- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.661
kızlar cevaplarınız için teşekür ederim.sizlere de geçmiş olsun.ben aç gittim 50 lik 170 çıktı.dr iki hafta karbonhidrat ve şekerden uzak durmamı ve bir dahakine 75 lik test yaptırmamı söyledi.yasak olduğundan mıdır nedir canım daha çok tatlı şeyler çekmeye başladı.yiyemeyince de biraz sinirlerim bozuluyor ama bir dahaki teste kadar dayanmam lazım.
milasis muz ve havuç meselesini bilmiyordum uyarman iyi oldu.tarçınlı sütü de deneyeceğim.inşallah senin de pazartesi olçümün iyi çıkar.
tbsn hala diyet yapıyor musun?bir de 1 ay kilo almamışsın ya bebekler aldı ama dimi?
kızlar cevaplarınız için teşekür ederim.sizlere de geçmiş olsun.ben aç gittim 50 lik 170 çıktı.dr iki hafta karbonhidrat ve şekerden uzak durmamı ve bir dahakine 75 lik test yaptırmamı söyledi.yasak olduğundan mıdır nedir canım daha çok tatlı şeyler çekmeye başladı.yiyemeyince de biraz sinirlerim bozuluyor ama bir dahaki teste kadar dayanmam lazım.
milasis muz ve havuç meselesini bilmiyordum uyarman iyi oldu.tarçınlı sütü de deneyeceğim.inşallah senin de pazartesi olçümün iyi çıkar.
tbsn hala diyet yapıyor musun?bir de 1 ay kilo almamışsın ya bebekler aldı ama dimi?
dün perinatoloğa gittik arkadaşlar, çok şükür Rabbime herşeyleri iyi çıktı.. üç boyutlu ultrasonla yüzü gözü herşeylerini gördük..
kiloları, boyları çok milimlik farklarla başa baş gidiyo.
cinsiyetlerini de öğrenmemiştik daha önce , doktor hanım bu da ikinci kızınııııız dedi ve :)))))) aslında bi erkek bi kız çoğunun içinden geçendir tabii, bizim de öyleydi ama güzel Allahım bize iki prenses layık gördü. doktor kızlar babacı olur dio, sen bi erkeği düşün kendin için şimdiden die şaka yapıo..çok mutluyum kızlar eşim de öyle... bizim için dualarınızı bekliyorz. ben de burdaki tüm anneler ve anne adayları ve isteyenlere her daim dua ediyorum..
sizleri öpüyorummmmmm
Allah'a emanetsiniz
kızlar herkese iyi hafta sonları diliyorum.dün kontrolümüz vardı dr herşey yolunda dedi 12. haftaya randevu verdi. ense kalınlıklarına bakacakmış. ikizlerde ikili test yapılmıyormuş galiba yaptıran var mı
merhaba şanslı anneler...
internet problemi nedeniyle yazamadım bir süredir. doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum darısı başımıza vakitlice sağlıklıca inşl :)
hastaneden çıktığımdan beri kayınvalidem yanımda o bana değil ben ona bakıyorum bütün gün oturuyoruz. yemeği yapıyorum yapmazsam ben aç kalıyorum çünkü. geçen hafta bulantılardan sonraki gün 8 saat aç kalmışım normal insan duramaz böyle değil mi? çok gerildim bu durumdan.
neyse bebişlerin odası için eşyalar geldi park yataklar, halı, ıvır zıvır. yarın da inşl dolapları gelecek. eşim yaptı özel bakalım nasıl olacak.
ben iyiyim çok şükür. yatıyorum sürekli. ama yeme konusunda biraz zayıfım. çok abartı yemiyorum.
ayrıca çevremdekiler diyorlar ki hep yatılmaz biraz gez. gezince çok yoruluyorum ve belim bacaklarım ağrıyor. diyorum ki tek gebelik değil bu zaten erken doğum riski hep var biz de gezmek buna davetiye çıkarmak. yokkkk. anlamıyorlar artık cevap bile vermiyorum. sıkıldım valllaaaaa....
Emziren annelerimiz size bir sorum olacak . Siz emzirdikten sonrami gogusu sagiiyirsunuz bosaltiyosunuz o sutu difrize koyuyorsunuz dimi ilerde vermek icin.
canım benim bebekleri ben hala emzirmiyorum. çok küçükler beceremiyorlar pek. ama tabi emzirdikten sonra sağmak gerek. benimkiler 3 kilo olsunlar inşallah emzirmeye geçeceğim. sütün hepsini çekemezler ise emzirdikten sonra sağarım. o zaman tekrar biberonla vermek gerekecek. yani uzun iş. o zaman hiç emzirmem biberonla devam ederim.
sütüm şu an bebeklerime göre çok fazla. derin dondurucuda saklıyorum. bir ay sonra yetmez herhalde sütüm. dondurucudan taviye ederim.
kızlar pompanız olsun mutlaka. ilk zamanlar ben lazım olursa alıırım diyordum ama gerçekten lazım oluyor.bebekleriniz ilk zamnalar az süt içiyor ya da emiyor. ama göğüste süt oluyor. onu muhakkak sağmak gerek. sağmazsanız süt göğüste kalır ve sütünüz azalabilir. azalmasa bile kalan sütü ileride kullanmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. hem sağarsanız sütünüz daha da artar. bebekleriniz ilk zamanlar poma kadar iyi çekemeyecekler sütü 2. aydan sonra büyük bir ihtimal süt yetmemeye başlayacak. o zaman ilk zamanlar sağdığınız sütler size çok fayda sağlayacak.
herkese merhaba..
kontolumüzü olduk çok şükür
kızım bir ayda 1150 gram alarak 4150 ,oğlum 950 gram alrak 4250 gram çıktı ..
ikisini de boyları 55 cm ,ama kızım 45 oğlum 49 cm doğmuştu
yani kızım oğlana göre atak yaptı biraz
doktor sadece anne sütüyle beslememe çok şaşırdı maş. anne sütüyle bu kadar kilo hem çok ii hem sütünü yetmesi de çok ii ,aferin sana çok güzel beslemişsin dedi
çok moral oldu bana da bu
kalça ultrasonumuz normal çıktı ,aşılarımız yapıldı
şuan için sakinler uyuyorlar ,calpol verdim her ihtimale karşı
çok şükür bunu da atlattık
darısı diğer ayın başına inş.
hastanede herkesin maskotu oldular,gelen giden peşimizdeydi
böyle olunca dha bir mutlu oluyr insan ,bizler gerçekten özel anneleriz ..
canım benim bebekleri ben hala emzirmiyorum. çok küçükler beceremiyorlar pek. ama tabi emzirdikten sonra sağmak gerek. benimkiler 3 kilo olsunlar inşallah emzirmeye geçeceğim. sütün hepsini çekemezler ise emzirdikten sonra sağarım. o zaman tekrar biberonla vermek gerekecek. yani uzun iş. o zaman hiç emzirmem biberonla devam ederim.
sütüm şu an bebeklerime göre çok fazla. derin dondurucuda saklıyorum. bir ay sonra yetmez herhalde sütüm. dondurucudan taviye ederim.
kızlar pompanız olsun mutlaka. ilk zamanlar ben lazım olursa alıırım diyordum ama gerçekten lazım oluyor.bebekleriniz ilk zamnalar az süt içiyor ya da emiyor. ama göğüste süt oluyor. onu muhakkak sağmak gerek. sağmazsanız süt göğüste kalır ve sütünüz azalabilir. azalmasa bile kalan sütü ileride kullanmak için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. hem sağarsanız sütünüz daha da artar. bebekleriniz ilk zamanlar poma kadar iyi çekemeyecekler sütü 2. aydan sonra büyük bir ihtimal süt yetmemeye başlayacak. o zaman ilk zamanlar sağdığınız sütler size çok fayda sağlayacak.
Selam arkadaşım. Dündü sanırım yazdım ama kimse cevaplamadı. Sen sayfa adminisin duymuşsundur belki. 18 haftadayım Perşembe detaylı ultrasonda bebeklerin kalbinde beyaz leke görüldü diğer herşeyimiz normal kromozom anomali falan yok. İkili test biliyorsun yapılmıyor ikizlerde ultrasonla kontrol etmişlerdi risk yok dediler . Acaba bu durumla karşılaşan varmı? Her iki doktor da telaşlanmamı her bebekte çıkabileceği söyledi. Bilgin varmı merak ediyorum bu durumla karşılasan varmı ?
herkese merhaba, yarın inş 28. haftamıza başlıyoruz:) kızlar ben en son 10 gün önce gittim dr. a ve dr bebeklerimin kilolarının 1150 olduğunu söyledi ama biraz fazla söyledi gibi geldi bana sizce normal mi hamilelik takvimine göre 850 - 900 gibi bişi olması gerektiği yazıyor yani yaklaşık olarak.. benim dr mu abartıyor acaba diye düşündüm:)
artık eksiklerimizi yavaş yavaş tamamladık sayılır. ama aklıma takılan bişi var ben süt sağmak için makine almadım. doğum yapan arkadaşlara soruyorum hepiniz kullandınız mı bunu yoksa doğumdan sonra ihtiyaca göre mi alınmalı??? bi benim eksiklerim kaldı inş halletmeden doğurmam. çünkü geçen hafta nst ye girdim ve kasılma olduğunu söyledi dr önlem almak için de nidilat verdi. ama ilaç bana çok ağır geldi. 3 gün sonunda bıraktım şuanda iyiyim ama kasılma oluyorsa da ben hissetmiyorum.. dua edin erken gelmesin benim bebişler de
Selam arkadaşım. Dündü sanırım yazdım ama kimse cevaplamadı. Sen sayfa adminisin duymuşsundur belki. 18 haftadayım Perşembe detaylı ultrasonda bebeklerin kalbinde beyaz leke görüldü diğer herşeyimiz normal kromozom anomali falan yok. İkili test biliyorsun yapılmıyor ikizlerde ultrasonla kontrol etmişlerdi risk yok dediler . Acaba bu durumla karşılaşan varmı? Her iki doktor da telaşlanmamı her bebekte çıkabileceği söyledi. Bilgin varmı merak ediyorum bu durumla karşılasan varmı ?
marketlerde ben görüyorum aslında canped in emici külodunu. ben internetten almıştım. medikallerde de satılıyor.
hilbur ben bebedor un kini aldım ilk. 20 lisi 18 lira. sonradan eşim başka bir eczaneden 20 li 2 paket poşeti 33 liraya almış. o da minion marka.
poşetten başka bir şeyle saklama lüksümüz yok sütlerimizi. normalde gün içinde içecekleri sütü ben kavanozda saklıyorum. düzenli olarak kaynatıyorum zaten kavanozları. dondurucuya poşetle koyuyorum. buzdolabında saklayacağın sütü yani gün içinde içecekleri sütü sen de kavanozda saklayabilirsin. poşet sarfiyatı azalıyor o zaman baya bir. bir de ben poşet iyice dolmadan dondurucuya atmıyorum. 280 ml kadar dolduruyorum. bir seferde dolmazsa diğer seferde sağdığımdan aekliyorum.
gerçekten para dayanmıyor hiç bir şeye. ıvır zıvır derken cepler boşalıyor.
lansinoh çok pahalı hiç almadım. sonuçta kaliteli plastikten yapılıyor hepsi.
biberonla saklanmaz zaten süt. donduruda yer kaplar çok.
bu arada benim buzdolabının dondurucusu 3/4 ü sütümle doldu. maşallah diyeyim. böyle giderse mini bir dondurucu almak gerekecek.
hil_bur 32 haftalık doğum yaptım demiştin kaç kg doğduklarında üçüzlerin de miladı 32 hafta merak ediyorum yoğun bakımda kalma sebepleri neydi. doktor 2 kg ulaşırlarsa küveze gerek kalmaz diyor inş. ulaşırlar sağlıklı olurlar
herkese merhaba, yarın inş 28. haftamıza başlıyoruz:) kızlar ben en son 10 gün önce gittim dr. a ve dr bebeklerimin kilolarının 1150 olduğunu söyledi ama biraz fazla söyledi gibi geldi bana sizce normal mi hamilelik takvimine göre 850 - 900 gibi bişi olması gerektiği yazıyor yani yaklaşık olarak.. benim dr mu abartıyor acaba diye düşündüm:)
artık eksiklerimizi yavaş yavaş tamamladık sayılır. ama aklıma takılan bişi var ben süt sağmak için makine almadım. doğum yapan arkadaşlara soruyorum hepiniz kullandınız mı bunu yoksa doğumdan sonra ihtiyaca göre mi alınmalı??? bi benim eksiklerim kaldı inş halletmeden doğurmam. çünkü geçen hafta nst ye girdim ve kasılma olduğunu söyledi dr önlem almak için de nidilat verdi. ama ilaç bana çok ağır geldi. 3 gün sonunda bıraktım şuanda iyiyim ama kasılma oluyorsa da ben hissetmiyorum.. dua edin erken gelmesin benim bebişler de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?