- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.581
yaaa bende chicco'nun manuel süt sağma makinasını aldım ama şimdi çok tereddütte kaldım,neyse bi deneyeli manuelm bakalımmm....
**comet** canım senle haftalarımız aynı senin 1200gr. benimde 1244 ve 1290 aramızda fazla bi fark yok aslında..
benim doktorum hep olumlu bakıyo ,ve hep normal ,olabilecek şeyler bunlar diyor..birinin suyu az bir hafta sonra gittim yine aynı durumdaydı..ama yine perşembe bakacak normale dönmüşmü diye ..
mesela ben eve geldim netten baktım suyun az olması hiçde iyi bişey değilmiş ..
ama doktorum bişey demedi ve ne yapmam gerektiğinide söylemedi ..
demekki benim yapacak bişeyim yok vücutla alakalı bişey bu , seninde dediğin gibi..
inan ben hiçde ikiz hamileymiş gibi beslenmiyorum.
normalde zaten yemem pek yoktu.
şimdide ablamlar diyo sen nasıl hamilesin bizden az yiyosun..
ama her seferinde kiloyu daha çok bebekler alıyo ben değil..buda bence vücutla alakalı..
bol su içiyom yinede, ama hakkımızda ne yazmışsa rabbim onu görcez .şunuda söyliyim
son haftalara gelince kilo alsınlar diye daha çok yemeye çalışıyom ama olmuyo.
bünyenin kabül ettiğinin fazlasını alamıyosun...bide dok. iyi bi doktormu.
bu konuda emin olmamız bebeklerimiz için çok önemli..olmadı başka bi doktora daha görün erken almaya kalkarsa...
allah hepimizin yanında olsun,sağlıkla bebişerimizi alalım kucağımıza inşallah....
Arkadaşlar selam,
Müjdeli haberi sizinle paylaşmaya ancak fırsat bulabildim, güzel kızlarım bana en büyük mutluluğu yaşatarak, Pazartesi sabahi yani 35+5 te, hızlı bir operasyonla dünyaya geldiler:)))
Sabaha karşı sancı ve kasılma ile hastanedeydik, yaklaşık 20 dk sonra da genel anestezi sezaryan ile operasyon yapılmıştı. Duru 2.500, Ezgi 2.050 gr olarak dünyaya geldi. Solunum kontrolü ve şeker takibi için Duru 1 gün, Ezgi ise 2 gün kuvezde kalı, bugün ilk defa odamızda büyük bir aile olarak birlikteyiz... Bebeklerin iyice toparlaması ile muhtemelen yarın veya Cuma evimizde olacağız.
Bende iyiyim, kendimi düşünecek vaktim ve halim olmadı açıkçası. Önemli olan onların iyi olması, gerçekten muhteşem bir duygu, Allah isteyen herkese nasip etsin, dünya umurumda değil:) daha sonra yine yazarım sevgiler...
günaydınlar kızlarrr ,nasılsınız...
ben bu gece hiç uyumadım ağrılarım vardı...
eşimden de bi güzel fırça yedim sabaha kadar,dinlenmiyosun diyo,
hep bişeylerle uğraşıyosun..haklı son günlerde hiç uzandığımı hatırlamıyom..
ne biliyim doktor sorun yok diyo bende kendimi temizliğe veriyom..
bide kızıma hamileyken herşeyi yapardım bunda da öyle yapmak istiyom..
ama sizde şahitsiniz bu günden itibaren dinlenmek başladı benim için...
bu gece çektiklerimden sonra...benim gibi yapmayın sakın...
Arkadaşlar selam,
Müjdeli haberi sizinle paylaşmaya ancak fırsat bulabildim, güzel kızlarım bana en büyük mutluluğu yaşatarak, Pazartesi sabahi yani 35+5 te, hızlı bir operasyonla dünyaya geldiler:)))
Sabaha karşı sancı ve kasılma ile hastanedeydik, yaklaşık 20 dk sonra da genel anestezi sezaryan ile operasyon yapılmıştı. Duru 2.500, Ezgi 2.050 gr olarak dünyaya geldi. Solunum kontrolü ve şeker takibi için Duru 1 gün, Ezgi ise 2 gün kuvezde kalı, bugün ilk defa odamızda büyük bir aile olarak birlikteyiz... Bebeklerin iyice toparlaması ile muhtemelen yarın veya Cuma evimizde olacağız.
Bende iyiyim, kendimi düşünecek vaktim ve halim olmadı açıkçası. Önemli olan onların iyi olması, gerçekten muhteşem bir duygu, Allah isteyen herkese nasip etsin, dünya umurumda değil:) daha sonra yine yazarım sevgiler...
bende senin gibiyim ılk gebeliğimd ehep oturdum. cok bulantım vardı halszilik ama sımdı herkes ne zaman yatacağımı bekliyormuş umarım nazara gelmem..günaydınlar kızlarrr ,nasılsınız...
ben bu gece hiç uyumadım ağrılarım vardı...
eşimden de bi güzel fırça yedim sabaha kadar,dinlenmiyosun diyo,
hep bişeylerle uğraşıyosun..haklı son günlerde hiç uzandığımı hatırlamıyom..
ne biliyim doktor sorun yok diyo bende kendimi temizliğe veriyom..
bide kızıma hamileyken herşeyi yapardım bunda da öyle yapmak istiyom..
ama sizde şahitsiniz bu günden itibaren dinlenmek başladı benim için...
bu gece çektiklerimden sonra...benim gibi yapmayın sakın...
afelis ben doğum çantama şunları koydum..yalnız benim doğum yapıcağım hastanede daha önce eltim yaptı.
her sabah gelip ayrı iç dış takım istiyolardı,kirlensede,kirlenmesede..çünki her sabah yıkıyolarmış bebekleri..
bide yıkanmış ve ütülenmiş olcak..biz eltimde son gün bi takım yıkanmamış verdik almadılar kendilerinden
giydirdiler ve tabii parasınıda hesaba eklediler..
3 günlük koydum ben...
3 er takım iç giyim.içlikde diyolar ya ondan.
1 er takım hastane çıkışlarını,
2 şer takımda normal aldığım takımlardan..bunlar prematüre değil ama eltimin aldığı boyda aldım,küçücük..
mesela alt-üst iki parça olanın altı 1 karış 3 parmak falan..daha küçük lazım olursa o zaman aldırıcam...
ağız mendili 3 er tane..
3 er tane çorap..
2 tane hastane çıkışındaki battaniyeden penye ben onları ayrı aldım çok hoşuma gittiği için..
2 tane mikrofiber battaniye deniyo ondan...
2 tanede yünlü battaniye..bunlarıda duruma göre sonradanda getirirler.
ama en iyisi tedbirli gitmek..
50 li bi paket yeni doğan bez ..
kullanmıyolarmış ama yinede yenidoğan ıslak mendil..
biberon 2 tane cam
alt açma 2 tane
pusetler çok ağır ben rahatsız olduğum için taşıyamam,ana kucağı deniyo ondan aldım 2 tane
hastaneden çıkışta bebekleri koymak için ve kontrollere gidince çok rahat oluyo..
sanırım bu kadar şimdilik ve aklıma geldikçe de koyucam..yine yazarım..
kendim için,,,,,
1 tane boydan gecelik,ilk gün onu giymeyi düşünüyom daha rahat olur..
1 takım pijama takımı kırmızı..
1 takımda krem pijama aldım ama fazla oluyo diye koymadım kirlenirse getirirler sonradan...
4 tane çorap 2 si kalın havlulu..1 patik...
ilk gün giymem ama 2 tane v yaka atlet emzirmede rahat olacağım türden..
4 tane alt çamaşır bunları normalde giydiğimden çok büyük aldım dikiş yerine gelmesin diye..
hasta bezi ve kilodu almadım alıcam,
1 tane yumuşak sütyen. emzirme sütyenlerine baktım ben onla uğraşamam...
bir paket ped,
yelek,sabahlık almıştım geri verdim giyinince kendimi 10 yaş büyük hissettim...ee eşimize güzel görünmekde var yanımda eşimde kalıcak benim ...yelek yeterli bence ..
kağıt havlu,selpak terlik..terlik hastane veriyo ama kağıt incecik..
kırmızı saç tokası ve ben kapalı olduğum için bide kırmızı eşarp koydum...
şimdilik bunlar canım benimde eksiğim varsa yazılarınızı bekliyorum
bende çok düşünüyordum nasıl sığacaklar diye ama çok şükür bu haftaya kadar birşey olmadı hatta kimse çoğul gebelik olduğunu anlamıyor Allah nasip edince yerinide yapıyor. Ben ilk başta ikiz biliyordum ikiz gebelik hakkında yazıları okudum korktum zor geçecek gebelik dedim sonra üçüz olduğunu öğrenince çok şaşırdık riskleri düşününce ikiz hafif geliyor bana şimdi insan alışıyor yani
bugün doktor kontrolümüz hiç iyi geçmedi
bebeklerin suları azalmış
gelişimleri yok denecek kadar az 2 haftada 150şer gr almışlar şuan ortalama 1400 olmaları gerekirken 1200 gramlar
o yüzden doktor 1 nisan için doğum tarihi verdi ama kesin karar haftaya çarşamba verilecek
arkadaşlar yardım edin sularını arttırmak ve besleyebilmek için ne yapmak gerekiyor
günde 3lt suyumu içiyorum
süreklida sol tarafımada yatıyorum ben bu işten birşey anlamadım demekki olmayınca olmayacak
kızlar merhaba, nasılsınız. aramıza yeni katılanları ve anne adaylarını ve yeni anne olmuşları kuzularıyla birlikte kucaklıorum..
okuldan geldim epey yoruluyorum artık, var mı ikiz bekleyenlerden benim gibi öğretmen olan. vallahi şu 24 hafta gelse de nöbetten düşsem die bekliorum:))
bu cuma perinatologa gidioruz, dularınızı bekliorum kızlar. inşallah sağlıklı çıkarlar bi aksilik olmadan.
neler yemeye dikkat ediyorsunuz var mı özel bişey yaptığınız ??paylaşırsanız sevinirimhenüz alışveriş yapamadım bebeklerim için , biraz borçlarımız var. eşimin y. lisansı filan epey yoruyor bizi ,, ama cinsiyetlerini de öğrenince azdan çoktan tutamam kendimi sanıyorum
haydi öpüldünüz hepiniz...
Allah'a emanetsiniz siz ve bebişleriniz..
Selam kızlar bende aranıza katılmak istiyorum üçüz benimkiler tek yumurta ikizimde var ama 2-3 kişi falanız toplamda sizde daha çok yazışmalar var aşağı yukarı sıkıntılarımız aynı doğum haftamız farklı benimkilerin miladı 32. hafta ben şu anda 30. haftaya geldim bebeklerim durumları iyi çok şükür bende iyiyim genel olarak. Son birkaç gündür kasılmalarım arttı sanki şimdi hesap yapıyorum ne kadar zamanda bir oluyor diye sizde de varmı ne kadar sürüyor sıklığı nedir
ben ıkıncı donemden bu yana gıtmedım okula...10+10 aldım doktorumdan, sonra 30 heyet raporu...devlet hastanesını bılemıyorum ama gıttıgım ıkı doktorda özelde, kesınlıkle calısmamı ıstemıyorlar..hoş calısacak halım de yok...ben bıraz agır gecırıyorum...5 dakıka ayakta kalsam karnım sertlesıyor , tas gıbı oluıyor ve yere dusecek gıbı hıssedıyorum.bunu soyledıgım anda zaten ıkısı de hemen rapor, dınlen calısma dedıler..yurumekte nefes almakta ben cok zorluk cekıyorum..mınyon tıplıyım ve bı anda kılo ustune kılo aldım belkı ondann:;( raporunu alll ve dınlenn canımm:)Agzından bal damlıyor, insallah dedigin gibidir. Ben bi doktorumla konusayim en iyisi. Cevap icin ayrica tesekkur ederim
Arkadaşlar selam,
milasis** sağol canım yazdıkların için bakalım daha neler görücez doğuma kadar..
inşallah hepimizin sağlıklı bebbekleri olur...sen nasılsın bi şikayetin yoktur inşallah...
benim yediklerim ve içtiklerimle hiç alakası yokmuş rahim bebeğin beslenmesini tam sağlayamıyormuş o yuzden doktor yapabileceğin hiçbirşey yok dedi sadece sürekli yat ayağa kalkma dedi birde 4 doz daha ciğer geliştici iğne ve düşük önleyici dopet iğne verdi
Arkadaşlar selam,
Arkadaşlar selam,
yaaa bende chicco'nun manuel süt sağma makinasını aldım ama şimdi çok tereddütte kaldım,neyse bi deneyelim bakalımmm....
arkadaşlar bebekler geldikten sonra manuel makinayı kullanmaya yada tek tek sağmaya vaktiniz olmayabilir.hele geceleri uyku çok tatlı oluyo söliim.elektrikli ve ikili almam rağmen geceleri 3 saatti aksattığım ve uyudugum zamanlar oluyor..
oyyy maşallah canımmm...cinsiyetleri nee...tek yumurta olanlar benziycek yani:) ay ne tuhaff..yanlız allah yardımcın olsun:)
sen benım komsum olacaktın kııııı , ahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! ben sana evde ne var ne yok, yemegınden tatlına, böregıne meyvene kadar herseyı toplar gelırdım canım yaa..cok üzüldüm yazdıklarınaınsan destek arıyor bu durumda , bı de dogum yapmıssın, hassassın..nurhan şöyle düşün, bu sürec cogumuz ıcın kolay olmayacak..hepımız farklı sekıllerde zorlanıyoruz..senın durumun ya da durumunun tam tersı cogu kımsenın basında..kaynananın ya da annenın hersyee karsıması , sıkboğaz etmesı, bunaltması ayrı bır dert; senın örnek gösterdıgın gıbı bı durum ayrı dert...annenın boyle yapması senı ıkı kat daha uzmus ben oyle anlıyorum...güçlü olmaya calıs ve söyle dusun..yalnız degılım...bu boyle bıraz surecek ama sonra bu sekılde devam etmeyecek..bı sure sonra "kızlar daha ıyıyım, yoluna gırdı bazı seyler dıyeceksın" bırak tek basına hallet , üstesınden gelıceksın bı sekılde...ıkız dogurmussun sen yaa bakarsın hem kendınee hem evıne :) ben ınanıyorum..kendını ve bebeklerını düşün sadece ...ınan saglıklı olmalarından baska, senın saglıgından baska, esının yanında olmasından baskaa hıc bırseyy onemlı degıll, yardımcı olamayız belkı bu sekılde sana ama hep sınlerız destek oluruz...rabbımden sana kolaylıklarr dılıyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?