- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.621
nasilsiniz kizlar bebisler nasil.. biraz okudum yazilanlari sanki masal gibi yasadiklarimiz. cinsiyetleri kacinci ayda ögrendiniz kizlar, drum 20. haftada kesin olr diyor ozaman söylerim diyor beni sinir ediyor, sanirim baskasina gidicem:) catlicam yoksa
kızlar bu hasta kilodu nerde satılıyo ,nereye sorduysam yok netten alamam..
ne tür mağazalarda olur alanlar nerden aldınız...bebekler için alışveriş yaptığım mağazada vardı ama kağıttan , tül gibi bişeydi ...
sanırım sizlerin bahsettiği kalın,çocukları çişe alıştırmak için giydirilen türden demi...
arkadaşlar ankarada olan arkadaşlar hangi hastane Dr a gidiyorlar bilgi verrler mi?
memnunmusunuz?
Canım hasta malzemeleri satan medikallerde oluyor. Canped in külot şeklinde hasta bezinden aldım ben.
arkadaşlar ankarada olan arkadaşlar hangi hastane Dr a gidiyorlar bilgi verrler mi?
memnunmusunuz?
Yine takvim yaprakları Cuma'yı gösteriyor,Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Ahir zaman fitnelerinden ,kazalardan ,belalardan ,sıkıntılardan ,şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun.Hakkımızda hayırlı olan dualarımızı kabul buyursun.Amin...
Kızlar pek giremiyorum,geçmişe de bakamadım.Dün paşalarımın 2.ay aşıları vardı.2 bacağa ve sol kola yapıldı.Eve geldikten sonra huysuzlandılar.Küçük paşam anıl saatlerce ağladı,susturmak çok zordu.Birde elinden bir şey gelmiyor insanın.Ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdim 6 saatte bir çay kaşığı.Ana kucağına koyup sallayınca susuyordu sadece.Artık sallamaktan kollarım tutmaz oldu.Bugün daha iyiler elhamdülillah.Boyları kiloları maşallah suphanallah çok güzel.3 saatte 1 süt sağıyorum,günde 8 kez.4 er 4 er veriyorum öğün olarak.Kalan öğünlerde de mama veriyorum.Çok şükür iyi şuan gelişimleri.Allah ım yar ve yardımcımız olsun.Emzirmek kolay ama süt sağmak gerçekten zor.İki bebiş olunca da başka çare yok.Çünkü aynı anda uyanıyorlar,emip doymuyorlar sağmak en iyisi bu durumda ama günde 10 ar defa besliyorum ortalama.10+10 20 kez biberon yıka mama veya sütü koyarken sıcak suyla çalkala steril et.Arada kaynat.Sonra sağma makinesinin biberonları da aynı keza.Günde 5-6 kez en az alt değişimi var 6+6 12 kez :)Görseniz çok güzel,biraz yorucu da olsa eşsiz bir duygu.Aslında yorulmak olmasa bebişlere bakmak kadar zevkli bişe yok.Benim iznim haftaya Cuma bitiyor malesef.Zerre kadar gitmek istemiyorum işe ama maddi durumlarda el vermiyor.2 bebişlede zor.Masraflar 2 ye katlanıyor tabiki.Bazı şeyleri anlatıyorum sizlerle paylaşmak adına.Yoksa kesinlikle kuzularımdan şikayet anlamında değil...
Allah ım bağışlasın yavrularımızı bizlere,acılarını göstermesin.Amin...
Bu arada doğum yapan arkadaşlar olmuş.Çok şükür sağ salim kucağınıza almışsınız.
Albilda
Haeshin
Artvin08
Nehir71
Hayırlı olsun bebişleriniz.Rabbim sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah.Acılarını göstermesin...
ZEVCAN, Hilbur'un dediği gibi, manuel hiç mantıklı değil. Ben ilk çocuğumda almıştım; bir saat falan uğraşıp debelendikten sonra yıkayıp aynen iade ettim o gün ve gidip medela ikili elektrikli almıştım ve ondan çok memnun kaldım. Marka çok da önemli değil, ikili olması ve elektrikli olması, hem seni yormadan göğüslerini sağması, hem de zamandan kazandırması açısından çok daha faydalı. İmkanın varsa iade etmeni şiddetle tavsiye ederim. Normalde sürekli emzirecek ve kalan birkaç damla sütü sağacak olsan, belki manuel pompa idare edebilir; ama ikizler erken doğduklarından tam ememiyorlar ve bu da göğüslerini biraz çocuklara tutsan da her seferinde tamamen boşaltman gerekeceğini hatta bazen tamamen sağarak süt vermen gerekebileceği anlamına geliyor. Bu nedenle manuel seni hem çok yoracak hem de çok uzun sürecektir inan bana. Benim ilk kızım 40+2'de 4230 gr doğmasına ve sürekli memede emiyor gibi görünmesine rağmen 450 gr kadar almıştı ve doktor hemen elektrikli bir pompayla biberonla çocuğu beslememi tavsiye etmişti; ben pompaya geçtiğimde 2. ay 1200 gr aldı; yani bebişim emiyor gibi gözükmesine rağmen, aslında sadece memeyi ağzında tutarak biraz emiyor ve sonra yorulunca bırakıp gönül eğlendiriyormuş ve ben boşuna eziyet çekmişim günlerce onu her 20 dak.da bir ağladığında mememe tutarak. Gerçi pompayla biberonla süt vermenin de dezavantajı biberonla 2 hafta kadar süt aldıktan sonra bir daha emmek istemiyorlar; sadece emzik niyetine memeyi alıyorlar ama asla kuvvetli çekip yorulmak istemiyorlar nasıl olsa arkasından biberonun bir şekilde geleceğine kafaları basıyor sanırım ... Yani kıssadan hisse iyi bir elektrikli süt sağma makinesi şart; sütünü arttırmak istiyorsan ikili olsun finansal durumun müsaitse ...
NEHİRciğim, hayırlı olsun ... Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin kızlarını ... Rabbime emanet olun ...
Yeni doğum yapacak olan arkadaşlarıma da tekrar sabır, kolaylık ve sağlık diliyorum. Hayırlısıyla bebişlerini kucaklarına alırlar inşallah ...
Görüşmek üzere ...
TAVSİYEN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIMM...BEN İSTANBULDA KARŞIDAN ALMIŞTIM AMA TEKRAR GİDECEĞİM ZATEN ORAYA VEREYİM EN İYİSİ...O KISMINI GERÇEKTEN DÜŞÜNEMEDİM
merhaba arkadaşlar
bende yeni ikiz annesiyim daha cinsiyet felan belli değil...
2 li test yaptı dr çok şükür bişi çıkmadı...
2 gündür bel ağrım var sanki 13.hafta içindeyim normal mi böle bişi...
Ialç olarak folik asit dışında bişi kullanıyormusunuz
herkese merhaba..
kontolumüzü olduk çok şükür
kızım bir ayda 1150 gram alarak 4150 ,oğlum 950 gram alrak 4250 gram çıktı ..
ikisini de boyları 55 cm ,ama kızım 45 oğlum 49 cm doğmuştu
yani kızım oğlana göre atak yaptı biraz
doktor sadece anne sütüyle beslememe çok şaşırdı maş. anne sütüyle bu kadar kilo hem çok ii hem sütünü yetmesi de çok ii ,aferin sana çok güzel beslemişsin dedi
çok moral oldu bana da bu
kalça ultrasonumuz normal çıktı ,aşılarımız yapıldı
şuan için sakinler uyuyorlar ,calpol verdim her ihtimale karşı
çok şükür bunu da atlattık
darısı diğer ayın başına inş.
hastanede herkesin maskotu oldular,gelen giden peşimizdeydi
böyle olunca dha bir mutlu oluyr insan ,bizler gerçekten özel anneleriz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?