam hastanede ve evde 1 gece kalmıştı kalkamadığım halde onu evine göndermiştim eşim beni kaldırıyodu altını eşim değişiyodu,öyle öyle normale döndü...
bunlarda iki tane bilmem bakabilirmiyiz,eşim benden daha becerikli ve cesaretlidir onada güveniyorum,ben kimsenin kalmasını istemiyorum ,yanlışmı düşünüyom sizce...benim tarafımdan kimse kalamaz gece , annem zaten rahatsız ve büyük bi ihtimalle yanımda olmuycak umreye gidecekler öyle denk geliyo...
k.validem var oda eltim doğum yaptığında onunda ikiz olmuştu onun yanında kaldı gördüm gece gündüz ordaydı kocasıyla özel hayat diye bişey kalmamıştı iyileştiği halde yine gece geç saatlere kadar ordaydı..biz aynı binada oturuyoruz...sonunda benim eşim annesini uyarmıştı.eltim cinnet geçiriyodu kadın.ilk gece kalsa bu hep böyle gidecek diye korkuyorum,çünkü doğumdan sonra insan istiyoki eşim ve çocuklarım yalnız kalalım...sizce kimseye kalmasın ben bakarım desem ,yapabilirmiyim kafama koyduğumu yaparım ama hiç iki bebekle gece kalmadım ki,sizce öyle derim sonra gece birilerini çağırmak zorunda kalırmıyım...
özellikle doğum yamış arkadaşlar sizce ne yapmalıyım , yalnız ve ağrılı bi şekilde o günler yalnız atlatılırmı geceleri soruyorum ,çünkü gündüz şuan gözümün önünde canlanıyo giren çıkan belli olmuycaktır...
sarılıktan dolayı uyurlar çok normal ,geçtikçe düzelecekler merak etmeMerhabalar. Hepinizi çok özledim ve çok merak ediyorum ama bir türlü girmeye fırsatım olmuyor. Bir hafta oldu bugün. Sarılık değerimiz sınırda çıktı, hastanede kalacaktık az kalsın. Bebeklerim sürekli uyuyorlar sarılıktan ve mamayı-sütü pek almıyorlar. Sütüm de az geliyor. Masal hiç emmeyi bilmiyor hala, ağzını açıyor ama kapatmıyor. Süt gelmeyincede basıyor çığlığı :)) Genele sağıyorum, bebekleri emzirmeye fırsat kalmıyor pek. Destan bir iki çekiyor ama yoruluyor yavrum hemen. Mama-süt derken gidiyor böyle. İnşallah vaktinde sağlıkla sizlerde kavuşursunuz bebeklerinize. Giremesemde dualarım sizinle. Allah yardımcınız olsun
RABBİM hayırlısıyla doğurmak nasip etsin inş.Arkadaşlar selam,
Bugün kontrolümüz vardı, Pazartesi de tekrar olacak ancak daha erken bir gelişme olmazsa görünen Çarşamba günü doğuma alınacağız. Kızlar o güne kadar inşallah biraz daha toparlar, şu an 2.100 ve 2.400 gibiler, o tarihte 36 haftayı da tamamlamış oluyoruz.
Herşey inşallah hayırlısıyla ve sağlıkla ilerler, heyecanlı ve insanı şaşkın bırakan bir durum valla aylarca beklesen de insan kavuşma vaktinin geldiğine inanamıyor. Dualarınızı bekliyoruz:)
Hepimize Allah yardım etsin:)
iyi yapmışsınız hava almak her zaman iidirmerhaba arkadaşlarrrrrrrr
girmek istiyorum ama bir türlü fırsatım olmuyor
kendimden bahsedeyim biraz
benim sezaryenim çok zor oldu,
iki tane de miyomum varmış hatırı sayılır büyüklükte
onlar da alındı doğumda
sanırım o yüzden biraz daha zor atlattım
bir hafta yattığım yerden kalkamadım, yatakta sağa sola bile dönemedim
yürüyemedim
çok şükür şu an iyiyim
her işimi kendim yapmaya başladım
bugün 10 günümüz bitti
kızımın göbeği 4.gün düştü, oğlumunki hala düşmedi
o yüzden bezlerken canını acıtmaktan çok korkuyorum
kızım ilk kontrolünde 90 gr oğlum ise 100 gr vermişlerdi
neyseki normal sınırlar içindeymiş bu değerler
bu arada iki kuzumun da sarılık değerleri yüksek geldi
oğlumunki 12 kızımnki ise 14
ama prematüre oldukları için hastaneye yatış sınır değer 18 miş
o yüzden sık sık besliyoruz
ama sütüm yeterli gelmiyor
bir öğün mama bir öğün süt veriyorum
mama verirken içim sızlıyor
inşallah sütüm artar da mamanın gün içindeki sayısı düşer
şimdiye kadar yanımda kayınvalidem ve annem dönüşümlü olarak kaldılar
çok rahat ettim
eşimle kaldığımızda ise odalarında sırayla kalıyoruz
gece 12.00-4.00 benim nöbetim
4.00-7.00 nöbeti ise eşimin
bir şekilde idare ediyoruz
hatta dün bebekleri kayınvalideme bırakıp eşimle dışarı çıktık
değişiklik ikimize de iyi geldi doğrusu
şimdilik bizden haberler böyle
en kısa zamanda yine gelirim inşallah
öpüyorum hepinizi
hamilelikte çok olur uykusuzlukbugün ilkkez uykum kaçtı. Allahıma şükür sancım veya herhangi bir ağrım yok
uykum niye kaçtı
çünkü ilkkez rüyamda yavrularımı gördüm
kızım babasına oğlum bana benziyordu
hamsilerimi görmek çok güzel bir duyguydu
inşallah vakti ve zamanında hayırlısıyla dünyaya gelirler
maş.gözünaydınArkadaslar dogum yaptim manisa grand medikalde yaptim kizim ve oglum 2180 gr dogdular kuvezdeler suan bebeklerim dua edin insallah cok guzel bir duygu
ben ankaradayımnerde oturuyorsun demiştinya ıstanbul yenibosnadayım ben sen nerde doğum yaptın
maş. gayet ii doğmularMerhbeaba arkadaşlar. 01/03/2013'de doğum yaptım.Rabbime şükürler olsun 37. haftanın son günü çifte kuzularımı sağlıcakla kucağıma alabildim. Oğluşlarımın ikisi de 2800 civarı, sağlıkları yerinde. hiç küvezde kalmadık, hastanede de 1 gün kalıp evimize döndük, şimdi çok şükür her şey yolunda, henüz tam bir düzen oturtamadık ama annem ve kayınvalidem yanımda, bana hiçbir iş kalmıyo, ben sadece yavrularımı emzirip uyutuyorum.
Rabbim hayırlısıyla herkesi sağlıcakla yavrucaklarına kavuştursun (AMİN)
Görüşmek üzere...
Teşekkür ederim saolasın benimkide tüp bebek
Bakalım hayırlısı diyelim
Pazartesi ultrason var orada cıkarmı acaba transferden sonra 23.gün oluyor
albilda çok sevindim. haftana göre bebeklerinin kilosunun maşallahı var. bir an önce problemleri aşarsınız inşallah. tebrikler.Kızlar ben 8 Mart da doğum yaptım34+3 de kızım 2560 oğlum 3056 gr doğdu kızımın biraz solunumun problemi oldu bugün veya yarın çıkıcak biz bugün çıkıyoruz hastaneden
ciğer geliştirici iğneyi bana doktorum erken doğum rüski gördğünde yaptı. bazı doktorlar belirli bir haftadan sonra yapıyorlar. ama genelde erken doğum riski gördüğünde yapıyorlar.d
****kızlarrr sıze sorularım var:
*deneyımlı ennler oncelıkle sıze: bıberonu hangı ozellıklere bakARAK aldınız? kac cc, cam mı olmalı?ne yıne bakıp alıcam?
*sterılızasyon aletınız hepınızde var mı, hangı marka?
bunun harıcınde;
sızde kırmızı noktalar cıktı mı? bende sıvrı sınek ısırmıs gıbı elımde ve kollarımda bıkac tane nokta cıktı.dr.cıldıyeye gıt dıyor gıdıcem fakat once danısmak ıstedım.bana kılcal damar catlaması gıbı geldı.bazılarında kılcal damar seklınde görünüm var
son olarak...haftaya pazartesı kontrolum var.kac haftada bır gıtmeye basladınız, yada baslamıstınız doktora bu haftalarda? ben herkese sezzeryan olucam dıyorum ama kımse bana boyle bısey solemedı dahakendi kendıme soyluyorum:)) ne zaman konusulmalı bu konu?
cıger gelıstırıcı ıgneyı ne zamaan yaptırdınız?
ufff cok mu sordum nee
Kızlar ben 8 Mart da doğum yaptım34+3 de kızım 2560 oğlum 3056 gr doğdu kızımın biraz solunumun problemi oldu bugün veya yarın çıkıcak biz bugün çıkıyoruz hastaneden
gözün aydın canım.bebişlere maşallah,geçmiş olsun sana da...Kızlar ben 8 Mart da doğum yaptım34+3 de kızım 2560 oğlum 3056 gr doğdu kızımın biraz solunumun problemi oldu bugün veya yarın çıkıcak biz bugün çıkıyoruz hastaneden
geçmiş olsun canım.bebişler için yatılır,ben de ilk zamanlar düşük riskine karşı bir süre yatmak zorunda kalmıştım.sen de bundan sonra sağlıklı bir şekilde hamileliğini geçirirsin inşallah...doğum yapan güzel annelerimize gözünüz aydın diyorum. Allah hayırlı uzun ömürler versin.
ben cumartesi günü serklaj için yattım hastaneye. kısa bir operasyondu ama bir parmaklık olan açılma 3 gün içinde çok daha artmış iyi ki almışız ameliyata dedi. bundan sonra ben yatarak geçircem artık süreci. Pek onu yapmayım bunu yapmayım dememiştim açıkçası ama iş buralara gelince ciddiyetini anladım. sağlıklı sıhhatli bir hamilelik diliyorum herkese.
hoşgeldin canım,tüp bebek mi,cinsiyetler belli mi?slm bende ikiz hamileyim 17+6 haftalıgım yeniyim benide aranıza alırsanız sevinirim herkese saglıklı tam haftasında dogumlar dilerim
Arkadaslar hcg sonucum 3 günde 4'e katladı cogul gebelik olabılır mı fikri olan varsa yazsın meraktan catlamak üzereyim.
Çok şükür nst mizde, tansiyonumuzda bir sorun çıkmadı. Haftaya tekrar nst+ultrason olacak kısmetse. Ve doğumun hangi gün olacağını konuşacağız doktorumla. (Ayy heyecan yaptım şimdi.) Allah hepimizin bebişlerine iyilikler versin inşallah.
Kızlar birşey sorucam, ikiz hamilelerde karın daha mı erken çıkıyor? sizin hangi haftalarda belli olmaya başladı? Benim karnım baya bir çıktı 2 kilo aldım şimdiye kadar ama daha fazla gibi görünüyor.:26:
slm bende ikiz hamileyim 17+6 haftalıgım yeniyim benide aranıza alırsanız sevinirim herkese saglıklı tam haftasında dogumlar dilerim
çok sevindim bonny, biz daha çok gerilerdeyiz. ben de ilk tetanoz aşımı vuruldum bugün. ateş filan yapmadı şükür az halsizlik var o kadar. senin bebişler erkek miydi kız mı. ayy çok heyecanlıyım bu hafta cumaya perinatoloğa gidiyoruz. dua edin inşallah sağlıkları yerindedir kuzuların:)) sizi seviom ikiz anaları
Çok şükür nst mizde, tansiyonumuzda bir sorun çıkmadı. Haftaya tekrar nst+ultrason olacak kısmetse. Ve doğumun hangi gün olacağını konuşacağız doktorumla. (Ayy heyecan yaptım şimdi.) Allah hepimizin bebişlerine iyilikler versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?