2013 ikiz anne adayları buraya

yaaa bende chicco'nun manuel süt sağma makinasını aldım ama şimdi çok tereddütte kaldım,neyse bi deneyeli manuelm bakalımmm....

arkadaşlar bebekler geldikten sonra manuel makinayı kullanmaya yada tek tek sağmaya vaktiniz olmayabilir.hele geceleri uyku çok tatlı oluyo söliim.elektrikli ve ikili almam rağmen geceleri 3 saatti aksattığım ve uyudugum zamanlar oluyor..

canım dünden beri araştırıyorum yapabileceğimiz hiçbirşey yokmuş ama yinede içim rahat etsin sonradan pişmanlık duymamak için biraz yediklerimi arttırdım
evet bende hiç ikiz gebe gibi değilim herkes şaşırıyor 10 kilo aldım kilolar sadece göbeğimi çıkardı
doktoruma gelince 3yıldır aynı doktora gidiyorum yanlış bir tedavisini görmedim ve duymadım
birde sağlık bakanlığı tarafından yılın doktoru seçilmiş birisi
bol bol dua etmekten başka çaremiz yok
Allahım tüm annelerin yavrularını sağlıklı ve sağsalim kucağına almayı nasip eylesin

Gözün aydın cnm. En büyük mutluluk bu olsa gerek. Bebeklerini öp bizim için.

Bebeklerinin erken doğmasını istemiyorsan bol bol dinlen. Zaten sıkışa sıkışa bir hal oluyorlar, bir de yorgun mu düşsünler! Bazen yarım saat uykuya dalmak bile öyle iyi geliyor ki. Uyku hem anne hem de bebek gelişimi için çok önemli. Kendine dikkat et.

maaşaalllah canım..sağlıkla büyüsnler sıra bized egelıyor yavaş yavaş ...
açılman falan oldumu sadece sancı ve kasılmadan gıttın .ve aldılr benımki nasıl olaak cok merak tayım...

bende senin gibiyim ılk gebeliğimd ehep oturdum. cok bulantım vardı halszilik ama sımdı herkes ne zaman yatacağımı bekliyormuş umarım nazara gelmem..

emzirme sütyeni mutlaka alın kızlar.çok rahat edeceksiniz.ayrıca eşinize güzel görünmek kısmı..erkeklein gözü bebeklerden başka bişey görmüüyo o gün:)

oyyy maşallah canımmm...cinsiyetleri nee...tek yumurta olanlar benziycek yani:) ay ne tuhaff..yanlız allah yardımcın olsun:)[/QUOTE]

üçüde kız canım. sen doğum yaptın galiba kaç aylıklar şimdi anlaşıyorlar mı. birde sağma makinası lansinoh aldım ama bir arkadaşım hiç memnun kalmamış sütü çekmiyor falan dedi sende onu kullanoyorsun galiba varmı dikkat edilmesi gereken tekniği

benım de arada boyle sounlarım oluyor, pzt.kontrolum var bakalım suya ne dıyecek kac gündür aklıma takmaktan doğru düzgün uyuyamıyorum canım su mıktarını 3,5 lıtreye cıkar..bolca dınlen yapacak fazla bırsey yok..senın ıcın dün dua etım, rabbım bagıslasın yavrularımızı hepımıze ınsallah saglıkla kucagına alırsın...allahtan haftan cok az degıl..bunu düşün, 1 nısana kadar toparlanırlar annesı cok ufak degıller onlar artık:) hersey guzel olur sıızn ıcın ınsallah...

var olmaz mıııı....:)) sen şimdi doktora gıdınce hemen dıyorsun kı, ben ogretmenım, cok yoruluyorum ayakta ders anlattıgımızı herkes bılıyor, nöbet falan sımdıden zorlanıorum de....bı de ıkızzz yanıı, nöbetten düşme konusunda rapor ıste ve nöbetten düş...senın haftalarında mahvolmustum nöbette:

hoşgeldın smmozz:)) ıkız annesı olmak ayrıcalık, üçüz annesı olmak daha da ayrıcalık rabbımın hıkmetı ıste...:) benım de tek yumurta ıkızlerım..rısklerı bılıyoruz ondan tedırgınız..fakat maşallah cok güzel ılerlemıssın, bundan sonra bırseycık de olmaz ınsallah, en az 36 olursun ınsallah

Agzından bal damlıyor, insallah dedigin gibidir. Ben bi doktorumla konusayim en iyisi. Cevap icin ayrica tesekkur ederim
ben ıkıncı donemden bu yana gıtmedım okula...10+10 aldım doktorumdan, sonra 30 heyet raporu...devlet hastanesını bılemıyorum ama gıttıgım ıkı doktorda özelde, kesınlıkle calısmamı ıstemıyorlar..hoş calısacak halım de yok...ben bıraz agır gecırıyorum...5 dakıka ayakta kalsam karnım sertlesıyor , tas gıbı oluıyor ve yere dusecek gıbı hıssedıyorum.bunu soyledıgım anda zaten ıkısı de hemen rapor, dınlen calısma dedıler..yurumekte nefes almakta ben cok zorluk cekıyorum..mınyon tıplıyım ve bı anda kılo ustune kılo aldım belkı ondann:;( raporunu alll ve dınlenn canımm:)

gözünaydın canımm, rabbım analı babalı buyutmeyı nasıp etsın ınsallahhhhh
milasis** sağol canım yazdıkların için bakalım daha neler görücez doğuma kadar..
inşallah hepimizin sağlıklı bebbekleri olur...sen nasılsın bi şikayetin yoktur inşallah...

tesekkür ederım gelıncıkk::) ıyı dıyelım ıyı olalım..su meselesını kafama cok takıyorum..bebeklerı cokkkkk özledımm, hareket ettıkce mest oluyorum, daha bı ozluyorum onları:)

var benım sıkayetımm akıntılar....ama ısın ıcınden cıkamadımm benım sarı yapıskan akıntım oluyor sabahları, hadı o olsunn, tamam dedımm...hosşlanmadıgım doktoruma soyledım olacak o kadar dedı ılgılenmedı hıc...dıgerı soyle bı muaynee ettı bıkac sanıye, mantar var dedıı fıtıl verdı...kasıntı koku kalmadıı...o akıntı azaldıı...

asıl derdım benden ıkı aydır, su gıbı bır sıvının gelmesıı...gün boyu gelıyor..baska bı akıntı yok(sabahları bahsettıgımden baska)sadece damla damla, her tuvalatee gıdısımde bıraz nemlenmıs ıslanmıs buluyorum, pedımı ya da camasırımı...pzt.tekrar sorucam, tam olarak bu nedır? su olsa bu kadar zaman ben gelebılır mıydım? su degılse ne bu? sasırdım...

allah yardımcımız olsunn ne dıyım...:44:

canım bir yakınımın benzer durumu olmuş bebeklerden birinin beslenme borusunda sıkıntı varmış biri normal doğdu diğeri 1200 gr doğdu küçük olan bir süre sonra gelişme göstermemiş haftası doluncada almışlar. şimdi 6 yaşlarındalar ve sağlıklılar maşallah takıntı yapma doktor ne söylüyorsa onu yap bence kendine dikkat et azda olsa yediklerinden faydalanıyordur bence

hayırlı uğurlu olsun,sağlıkla büyüsün bebişlerin

sen benım komsum olacaktın kııııı , ahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! ben sana evde ne var ne yok, yemegınden tatlına, böregıne meyvene kadar herseyı toplar gelırdım canım yaa..cok üzüldüm yazdıklarına ınsan destek arıyor bu durumda , bı de dogum yapmıssın, hassassın..nurhan şöyle düşün, bu sürec cogumuz ıcın kolay olmayacak..hepımız farklı sekıllerde zorlanıyoruz..senın durumun ya da durumunun tam tersı cogu kımsenın basında..kaynananın ya da annenın hersyee karsıması , sıkboğaz etmesı, bunaltması ayrı bır dert; senın örnek gösterdıgın gıbı bı durum ayrı dert...annenın boyle yapması senı ıkı kat daha uzmus ben oyle anlıyorum...güçlü olmaya calıs ve söyle dusun..yalnız degılım...bu boyle bıraz surecek ama sonra bu sekılde devam etmeyecek..bı sure sonra "kızlar daha ıyıyım, yoluna gırdı bazı seyler dıyeceksın" bırak tek basına hallet , üstesınden gelıceksın bı sekılde...ıkız dogurmussun sen yaa bakarsın hem kendınee hem evıne :) ben ınanıyorum..kendını ve bebeklerını düşün sadece ...ınan saglıklı olmalarından baska, senın saglıgından baska, esının yanında olmasından baskaa hıc bırseyy onemlı degıll, yardımcı olamayız belkı bu sekılde sana ama hep sınlerız destek oluruz...rabbımden sana kolaylıklarr dılıyorumm

Amin inş. bizde görürüz o günleri. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Çok güzel yaa bekleyişten sonra mutlu son

yaaa bende chicco'nun manuel süt sağma makinasını aldım ama şimdi çok tereddütte kaldım,neyse bi deneyelim bakalımmm....

ZEVCAN, Hilbur'un dediği gibi, manuel hiç mantıklı değil. Ben ilk çocuğumda almıştım; bir saat falan uğraşıp debelendikten sonra yıkayıp aynen iade ettim o gün ve gidip medela ikili elektrikli almıştım ve ondan çok memnun kaldım. Marka çok da önemli değil, ikili olması ve elektrikli olması, hem seni yormadan göğüslerini sağması, hem de zamandan kazandırması açısından çok daha faydalı. İmkanın varsa iade etmeni şiddetle tavsiye ederim. Normalde sürekli emzirecek ve kalan birkaç damla sütü sağacak olsan, belki manuel pompa idare edebilir; ama ikizler erken doğduklarından tam ememiyorlar ve bu da göğüslerini biraz çocuklara tutsan da her seferinde tamamen boşaltman gerekeceğini hatta bazen tamamen sağarak süt vermen gerekebileceği anlamına geliyor. Bu nedenle manuel seni hem çok yoracak hem de çok uzun sürecektir inan bana. Benim ilk kızım 40+2'de 4230 gr doğmasına ve sürekli memede emiyor gibi görünmesine rağmen 450 gr kadar almıştı ve doktor hemen elektrikli bir pompayla biberonla çocuğu beslememi tavsiye etmişti; ben pompaya geçtiğimde 2. ay 1200 gr aldı; yani bebişim emiyor gibi gözükmesine rağmen, aslında sadece memeyi ağzında tutarak biraz emiyor ve sonra yorulunca bırakıp gönül eğlendiriyormuş ve ben boşuna eziyet çekmişim günlerce onu her 20 dak.da bir ağladığında mememe tutarak. Gerçi pompayla biberonla süt vermenin de dezavantajı biberonla 2 hafta kadar süt aldıktan sonra bir daha emmek istemiyorlar; sadece emzik niyetine memeyi alıyorlar ama asla kuvvetli çekip yorulmak istemiyorlar nasıl olsa arkasından biberonun bir şekilde geleceğine kafaları basıyor sanırım ... Yani kıssadan hisse iyi bir elektrikli süt sağma makinesi şart; sütünü arttırmak istiyorsan ikili olsun finansal durumun müsaitse ...

NEHİRciğim, hayırlı olsun ... Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin kızlarını ... Rabbime emanet olun ...

Yeni doğum yapacak olan arkadaşlarıma da tekrar sabır, kolaylık ve sağlık diliyorum. Hayırlısıyla bebişlerini kucaklarına alırlar inşallah ...

Görüşmek üzere ...

Son düzenleme:
oyyy maşallah canımmm...cinsiyetleri nee...tek yumurta olanlar benziycek yani:) ay ne tuhaff..yanlız allah yardımcın olsun:)

üçüde kız canım. sen doğum yaptın galiba kaç aylıklar şimdi anlaşıyorlar mı. birde sağma makinası lansinoh aldım ama bir arkadaşım hiç memnun kalmamış sütü çekmiyor falan dedi sende onu kullanoyorsun galiba varmı dikkat edilmesi gereken tekniği[/QUOTE]

maşallah kızlara...ben doğum yapalı bugün 32 gün oldu.birbirlerini pek sallamıyorlar şimdilik:) herkes kendi halinde.sadece aynı beşikte yatırıyorum uyandırıyorlar birbirlerini ayırmak zorunda kalıyorum bazen:) ben lansinohtan çok memnunum açıkçası özel bi tekniği falanda yok.inanırmısın en şiddetli seviyede bile çalıştırmıyorum.urta derecede sağıyorum.bence sütün oranıyla alakalı bi durum süt varsa zaten çok şiddetli sağmasanda boşalıyor göğüs sütü az olanlar belki memnun kalmamıştır bişey diyemiycem...allah yardımcın olsun az kaldı kuzularına kavuşmana.kiminle bakıcaksın.yani tek başına idare edemezsin gibi göxüküyor.odalarını nasıl yaptın.beşik işini falan merak ettim açıkçası..

nurhan sakin ol canım..her evde durumlar aynı inan bana.zaten ben çözdüm lohusalık diye bişey yok...yıllardır yanlız yaşadığın ve düzeni olan evinde birden nüfus 3 katına çıkıyor.herkes herşeyi çok biliyor.sen idare etmeye çalışırken ve birde bebeklerinin doğru annesi olma stresi seni sardığı için saçma sapan davranmaya başlıyorsun...seni zorla garip bi insan haline getiriyorlar el birlik bide ondan sonra yüzsüz yüzsüz lohusasın sen.lohusa sendromu bunlar diyorlar.hayır arkadaş normalim ben beni zorla sorunlu hale getiren sizlerin güya iyilik yapmak için hayatımı zorlaştırmanız diyemiyorsun...hepsi geçicek inan...buda böyle bi evre bin şükür bebeklerimiz iyi....

millet yarın hamsilerin kontrolu var
bakalım kaç kilo olmuşlar boyları ne kadar olmuş
sarılık durumları ne olmuş
kalça ultrasonu var,aşıları var ,var da var
umarım hayırlısıyla herşeyi halleder geliriz inş.
duanızı esirgemeyin lütfen..

dün ben hastaneye gittim.çok şükür bebeklerim iyi. ikisinin toplam ağırlığı 1500 gr olmuş.aralarında da sadece 30 gr gibi bir fark var.maşallah şimdilik iyi gidiyoruz.bu arada ben en güçlü tekmeleri solda hissediyordum.meğer ikisinin de ayakları ordaymış da ondan:) onları gördüm mutlu oldum yine. ayrıca şeker yükleme testi yaptırdım.açlık şekerim91 çıktı.50 gr lık glukoz yükleme sonucu ise 170 ki dr 140 dan fazlası riskli dedi.karbonhidrat yönünden fakir,protein yönünden zengin beslenmemi,şekerli gıdalar tüketmememi tavsiye etti.ayrıca 2 hafta sonra 75 gr lık yükleme yapacakmış.sonucu benim gibi yüksek çıkan arkadaşlar sizler nasıl bir yol izlediniz?bazen tatlı krizine giriyorum,özellikle çikolata.....arada bir kaçamak yapamaz mıyım sizce???

nasilsiniz kizlar bebisler nasil.. biraz okudum yazilanlari sanki masal gibi yasadiklarimiz. cinsiyetleri kacinci ayda ögrendiniz kizlar, drum 20. haftada kesin olr diyor ozaman söylerim diyor beni sinir ediyor, sanirim baskasina gidicem:) catlicam yoksa

merhaba arkadaşlar
bende yeni ikiz annesiyim daha cinsiyet felan belli değil...
2 li test yaptı Dr çok şükür bişi çıkmadı...
2 gündür bel ağrım var sanki 13.hafta içindeyim normal mi böle bişi...
ialç olarak folik asit dışında bişi kullanıyormusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…