- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.481
biz almadık fakat baktık o aparatı takıp denedik içimize sinmedi çünkü bebeklerimiz biraz ağırlaştığında o aparatın sağlamlığı pek güvenilir olmayacak birde iki puseti birleştirince çok geniş oluyor kollarımızı baya geniş açmak gerekiyor yani.almadan önce deneyin bence .biz vazgeçtik sanırım yanyana olan bastonlardan alıcaz.
Zaten kafamda soru işaretleri vardı. Nette de baktım, dediğin gibi daha çok yer kaplıyormuş gibi gözüküyor. Yardımın için tşk ederim cnm.
Ben steril aleti aldim her doktorda ilk onu sordu bu zaman kadar.cokta memnunum.once yikiyorum sonra makinaya koyuyprum.bence bu konu onemli ama kaynaticak olan arkadaslar icin soyliyim kaynamis suda bekletin kaynatmayin diye okumustum bazi yerlerde iyice bi sorun sorusturun bence.bende cok biberon var hepsinden aldim.4 tane bebedor verdiler hastaneden,2 chicco ben almistim,sozden duyunca dr,browns ta aldim,sut sagma makinamin aparatlarinida biberonucu takiliyor ama soliim hepsi ayni.ocen cocuk hepsinden iciyo.gazdada bi fark oldugunu soliyemem.
Cnm senin steril aletinin markası ne? Önerdiğin markalar da var mı? Ben biberon ısıtıcı da almayı düşünüyrm. Sterillerin böyle bir özelliği de var mı?
Merhaba arkadaşlar,
Sayımız giderek çoğalıyor ve ben her zamanki gibi kime ne yazacaktım unutuyorum haliyle !!!
Öncelikle tüm yeni doğum yapmış olan arkadaşlarımı tebrik ediyor ve eşleri ve bebişleriyle uzun, mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum kendilerine ...
Bugün yarın doğum yapacak olan arkadaşlarıma sabır diliyor, bebişlerini sağlıkla kucaklarına almalarını temenni ediyorum Rabbimden ...
Siz bir kez doğum yapıyor; ama biz burda dokuz doğuruyoruz nerdeyse ... her birinizle aynı heyecanı yaşıyor, kuzucuklarınızı siz koklarken biz de koklamış kadar oluyor ve yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımıza engel olamıyoruz...
Ben 30. haftadan sonra çalışamayacağımı bildirdiğimden, işverenlerim sağolsun her tür dosyayı üzerime yıkıyorlar bu süreç zarfında ve çevirilerle uğraşmaktan bazen bir paragraf bile birşey yazmak gelmiyor içimden, ama her yazılan mesajı mutlaka okuyor ve yaşıyorum. Ancak ve ancak doktordan döndüğümde oturup bilgilerimi aktarasım geliyor; onun dışında parmaklarım yazmaktan çok yorgun olduğundan işim biter bitmez ekran başından kalkıp uzanma ihtiyacı duyuyorum.
Cumartesi günü kontrolümüz vardı; bebişlerim çok iyi ve biri +5 gün ve diğeri +4 gün ileriden gidiyormuş. Sağlıkları yerinde çok şükür. İlk aylarda enfeksiyon ve sancılarla uğraşmış olduğumdan, böyle güzel haberlerle dönmek beni çok mutlu ediyor. Geçen kontrolümde bir hafta sonra ayrıntılı ultrasona göndereceğini söylemişti; ama bu kontrolümde 23. haftaya bıraktı ayrıntılımı biraz daha büyümelerini istiyormuş bebişlerin ... Benim de hevesim kursağımda kaldı; artık 3 hafta daha bekleyeceğiz onun için.
Onun dışında bir de 88 kg olmuşum; biraz dikkat etmemi istiyor tabi ki haliyle 100 kg'yi aşmamamız için ... Gerçi dikkat ediyordum ama sanırım biraz da genetik; ilkinde de 25 kg almıştım; bunda iki tane var diye 50 almam umarım :)) Sonra yemek konularına biraz daha girdik; market yoğurtlarını yasakladı; kızartmaların her türlüsünü yasakladı. Biz de bunun üzerine gidip Tefal Actifry ve Tefal Yoğurtçum'u aldık o gün kampanya vardı. Yoğurtçum ellerinde olmadığından bir gün sonra teslim alabildik. Herneyse ... Actifry'ı denedim ve 1 kg patates sıfır yağla ve baharatlı tavuk kanat sıfır yağla pişirebildim ve çok güzel oldu. Ama başka yemek tariflerini denemedim henüz. Evinde bu cihazı kullanan varsa, beni neler yapabileceğim konusunda bilgilendirebilirse sevinirim.
Yoğurtçumla da ancak dün gece yoğurt yapmayı denedim; bu saat itibariyle 1 kg süzme kalıp gibi yoğurdum ve 1 kg normal yoğurdum var; normal yoğurt kalıp gibi olmadı tabi ki kremsi kıvamda ama çok lezzetli ve ilk yapışıma göre gayet iyi tutmuş gözüküyor; ama bu aleti de kullanan varsa çok daha iyi yoğurt yapmam için tüyoları varsa ve beni bu konuda da bilgilendirirlerse çok sevinirim açıkçası... Bundan böyle bu 3 hafta boyunca pilav, makarna ve ekmekten uzak durup et, tavuk ve yoğurt ağırlıklı beslenmeye çalışacağım. Umarım kilo alımını bir nebze olsun yavaşlatabilirim.
Bu arada bir sorum var ... Benim kızımda erkenden oluşan ve hamilelik sonuna kadar giderek kahverengileşen göğüslerimin altından başlayıp genital bölgeme kadar uzanan bir çizgi vardı; bu hamileliğimde henüz çıkmadı; neden çıkmadığını merak ediyorum. Daha mı sonra çıkıyor acaba hamilelikte? Gerçi dert edilecek şey değil, ama kafama takıldı işte ...
Biberon konusunda da bir sorum var. O Dr. Browns biberonun içindeki aparatın temizliği zor oluyor mu? Yoksa kolay temizleniyor mu? Ben kızımda en çok Chicco yana eğimli biberondan memnun kalmıştım. Sanırım onu da alacağım ama Dr. Browns'u da merak ettim. Temizliği zor değilse bir de ondan alayım diyorum.
Göbek konusuna gelince ... Benimki çoktan bir dünya oldu; sağa sola aniden dönünce ufak çaplı bir tekme yiyor gibi hissediyorum; ama onun dışında henüz hareket malesef yok pek ... Ama mide bulantılarım tamamen geçti ve artık yediklerimden gerçekten tat almaya başladım çok şükür ... Gerçekten ikinci trimester en güzel dönemmiş sanırım ...
Şimdilik aklıma gelen şeyler bu kadar ... Görüşmek üzere ... herkese sevgiler ....
Urania, arada bir yaz. Senle benim aram çok kısa olduğu için önümden 3 hafta giden herkesi takip etmeye çalışıyorum