2013 ikiz anne adayları buraya

kızlar herkese iyi hafta sonları diliyorum.dün kontrolümüz vardı dr herşey yolunda dedi 12. haftaya randevu verdi. ense kalınlıklarına bakacakmış. ikizlerde ikili test yapılmıyormuş galiba yaptıran var mı

canim 1 haftadir tam olarak yapamiyorum cunku ailemden uzaktim tek basima rahatca uyguladim diyeti.1 haftadir dogumu beklemek icin annemlere geldim.onlara yaptigim diyet cok acayip geldi ac kaldigimi dusunurek zorluyorlar evdeki kadar yapamiyorum.seker cikmadan once bebekleri gelistiriyor diye her gun kuru incir hurma muz havuc biraz bal yada pekmez havuc yiyordum bunlari tamamen kestim.bebislerimiz geri kalacak diyede cok tedirgindik kontrol gununu zor bekledik ama cok sukur gelisimleri cok iyi cikti.protein agirlikli beslenmistim.yaramis ogluslarima:)ins seninkilerde oyle olur guzel gelisip sevindirirler anne babalarini

dün perinatoloğa gittik arkadaşlar, çok şükür Rabbime herşeyleri iyi çıktı.. üç boyutlu ultrasonla yüzü gözü herşeylerini gördük..
kiloları, boyları çok milimlik farklarla başa baş gidiyo.

cinsiyetlerini de öğrenmemiştik daha önce , doktor hanım bu da ikinci kızınııııız dedi ve :)))))) aslında bi erkek bi kız çoğunun içinden geçendir tabii, bizim de öyleydi ama güzel Allahım bize iki prenses layık gördü. doktor kızlar babacı olur dio, sen bi erkeği düşün kendin için şimdiden die şaka yapıo.. çok mutluyum kızlar eşim de öyle... bizim için dualarınızı bekliyorz. ben de burdaki tüm anneler ve anne adayları ve isteyenlere her daim dua ediyorum..

sizleri öpüyorummmmmm

Allah'a emanetsiniz

canım bende şeker çıkmadı ama pepino diye bir meyve yiyorum bebeklerin kemik gelişimine faydası var birde şeker hastaları için faydalıymış şimdi mevsimi pazarlarda satılıyor bu arada muz hurma falanda yiyorum dengelemiş olabilir araştır istersen

Hadi gözün aydın sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah, benimkilerde kız birde kedim var oda dişi babamız şuan şikayetçi degil ama zaman ne gösterir bilemem

merhaba şanslı anneler...
internet problemi nedeniyle yazamadım bir süredir. doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum darısı başımıza vakitlice sağlıklıca inşl :)
hastaneden çıktığımdan beri kayınvalidem yanımda o bana değil ben ona bakıyorum bütün gün oturuyoruz. yemeği yapıyorum yapmazsam ben aç kalıyorum çünkü. geçen hafta bulantılardan sonraki gün 8 saat aç kalmışım normal insan duramaz böyle değil mi? çok gerildim bu durumdan.
neyse bebişlerin odası için eşyalar geldi park yataklar, halı, ıvır zıvır. yarın da inşl dolapları gelecek. eşim yaptı özel bakalım nasıl olacak.
ben iyiyim çok şükür. yatıyorum sürekli. ama yeme konusunda biraz zayıfım. çok abartı yemiyorum.
ayrıca çevremdekiler diyorlar ki hep yatılmaz biraz gez. gezince çok yoruluyorum ve belim bacaklarım ağrıyor. diyorum ki tek gebelik değil bu zaten erken doğum riski hep var biz de gezmek buna davetiye çıkarmak. yokkkk. anlamıyorlar artık cevap bile vermiyorum. sıkıldım valllaaaaa....

Evet canim ikizlerde yapilmiyor bende yaptirmadim ense kalingina bakildi. Insallah sende guzel haberler alirsin.

Allah kolaylik versin nadidenursu ..bebklerin esyalari hayirli olsun guzel gunlerde saglikla kullanmayi nasip eysin insallah.

Emziren annelerimiz size bir sorum olacak . Siz emzirdikten sonrami gogusu sagiiyirsunuz bosaltiyosunuz o sutu difrize koyuyorsunuz dimi ilerde vermek icin.

canım benim bebekleri ben hala emzirmiyorum. çok küçükler beceremiyorlar pek. ama tabi emzirdikten sonra sağmak gerek. benimkiler 3 kilo olsunlar inşallah emzirmeye geçeceğim. sütün hepsini çekemezler ise emzirdikten sonra sağarım. o zaman tekrar biberonla vermek gerekecek. yani uzun iş. o zaman hiç emzirmem biberonla devam ederim.
sütüm şu an bebeklerime göre çok fazla. derin dondurucuda saklıyorum. bir ay sonra yetmez herhalde sütüm. dondurucudan taviye ederim.
kızlar pompanız olsun mutlaka. ilk zamanlar ben lazım olursa alıırım diyordum ama gerçekten lazım oluyor.bebekleriniz ilk zamnalar az süt içiyor ya da emiyor. ama göğüste süt oluyor. onu muhakkak sağmak gerek. sağmazsanız süt göğüste kalır ve sütünüz azalabilir. azalmasa bile kalan sütü ileride kullanmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. hem sağarsanız sütünüz daha da artar. bebekleriniz ilk zamanlar poma kadar iyi çekemeyecekler sütü 2. aydan sonra büyük bir ihtimal süt yetmemeye başlayacak. o zaman ilk zamanlar sağdığınız sütler size çok fayda sağlayacak.

herkese merhaba, yarın inş 28. haftamıza başlıyoruz:) kızlar ben en son 10 gün önce gittim dr. a ve dr bebeklerimin kilolarının 1150 olduğunu söyledi ama biraz fazla söyledi gibi geldi bana sizce normal mi hamilelik takvimine göre 850 - 900 gibi bişi olması gerektiği yazıyor yani yaklaşık olarak.. benim dr mu abartıyor acaba diye düşündüm:)
artık eksiklerimizi yavaş yavaş tamamladık sayılır. ama aklıma takılan bişi var ben süt sağmak için makine almadım. doğum yapan arkadaşlara soruyorum hepiniz kullandınız mı bunu yoksa doğumdan sonra ihtiyaca göre mi alınmalı??? bi benim eksiklerim kaldı inş halletmeden doğurmam. çünkü geçen hafta nst ye girdim ve kasılma olduğunu söyledi dr önlem almak için de nidilat verdi. ama ilaç bana çok ağır geldi. 3 gün sonunda bıraktım şuanda iyiyim ama kasılma oluyorsa da ben hissetmiyorum.. dua edin erken gelmesin benim bebişler de

Tuğbacım bu paylaşımların o kadar faydalı oluyorki vakit ayırıp yazdığın için çok sağol!

Selam arkadaşım. Dündü sanırım yazdım ama kimse cevaplamadı. Sen sayfa adminisin duymuşsundur belki. 18 haftadayım Perşembe detaylı ultrasonda bebeklerin kalbinde beyaz leke görüldü diğer herşeyimiz normal kromozom anomali falan yok. İkili test biliyorsun yapılmıyor ikizlerde ultrasonla kontrol etmişlerdi risk yok dediler . Acaba bu durumla karşılaşan varmı? Her iki doktor da telaşlanmamı her bebekte çıkabileceği söyledi. Bilgin varmı merak ediyorum bu durumla karşılasan varmı ?

Saol tugbacim Insallah sende en kisa zamanda emzirmeye baslarsin. Evet fazla sut ilerde cok lazin acaktir. Bol bol sutumuz ur umari. Hepimiizin

Cok gecmis olsun nes umarim ciddi birsey degildir. Burad herkes yasadiklarini tecrubelerini bilgilerini paylasiyolar. Eminim senin sorun hakkinda biken fikir verecek olacak olsa yazardi. Sen icini uine ferah tut. Dua et doktorunu dinle. Olmadi baska bi doktorada gorun haftan erken ben ayrıntılıya 21 bıtımınde gırmiştim. Tekrar gecmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun.

Selam deseha ben 27 beste gıttım doktora 1200 dedı. Sende ıyı beslemıssın kuzuları sanırım. Ama nst erken değilmi bana doktorum bahsetmedı bıle. Bır dahakı kontrolum31 5 gnlkken . Ozamna kadar umarım kasılmam falan olmaz olsda anlamam herslde. Rabbım zamanında dogurmayı nasıp etsın. Bıde sut sagma makınası genelde kullanılıyor. Ihtıyac olursa alırım dıyosa. Senın tercıhın heryerde stılıyor zaten.. Sevgılerle

canım ben hatırlıyorum. buradan bir arkadaşta da beyaz leke görülmüştü bebeklerinin birinin kalbinde. kireçlenme olabilir denmişti. ama zamanla kaybolma ihtimali çok yüksek oluyormuş. o arkadaş kimdi hatırlamıyorum. doğum yapmıştır. çünkü haftası benden ilerideydi. ben doğum yaptığıma göre o da doğurmuştur. sağlıklı ki bebekleri bir daha bahsi geçmedi.
benim bildiğim genelde o lekelenmenin zamanla kaybolduğu. bir de seni çocuk kardiyoloğuna yönlendirmeleri gerekşyor sanırım. yani doğum yapmadan çocuk kardiyoloğunun da muayene etmesi gerekiyor. eğer lekelenme devam ederse kendş doktorun yönlendirir sanırım seni. bir de bu mesajı 2013 ikiz anneleri sayfasına yazsana. yada google da arat "kadınlar kulübü 2013 ikiz anne adayları kalpte kireçlenme, kalpte beyaz leke "diye o sayfalar gelir.
umarım sonradan kaybolur leke. geçmiş olsun.

canım bana hemşireler sağdığınız sütleri diğer saatlerle karıştırmayın dediği için ayrı ayrı poşetliyorum.ısı farkından sütler etkilenirmiş.birde gün içinde içecekleri sütleri hep eski tarihliden çıkararak yeni sağdıklarımı buzluğa koyarak devir daim ettiriyorum çünkü sütün kalitesi giderek azalırmış en kaliteli süt eşimdi ihtiyaçları olduğu için hemşireler yine böyle yapmamaı söylemişti böyle oluncada çok yer gidiyor.benim buzlukta doldu ama tarihlerine bakarak gittiğimden meseala bugün ayın 10da sağdıklarımı içiriyorum 16sa sağdıklarımı buzluğa atıyorum 65 cc çıktı herikside böyle olunca aslında çokta süt yok.1 haftalık stoğum var en fazla.

kızım 2320 oğlum 2005 gr doğdular.4 doz ciğer geliştirci olmama rağmen nefes problemi sebebi ile yattılar ve tabiki emme reflekslerinin gelişmemiş olması en önemli etkendi.sende kendini öyle hazırla küvez korkulcak bi yer değil en az karnımız kadar güvenli.

kafana göre nidilatı kesinlikle bırakma.kasılmanı hissetmezsin ya açılman olursa.allah korusun o ilaç çok önemli.ben %120 sancıyla hastaneye yürüyerek gülerek gittim hissetmeden sen anlamazsın sancıyı öle filmlerdeki gibi değil.sakın diim doktorunu dinle daha çok erken 28.hafta.

kasılmalar ilaçla durur duayla değil canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…